Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • proč když mám origo hru a mám free účet, mě to nechce upsit dál a chce to, abyc si hru stáhnul?
  • rhaegar
    Hraji na Tomb of freedom nadd.... opravdu to není tak špatné... kdyby bylo víc wz a zrušili expertise byl bych nadšen
    • Viktor_H
      Snad dají brzy dohromady ten Illum či nějakou náhradu. PvP by pak bylo celkem dost nabité. Co se expertise týče, mám pro to pochopení, chtějí dát hráčům více motivací než jen lepší gear...
  • Abych si to ujasnil (prosím o případnou korekci). Pokud bude chtít hráč hrát pouze zadarmo, a nebude nic kupovat, bude hrát klasickej trial do 15 levelu, pak konec. Pokud bude chtít hráč hrát F2P, koupí si hru, a poté už nebude dál platit. Již platící hráči, kteří se p ozavedení F2P odhlásí (přestanou platit) a budou hrát jen F2P nebudou mít tolik omezení, jako ti, co hrají F2P od začátku? (to jsem uplně nepochopil). Dále pro některé finální mise, a celkově věci po 50 levelu je potřeba si zaplatit klasický měsíční poplatek. Ještě, jaké konkrétní omezení budou pro F2P, které budou znemožnovat věci ve hře? (nemyslím omezení warzone a podobné kraviny, prostě to podstatné, co je potřeba pro příběhovou + kooperativní hru). Dík.
    • Viktor_H
      Úplně zdarma je trial do 15. levelu, viz WoW.

      Pokud si hru koupíš, máš ji měsíc zcela otevřenou (prvních 30 dní je zdarma) - tzn. všechny herní složky jsou ti přístupné.

      Další měsíc si buď zaplatíš (a budeš mít tedy i nadále přístup všude), nebo nezaplatíš, načež budeš převeden na F2P model.

      V rámci F2P modelu ti bude zcela otevřena kampaň všech povolání. Příběh tedy nijak omezen není. Přístup ti bude uzavřen do Operací, což je end-game content, omezen do Warzón (PvP), omezen do Flashpointů (skupinové příběhové mise, které se nijak netýkají kampaně tvého povolání), dále budeš omezen v několika podružnějších aspektech. Celý systém viz: http://www.swtor.com/free/features

      Co se zvýhodňování platíčů přecházejících na F2P týče, jde o tzv Cartel Points. Pokud si hru měsíčně platíš, získáváš zmíněné body, které můžeš použít k různým úlevám, pokud později přejdeš na F2P. Jednoduše řečeno, čím déle jsi hru dotoval, tím více budeš mít bodů, které pravděpodobně povedou ke slevám u F2P mikrotransakcí.
      • Budeš mít celou Kampaň což je hlavní příběhová linie+instance Flashpoint, Warzone a space mise (max 3 za týden). Omezení budou v Chatu, epic itemy, budou snížené exp oproti platícím, na bojišti se budeš moct oživit jen 5x takže klacky pod nohy *1* .
        Víceméně někde na půl cesty mezi trialem do 15 lvl a placenou verzí.
      • Podle mě to tak není.

        Pochopil jsem to tak, že client hry bude přístupný zdarma a že tu budou jen různá omezení ovšem s tím, že free hráč bude moci dosáhnout max. levelu. Tedy víceméně totéž, co je v Age of Conan či LOTRO. Dost pochybuju, že nechají model buy to play a budou tomu říkat free to play.
        • No, takže jsme se shodli na tom, že nikdo z nás neví, jak to doopravdy je a bude. Paráda...
          • Viktor_H
            Ne, je to tak, jak říkám já. Viz odkaz. Klidně si ještě projdi oficiální stránky, případně fandovské sw-tor.cz/ old-republic.cz
            • Viktor_H
              Teď to čtu. to pak ale znamená, že máš kampaň a svět, které jsou delší, resp. větší než KOTOR 1+2 dohromady, úplně zadarmo... To se teda divím, že EA k něčemu takovému svolilo... zbytek ale zůstává tak, jak bylo řečeno viz www.swtor.com/free/features
            • na oficiálních stránkách ve FAQ se píše: "Anyone can download and play the game for free when the Free-to-Play option goes live." a taky "All Free Trial accounts will automatically convert to Free-to-Play accounts"

