Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Důkaz toho, že konzument by měl (v rámci slušnosti) diktovat podmínky prodejci. Jelikož jsem celý dlouhosáhlý vývoj této hry sledoval s okousanými nehty a pak přišlo cosi - jaksi - jiného, tak přeji jen hodně štěští v žalobě. Jo a konečně pošlete do pr**le Randyho Píčforda.
    • Konzument si urcuje podminky, za kterych jeochoten produkt od vyrobce koupit. To je silna zbran a silnejsi neni potreba. Potreba je, aby se s ni láde naucili zachazet, vetsina to totiz neumi, zvlaste v cesku, kde si vetsina lidi necha kalet na hlavu a jen na to rezignovane a porazenecky hledi a lituje se, ze s tim nemuze nic delat.
  • Chtěl jsem původně nakouknout do diskuze, ale hemží se to tu jejdáskem, tak raději nic.

Ohledně té funkce blokace příspěvků některých uživatelů, neuvažovali o tom představitelé games?
    Dle mého názoru by to vedlo k celkovému zkvalitnění webu a lepšího pocitu ze zdejší návštěvy. Udělat to tuším není nic složitého.
    • Je to blby, ze si tu nemuzes bez zabran stadne se vsemi zanadavat, jak te vsichni ozebracuji a nekdo te rusi nabizenim jineho uhlu pohledu na vec, co? :-)
      • ucho
        co o to, další názory a pohledy na věc nejsou nikdy na škodu. to bys ale ten názor měl opravdu nabízet a ne ho přímo vnucovat a zároveň se snažit naznačit, že kdo má názor jiný než ty, je blbec... to pak tvé nabízení názoru nabírá zcela jiný rozměr...
        • Ja rikam ze je blbec ten, kdo si koupi neco na slepoa pak se divi, ze to je jine nez si myslel. Nikoláv ten, kdo ma jiny nazor. To prosim nezamenuj.
          • ucho
            ale o to tady přeci vůbec nejde. samozřejmě že každý sám dle vlastního uvážení rozhodne o tom, co si koupí a co ne a je to na jeho triko. lidé, co si hru předobjednali, však mohli být mírně znevýhodněni nereálným gameplayem. jde tady o přístup firmy a jestli už neudělala něco, co neměla. a o tom rozhodne patrně soud, ne ty, já nebo kdokoli jiný v této diskuzi...
            ty tedy můžeš mít maximálně názor, že ti nevadí, že to, co předvedli jako gameplay, neodpovídá skutečnému gameplayi. já pak můžu mít názor, že mi to úplně košer nepřijde. to je ale tak všechno, není zde ani prostor k hádce a ani k předkládání dalších názorů, takže není třeba diskuzi příliš dramatizovat...
            • ucho
              opět přeháníš, napsal jsem to předtím dost jasně... a opět plácáš další věci mimo tuto záležitost...
            • Ale prave ze o to tady presne jde a ma to hlubsi koreny. Nase spolecnost si zije v premire blahobytu, coz spolecnost vede k bezstarostnemu a nezodpovednemu zivotu a ruku v ruce s tim sili tendence posilovat ochranu naseho bezstarostnehí zivota, abychom nemuseli nic resit, na nic myslet. A tak nam buji byrokracie, nesmyslna splet zakonu a jsme tak chraneni, az jsme nesvobodni. A tento pripad je jenom takovy nepatrny dusledek teto tendence a projev snahy vest to dal do jeste absurdnejsich rozmeru. Lidi chteji byt chraneni pred tim, aby si vlastni blbosti nekoupili neco, co nechteji. Chteji byt chraneni pred vlastni blbosti a nezodpévednosti, chteji se chovat rizikove a aby pripadne dusledky tohoto rizika nesl nekdo jiny.

A i ty tento problem zamerne podavas zjednodusene. Chybi ti tam dost podstatna vec, rozliseni mezi prezentaci vyvojovou a finalni verzi. Otazka je tedy jina. Jestli finalni produkt musi odpovidat starsi prezentaci vyvojove verze. A ja tvrdim, ze to je absurdni, ze je bezne, kdyz se finalni produkt lisi od vyvojove verze a jako vyborny priklad davam diablo 3, ktere se neustale menilo. To neni podvod, to je normalni vec.

