Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: Pavel hraje skvělé RPG Divinity: Original Sin
17.7.2014 | Redakce Games.cz
49 příspěvků
-
perfektní game! povedlo se nekomu otecrit truhlu co je na prave strane u bracuse? je na ni magickej zamek, vubec nevim jak do ni...
-
Nestalo se někomu, že mu u dialogů ve hře sem tam chybělo písmenko, celkem mě to irituje :-)
-
Ještě by mě zajímalo jak je řešen loot ??? Jsou ty věci co nacházím, nebo vypadávají z nestvůr nějak kvalitativně odstupňované jako třeba v diablu (běžný, magický, raritní, legendární) Případně, když zakouzlím kouzlo je jeho síla ovlivněna statistikou zbraně (hole), nebo spíš vlastnostmi postavy(inteligence). A čím je ovlivněna kvalita těch věcí co jsou v bedně a co padají z mrtvolek to funguje na principu nějakého generátoru, nebo ty vzácnější kousky jsou na předem daných místech, třeba po souboji s bossem. Vyplatí se třeba uložit před soubojem s Bossem hru a když nic pořádného nevypadne, nahrát a zkusit štěstí znovu ??? Díky za odpovědi.
-
-
itemy jsou rozdelene v podstate jako v diablu.... tzn. jednak podle lvlu napriklad - nuz (lvl 1-3) rapier (4-6)....atd...a potom podle kvality okouzleni ... bile (nic) modre, zelene, zlate
kouzlo neni ovlivnene primo dmgem hole - hole totiz maji samostatny utok jako palna zbran...ale muzes mit na holi treba inteligence +1...a to uz silu kouzla samozrejme ovlivni
kvalita toho co vypadne zalezi na tom koho zabijes/otevres ... minibossove a bossove a samozrejme jsou bedny ,,lepsi,, a obycejnejsi ... jinak v te hre muzes ukladat kdykoli = muzes si to ulozit pred otevrenim bedny, nebo ve chvili kdy se chystas posledni ranou dorazit bosse -
-
Jen doplním, craftit věci se zde vyplatí, narozdíl od spousty jiných her. Tebou vytvořené zbraně/armor má kolikrát lepší staty, než co se dá běžně najít. A tak to má být.
-
-
-
Mně osobně přišel systém boje v BG1,2 lepší. U úvodního souboje se třemi kraby jsem málem usnul...
-
-
To je celkem komedie. Pamatuji si živě první souboj v BG2. Postava přišla k nepřáteli rozjela se animace boje. Ta trvala asi hodinu jak se nikdo nemohl trefit. A po té hodině to nějak dopadlo.
Jo, to bylo opravdu zajímavější a rychlejší než zde *15* -
-
Tak to jsi asi hrál úplně jiný BG2 než já. Něco podobného by asi bylo možné, když bys nepoužíval jediné skilly a válečníkovi navolil jako hlavní staty inteligenci a charisma :-) Spoustu lidí totiž nepochopilo, že při tvorbě postavy je nejdůležitější právě ono rozdělení statů. Kolikrát jsem třeba půl hodiny házel kostkou, než jsem dostal perfektní výsledek.Ano, ze začátku se postavy sem tam netrefily, ale hned na začátku byly postavy schopné rozsekt úvodní gobliny během pár vteřin.
-
-
Hlavně ty animace, kdy se nemůžou trefit je prostě ztvárnění boje, kdy se postavy jakože blokujou, akorát to není vidět graficky. Ve filmech se taky mlátí 5 minut, než někdo někoho zapíchne. Stačí trochu fantazie, veterání DnD ví, o čem mluvím.
-
-
-
Co taky čekáš od tutoriálu, že budeš mít 200 spellů na začátku hry? Mimochodem souboj s kraby byl jen v Early Access ten tam již není.
-
-
mna by zaujímalo či ide a ked tak ako prepínať počas boja medzi postavami. V zmysle ze chcem aby toto kolo začal pustevnik ktory vycaruje pavuka, potom prejde tank utkroy utece a vratim sa k pustovnikovi ktory si npr este vystreli potom lukostrelec etc.. ze by som si mohol sám vybrat ktora postava bude kedy co robit a nie nalinkovane vzdy to iste poradie ked ostatne postavi maju este AB na minutie
-
-
V prvom rade si zopakuj aspon zaklady gramatiky ;) Jesus Stur Christ! A za druhe, poradie je urcovane iniciativou postavy, ale mozes vo vacsine pripradov pozdrzat tah a konanie postavy ti tak hodi na koniec radu.
-
-
a ako sa pozdrziava tak postavy?
