Game Pass vydělal skoro 100 miliard. Microsoft roste i přes masivní propouštění
-
Z branže ti můžu říct, že AI ušetří vývojářům celkem dost času. Takže když předtím jeden vývojář na udělání jednoho levelu potřeboval řekněme 20hodin čistého času, tak za pomocí AI to klidně dokáže udělat během 5hodin. Ve výsledku k udělaní nějaké práce za určitý časový úsek je potřeba menšího počtu vývojářů.
Takže určitě se propouští kvůli AI. Otázkou jenom je kolik procent zaměstnanců se propustí. Tenhle trend projde každou větší IT firmou.
-
Zde odkaz: https://mobilegamer.biz/laid-off-king-staff-set-to-be-replaced-by-the-ai-tools-they-helped-build-say-sources/
Ale je o tom diskuze o na redditu.
-
Tak jsem to dohledal. Jsou to pozice např. level designérů a copywriterů. Prý tito lidé interně zdokonalovali AI nástroje, které je poté nahradily. Odhadem kolem 200 lidí.
-
Taky bych bral větší granularitu. Tohle téma je teď docela hybné a třeba mě osobně by zajímalo v konkrétně jakých pracovních pozicích Microsoftu už AI předbehla člověka a v čem konkrétně je lepší, jak se to projevuje na revenues atd. Ideální téma pro investigativní novináře.
-
No ak prepustili 9000 manazerov, tak to je polovica firmy bez sefa😁 nieze by to v korporaciach nejak vadilo v praxi….
Na internete pisu kadeco, aj vyjadrenia, ze 30% kodu robi AI a do r 2030 to ma byt 90% kodu… tak bud strojnasobia objem kodu alebo zahucia sw inzinieri
-
Presne pozice se tusim nikde neprosakly, ale z vyjadreni slo pry hlavne o management.
-
Docela by mě zajímalo to propouštění zaměstnanců kvůli AI. Je to skutečně tak? Jaké pozice tím byly nahrazeny? Má k tomuto někdo více info?
-
Fakt silene vysledky. Co by za to firmy z jineho segmentu dali.