Přejít na výpis diskuzí
GDC 2014: Hry mohou být tajemné a zajímavé i v době internetu a spoilerů
23.3.2014 | Petr Poláček
137 příspěvků
-
Já se takhle asi nejvíc vyřádil na starejch adventurách od Lucasů. Na základce jsme si je mezi kámošema posílali po disketách, ve škole jsme vymejšleli teorie jak na zákysy a po škole jsme je doma aplikovali. A tak to šlo pořád, dokud hru někdo nedohrál. Nebo Duke Nukem 3D! Trávil sem tam hodiny a hodiny zkoumánim každý maličkosti a hledání různejch tajnejch míst. Prakticky jsem tam žil :D
Pak samozřejmě oba Fallouty. To byl obrovskej zdroj debat na gymplu. To nám vydrželo tak na celej školní rok.
Asi největší WTF byla ale hra RAMONOVO KOUZLO od Vochozky! Odehrávalo se to v Novym městě nad Metují a hádanky vypadaly třeba tak, že tam člověk musel napsat, v kolik jede bus do Brna nebo tak něco!! Fakt totální úlet -
-
ramonovo kouzlo bylo hustý
-
-
Kolik těch her, ale je? Naprosté minumum a v AAA tvorbě snad jen Souls série. Ano, ta je mimořádná, ale pak nic. A když se podívám na komentáře k této hře, tak Veskoslovavé a jemu podobní stejně první, co řeší je grafika. Takže otázka? Jak takové hry můžou dlouhodobě uspět? Myslím si, že nemohou a že i Souls série se vytratí do zapomenutých časů.
-
-
Dark Souls kritizuju hlavne konzolisti a opravnene. Pretoze v propagacnych videach im ukazovali inu hru.
-
-
Nic proti, ale před měsícem tu byly videa ze hry a ta grafika a vše bylo stejné jako ve hře. Takže tady o podvodu nemůže být ani řeč, když dodali několik in-game záběru a tam už šlo pozorovat, jak hra vypadá.
-
-
Vsetky videa so, nevidel ale co si pamatam tie porovnavacky mali byt robene aj z januarovych videi.
-
-
Ty videa, co se řeší jsou z té předvaděčky po uvedení. V té době se spekulovalo, že to vyjde aji na next-gen, tak sem byl těm ukázkam schopen věřit, ale jak jasně uvedli, že to bude na ps3/360 tak bylo jasné, že je to jen promo- video. Osobně předpokládám, že ten úsek hry byl vytvořen jako promo a sami nevěděli jestli to bude na next-gen. PC verze taky tak nebude vypadat, ve skutečnosti ta hra nikdy takhle nevypadala.
-
-
"ve skutečnosti ta hra nikdy takhle nevypadala."
a potom sa cudujes preco mozu byt niektori nasrani ked rok a pol cakaju na inu hru.
-
-
-
-
-
Ne ze bych se chtel nekoho zastavat,ale grafika ke hre patri.dulezita. Graficke zpracovani ktere je cloveku protivne,dokaze zkazit i dobrou hru. A plati to i naopak. Vyborne graficke zpracovani dokaze udelat z prumerne hry zajimavy kousek.
Samozrejme zalezi i na zanru. -
-
Ale bez pořádné hratelnosti ti grafika hru nezachrání. U mě je tedy až na druhém místě *3*
-
-
to si nijak neprotirečí s tým čo písal huhi.
-
-
-
Řešila se grafika jenom z pohledu toho, že lhali. Nic víc. Ale chápu, že tvá nutkavá potřeba mě neustále řešit ti nedá spát.
-
-
Ono, že jsi to měl potřebu napsat několikrát a to nejen pod recenzi něco napovídá, kde máš priority. PS. Nechápu, proč se máš potřebu obhajovat, napsal jsi to několikrát a já jsem ti toho všiml, proto jsem to napsal zde do diskuze.
-
-
Já jsem to napsal pouze jednou. To že si někteří blázni myslí, že jsem to psal vícekrát, nechám Tě při tom, je to totiž zbytečné řešit s lidmi jako ty, kteří mě vidí všude a ve všem;) A ty sis toho všimnul nebo jsi tam ten šašek, co mě v Bleskovkách obvinil, že jsem to psal já a pak mě ještě urážel, když jsem mu vysvětlil, že jsem to nepsal já? Aha, to pak jo.....