Kdo si kupuje nejake zbozi, mel by se o nem informovat, zjistit si jaky je a to ve finalni podobe, ne jaky byl behem vyvoje. Kdo kupuje na slepo, chova se rizikove a to plati i na predobjednavky. A dusledky rizikoveho chívani necht si nese kazdy sam a neprenasi je na jine. Nekomu to treba nevadi, ze nevi co presne dostane, ci se mu to bude lábit, je to jeho vec. Ale pokud to nekomu vadi, pak je blbec, kdyz si neoveri, co kupuje.
  • Myslím, že vývojáři našli způsob, jak vrátit hráčům pirátění her. Blbý je, že to opět odnese platící zákazník.
  • Shenkster
    Mno kdyby Gearbox se Segou ten spor prohráli, možná by si to ostatní studia vzala k srdci a na hrách se víc snažili
  • Treba sa vrátiť k základom obchodu. Jeden chce niečo predať, druhý to niečo chce kúpiť. V medziach slušnosti, alebo dokonca zákona by malo byť jasné, čo ten prvý predáva. Ale jak tu dolu čítam niektoré príspevky, tak sa nestačím diviť, kam tá naša spoločnosť smeruje. Istí jedinci obhajujú predajcu slovami, že vinný je zákazník, robia z neho priamo debila, pretože kúpil niečo, čo vlastne nechcel. To je logika na zaplakanie...Predajca vlastne môže anoncovať čo chce, výsledný produkt môže byť niečo úplne iné. Toto je podľa niektorých spôsob, akým by mal obchod fungovať. Takže ak budete chcieť podnikať, tak najlepšie tak, že celý čas budete makať na jednej veci len preto, aby ste nakoniec mohli predať niečo iné. Tlieskam *13*
    • Podavas to jednostranne. Prodejce nemuze inzerovat vsechno co chce, zakon ho v tomto smeru i omezuje. Na druhou stranu se zakaznik musi take zajimat a nelupovat zajice v pytli a pak si stezovat, ze je to neco jineho nez chtel. Dovolim si tvrdit, ze kazdy prumerne (a i lehce podprumerne) inteligentni clovek mohl snadno zjistit, ze to neni dobra hra a vyhnout se koupi. To ze lide nakupuji bez rozmyslu je jejich chyba a ne ze ne.
      • Bavme sa o príčine, nie následku. Vravíš, že zákazník by nemal kupovať zajaca v pytli. A čo tak, keby predajca toho zajaca v pytli nepredával? Ideš na to zo špatného konca.
        • On ho ale v pytlá neprodava. Nevim jak ty, ale ja jsem mel v case vydani spoustu prilezitosti zjistit, ze ta hra se nepovedla, takze jsem si ji nekoupil, i kdyz jsem mel zajem, mam rad alieny i gearbox. Kdyz to snadno zvladnu ja, tak snad i ostatni ne? Kdo to koupil a byl prekvapeny tim co dostal, tak to kupoval na slepo, neinformoval se a kupíval toho zajice v pytli, dobrovolne a vlastni vinou.

Chapu ze je jednodusi z nastaleho zklamani obvinovat ostatni, nez se zamyslet sam nad sebou, jak nakladam s penezmi.
    • V reklame je dnes vlastne uplne normalni, ze vyrobce zakaznikovi vice, ci mene lze. Staci si jen vzpomenout na jogurty Activia, ktere byly jeste nedavno plne hodnych bakterii a chranily nas pred vsemi nemocemi sveta a ted, pote co dostala firma pres prsty ...najednou tu mame jogurty, ktere skvele chutnaji. Na jednu stranu se muzu smat tem troubum, kteri tu praskovou sr*cku kupovali, ale at uz jsou jakkoli chudi duchem ...byli vyrobcem sproste obelhani ...takze u me je to jasne, pokud tvurci hry ukazovali a tvrdili neco, co ve finalni verzi pak nebylo ...necht se smazi v pekle.
    • Trafil si klinec po hlavičke. Mnohým zrejme uniklo (alebo je im to jedno), že tie obchodné vzťahy sa už dlhší čas deformovali jedným smerom. Kým jeden mohol takmer všetko, ten druhý nemohol vôbec nič iba nekupovať (čo by však akosi nebolo možné, pretože vždy sa nájde niekto, čo to kúpi aj za akýchkoľvek podmienok. Ten spor dotyčný pravdepodobne prehrá (vznikol by obrovský precedens)alebo to pôjde cez mimosúdnu dohodu a žalobu stiahne. Ale už je tu signál. Signál, že nie všetko si musíme nechať páčiť. A možno to prinúti
      aj vývojárov a vydavateľov správať sa zodpovednejšie. Akosi povedal, treba sa vrátiť
      ku koreňom obchodu. Slušného a poctivého obchodu.
