Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Jak jinak nez pozde, ale prece jednou v 2015 bude. Lepsi nez nikdy. Tak preci jenom nakonec ta "zpetna kompatibilita" buded nee ze nebude.
  • Podle me je to demagogie. I kdyby gaikai umoznilo streamovat do ps4 hry z jinych platforem, muzeme se maximalne bavit o jejich zpristupneni, nikoliv zpetne kompatibilite. Navic moc }e erim v kvalitu tohoto reseni, osobne bych preferoval radsi (hd) remake starsich her.
    • hlavne, nevim jaky mate odezvy, ale i kdyby byl ten server v cechach, tak ping 30 by byl vybornej (mimo cr nerealnej), 1s = 1000ms, 1000/30 = 33 (takze input lag by byl jako pri 30fps zhruba, pri vyssim jeste horsi, to nebude urcite na hry, kde je potreba rychlost a presnost, takze bud probehne dalsi kolo debilizace her nebo se pres to budou hrat strategie a adventury, coz asi platicich moc nepritahne)
      • Streamovane hry stejne nebudou mit 60 fps. Hral jsem na gaikai dead space 2 a bylo to hratelne. Pokud to bude mit dobrou cenu, treba pausal litr rocne a moznost hrat cokoliv, tak vetsina lidi s dobrym pripojenim da u vetsiny her tomuto prednost a k tomu si prikoupi jeden nebo dva sve srdcove tituly, kde bude chtit vic.
        • za litr rocne mozna jo, ale to by asi nezaplatilo a) provoz serveru, b) licence za hry (pocitam teda, ze to streamuje nekdo jinej nez vydavatel)

          litr rocne, to mas asi 0.5kWh denne, takze to by u naruzivejsich hracu stacilo tak na ucet za elektrinu *5*
      • C-BEAM
        " to nebude urcite na hry, kde je potreba rychlost a presnost"

        časy quake 3 sú preč, dnes sa hýbe páčkami a ľudia si zvykli na pomalšie reakcie a pomalšiu AI, hry sa robia tak, že je väčší priestor pre chybu a smerujú k filmovému zážitku s minimálnymi nárokmi na hráčove rýchle reakcie alebo nebodaj presnosť, ktorej nutnosť z konzol pomaly ale iste vyprcháva. Dotatočný lag pár desiatok ms nebude pre masy problém, zvyknú si ako si zvykli na páčky alebo malé rozlíšenie obrazu.
  • CO moc nechápu je proč už teď nemaj zpětnou kompatibilitu PS1 a PS2 her přes ten Gaikal...na to by stačilo i pomalé připojení ne? Dyť jde hrát Crashe v prohlížeči...a byl by to i reklamní tahák na ty co začínali na starých konzlích
    • smejki
      pomalé připojení? Vždyť pořád streamuješ obraz. Je jedno, jestli je to obraz sto let starý hry nebo letošního megašpektáklu.
      • ucho
        není to jedno, PS1 a PS2 mají kapku jiné rozlišení než letošní megašpektákly. a tam už jsou rozdíly ve streamování slušné...
        • smejki
          Předpokládám, že uděljí HD renderer (u 3D her). Přece nebudeš streamovat v původních rozlišeních. To by bylo trošku moc.
  • C-BEAM
    nikto si moc neuvedomuje čo sa na nás v podobe obláčikov valí a čo môže cloud gaming znamenať pre hranie ako také. Tí čo si myslia, že nejaké odozvy alebo súčasná pomalosť internetových pripojení zastavý nástup cloudu sú mimoriadne naivní. The storm is coming...
    • imho dit ani ta staticka TV neni schopna vysilat full HD bez obcasneho zakostickovani a vypadku
      • C-BEAM
        a pred niekolkými dekádami sme mali čiernobiele TV a jednu televíznu stanicu.
    • haha dneska se ve hrach omezuje mnozstvi soucasne hrajicich lidi na jedne mape a to se prenasi jen jejich pozice a ty chces streemovat obraz v realu a tvarit se ze to bude bez lagu a stejny zazitek jako hrat na vlastnim hw *1* *1* *1* to jen sprosty mamonari by nejradsi meli kolace bez prace a inkasovali by prachy za neco v cloudu Billuv vlhky sen jak mu vsihcni plati mesicni poplatky za "sluzbu"
      • C-BEAM
        áno je to zcela reálne a bude to fungovať. To že to bude úplne bez lagu som nikde nepísal, tak mi nevkladaj da úst somariny. Lagy skôr či neskôr budú na úrovni ktoré masy budú bezproblémov schopné akceptovať. Náročným hráčom zostane PC, konzole prejdú na cloud.
  • Nie toto nie je buducnost hrania ako laicka verejnost tvrdi iba doplnok pre tych ktory budu akceptovat nizsiu kvalitu lagy za nejaky mesacny prenajom. Fyzika nepusti pri FullHD prenose by musela byt serverovna kazdych 50 km, co je nerealne a k lagu automaticky dochadza mozete mat i ten najlepsi net na trhu...
    • presne tak lagy se resi i dnes a to se jen posila pozice hrace!
  • Miserius
    Stejně to bude nefunkční, zalagovanej krám. Klidně si ho nechte...
    • ucho
      náhodou myslím, že se to ujme. zkoušel jsem hrát přes Gaikai Darkness 2 a šlo to naprosto v poho. dobré odezvy, hratelné, zvládal to neherní počítač.
      • Miserius
        Já cokoliv hrál tak byla takova odezva v ovládání že to bylo po chvilce nehratelný... Respektive prvních 5 minut to šlo a pak už ne, internet nemam uplně ten nejrychlejší ale nic pomalýho taky ne... Stejně tak doslova zhnusení grafiky pokud člověku jen na vteřinu poklesne rychlost... Todle bude fakt nouzovka pro lidi co nebudou mít ps3 a budou si něco z toho chtít zahrát...
        • ucho
          grafika mi o tolik zhnusená nepřišla. samozřejmě na normální hraní to nemělo, ale jako alternativa mi to přišlo použitelné už tehdy.
  • Za předpokladu, že to bude úspěšné,lidi to budou používat a následně u další generace konzolí to bude jediný způsob jak hrát hry, nebude to znamenat konec warezu ve hrách?
    • ucho
      bude to znamenat jednoduchý způsob, jak si hru vyzkoušet bez velkého zdržování.
      • XorxoxTalarius
        Jenze pak se nabizi otazka jestli toho nebudou zneuzivat (jakoze urcite budou jelikoz jejich hlavni cil je zisk) a ta doba kterou budes zkouset nebude uplne jina nez zbytek.
    • XorxoxTalarius
      No tak se stane to co rika kazdy uvazujici hrac. Kdyz si to nebudu moci stahnout abych si to vyzkousel a nebude demo, tak si proste nakaslete a nic nekoupim.

