Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: Lukáš hraje extrémní off-road simulátor Spintires
1.7.2014 | Redakce Games.cz
64 příspěvků
-
Já ten naviják ještě ani jednou nepoužil, respektive jsem o něm nevěděl a stejně bych ho skoro ani nepotřeboval. Stačí jen v kritických místech používat dif a všechny čtyři kola, pokud to auto má. Potom i když zapadnete, stačí prostě hrabat, pohrát si s tím a většinou se z toho dostanete i bez navijáku, ale chce to trpělivost. Nic pro nasírací hráče.
Btw, k tomu pohledu z kabiny, chci vidět kdo ho v téhle bude používat. Víte proč např. takové DayZ nikdo nehraje z pohledu první osoby? Stačilo by jen trochu vylepšit kameru a ještě přidat nějaké sněžné mapy a bude to dokonalý. -
-
Z toho co pises mam spis pocit ze jsi Spintires moc nehral...
-
Pohled z kabiny je logicka potreba kazde simulace vozidel a hraci si jej spolu s ovladanim volantem samozrejme zadaji. Nevim podle ceho soudis, asi podle sebe, ale ne kazdy si chce hrat s autickem na vysilacku, chce to zkratka videt z pohledu ridice. To je daleko vetsi vyzva. Nejak mi unika logika snahy o dokonalou simulaci kombinovana jenom s pohledem zvenku.
Mimochodem DayZ samozrejme hraji hraci i z prvni osoby. Myslim ze jsou dokonce servry, ktere to jinak ani neumoznuji. Problemem her je absence periferniho videni, coz se castecne kompenzuje prehnanym FOV za cenu zkresleni perspektivy a samozrejme nekdo to kompenzuje i pohledem z treti osoby, protoze umoznuje tak trochu podvadet. Hrac vidi i tam, kam by z prvni osoby nevidel. Ale ne kazdy chce cumet na panaka pred sebou.
Doporucuji nesoudit podle sebe ostatni. *3* -
-
Nejde o FOV, jde o to, že při pohledu z kabiny se bude pohled strašně klepat, že prakticky nic neuvidíš, si myslím. Proto to tam tvůrci nedali. Určitě k tomu měli důvod a myslím, že zrovna lenost tím důvodem nebyla.
Budou to muset udělat nějak šikovně, nějakou virtuální kabinu, aby byl pohled statičtější. Jinak to bude hratelné jedině při jízdě po asfaltu. Můj názor, nikomu nic nevnucuju. Jinak já sám všechno hraju co nejrealističtěji, mám rád hardcore gameplay. *3* -
-
To neni argument. Kazda dobra simulace ma v options moznost nastaveni nejenom FOV, polohy kamery, vypnuti zobrazeni volantu, ale i dynamiku pohybu kamery. Kompromis se da najit i pro tezky teren. V blate je to dokonce mnohem lehci nastavit, nez s tvrdym odpruzenim na asfaltu, kde je pri vysokych rychlostech to klepani daleko intenzivnejsi, byt s mensi amplitudou.
Pokud to ma byt simulace, meli by byt i moznosti nastaveni simulacim odpovidajici.
-
-
-
-
Hoši, vás dva poslouchat, tak na to, že jste novináři, tak pánbůh s českým jazykem.
-
-
Si někdy pusť hrej.cz to je to samé.
-
-
ale porad nechápu pointu teto hry, jdete lesem a co jako?
-
-
treba pri zavodnich hrach je to o skillu (pri vybirani zataček) ale tady jen nastartujete a jen jedete dvacitkou *7*
-
-
Nekamaradis nahodou s Mart9 ? *1*
-
-
Myslel jsem, že se tak nesnížím, ale nemůžu to ustát. Ty seš nehoráznej d e m e n t.
-
-
Napodobne *1*
-
-
-
Ano, protože je to o převážení např. dřeva a jiného materiálu. Ta hra není asi pro tebe a jiné závodníky. Pro mne je to např nová možnost kdy se něco jiného děje, je to velice zajímavá hra. *4*
-
-
-
unreal: Mazem 8x8 normálně malé a střední stromy v té hře zlomíš a povalíš.
-
btw.:
1. Ta hra není tak těžká pokud používáte uzávěrku diffu což Lukáš nepoužíval, respektive používal až jak zapadl.
2. Ta hra není tak těžká, pokud jezdíte po cestách a nedáváte si to sebevražedně lesem.
3. Ural není Kraz 255b
4. Na DEV DEMO, které je volně ke stažení na stránkách hry, je už kopa map, trucků (i Tatrovek) a dalších módů, stačí googlit. -
-
Uzaverku pouzival, ale evidentne se snazil setrit palivo, coz na casual skoro neni potreba. A ze zacatku mu to obecne moc neslo, pak se do toho dostal vic.
A na cestach se porad neudrzis kdyz te zastavi reka nebo proste nevis, jestli te to nesvadi nekam uplne jinam, nez potrebujes jet... ta zakryta mapa je deb*lni, v tom s klukama souhlasim. -
Myslím, že Lukáš diferenciál používal, vľavo sa to prepínalo medzi ON a OFF (ale možno je tam automatický režim, neviem)
-
-
Hra vyzera zaujimavo a casom ju urcite kupujem, taketo veci ma bavia, serkat sa s tazkymi strojmi po terene je fajn, len mi nepride uplne v poriadku, ked nejaky osem kolesovy 20 tonovy Maz, ci Kraz, ci ako sa vola zrovna toto vozidlo, narazi do nejakeho mensieho smreku a konecna, co je samozrejme blbost, pretoze jedine, co by sa po naraze takymto strojom stalo, by bolo stiepenie dreva toho kolizneho smreku, ale tak co, nemoze mat clovek vsetko :D
-
-
Ty voe, kdyby to bylo kompletně desktrutibilní (prostředí + auto) tak by to byl simulátor/sandbox snů...
