Přejít na výpis diskuzí
Gaijin představuje Enlisted – multiplayerovou střílečku z 2. světové pro více než 100 hráčů
12.12.2016 | Aleš Smutný
49 příspěvků
-
Nechci být proti Gaijinu zaujatý, ale když si vezmu co udělali s WT a tváří že je vše v pořádku. Když si vezmu jak funguje ekonomika v Crossoutu a Gaijin se tváří že je vše v pořádku... Když si uvědomím jak "vylepšili" Star conflict a tváří se že je vše v pořádku...
PS pokud vezmu v úvahu popis v článku: "Od klasických stříleček tohoto typu se má hra lišit především důrazem na úkoly v jednotlivých bitvách, než na soutěž o nejlepšího střelce, ale také masivním rozsahem bitev pro více než 100 hráčů." tak mi to zní jako Red orechestra 2 :) -
-
Co udělali s WT? Já jsem WT hrál s přestávkama od vydání asi až do doby 3 měsíců zpátky, a vždy mě to celkem bavilo?
-
-
V rámci letadel to není tak zlé, i když i tam by některé stroje potřebovali upravit Br, nebo statistky (aneb letadlo pokračuje v boji bez poloviny křídla)... ale pokud jde o tanky, je tam vidět opravdu silný příklon k ruské technice, která disponuje staty, které nemají reálný základ. Což byla ostatně věc, kterou se snažil WT odlišit od konkurence (přiměřená realističnost)...
-
-
Nemyslím si, že ruský tanky jsou lepší z jiných důvodů, než že opravdu byly dobré a jak říká kolega, WT je realistické v rámci možností online hry. Hrál jsem za Amíky a boje proti ruským tankům byly fakt brutální a "nefér," KV-2 ky byly bestie, co prorazily jakýkoliv pancíř a T-34 zase malé odolné svinně co si nezadaly ani v palebné síle, nicméně tak to prostě bylo a hře to přidávalo na imerzi, ta hra neměla být vybalancovaná, měla být taková jaký byl život a skutečnost.
PS: vážně je tady svinně zakázané slovo? I vy korektní tiscaliscáčci ... -
-
Problém je penetrační model tanků. Kdy ruské kouzelné zápalné střely ti vybílí tank na jeden zásah, zatímco americká a britská munice, které ve skutečnosti posádky tanků úplně rozšmelcovala roztaveným kovem, tankem neškodně proletí a čikibriky tanky se valí dál.
-
-
Anton Špelec ostrostřelec: A pamatuješ si třeba, jak brutální byly americké stíhače tanků čerstvě po vydání? :) Kam se hrabe ZSU...
-
Přesně jak píše Magister. Ve War Thunder jsou implementovány vcelku skryté a na první pohled neviditelné herní prvky, které uměle zvýhodňují ruskou stranu.
Pokud vezmeme čistě Ground Forces, tak vždy byl ve velkém patchi nový ruský stroj, který dalece převyšoval vše ostatní (T-34, ZSU-57, T-10, IS-4M, T-54 i T-62 i jiné). Vždycky byly ty stroje 2,3 měsíce nesmrtelný, aby s nimi ruská hráčská základna stihla udělat slušné skore do tabulek a měla důvod dále sponzorovat tuto MMO hru...pak se neviditelně skrze micropatche snižovala průbojnost těchto strojů a "dingavost" pancířů do trochu únosnějších charakteristik. Zvěsti o ZSU-57 zůstaly dodnes.
Víte, ono je ale vcelku úsměvné, když je pak ten diametrální rozdíl vidět už i na první pohled *7*
Ruské tanky hoří klidně minutu a rozsévají po bitevním poli než explodují dál smrt. Tanky ostatních národů většinou explodují za pár vteřin, takže rychle hledej hasičák a kašli na zamšřování protivníků.
Podezřelá "dingavost" ruských pancířů je v porovnání s ostatními národy taky někdy zarážející.
Chápu, majoritní část zákazníků je z "Východního bloku" a určité zvýhodnění je na místě a pochopitelné - o tom Vás ale v reportech k pravidelným aktualizacím informovat nikdy nebudou. Mám odehráno 10 000+ bitev a troufám si tvrdit, že "nestandardní" situace na bojišti se mi v 70% dějí
proti ruské pozemní technice. Děje se to pochopitelně i u pozemní techniky ostatních národů, ale Rus s jistotou převažuje. V leteckých bitvách mají naštěstí hráčovi schopnosti větší význam (když lítáte hlavou, uhrajete alespoň K/D 1:1). Hru budu ale podporovat a hrát nadále. Snad nebudou mít v Enlisted ruské kulky vyšší úsťovku a ranivost než konkurenční Enfield a Kar98 *3* -
Jo, možná máš pravdu, o tom jak se chovají střely po průniku pancířem tanku nic nevím. Nicméně furt mi na hru přijde ok model - zasáhne člena osádky, zraní ho/zabije, tank ztratí obsluhu. Případně zasáhne munici = výbuch. Mě se WT líbilo.
-
-
-
I ruská technika tam má reálný základ, jediná věc proč je možná ruská technika lepší než v reálu je ten, že vývoj všeho se buduje na základě referenčních kusů. "Předváděčkových", předsériových, které byly mnohdy v Rusku lepší, než když jich tisíce a tisíce valili z továren. To ale není chyba Gaijinu, jak mají nasimulovat, že Voloďovi cukla ruka a tenhle kus pancíře na zrovna tomhle kusu tanku se mu nepovedl. Během války kvalita kolísala jako prase (logické, ne?).
Stejně tak si ale můžeš stěžovat u německejch tanků. Kdyby si chtěl udělat to samý, tanky jako Tiger II a Ferdinand by se zastavili na prvním kopci s poruchou převodovky. -
-
Pokud tím předváděčkovými předsériemi považuješ Gaijinovské slavné sekrit dokuments, tak nesouhlasím.
-
-
Pokud tvrdí, že to jsou speciální jen pro Gaijin odtajněné dokumenty z ruských archívů, tak je to jedno. *15*
-
Sekrit moc nejsou, když je publikují komunitě.
-
-
To naprosto chápu, ale moje zkušenost a ne jen moje je, že např zásah ruské munice zdaleka ne vždy znamená konec tanku... Případně že pancíř vydrží zásah, který je daleko za jeho možnostmi, tzn pouhá kinetická energie střely by ho roztrhala... Dál můžu uvést neuvěřitelnou průbojnost ruských střel... Mám něco o historii a bojích na Východní frontě načteno a že by se tam stávalo že T34-85 vypne Tiger na kilometr (což ve WT není problém), jsem se vážně nedočetl, i když uznávám že ve velmi vzácných případech se to stát mohlo...
-
-
Takhle to psali pánové z Gaijinu.
-
Jamare, pokud je munice jednosložková (což je většinou ve WT) tak je úplně u prde...zadnice, jestli si trefil zrovna APCR guly nebo HEčko *7*
-
Jenže ty nemůžeš vědět, jakou munici jsi trefil. Pokud průbojnou, není k výbuchu žádný důvod. Navíc Gaijin sám uvedl, že s kill camerou jsou občas potíže a neukazuje přesně to, co se stalo. Mně se takové podivnosti stávají u všech národů.
No jenže je rozdíl mezi realitou a hrou. Gaijin čerpá informace z technických dokumentů, nikoliv z bitevních statistik. T-34/85 byl možná schopný teoreticky některá místa Tigera prorazit, jenže v realitě se do nich málokdo trefil - koneckonců Rusáci kolikrát neměli ani mířidla a mířili přes kanón. :)
Mimochodem Rusové měli technicky velmi vyspělé stroje, Němci vítězili především díky taktice. Rusové neměli nejprve ani rádia, v bitvě u Kurska zase třeba nacpali do tanků pěšáky a poslali je na smrt. Z toho jsou pak ty brutální německé statistiky. -
antiGGG
To se stává jen zřídka. Většinou je jejich 150g TNT smrtící, kdežto "slabší" střely nechávají tanku možnost opravy.