  • No, nevím, zda-li je žaloba oprávněná, či ne, od tohou se konají soudy, faktem ale zůstává, že Gearbox ani Sega slibům nedostáli. Na druhou stranu, nelíbí se mi, že se do hodnocení her započítává i odladěnost nebo optimalizace. To by například GTA IV ode mne dostal krásnou nulu, protože na mé konfiguraci, byl hratelný až tak dva roky po vydání, kdy jsem byl konečně schopen hru hrát s texturami, bez nich to bylo jaksi nehratelné (za to teď mi to konečně jede na high), o podpoře ze strany R* se raději nebudu rozepisovat. A:CM je ale strašná hra, to je pravda.
  • Tady zas někdo nemá co na práci. Kdybych měl žalovat každou hru která my slibovala zábavu (dle reklamy) a já ji nedostal tak bych nedělal nic jiného.
    • Radioaktivni_surikata
      Tady se nejedná o zábavu, ale o to, že jejich gameplay video nebyly záběry z hry, ale ve videoeditoru naleštěnej prd, kterej s hrou samotnou nemá skoro nic společnýho. Je to do očí bijící a je škoda, že se takový žaloby nepodávají častějc, a nejenom na herní společnosti. Lhát zákazníkovi je dneska bráno jako samozřejmost a taková naše obchodní inspekce šoupe nohama. Stačí se podívat na pár reklam v televizi (a že jich na komerčních kanálech běží) a člověku se dělá šoufl. Takhle se správně bojuje proti (mluvou zdejších uživatelů) "kravaťákům" a jestli to ten maník vyhraje, tak by se mohlo něco málo, alespoň na herní scéně, dokonce pohnout...
    • Ty bys mel zalovat sveho ucitele cestiny....
      • interpunkce je strašné zlo *15*
        • Whoossain
          Větší zlo je napsat "mY"... Ale nebudeme se chovat jako grammar jews....
          • No jako jasne jen mi to proste neda se ozvat kdyz vidim takovou prasarnu :-D
            • aha, já nevěděl, že jsme zde na mluvnickém foru *7*
        • je zpomaluje me....Ja mluvim o tvrdem mekkem i/y ktere by mel umet i ten nejvetsi dem*nt...
    • ucho
      tady zase někdo není schopen přečíst a pochopit článek. ta hra ho klidně bavit může, podstata žaloby je jinde...
  • Ja si myslim, ze uz bylo na case, aby nekdo neco takoveho udelal. Zvlast v dnesni dobe, kdy dema nejsou a v okamziku, kdy si hru koupime, zejmena treba na Steamu, a zjistime, co je to za zmetek, tak mame smulu a muzeme se jit klouzat. A fakt, ze misto slibovane skvele zabavy jsme dostali totalni sr*cku, ktera ani neodpovida tomu, co inzerovali doted nikoho nezajimal. Kdyby to ti k*eteni alespon vydali za 5 nebo 10 USD s tim, ze se omlouvaji, ze tohle je vse, co jim z toho vyslo. Ale oni za to stale chteji 50 ecek a jeste se tvari, co by ti nevdecni hraci vsechno nechteli.
    • kubi-wan
      Já to dneska koupil za cca 350,- a za tu cenu jsem spokojenej. *5*
      • kubi-wan
        ... páč si dokážu udělat na hru vlastní názor, aniž bych se musel přidat k onomu absurdnímu masovýmu HEJTU. A když mě hra baví, baví mě.
    • ucho
      zábava je relativní pojem. pokud vydavatel hru prezentuje jako zábavnou a tebe nebaví, není to důvod jakékoli kompenzace. to je tvůj problém, že nedokážeš odhadnout, co tě bude bavit a co ne. samozřejmě jsou ale jisté hranice, kdy už může dojít k matení spotřebitele...
      • Pokud napriklad hru nespustim, nebo pokud pada, protoze to programoval simpanz je jasne, ze to moji zabavu sakra ovlivni.
        • ucho
          když ji ani nespustíš, tak zažádej o vrácení peněz a patrně ti vráceny budou...
          • Zkousel jsi to nekdy treba na Steamu? Hodne stesti. Ja tam uspel jednou jedinkrat a to az po tom, co autori te hry zkrachovali a vsem muselo byt jasne, ze vydali nahodne splacany kod. Bylo to Legends of Pegasus. Na druhou stranu mne to vylecilo z predobjednavek.