-
-
uplne vpravo uprostred u okraje mas na to tlacitko
-
-
Vdaka za odpoved, toho som si predtym nevsimol. celkom by ma ešte zaujímalo čo sa i v gameplayi pytal ale na to neodpovedal, či ste to skúšali hrať uplne i bez mágie a magickych povolaní, npr len v kombinácií strelec a rouge, alebo rytier a pocestný. či to nieje až neprejditelny hardcore.
-
-
Doporučuji sehnat si boty co mají imunitu na zpomalení
-
momentalne je nejsilnejsi postava 2h warrior
-
-
-
-
-
-
jako na 23 palcovym monitoru cumet na 720p je celkem na nic. Nebylo by od veci to nahravat 1080p.
Totiz, kdyby to bylo pravy 720p tak je to OK, jenze tohle je standartni kvalita cca kolem DVD- cili SD.
Urcite jste si toho vsimli. Je to stejny, jako kdyz si stahujete 720p film a ten ma kolem 8 giga a pak ten samej film, taky 720p a ma jen 1 giga. Vime o co jde ze jo. Je 720p a 720p. Nevim jestli to rozse.. YT (nenahravam) nebo to takhle blbe komprimuje vas program, ale je to vsude. Dneska se za HD schova kde co, pritom je to jedna obrovska mazanice. Ale protoze i na YT jsou kvalitni 720p, predpokladam, ze je problem u vas. Perfektne to jde videt u avataru, ktery jsou neostri, narozdil od screenshotů.
A je to skoda, protoze tahle hra je krasnevyvedena, nebo aspon me se narozdil od ostatnich (prej je ji to vytykano, nevim), libi
Uz me to docela stve. -
-
mazanice to je i na menším monitoru
-
Ty kráso, to sou ale žvásty že sem na minutu statil vědomí !!
-
-
Chci se jen zeptat, koukal jsem, že ve skupině jsou 4 postavy, 2 si vytvořím a ty zbylé dvě asi přiberu do party později. Co jsem viděl tak složení party je ve všech videích na netu stejné (kromě teda těch co si hráč vytvoří na začátku). Chci se zeptat je tam víc postav, které mohu přibrat do party jako v Baldurs Gate, nebo mohu přibrat jen ty 2 a nikoho jiného nepotkám ??? případně jak je to s jejich povoláním, to mají už na pevno dané, nebo je může hráč profilovat k obrazu svému jako ty 2 postavy jím vytvořené ???
-
-
Nemusis tie dve vobec pouzivat. Ja som naprilkad chvilu mal v parte len tu zensku, toho maga som nepotreboval. Tak som pribral dlasieho bojovnika a neskor som zensku vymenil za lukostrelkynu. https://lh5.googleusercontent.com/-iEGzraET-0c/U8kRR_eJ_aI/AAAAAAAAEvs/jrqnP47FOy4/w1545-h869-no/2014-07-16_00002.jpg
-
-
Kde se dají naverbovat další partáci ? Už jsem v lese.
-
-
musis mit 2x star stone = inert stone ... tim se upgr. tvuj homestad. Jinak bloodstone by se mel po pouziti zmenit taky na inert stone
-
-
-
Je tam i oblast, která se ti otevře někde v prvním městě ( jak tě ten imp teleportne k teleskopu ) Tak tam si můžeš naverbovat vlastní družinu. Vybereš si u nich i povolání a všechno. Nemusíš vůbec nabírat přednastavený postavy. *3*
-
Postavy mají povolání dané, ale můžeš je převychovat, jako ostatně i vlastní postavy. Je tam více postav.
-
-
Další výborný gamesplay. Že by se games konečně rozjeli v game playích? Ještě nedávno jsem oceňoval skoro výhradně cizojazyčné game playe a hrej.cz, ale minimálně Pavel poslední dobou dokazuje, že to fakt umí. Dost mě to baví. Snad bude pokračovat. Moc díky.
-
-
Souhlas, tento gamesplay byl opravdu povedený. Zajímavý komentář, vše podstatné bylo řečeno.
-
hrajou protoze jim to prinasi nove ctenare webu a prachy za reklamu. Jedinej duvod a myslim, ze je to vubec nebavi a pekne stve, ale museli se prizpusobit tehle vlne. Bylo to otazkou casu
-
-
Jestli to Pavla nebaví, tak je fakt dobrý herec. Možná si to video ani neviděl, ale to se mi nechce zdát! Neumím si představit, že by psal na diskuze někdo, kdo o daném tématu nic neví. *4*
-
-
-
Super video, hra se mi moc líbí a mám ji na wishlistu na GOGu. Zatím mám ale hromadu jiných her, ke kterým jsem se ještě nedostal a za chvíli tu bude Eternity... je toho dost, takže pěkně popořadě :-).