      Note:
      Pokud budu moci hrat treba hodinu zdarma abych si hru vyzkousel, tak by to bylo stejne efektivni a lidi by nemuseli stahovat. Ikdyz na druhou stranu pro takove CoD by to znamenalo projiti ctvrtky hry :D
    • Erien
      Pochybuju, že je realné aby to vymazalo normální hraní. Už jen doba kdy budou mít všichni tak rychlé a stabilní připojení, aby to jelo bez lagu a odezvy je daleko, podle mě mnohem dál než další generace konzolí.
      • XorxoxTalarius
        Tak ja mam 120 Mbit/20 Mbit a stabilne to bezi okolo 10 MB / 1.5 MB ... coz uz neni tak strasne kdyz vlastne jenom prenasis obraz
        • Pokud si pamatuju průměrné připojení v USA (největší trh) bylo doslova tragické oproti EU a ani v EU není vyhráno. Velká města mají optiku a malé města nedejbože vesnice se musí stále spokojit s nestabilním WiFi, agregovaným ADSL nebo kabelovkou licencující páteřní/okružní linky od ADSL operátora (= špatný poměr cena/rychlost a ještě horší poměr Download/Upload, no nemám vůbec 40/2 net...) (bráno ČR, a ani zbytek EU není o moc lepší).
          Další neméně podstatnou věcí je síťová infrastruktura samotného provozovatele služby a vzdálenost serverů (ping, stabilita) a taky vytíženost, to že máš 120/20 ještě neznamená že ti to půjde plynule třeba ve špičce, další věcí je znatelný ping oproti normálnímu hraní, citlivější lidé to poznají i na gamepadu a bude jim to vadit a dokonce by to mohlo být nepříjemné (zkoušel sem OnLive už ani nevím kterou hru a z inputlagu se mi dělalo špatně :/ )

          Stručně řečeno dobré internetové připojení uživatele není jediná věc co stojí mezi ním a cloudovou službou.
        • Mozna placnu blbost, ale rychlost a odezva jsou 2 ruzne veci ne? Muzes mit gigabitovy net, ktery bude tahat 50MB/s s odezvou 80+ ms a stejne si nezahrajes. Pak budes mit kvalitni 10mbit s odezvou <10 na stream server a zahrajes si naramne. Rychlost je tady az druhorady parametr.
        • Erien
          Jenže co zbytek. Kolik lidí z těch milionů, co hraje má takové připojení? Lidi protestují už když hra musí mít jen připojení k internetu.
          • XorxoxTalarius
            Ja s tebou souhlasim. Staci si vzpomenout na Diablo 3, nebo Sim City ... na jednu stranu si dovedu predstavit ze to bude v pohode kdyz na to pujdou pomalu, ale na druhou stranu je jasne ze se stim nespokoji a tak to pujde do rekta
            • Erien
              Jako na zkoušení her proč ne, ale na to aby to vymazalo klasické hraní a warez to asi nebude. Uvidíme co s tím Sony vymyslí.
    • Cože? Na konzolích někdo stahuje hry? Nevěřím, dle mě cena 1200kč za hru je natolik lidová, že to nikoho nemůže ani napadnout *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit