Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: Představení druhé generace virtuální reality Oculus Rift
4.9.2014 | Redakce Games.cz
60 příspěvků
-
a k čemu mi to bude když hraju tahove strategie? *7* tohle soudruzi moc nevychytali
-
-
Si zahraješ tahovou strategii ve 3D ... myslím, že i to by šlo. Už jsem viděl i RTS pro OR. Jen je potřeba tu hra navrhnout trochu jinak ... například tě posadit do místnosti se stolem na kterém je mapa. Něco jak bylo v Ruse http://download.gamezone.com/assets/old/screenshots/RUSE_1.jpg ...
Potom ti dát možnost chodit kolem stolu a s použitím head trackingu už se můžeš naklonit a přiblížit kam chceš.
Neříkám, že to bude nějak extra zážitek, nebo že to nějak vylepší požitek z hraní tahovky, ale šlo by to. -
na tahovky si poridis track ir
-
A kdo říká, že to dělají pro tebe *7*
-
-
Nejlepsi je ta rana do mezerniku na zacatku:D
-
hm a moje DK2 je nekde v kontejneru na lodi...
-
-
bleje za tebe *11*
-
-
http://rifting.ru
-
-
hry pro dk2
-
-
Tfuj aj cely OR, bez ohladu na to, ci uz ide o druhu generaciu alebo nie. Osobne budem i nadalej tvrdit, ze toto cele ma od poriadnej VR stale kur3vsky daleko. Avsak ked niekto nevie, do akeho kusu HW by este vrazil peniaze a nevadi mu, ze si pocas hrania sem-tam odskoci na wecko hodit sablu, tak prosim... Pre niekoho je mozno takmer neustaly pocit, ze sa komplet doblije, vskutku povznasajuci. Kolko ludi, tolko chuti... *7* *11*.
-
-
Jo má to určitě do pořádného VR daleko ... je to prakticky pořád na začátku. Dvojplošník měl taky do stíhačky daleko ... Jak se bude zlepšovat technologie tak se bude zlepšovat i VR. A jinak já nemám nejmenší problémy s nevolností. Někdo třeba mít bude, ale proto je to potřeba zkusit.
Ale I když to má do pořádného VR daleko, tak to je pořád nejlepší herní zážitek. S monitorem se to vůbec nedá srovnávat. Já s OR nejčastěj hraju Elite a ten rozdíl je obrovský ... -
-
jak dlouho s tim vydrzis hrat ? prece jen elite se asi nezapina na 30 min
-
-
Já hrávám většinou tak dvě hodiny v kuse, jednou jsem zkoušel 4h. Jediný problém co pociťuju je že mě začne bolet za krkem asi po těch dvou hodinách, ale to se pomalu zlepší, jak si na to ty svaly zvyknou.
Myslím, že s delším hraním nebude problém ... CV1 má být lehčí. Ale asi pro 8h herní seance to nebude.
-
-
-
takže k tej tvojej "poriadnej" VR sa dopracujeme tak, že riešenia ako Oculus budeme ignorovať a jedného pekného slnečného dňa sa nám z neba k nohám zosype dokonalá VR technológia, nie ? *7* Oculus je súčasťou prirodzenej technologickej evolúcie a kúpy si ho ten komu to riešenie stačí a vyhovuje mu, vitaj v slobodnej trhovej ekonomike.
A čo sa týka "blitia", komu bude z CV1 zle môže ho do 14 dní vrátiť bez udania dôvodu. Ak máš slabý žalúdok neprídeš ani o cent. Môjmu žalúdku dal zabrať skôr tvoj koment. -
-
...tvojmu zaludku dal zabrat moj koment? Tak potom asi predsa len trafena hus zagagala, vsakze, pan expert. A btw, jasne som pisal, ze "Kolko ludi, tolko chuti..." (mas to staby presny citat, ak by ti to inak robilo problem). Ja som vyjadril svoj nazor, pri ktorom sa cudujem, ze praveze TOLKO ludi sa tesi, ako budu usporiadavat zavody v "bliti do dialky" po pouziti vskutku uzasneho zariadenia, akym je Rift (ehm, uhm... hahaha).
Toz, ale opakujem... je mi sumafuk, ci si to kupite, su to vase peniazky a do toho je mne osobne akurat tak h0vno, pochopitelne. Kazdopadne prave do OR (a je mi fuk, ze je to uz novsia verzia) by som skratka V ZIVOTE prachy nevrazil a nezaujimaju ma nejake argumenty (ktore tak rad pouziva napr. dalsi tunajsi expert walltar), ze napr. vy to budete mat najblizsich, povedzme, 10 rokov zakupene a pouzivane... to je vas problem. Co sa mna tyka proste len vravim, ze TOTO ma od VR stale daleko a tym padom proste nie som natolko padnuty na hlavu, aby som do toho investoval co len jedno euro... a este sa nasledne ako BONUS riadne doblil *11* (ale hlavne, ze to mozem vratit, vsak?).
Nie, nie... tento LUXUS prenecham prave vam ostatnym... expertom typu walltar a dalsim nohsledom *7*.
Btw, vobec by ma neprekvapilo, kebyze prave tu moznost vratit cely slavny OR do 14. dni bez udania dovodu, z cista jasna napokon vyuzilo viac ludi, nez by bolo zdrave... a to z prosteho dovodu: nebudu chciet v jednom kuse vylievat zvratky... Avsak napr. tu na fore uz k tomu nic nenapisu, pretoze predsa priznat pravdu zvacsa KUR3VSKY boli... zejo, pani experti na virtualnu realitu *1*.
