Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme skvělé izometrické RPG Pillars of Eternity
9.4.2015 | Redakce Games.cz
48 příspěvků
-
Cau kluci/panove, strasne se divim, ze tady porad vsichni poukazuji na chybejici cestinu. Ja jsem trochu starsi rocnik a presto jsem se ucil anglicky uz na zakladce a na gymplu uz jsem umel velmi dobre, takze tenkrat jsem hral hry prakticky jenom v anglictine - lokalizace do cestiny prakticky nebyly. A dneska uz se uci anglictina snad vsude ne? Ja myslel ze to je zaklad skoro jako cestina. Jinak na anglictinu jsem uz dost dlouho ani nesahl a porad rozumim ve hre skoro vsemu...
-
To je nějaký pravidlo, že Ranger musí mít nějaký po*né zvíře? Často je tak zobrazován a to zvíře je zde naprosto na h*vno. Zcela zbytečné a hlavně zbytečné dovednosti. Namísto toho by měl mít něco na damage atd. ale nee... Zvednu si útok medvěda *15*
Rogue je mnohem lepší střelec a hlavně má dovednosti na damage. -
-
evidentne v Pillars je pravidlom ze ranger ma zviera(tiez rangera nemusim)
daj si druida a kludne sa zameraj na jeho shifting a budes mat silnu svinu :) -
-
Jo, ten je ze začátku dobrý ale ten Ranger to je postava....Proč musí tahat nějaké zvíře to nechápu. Je naprosto na nic.
Jediný co má dobrý jsou ty dva buffy Swift Aim a Vicious Aim. -
-
Me petko zatim uspesne tankuje encountery, nevypada uplne beznadejne :P Jestli nebude problem pred monitorem.
-
-
S těmi staty tankuje leda kulové :) I medvěd je na nic. Jakmile se na něj zaměří je ihned mrtvej. Nedá se navíc vylepšovat věcmi jako člověk...
Je to spíš doplněk který zachytává protivníky když běží na tvojí postavu (rangera). Poslat ho do boje jen tak je nejde. Maximálně jako podpora a to ještě bere prd.
Zlatej rogue s Arbalests. Ten ranger má řadu dovedností pro to hloupé zvíře a jsou naprosto k ničemu. Kdyby měl více dovedností pro sebe to by mělo smysl. Snad to časem upraví. Jinak to je zcela zoufalá postava. Nějaký slabý medvěd *15* . Na pár ran ho sundají DD protivníka.
- Pro běžné hraní je to asi jedno. Já řeším efektivnost a tam je tahle postava zbytečná. Co jsem zkoušel a četl, je to to zoufalost. Navíc po smrti toho zvířete máš debuff jako prase. -
-
Vsak mu muzes, zvysit DR. Jsem teprve lvl 5, takze jsem urcite jeste nenarazil na opravdu hard mobky a je pravda ze forest lurker mi petko splacne na 4 rany, ale to splacne i fightera. Jedu jen s lidmi co potkal a regulerniho tanka tam nemam, vyuzivam tedy tech postav co mam a tankovat halt musi petko, mozna ze diky tomu jsou souboje slozitejsi, ale aspon je to vyzva. Porad vidim problem pred monitorem.
-
-
-
-
-
-
mit takovou postavu tak nelezu do televize holej *11* jinak ke hre: vypada to na poradnou kravinu jako odvar wastelandu 3 ktery vypadal o moc lepe a stejne tu dostal 6, tak nevim
-
-
Asi seš zakomplexovanější než já, no :)
-
Do televize prej :D :D :D Made my day ! :D Already :D
-
-
Hra je to super, ale mám problém s angličtinou - velmi ukecané dialogy. Ještě tak před 7 lety po jazykovce to bylo v pohodě....pak přišla vejška, práce - kde člověk druhej jazyk moc nepotřeboval a mozek zapomíná. Joo, rozumim zadanejm questum, rozumim nabízenejm odpovědím.....ale není to ono detaily mi unikají, takže za sebe - na češtinu se těším.
Hru bych subjektivně hodnotil 8/10 - na Baldura se to nechytá ani náhodou v ničem - Jen lepší grafika
v případě Pillars. I přesto je to po mnoha letech jedna z best off games, kterou jsem měl možnost hrát. -
-
Do angličtiny se dostaneš snadno a rychle. Já začal před pár lety číst v angličtině noviny a posléze knihy a dneska rozumím čemukoliv prakticky bez problémů, tj. i písňovejm textům, dialogům ve filmu apod.
-
-
to je relativní - každej "hloupne" jinak. Jak říkám, po tom co jsem si udělal FCI, tak jsem taky žvanil docela obstojně - ale to byl rok 2007....teď když čtu složitější angličtinu, tak prostě 1/3 textu hádám, tápám, neznám :( a bohužel jsem lenoch línej, abych si z vlastní iniciativy pouštěl CNN a četl knížky v angličtině. Ale to je moje mínus, za to nemůžu bejt naštvanej na PoE - jen můžu bejt vděčnej za ochotu dobrovolníků, co si dávají tu práci s překladem. Je to poprve, co mě u PC hry limituje moje znalost jazyka - v Zaklínačích, Skyrimech.....tam je anglina docela jednoduchá a člověk vystačí s tím, co do něj naládovali na střední, vysoký.
Kdyby v té hře bylo pár podstatnejch věcí jinak, je to pro mě RPG desetiletí. Mrzelo mě, že si člověk nemohl při tvorbě postavy házet kostkou ( v BG tak měl člověk po půl hodině házení šanci hodit i 91 bodů, který pak přidělil do různejch schopností - a on to byl velkej rozdíl, když mu defaultně vyjelo třeba 75 bodů a potom 90 - to pak člověk měl dalších 15 bodů do STR, DEX, CON atd....a jiné maličkosti, které dělali Baldura nezapomenutelnou hrou.
No, ale uvědomuji si, že brečim na špatnym hrobě - neměli práva na AD & D.
Baldurs Gate I tak pro mě zůstane holt klasikou :) BG II byl taky dobrej, ale víc mi seděl Friendly Arm Inn, Beregost, Naskhel a zlobivoučkej Sarevok, co mi zabil otčíma Goriona před ksichtem a my s Imoenkou pak ubrečený doklopítali za bláznivym Khalidem s Jaheirou...a pak přišel Minsk and Boo Kicking the goodnes!!!!!! Hamsters are everywhere!!!! -
-
Jo, hody kostkou. Práve hraju BG Trilogy a naházel sem 18,18,18,18,18, 7. Dual Berserker/Mage. *1*
-
No nevim, tvoje angličtina je strašná už z dvou vět, dyť řikali úplně něco jinýho, to cos z toho splácal nedává smysl
-
-
A co teda říkal? netvrdim, že je to správně....ale tyhle jeho hlášky mi utkvělo v paměti....we are real heroes....minsc and boo...hamsters are everywhere...vždycky něco takovýho vřískal při boji....a pokud ses zaměřil na to chybějící S v godness, tak si pako....hrál si to vůbec? pokud ano, tak dobře víš, že se MInsc omezoval na věty holý
-
-
Si to snad po těch 10 letech nainstaluju, abych si připomenul, co vlastně vřískal, ať se tu nehádám za něco, co bylo jinak.....ale v hlavě mi to zní, jak kdybych to hrál před týdnem...i ty hlášky Kivana a jeho věčný Don´t bother me....a ostatních prostě nezapomeneš, i když je to třeba 10 - 15 let, ale Panglos možná zase namítne, že říkal něco jiného :)
-
-
"Kicking the goodness" by byla od Minsca pravda zajímavá sebeironie. *1*
-
-
Já taky patřím k menšině co si víc užila BG1, ta hra měla neuvěřitelnou atmosféru a snad nikde jinde jsem si navíc tak neužil průzkum a objevování herního prostoru. A na souboje s dryádama nebo baziliškama, případně na radost z nálezu Spider's Bane jen tak nezapomenu. Ale i dvojka byla vynikající, divadlo, kouzelníkova koule nebo doky / zloději předčily zřejmě téměř cokoliv z jedničky, ale ten pocit něčeho novýho a úžasnýho tam už chyběl.
-
-
Takže to snadno a rychle je pár let jo?
-
-
Ne, dostal jsem se do ní s celkem běžnou znalostí gramatiky na úrovni střední školy a trochu širší slovní zásobou díky především hrám za pár týdnů. Po pár letech je to už o něčem jiném, čtu v originále bez problémů třeba Eliota, Byrona (ano, tady to není úplně bez problémů protože angličtina z přelomu devatenáctýho století je trochu jiná), Vonneguta nebo cokoliv jinýho. Věř tomu, že není problém anglicky se naučit (především číst) a že ti to nic nevezme, ale hodně dá.
-
-
-
-
Taky to hraju nahoře bez. Pořád čekám na nějakej "kangaxx" fight a zatím nic. Hra je vynikající, užívám si to.
-
vy jste to vůbec nepochopili. pánové jedou hardcore, bez brnění!
-
Hodinu, dvě, je to celkem zajímavé. Časem člověk přestane sledovat dějovou linii. Zůstanou tak jen souboje, které jsou poněkud chaotické a časem repetitivní *9*
-
Aha, už jsem konečně pochopil to Pavlovo "Gaysplays", neviděl jsem totiž Bloodborne :-D Jo pobavilo, ale příští gaysplays video bych prosil s Baty, Bety nebo Tlamiczkou, přinejhorším s Lukášem G. *1*
-
čas přibrat nějakou fajnou redaktorku :)
-
Tak já jsem tedka ve strongholdu u Readrica a naprosto se nečapu. Mam Rogue a Wizarda na 3. úrovni a k tomu jsem si pořídil barbarra ale ten je ještě zelenáč. naběhnou tam na mě vždy dva Priesti, k tomu jeden ten co vypadá jak templář v těžkym brněný a 4 nějaký vandráci a souboj trvá tak max 10 vteřin a jsem mrtvej. Ale baví mě to, ne že ne.
-
-
Díky za rady....přibral jsem v hospodě rangera na 3. úrovni a už to jde znatelně líp.
-
Asi by to chtěla plechovku se štítem na tankování.
-
Když tam jdeš takhle nepřipravenej, tak to chce nějakou taktiku. Tanka mezi dveřma nebo něco takového.
-
Potřebuješ tanka na kterého většinou naběhnou. Jinak jak psal, Morraw. Lze to řešit různě anebo později.
U Fuka (čáry), zase čti kouzla. Některé jsou špatná a zbytečná. Některé zase super.
Zde to je dobře popsáno: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=416939844
V sekci Wizards - Intro & Spell Review. -
Tak zrovna tento úkol jde splnit někoika způsoby. Já tam šel později s plnou partou a bylo to vpoho.
-