Jo a taky musím vypíchnout bezvadnou optimalizaci a velmi přívětivé hw nároky, přitom hra vypadá fakt skvěle... -
Ty stromy tam jdou povalit - alespoň v demu to šlo, fyzika byla realistická fakt hodně - samozřejmě pokud jich je víc, zastaví tě, ale skrze jednotlivé kusy si můžeš proklestit cestu, což jsem u dema dělal a blbnul tak...
-
-
tak to som nevedel, tak potom ziadny problem :) Ja som videl iba zaciatok toho letsplay videa a tam sa zasekol a potom aj prevratil na bok, tak som myslel, ze to moc nedoriesili.
-
Jo jediné, co mě při propracovanosti té fyziky "praštilo do očí" bylo, že nejde povalit stožár - o ten se zasekneš, stejně jako o budovy - teprve tohle už by patrně bylo fakt "chtít moc"...
-
-
-
asi som sam komu to video nefunguje co?
-
-
Taky mi přestali chodit videa... nechápu.
-
-
Mě to bavilo královsky, u dema jsem se fyzikou doslova domrtě vyřádil - klestit si cestu skrze les, vychutnávat opravdu propracovanou fyziku a promakaný jízdní model, do toho ta krásná grafika - pro fanoušky off-road motorismu (či obecně simulací) je to simulace na kterou dlouho čekali...
-
Skvělý gamesplay :D dlouho jsem se tak nepobavil u něčeho tak nudného :D ps nemyslím tím že by hra byla špatná... vypadá naopak velmi povedeně... a dokážu si živě představit tu vnitřní motivaci tam prostě dojet!! :) *8*
-
Zkusil jsem kdysi demicko a bylo to super. Az tam pridaji pohled z kabiny a ovladani pres volant, okamzite kupuji. *3*
-
-
Jo, v tom tech demu jsem taky chvíli blbnul. Jsem zvědavý, kam se to posunulo. Jen tak jezdit po mapě a nasírat se, když jsem někam zapadl a nemohl se vyhrabat, to by mě dlouhodobě nebavilo. Třeba nějaké závody, kdyby tam byly...
-
-
Zavody, hm ... A jeste si tak na ty auta navesit nejaky neony, spojlery a podobny srance, hm ... A nekaky polonahy rostenky by taky nebyly spatny, hm ... Ty se k tehle hre radej ani nepriblizuj - to, co te na te hre nebavi, bavi vsechny ostatni, pro ktery je ta hra delana.
-
-
Co to meleš? Vůbec si mě nepochopil. Myslel sem závody na čas mezi praporkama vyznačenou bahnitou trasou, to by byla teprv paráda. Myslim, že něco podobného už tady bylo, ale zdaleka to nemělo tak boží fyziku.
-
-
Ronhal: jo, rika. A proc by ho jako meli cpat do tehle hry? Existuji i zavody tahacu a svete div se, ve hre Eurotruck Simulator zadny zavodeni nenajdes. Tohle proste nejsou zavodni hry, jestli vas dva s Mart9 zavodeni bavi, tak si klidne zavodte, ale necekejte, ze vam zavodeni musi vyvojari davat do kazde hry s autama.
-
-
ještě že jsou lidé, kteří nejsou konzervativní paka jako ty a koukají na to trochu s otevřenou hlavu a berou tu hru i jako technologickej základ a časem tam tadle možnost závodů bude, viz https://www.youtube.com/watch?v=EBTT2aD9k-E , doufám že ti přitom pohledu vyskočí žilka na čele
-
-
Nic nechápeš a jen mě bezdůvodně napadáš. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal. V tech demu žádné převážení dřeva nebylo! Byly tam dvě auta a jediné, co se dalo dělat, bylo bez cíle jezdit po mapě. Proto říkám, že jsem tam chvíli blbnul, ale nebavilo mě dlouhodobě vždycky někam dojet a zapadnout. Rovněž jsem z toho důvodu napsal, že jsem zvědavý, kam se to posunulo. Pokud k převážení dřeva, alespoň je tam nějaký cíl, což je jen dobře. A hlavně z té hry nemám pocit, že by to měl být simulátor převážení dřeva, jak píšeš. Podle mě v té hře může být daleko více možností.
-
-
připoměl jsi mi https://www.youtube.com/watch?v=l54lRJTOBa8 ... na tomhle enginu to bude pecka, už teď jsou hotový modely těchto offroadů, takže už jen mapy a jupíjej *14*
-
-
Proc by meli davat do simulatoru aut na prevazeni dreva nejaky pojeb@ny zavody mezi praporkama. Zavodnich her mas vsude 3 p*dele.
Skoro v kazde diskuzi ke hre vsichni breci, ze jsou hry porad stejny a zadna originalita. Ted vyjde hra, ktera je originalni, kasle na vsechny trendy a do diskuze prijdou deticky jako Mart9 a zacnou fnukat - hm, jezdim v bahne a zapadavam, to je nuda, ja chci praporky a zavodeni mezi nema.
Videls nekdy v lese delniky, ktery vozi drevo, ze by si rekli - borci, kaslem na to, zapichame si do zeme praporky a budem jezdit na cas! -
-
Říká ti něco třeba takový trucktrial?
-
-
-
-
-