-
-
Asi jim nevysvětlíš, že to psal někdo jiný, kterému prostě silně nevoní klamavé reklamní praktiky, ať už Ubisoftu (Watch_dogs), Maxisu (SimCity), 2KGames (Mafia II) nebo ano, FromSoftware (Dark Souls II).
Nevoní mi takové jednání, protože nebudu navždy mladý a při síle, abych si vždycky dokázal sehnat relevantní informace nejen v herním segmentu, ale i v jiných odvětvích. Proto dokud tu sílu mám, tak se snažím alespoň trochu ovlivňovat dění tak, abych měl na stará kolena alespoň trochu snazší život. -
Pořád nechápu, proč máš potřebu se obhajovat, jelikož co je psáno, to je dáno.
-
Veskoslave, kdyby sis sečetl časy, kdy reaguješ na někoho, kdo tě obviní z multiplicity, tak bys zaplakal. Teda pokud vás Veskoslavů není víc a jeden nemá za celoživotní úkol reagovat na provokace.
-
-
-
-
-
dobrý článok, milujem tieto skryté veci. V Demon´s Souls som preklopil všetky svety do pure black i pure white, aby som našiel všetky secret veci, v Dark Souls tajný level Ash Lake nemal chybu, fascinujúce, získanie tŕňového brnenia takisto a kopec ďalších skrytých vecí. Tajné levely v Diable, Hydralisk zo Starcraftu vo Warcrafte 3, atď, atď......takéto secret veci pre fajnšmekrov čo milujú tú hru sú taká chuťovečka a odkaz, že sa s tým tvorcovia vyhrali a nemysleli len na zisk, ale v prvom rade na svojich skalných fanúšikov....
-
-
Ash Lake byl tajný level? Odkdy? Vždyt tam je jeden z covenantů (pro toho hnidopicha : jedna z guild/smluv)
-
-
Tak ono, když se koukneš na youtube nebo na wiki, tak to tajný level samo není, ale nevím jaká jiná by měla být definice pro Ash Lake, než tajný level, když cesta tam vede přes neviditelnou zeď a to ještě se musíš orientovat ve tmě.
-
O Ash Lakeu bych bez Youtube nevěděl a myslím že hodně ostatních taky ne
-
-
-
Třeba Antichamber se v těch tajnostech přímo vyžívá. Tam to snad bez nich ani nejde dohrát :D
Jinak se mi velmi líbí ve hrách tzv. easter eggs. Luxusem jsou takové věci. -
joo doba bez interentu měla pro mě velké kouzlo, pamatuji se jak jsem slintal v gamestaru nad obrázky z preview na gothica 2 a nadšeně si představoval co je asi za tím kopcem, co je v těch lesích, tohle pro mě mělo obrovské kouzlo, a né že se teď podívám na lets playe, trailery atd. a nemám žádný překvápko..
-
nepohoršujte sa moji krajania takýchto -násťročných mudrlantov amatérov tu je habadej.
-
"Čím je hra těžší, tím je kvalitnější."
Aspoň tak se tváří všichni ti "hardcore - hrál jsem Wolfa 3D v době, kdy ty jsi byl na houbách" herní guru mistři těchto diskuzí. Hry, stejně jako další odvětví ZÁBAVNÍHO průmyslu, jsou zrcadlem společnosti, která je hraje. Pokud je vám přes 30 a považujete se za experta na současnou herní scénu, neboť vše jste hrál a viděl, tak error je spíš ve vás. Najděte si holku, pořiďte děti a strávěte s nimi kvalitní čas, ke kompu lezte jen v opravdu volném čase.
Přestaňte si hrát na experty. Ani samotný recenzent nikdy skutečným expertem nebude, nebuď objektivita je subjektivní, či téměř neexistující.
Užije si hezký zbytek dne, drazí rádoby odbornící z diskuze :) -
-
Narocnost pomahala vytvarat hratelnost. Ze su sucasne hry mierene na specificke publikum sem pisat nemusis. O tom nikto na diskusii nepochyboval. Clankov na temu stretnutia Dana Vavru s manazermi tu bolo dost. Neviem ako v Cechach ale na zapade je priemerny vek hracov cez 35 rokov.
-
No ty sis teda ulevil chlapce :D prej holka, deti, k pc opravdu jen ve volnem case. Ted jsi tady ty herni guru mistry tedy roznesl uplne na kousicky, gratuluju.