Ale inak ok... nech vam to zariadenie sluzi, ja nie som nejaky zbytocny hater, ktory vam to tu chce komplet znechutit (na rozdiel od min. 50% zvysnych prispievatelov). Skratka som len vyjadril svoj nazor, nazdavam sa, ze na tom nie je nic zle a kazdy z nas na to ma pravo, takze klidek, nic sa nedeje. -
-
Co máte furt všichni s těma zvratkama? *7* To je teď nějaká nová antiOR agitka? Sice jsem to ještě nezkusil, ale už vím že to bude nahovno a bude mě z toho (a všem ostatním) špatně. A kdo říká, že mu špatně není, tak lže, protože můj názor založený na .... hmm vlastně na ničem, je jediný správný. Ale jo, já nemám nic proti vyjadřování názorů, jen je dobré, když někdo vyjadřující názor má nějakou aspoň minimální zkušenost ... A nekváká otřepané fráze o zvracení, které jsou na každé diskusi o OR... aspoň 20x.
Já nejsem žádný expert, mluvím prostě jenom z vlastní zkušenosti ... DK2 mám doma, byl jsem v prvním batchi rozeslaných kitů, takže ho už mám doma celkem dlouho.
A všude sem zatím řekl, že OR je super zážitek, ale dokud nebude mít pořádný displej, který potlačí screendoor effekt (a myslím, že 1440 nebude stačit), tak to nebude použitelné na nějaké vážnější hraní. To a váha jsou pro mě největší problémy Riftu. A nejsem si zatím jistý, že si CV1 koupím. Ale prostě s nevolností žádné problémy nemám. Zkoušel jsem už všechno od Elite, přes různé dema, až po horskou dráhu, kterou jsem jezdil pořád dokola a problémy jsem neměl. Dneska u mě byl kamarád s přítelkyní a těm jsem toho taky dost pustil, a ani oni neměli výraznější problémy. I když kámoš říkal, že horská dráha byla celkem záběr. Za týden to dám vyzkoušet dalším 10 lidem, tak zase budu vědět víc. -
-
Taky mám DK2 pár týdnů a u mě se ten pocit nevolnosti zlepšil až tak, že skoro zmizel (proti DK1). Zkoušel jsem na DK1 Euro Truck Simulator a musel jsem během 10 minut vypnout, asi to bylo kombinací motion bluru a přesvícení na nekvalitním LCD.
S DK2 si dávám tak hodinu téměř denně naprosto bez problémů. Jinak opravdu teď jediná námaha je co se týká krku / obličeje, tj. spojená s delší přítomností helmy na hlavě, ne zvracení.
-
-
"TOTO ma od VR stále ďaleko"
*7* takže čo si pod VR predstavuješ ? Nejakú ultimátnu simuláciu reality kedy je mozog prepojený s počítačom a môžeš vo virtuálnom prostredí cítiť, dotýkať sa, voľne sa pohybovať a nedokážeš rozlíšiť virtuálny svet od reality ? Pretože to je skutočná VR a zároveň je to budúcnosť vzdialená možno celé storočie. Takže ak chceš na túto VR čakať nech sa páči a veľa štastia *5*
"nech vam to zariadenie sluzi, ja nie som nejaky zbytocny hater, ktory vam to tu chce komplet znechutit "
o to sa neboj, ty nám Oculus neznechutíš ani keby si chcel... maximálne tak diskusiu.
-
-
Tech uzasnych dokonalych reseni tu uz bylo ... (a technicky byly lepsi nez toto).
-
tak jednou se VR dostane do takove podoby ze kolem vas v cele mistnosti bude holograficky obraz kazdy bod zkutecne 3D pak to bude neco, ale na to si pockas mozna i par generaci.... zatim ti o tom zbyva snit (jen s trochu vylepsenou technologii z roku 1850) 2D stereoskopickyma siditkama *3*
-
-
a na čo by mi to bolo ? *7* ja pri hre nechcem vidieť svoje telo, chcem byť prítomný vo virtuálnom tele vo virtuálnom prostredí. Skutočnú VR človek zažije až keď budú na počítač priamo napojené všetky zmysly a toho sa možno nedočkajú ani deti tvojich detí....
-
-
samozrejmne ze svoje telo neuvidis budes vypadat treba modre jak avatar *3* jak rikam vseobklopujici holograficke zobrazeni proste se ti to vykresli desetinu milimetru nad kuzi iluze dokonala anebo jak rikas primy stimul mozku ale to je jeste na dloooooho kazdopadne okulus blift je jen vykrik do tmy skonci tak jak VRFX
-
-
No tak můžeš dalších 20 let sedět a snít a já zatím budu používat Rift ... Vzhledem k tomu, že žádná taková technologie neexistuje, tak člověk teď nemá na výběr.
Já třeba osobně vlastním auto, i když sním o antigravitačním vznášedle a myslím, že auta sou nudné. Ale přece jenom je lepší mít nudné auto, než snít o vznášedle a chodit pěšky.
-
-
-
-
-
-
Otázočka, vám to video funguje? Ja už to skúšam 2 hodiny a stále nič...
-
Sice trochu pozdější a poněkud jiný OR gamesplay ale i tak dobrý a ten konec, byl přímo exceletní. Néé fakt (je to třeba brát s humorem, S*it happends, dont worry be happy).
Tak zas jindy a třeba lépe, díkes. *4* Zvládli jste to zase dobře.