              z toho mi vyplývá, že žádné omezení do 15. levelu nebude a můžeš projít celý příběh, aniž bys platil
      • Tímhle jsi si jistý? Pokud jo, tak je to v pořádku, díky za vysvětlení. Takhle je to v pohodě, jen aby se neobjevily nějaké další limity v průběhu příběhového hraní, nebo v té kooperaci s ostatníma, to by mě celkem štvalo. Warzony a Flashpointy, to už jsou takový věci navíc, a je to tak dobře.
    • na jejich webu je primo psano: "you will able to reach lvl 50 without spending cent" coz tedy chapu ze muzes zalozit postavu, dosanout s ni lvl 50 (s f2p limitacemi) aniz bys cokoliv utratil.
      Nekdo rika ze musis koupit zakladni hru cca za 300,- abys f2p mohl hrat. Podle toho co maji na svych strankach to ale chapu jinak.
      • Jakože uplně, bez zakoupení hry?! Tak to se docela divím, to ale udělá velký mezery mezi platícíma X neplatícíma. Takhle když si to koupíš a neplatíš dál, tak jsi furt platící zákazník, ale pokud to bude uplně zadáčo, tak to tam nasekaj určitě hroznejch limitů, a bude jim jednom jestli sis to před tím koupil, nebo ne, budou prostě všechny tlačit do pravidelnýho placení. Což se mi moc nelíbí...
        • Moc se nediv. Tohle je úplně běžný F2P model...
  • ani zadarmo zkoušel jsem 15 min a šlo to z dsiku. Trapná koipe wow. Farm to win.
    • Po bůh ví kolikátém rozšíření WoW se divíš že se podobají herní styly?????? Všechny MMORPG jsou takový (Quest+loot+Boss), aby měli vůbec šanci tak je jasný že se podle toho zařídí a nebudou si hrát na experiment.
  • Bohemund
    Všude už bylo omýlané, jak je to vlastně strašně prostoduchá mmo hra, že po chvíli si člověk uvědomí, že ten hlavní příběh je sice fajn, ale vlastně je uplně k ničemu, protože v podstatě nic neovlivní, jak jsme tomu zvyklí v Bioware hrách..... hrál jsem to dva měsíce ještě když to bylo zpoplatněné....spousta zajimavých nápadů, ale v konečném důsledku si uvědomíte (cca po měsíci a půl), že to všechno je NAPROSTO k ničemu, bez efektu a že stejně jen berete questy, plníte primitivní questy schované pod hávem inovace v podobě "zapni nejdřív ten kompjůtr, pak ten a pak ten a počkej co to udělá" ... no co to udělá, přijde na vás nas*aný boss, že mu loupete perníček a tak mu musíte pořádně nařezat, BÁC, je na zemi, poberete itemy a šmitec. Že jste zachránili celou kolonii vám už po celou hru nikdo nikdy nepřipomene. Tahle hra má smysl jen kvůli dvěma věcem. Příběh (cca 1-1,5 měsíce hraní) a Star Wars svět (jste li fanda). Free2play model je jen prodloužení existence téhle hry v herním světě. Otázka je, jak dlouho
    • Pokud je příběh k ničemu tak mi pověz o co tam jde, co se tam vůbec děje... a prosím neříkej boj mezi jedi a sith to ví každé děcko, právě ten podle tebe neovlivnitelnej děj je to co to aspoň trochu odlišuje od WoW atd. Jestli jsi schopný prolítnout všechny postavy za 1,5 měsíce hraní tak by jsi měl popřemýšlet o tom co asi děláš špatně. Je sice pravda že jsou ty změny mikro ale aspoň tam jsou a vtahujou do příběhu aby jsi nebyl jen bezduchej blb co běhá z dungeonu do dungeonu a farmí bosse aby měl uber epic vybavení bůhví jaký barvy.
      • Bohemund
        Nikde jsem nenapsal, že jsem proletěl příběhy všech postav a ani, že jsem celkově tu hru hrál jen 1,5 měsíce. Tím 1 - 1,5 měsíce jsem myslel čas, který dle mě přibližně trvá na příběhovou linku jednoho charru. A přesně co ty ve tvé reakci v podstatě vyzdvihuješ, tedy příběh, považuju za jedno z plus té hry a důvod, proč se u ní na chvíli zastavit. V konečném důsledku jsi ale stejně ten "bezduchej blb", jak ty říkáš, co běhá za všechny povolání po těch za sebou jdoucích, stejných planetách, stejných lokacích s tím rozdílem, že jen zabočíš do vchodu o pár kroků vedle. Pro nastínění toho, jak to uplně klidně mohlo být... např. v Guild Wars 1, když jsi prošel určitou příběhovou pasáž, prostředí, npcčka atd. se změnilo v návaznosti na ten děj... ale každému se líbí něco jiného, jde mi jen o to, že je to dle mého nevyužitý potenciál a je to škoda.
    • Viktor_H
      S těmi kampaněmi neříkáš tak úplně pravdu, změny tam jsou. Je několik konců, v různých situacích se můžeš různě zachovat apod. Svět v rámci kampaně měníš. Měníš tedy jakýsi "mikrosvět" spojený se svým povoláním (a tedy všechny místa a postavy do něj zahrnuté). V makrosvětě samozřejmě vůbec nic změnit nemůžeš (nechat vyhodit do vzduchu planetu, na které běhají ostatní hráči/ definitivně porazit impérium apod.), to je přeci jasné. Jak bys to chtěl udělat?