Jenže v realitě nic takového nebylo potřeba. První, či duhá penetrace většinou donutila posádku opustit tank. Proto USA, Německo používalo do protitankových střel jen minimum výbušniny a UK dokonce žádnou.
Tenhle princip je ve hře postavený na hlavu a znatelně zvýhodňuje Ruskou techniku, která vlastě v tomhle žádnou výhodu neměla.
Stejně jako absence diferenciální zatáčení tanků, které neměli snad jen Rusové.
Do nedávna i naprosto uměle přidané odrážení střel od pancíře se sklonem jako má T-34....atd. -
Ano, ale tak musíš brát v potaz možnost hry na počítači a zaměřování. Když umíš mířit, můžeš klidně ten tank trefit i na větší vzdálenost než kilometr, což v reálu nejde ... a když se trefíš s podkaliberní municí na správné místo, prostě ten pancíř probiješ .. jak ve hře, stejně tak by se to stalo v reálu. Takže hlavní otázka, jak jinak tohle lze udělat, než tak, jak je to uděláno? Nastavit podmínku že každá střela po uletěném kilometru zmizí? Nebo že po kilometru udělá povinný náhodný rozptyl 5 metrů?
-
-
-
-
-
-
Co je tohle za módu, že finální logo je pomalu delší, než samotné video? Zvlášť v kombinaci s ultra-otravnými (extrahlasitými) reklamami tady je to naprostá paráda.
-
Jsem zvědavý, ale je to na mě trochu málo informací. Snad představí něco víc.
Taky cítím trochu jako promarněnou šanci rozhodnutí neumožnit hráčům řídit vozidla, když už pracují v enginu War Thunder. -
A na obrázku Springfield M 1903 který v Normandii neměly ani rezervy :D
-
-
pořád reálnější než prototypy a hromada automatů v BF1
-
-
Tak pokud lepší i než než BF1942 - jdu do toho.
*1*
-
-
Třeba v RO2: Rising storm normalně začínáš se Springfield M 1903. Jasně je tam levlování zbraní, ale pořád je to mp. Tak nevidím problém, proč by nemohl být i v této mp akci.
-
-
Naštěstí je tam realism mod hry kde levelování zbraní nemá žádný vliv. Což mi přijde jako nejlepší řešení. Arcade mod a realism mod, každý si může vybrat co mu víc vyhovuje.
-
viz článek: "V každé fázi budou mít obě strany odlišné vybavení, které odpovídá danému momentu kampaně a místu"
-
-
No samozřejmě jako realistická penetrace, realistické pancéřování atd. které je neustále udáváno u jiné jejich hry... *1*
-
-
realistická penetrace ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
Tomu snad sám nevěříš :D
-
-
Tak v Tichomoří se Springfieldy normálně používaly. V Evropě prakticky vůbec.
-
-
-
Jupi! Neni to F2P!
-
Jsem rád, že se druhá světová zase vrací, nicméně jsem spíše zvědavý na Battalion 1944.
-
-
Těch her bude víc. Nedivil bych se, kdyby se i COD po tom propadáku vrátil k 2SV. O Vietnamu už se spekulovalo...
-
-
Super, další hra na kterou se těšit *14*
-
" Mám něco o historii a bojích na Východní frontě načteno a že by se tam stávalo že T34-85 vypne Tiger na kilometr (což ve WT není problém)" - krásný, že čteš a nefetuješ někde v parku. Váše téma je slušně OT, když vezmu v potaz jaká je to arkáda :D
-
Vypadá to fakt dobře *12*
-
Pořád samej multiplayer :(