BTW trochu mi tu chybí hexagonální pole. Jakmile se přepne na tahový souboj a každá postava má určitý počet action pointu, trochu to zamrzí, protože to k tomu přímo vybízí. Vidět to pole na zemi, tak se dá naplánovat přesný pohyb včetně zakouzlení, ale takhle, když nevím na jakou vzdálenost (pohyb) to sežere kolik AP, dokud to nezaktivuje danou postavu, nejde moc dobře rozvrhnout akci dopředu. Respektive přesnou akci. Soudím zatím podle videí.
Nevíte, jestli se o tom někde na jejich foru nebavilo? Popřípadě jestli se to neplánuje někdy v budoucnu jako volitelná věc někde v menu? Stačilo by jen plácnout tu "síťku" na zem. -
-
Ono to velmi nejde hexovat, kedze kazda postava ma inu rychlost pohybu. Takze ani zdaleka neplati, ze bojovnik vo fullplate prejde rovnaku vzdialenost za rovnaky pocet AP ako niekto v robe.
-
-
Vždyť to je přeci jedno, jestli proběhneš tři pole za jeden AP nebo jedno pole za 3 AP. Mluvím tu o vizualizaci přímo na bojišti (nejen pro aktivní postavu). Třeba i formou vysvícení těch polí po vzoru HoMM.
Myslím, že jsem se vyjádřil přesně a už bych se jen opakoval. Asi si nerozumíme :-). Ale nevadí, byla to jen myšlenka. Možná, že až to začnu hrát, tak mi to ani nepřijde :-)... -
-
Souhlasím s Tebou. Hraju za rogue a kolikrát mám problémy se dostat přesně na to místo, ze kterého jde backstab, protože nestačí stát zhruba za potvorou, musí to být přesně. Ve výsledku mi tak většinu času tahu zabere právě štelování se do správné pozice a minimálně zde by nějaká orientační síť velmi pomohla.
Člověk si ale zvykne a ve výsledku mě to ani neštve tolik, jako když se pracně napozicuju a ve stejnou chvíli, kdy zmáčknu backstab, se animace milého kostíka pohne a moje roguna si ho místo útoku vesele obkráčí, aby k ní stál čelem *1* -
-
Na pripravu back-stabu mi hodne pomaha "b" nahled na bojiste, je pak mnohem snazsi dostat se presne za zada.
-
-
Díky, vyzkouším!
-
-
-
Prave, ked zacnes hrat tak uvidis ake je to vlastne prirodznene :-)
-
-
-
Na fóru jsem si toho nevšiml. Řekl bych, že to nahrazuje ukazatel AP, kde vidíš kolik to spotřebuje AP při dané vzdálenosti.
-
-
Ještě bych doplnil, že to samé platí o nepřátelích. Ve videu jsem nikde nepostřehl, že by si třeba Pavel zjišťoval, kolik AP mají nepřátelé a např. jestli mají dostřel nebo kolik kol (akcí) bude nepřátelé stát, než dojdou na boj na blízko -> kolik kol (akcí) budu mít k dobru a na kterém místě můžou skončit. Víš jak to myslím? :-)
Jestli něco přehlížím tak budu rád za vysvětlení :-). -
-
neprehlidl jsi to, ale ta hra neni az takova tahova strategie, takze tyhle veci tam nejsou...casem clovek ziska urcity cit a dokaze to odhadnout
-
-
Pokud ma postava vysoke lore, tak vidis rezisty, zivoty a ap u nepratel
-
-
-
Toho jsem si všiml, ale jak naplánuješ dopředu akce jiné postavy, která stojí opodál, když nevíš právě dopředu, kolik jí ten pohyb bude stát AP a jestli ti tedy zůstane dost na kouzlo, které potřebuješ zahrát? Jestli to dobře chápu, tak to se vždy dozvíš teprve až když máš danou postavu aktivní a teprve poté si myší zajedeš a zjistíš to. Těžko tedy naplánuješ přesné akce dopředu. Rozhoduješ se až v daný moment s danou postavou. Nebo mi tam něco uniká? Nebo si můžu při souboji přecvakávat postavy, abych si to zjistil?
Pro upřesnění jsem tu síťku myslel samozřejmě jen při tahových soubojích... -
-
Kouzla a skilly naplánuješ předem. Víš kolik stojí a kolik budeš mít. To lehce dopočítáš / zjistíš.
S pohybem to je horší. To nejde zjisti, pouze odhadnout. Také do toho zasahuje hmotnost brnění a možná proto nemáš to pole. Někdo kdo je naložený v těžkém brnění je více zpomalen.
-
-
-
-
Je v této hře možnost romance?
-
-
není
-
To nevim, ale jak řekl Josh Sawyer z Pillar of Eternity teamu, je těžké udělat fakt kvalitní romanci tak, aby nepůsobila směšně a tahle hra působí směšně i bez romance.
-