      BTW, povolání, které má nejvíce zpětně se projevujících voleb, je prý Imperial Agent. Na fórech se navíc traduje, že jde zároveň o nejkvalitnější kampaň.
      • Bohemund
        V tom "mikrosvětě" se ale mění jen postavy dle tvého rozhodnutí, to je v podstatě vše. Za imperial agenta jsem nehrál, nicméně to co píšeš jsem taky slyšel/četl,takže na tom pravdy asi něco bude, nicméně si pak musím položit otázku, proč to tak není i u ostatních příběhových linek? Já hral mimo jiné za troopera a tam všechny tři příběhové linky byly pro mě tři uplně jiné, v podstatě nikterak spojené, děje, které neměly žádný konečný efekt.... Jinak to s tím vyhozením planety...udělal bych to "jednoduše", prostě bych vytvořil k těm opravdu závažným rozhodnutím generované prostředí, kde by se pak pohybovali hráči, kteří taky tak učinili. Technologicky si myslím, že to není nic, s čím by si vývojáři nevěděli rady.
  • Aj ja to hravam ;)... Ale na PvE anglickem realmu, takze som asi mimo CZ/SK komunity.. :)

    Ale hravam to len chvilu co som sa opat vratil, je to vyborna hra, ale ten prerod na free-to-play a ten ich market je plny podla mna volovin. Mam pocit, ze na tej hre uz nepracuje nikto normalny (aby usetrili co najviac prachov) a robia vsetko preto, aby naopak prachov ziskali co najviac. Neviem. Nie som moc na MMO-cka, ale tu ma bavi ten pribeh a dobra pribehova linka, niektore zabavne flashpointy atd.

    Ale kazdopadne ta hra podla mna smeruje nenavratne do kytek.
  • tonuci se stebla chyta ...
  • A když už mám character na max. levelu jak budu omezen půjde to vůbec hrát ?
    • Veskoslav
      http://www.swtor.com/support/helpcenter/6449

      Měl by jsi najít otázku a odpověď na ní. Jinak příběhová linie je zcela přístupná a nebude vůbec osekaná či zpoplatněná. Tudíž pokud cestovat, vyrábět či obchodovat, to půjde. Placené by měly být pvp zóny atd.
  • Četl jsem, to zdá se to fér, chceš hrát zadax? Tak hraješ single player- přístup k příběhovým misím, a zbytek jen demo aby tě nalákali na microtransakce. Ale bohužel na MMO už prostě nemám čas.
  • Zajímavé, dřív je to tady než na oficiálních stránkách, na sociálních sítí, stejně tak na foru, velice zajímavé :)
    Slibuji co jsem slíbil a odvolávám co jsem odvolal :)
    • aspoň vidíš, že je games.cz oprávněně top českou stránkou o hrách a že zdejší autoři dělají dobrou práci *3*
      • Srandovní, ví Games.cz že už v srpnu bioware dali vědět že to bude 15. listopad, jelikož od té doby na to všichni s prominutím srali a ted se všichni vzpamatovali že se něco vůbec děje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit