Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme skvělé izometrické RPG Pillars of Eternity
9.4.2015 | Redakce Games.cz
48 příspěvků
-
čas přibrat nějakou fajnou redaktorku :)
-
Aha, už jsem konečně pochopil to Pavlovo "Gaysplays", neviděl jsem totiž Bloodborne :-D Jo pobavilo, ale příští gaysplays video bych prosil s Baty, Bety nebo Tlamiczkou, přinejhorším s Lukášem G. *1*
-
vy jste to vůbec nepochopili. pánové jedou hardcore, bez brnění!
-
Hra je to super, ale mám problém s angličtinou - velmi ukecané dialogy. Ještě tak před 7 lety po jazykovce to bylo v pohodě....pak přišla vejška, práce - kde člověk druhej jazyk moc nepotřeboval a mozek zapomíná. Joo, rozumim zadanejm questum, rozumim nabízenejm odpovědím.....ale není to ono detaily mi unikají, takže za sebe - na češtinu se těším.
Hru bych subjektivně hodnotil 8/10 - na Baldura se to nechytá ani náhodou v ničem - Jen lepší grafika
v případě Pillars. I přesto je to po mnoha letech jedna z best off games, kterou jsem měl možnost hrát. -
-
Do angličtiny se dostaneš snadno a rychle. Já začal před pár lety číst v angličtině noviny a posléze knihy a dneska rozumím čemukoliv prakticky bez problémů, tj. i písňovejm textům, dialogům ve filmu apod.
-
-
to je relativní - každej "hloupne" jinak. Jak říkám, po tom co jsem si udělal FCI, tak jsem taky žvanil docela obstojně - ale to byl rok 2007....teď když čtu složitější angličtinu, tak prostě 1/3 textu hádám, tápám, neznám :( a bohužel jsem lenoch línej, abych si z vlastní iniciativy pouštěl CNN a četl knížky v angličtině. Ale to je moje mínus, za to nemůžu bejt naštvanej na PoE - jen můžu bejt vděčnej za ochotu dobrovolníků, co si dávají tu práci s překladem. Je to poprve, co mě u PC hry limituje moje znalost jazyka - v Zaklínačích, Skyrimech.....tam je anglina docela jednoduchá a člověk vystačí s tím, co do něj naládovali na střední, vysoký.
Kdyby v té hře bylo pár podstatnejch věcí jinak, je to pro mě RPG desetiletí. Mrzelo mě, že si člověk nemohl při tvorbě postavy házet kostkou ( v BG tak měl člověk po půl hodině házení šanci hodit i 91 bodů, který pak přidělil do různejch schopností - a on to byl velkej rozdíl, když mu defaultně vyjelo třeba 75 bodů a potom 90 - to pak člověk měl dalších 15 bodů do STR, DEX, CON atd....a jiné maličkosti, které dělali Baldura nezapomenutelnou hrou.
No, ale uvědomuji si, že brečim na špatnym hrobě - neměli práva na AD & D.
Baldurs Gate I tak pro mě zůstane holt klasikou :) BG II byl taky dobrej, ale víc mi seděl Friendly Arm Inn, Beregost, Naskhel a zlobivoučkej Sarevok, co mi zabil otčíma Goriona před ksichtem a my s Imoenkou pak ubrečený doklopítali za bláznivym Khalidem s Jaheirou...a pak přišel Minsk and Boo Kicking the goodnes!!!!!! Hamsters are everywhere!!!! -
-
Jo, hody kostkou. Práve hraju BG Trilogy a naházel sem 18,18,18,18,18, 7. Dual Berserker/Mage. *1*
-
No nevim, tvoje angličtina je strašná už z dvou vět, dyť řikali úplně něco jinýho, to cos z toho splácal nedává smysl
-
-
A co teda říkal? netvrdim, že je to správně....ale tyhle jeho hlášky mi utkvělo v paměti....we are real heroes....minsc and boo...hamsters are everywhere...vždycky něco takovýho vřískal při boji....a pokud ses zaměřil na to chybějící S v godness, tak si pako....hrál si to vůbec? pokud ano, tak dobře víš, že se MInsc omezoval na věty holý
-
-
Si to snad po těch 10 letech nainstaluju, abych si připomenul, co vlastně vřískal, ať se tu nehádám za něco, co bylo jinak.....ale v hlavě mi to zní, jak kdybych to hrál před týdnem...i ty hlášky Kivana a jeho věčný Don´t bother me....a ostatních prostě nezapomeneš, i když je to třeba 10 - 15 let, ale Panglos možná zase namítne, že říkal něco jiného :)
-
-
"Kicking the goodness" by byla od Minsca pravda zajímavá sebeironie. *1*
-
-
Já taky patřím k menšině co si víc užila BG1, ta hra měla neuvěřitelnou atmosféru a snad nikde jinde jsem si navíc tak neužil průzkum a objevování herního prostoru. A na souboje s dryádama nebo baziliškama, případně na radost z nálezu Spider's Bane jen tak nezapomenu. Ale i dvojka byla vynikající, divadlo, kouzelníkova koule nebo doky / zloději předčily zřejmě téměř cokoliv z jedničky, ale ten pocit něčeho novýho a úžasnýho tam už chyběl.
-
-
Takže to snadno a rychle je pár let jo?
-
-
Ne, dostal jsem se do ní s celkem běžnou znalostí gramatiky na úrovni střední školy a trochu širší slovní zásobou díky především hrám za pár týdnů. Po pár letech je to už o něčem jiném, čtu v originále bez problémů třeba Eliota, Byrona (ano, tady to není úplně bez problémů protože angličtina z přelomu devatenáctýho století je trochu jiná), Vonneguta nebo cokoliv jinýho. Věř tomu, že není problém anglicky se naučit (především číst) a že ti to nic nevezme, ale hodně dá.
-
-
-
-
Tak já jsem tedka ve strongholdu u Readrica a naprosto se nečapu. Mam Rogue a Wizarda na 3. úrovni a k tomu jsem si pořídil barbarra ale ten je ještě zelenáč. naběhnou tam na mě vždy dva Priesti, k tomu jeden ten co vypadá jak templář v těžkym brněný a 4 nějaký vandráci a souboj trvá tak max 10 vteřin a jsem mrtvej. Ale baví mě to, ne že ne.
-
-
Díky za rady....přibral jsem v hospodě rangera na 3. úrovni a už to jde znatelně líp.
-
Asi by to chtěla plechovku se štítem na tankování.
-
Když tam jdeš takhle nepřipravenej, tak to chce nějakou taktiku. Tanka mezi dveřma nebo něco takového.
-
Potřebuješ tanka na kterého většinou naběhnou. Jinak jak psal, Morraw. Lze to řešit různě anebo později.
U Fuka (čáry), zase čti kouzla. Některé jsou špatná a zbytečná. Některé zase super.
Zde to je dobře popsáno: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=416939844
V sekci Wizards - Intro & Spell Review. -
Tak zrovna tento úkol jde splnit někoika způsoby. Já tam šel později s plnou partou a bylo to vpoho.
-
-
jedine co zamrzi, je ze to v magii neprekonalo (neprekonatelnu) magiu v baldurs gate (utocne obranne kuzla, dispelly atd) takze nie 10/10 ale 9/10
-
-
Souhlas. Magii v BG nejde překonat. *1* Leda, že by to udělali na ADnD a sakra se snažili. Možná to nové RPG Sword Coast Legends na 5 edici.
-
-
Škoda té češtiny u téhle hry to zamrzí dvojnásob.
-
-
No už je to nějaká chvilka co se o češtině mluvilo, ale dělá se na ni ;) Nebude to hned, ale někdo do toho šel.
http://pillars.funsite.cz/
-
-
mit takovou postavu tak nelezu do televize holej *11* jinak ke hre: vypada to na poradnou kravinu jako odvar wastelandu 3 ktery vypadal o moc lepe a stejne tu dostal 6, tak nevim
-
-
Asi seš zakomplexovanější než já, no :)
-
Do televize prej :D :D :D Made my day ! :D Already :D
-
-
Hodinu, dvě, je to celkem zajímavé. Časem člověk přestane sledovat dějovou linii. Zůstanou tak jen souboje, které jsou poněkud chaotické a časem repetitivní *9*
-
btw, to je nejaka gay party, ze vo videu su muzske bradavky? *8*
-
-
Chce to žalobu ve stylu USA. Jejich bradavky mají špatný dopad na výchovu mládeže a proto se to musí zakázat!
-
-
minimalne prelepit :)
popripade, kedze uz na tiscali pise aj jirikova, tak ju tam posadit tiez, nech je sranda
-
-
Co jsi čekal na gaymes?
-