-
Ano, máš pravdu. Je to naprosto zbytečné poměřovaní pindíku. Ti kteří nenávidí jednu hru. tak řeknou, že je lehká a naopak. Já se snažil to naspat co nejvíc objektivně, jelikož Dragon Age není úplně můj šálek kávy a to především kvůli příběhu, ale hra je to bez patche a na nejvyšší obtížnost neskutečně těžká a každý fight se musel promyslet a několikrát se k němu i vrátit re-loadem.
-
-
v Demon Souls sa dal prakticky každý boss zabiť nejakým trikom/bugom, ktorý tam tvorcovia zámerne dali a nechali. Jeden Maneater sa dá zabiť ešte spoza hmly s dobrou zásobou šípov a trpezlivosťou. Old Monk sa dá hneď pri vstupe odhodiť, keď má človek obojručne Meat Cleaver a potom s thief ringom na neho zakúzliť z rohu poison...rovnako posledný boss, atď.
Dark Souls detto, len tam to už je menej výrazné a nie je to všade.... -
-
Já myslim, že bugy jsou právě naprosto skvělá věc. Nic mi neudělá v těžký hře větší radost, než když se mi na ní podaří vyzrát třeba tim, že objevim nějakou chybku. Prostě když něco udělám trochu jinak, než se ode mě čeká a já tim vlastně zažiju něco naprosto speciálního.
Třeba ve Falloutu 2 jsem prakticky hned po ůvodu v Arroyu vyrazil dolu do Navarra pro Power Armor, kam jsem se dostal jen díky save/load technice.
To je prostě to, co mě na těch hrách baví. No a už to v nich moc často nejni. -
Úplne mi to pripomenulo preteky z Mafie, kde bol tiež dobrý trik ako ľahšie vyhrať tie preteky:-) Rovnaký princíp, ako s tými bossov.
-
-
to není to same, ale na to bys potreboval vyšší IQ
-
Jo, hned na zacatku ta "skryta" zatacka *15* , na PS2 neocenitelnej pomocnik.
Davaji to do her schvalne - mozna? zdali se nejedna o chybny kod ci vazne bug... kdyz pomuze hraci neresil bych.
-
-
ty bugy tam nejsou zamerne, a pokud to zneuzivas tak jsi lama
-
-
sú tam zámerne vyjadrili sa k tomu i tvorcovia....lama si vrav sebe, ja mám z Demona 3 platinky a Dark Souls som prešiel s postavou na lvl. 1...lama na teba tak kýve ráno v zrkadle, nevyznáš sa do tej série ani zo 100tiny ako ja, tak drž pysk :D
-
-
jasne že jsi to prošel když cheatuješ a zneuživas bugy
-
-
cheaty v PS3 verzii? Čo dávaš za prášky? :D *15* *15*
-
-
Ved to je jedine spravne hranie Souls hier...ich najvacsia deviza a zaroven najvacsi zapor.
-
Psal jsem pokud. Neznám ho, takže nevím. Ale vím, že většina kámošů co Dark Souls paří nehledají návody na netu, ale maximálně si vyměňujou poznatky mezi sebou.
-
Fakt si myslis, ze na tie glitche prisiel sam? ;-) Teda ak sa nepocita pustenie browsera a citanie wiki ako ta podstatna akcia.
-
Je to slovíčkaření jak prase. Pokud navíc na ty bugy přišel sám tak to znamená, že tu hru a její mechaniky (tzn. i chyby) má daleko prokoumanější než ty.
-
to neni chytani za slovička, skrátka zneužíva bugy a dobre vim o čem je rec. jsi lama prober si to jak chceš uz na tebe nebudu reagovat
-
Trollove se strasne radi chytaji slov jako bugy nebo triky, obzvlast kdyz vubec nevi o cem je rec. Mozna jsi mel spis pouzit neco jako "mechaniky boje" (nebo nereagovat na trolla s tim, ze rozumni lidi si to preberou ;-)
-
-
-
-
-
-
Myslím, že hrám chybí hlavně "posvátná/tajemná vertikalita", jsou často ploché, já chci prostor... Neskutečně jsem se bavil u prvního Soul Reavera, miluju Descent - tyhle hry té "posvátné vertikality" užívaly hojně...
-
Prosim Vas, ten posledny obrazok, co to je zac? Je to z nejakej hry? Dakujem
A inak zaujimavy clanok plny nostalgie. *4* -
-
myslis Ishar 2?
-