  • Smetana.pavel
    Je to obousečné, na jednu stranu lituju tvůrce, zavděčit se publiku může být těžké a je snadné být nespokojený. Byly tady mraky přirovnání a více či méně trefných, ale myslím že tady je to celkem jasný. Ano, finální verze se může lišit, ano práce stále probíhají. Ale nemohu lidem ukázat úplně luxusní databázi, rychlou, optimalizovanou s user-friendly ovládáním, všemi vychytanými funkcemi, výborně spojenými tabulkami atd. a nakonec jim dodat dvě skříňky a pořadač...

Tuhle žalobu naprosto chápu, kdybych lidem slíbil profesionální hudební desku a nahrál jim zkušebnu na kazeťák a prodával to za litr, taky by se to asi posluchačům nelíbilo.
  • A co chce jako vysoudit?
    I když uznáme, že má pravdu, tak jediná škoda, která mu vznikla byla, že zaplatil za hru, která nedosahovala kvalit, které měla. Takže mu dají 50 doláčů za hru a bude, ne? Nebo mu snad hraní způsobilo nějakou psychickou újmu či jiné zdravotní potíže?
    • Americký zákoník je vysazený na precedenty, v podstatě je na nich postavený, takže když to uspěje, bude to dost významné pro budoucí hurá reklamní kampaně.
    • Je to class action lawsuit, takže když to projde, všichni, kdo to koupili, budou mít pravděpodobně možnost dostat peníze zpátky.

Není to ani tak o penězích, jako o stanovení precedentu, že takovýhle business praktiky jsou nepřijatelný.
      • Ok to beru.
        Ale i tak pro něj z toho teda kápne max to, že mu zaplatí tu hru a nic víc. Případně možná doufá, že se budou chtít vyhnout soudu a dají mu nějaké (vyšší) mimosoudní vyrovnání. A nebo mu jde vážně jen o princip a napravení křivdy, to ho ta hra musela važně dost naštvat :)
        • Ale jemu nejspis o nic jineho nejde. Jde mu o to, ze takovehle praktiky se posledni dobou hodne rozmohly a my, jako hraci, nemame ani moznost jim ty sra*ky hodit na hlavu a chtit zpatky penize. Pokud to vyhraje, a ja doufam, ze ano, bude to precedent.
          • Whoossain
            Špatný vlákno...
    • Whoossain
      Neznám americkej obchodní zákoník, ale uvažovat by se nechalo třeba o lživý reklamě (v případě výhry sporu) a z toho plynoucí nemalý pokutě pro vydavatele. O hromadě dalších žalob nespokojených zákazníků nemluvě. Protože taková výhra by představovala poměrně významnej precedens. V součtu by to mohlo znamenat konec studia/vydavatele...
    • Vesmír a ľudská blbosť sú nekonečné. O tom prvom sa dá pochybovať. Dúfam, že som ti tým nespôsobil nejakú ujmu.
      • Újmu určitě ne, ale že bych pochopil, co jsi tím chtěl říct, to teda fakt nevím :)
        Možná jsi právník a vyznáš se i v americkým právu. Já teda vůbec ne, a proto mě zajímalo, čeho chce svoji žalobou dosáhnout, toť vše.
        • Týmto výrokom som chcel povedať presne to, čo som povedal. Stačilo počkať chvíľu a nazbieral som zopár mínusových bodíkov. Ľudia ma odsúdili aj napriek tomu , že som ti nespôsobil žiadnu újmu , pretože sa im zdá, že som vôči tebe nejednal korektne.
          Je zaujímavé, že pri oveľa horšom nekorektnom jednaní vôči sebe sa správajú úplne opačne.
          To je presne ,ako keď za Socíku niekto povedal mäsiarovi, že mu predal špatné mäso. Namiesto toho, aby sa pustili do nepoctivého mäsiara, vynadali zákazníkovi, že prečo zdržuje, keď oni chcú nakupovať. Mnohí diskutujúci mi tých v mäsiarni pripomínajú.
          • Řekl bych, že ty mínusy jsi dostal spíš proto, že to byl příspěvek dost mimo :)
            Jestli si myslíš, že jsem hloupej, tak ti tvůj názor vyvracet nebudu a respktuji ho :)
            Rozhodně mi nevadí, když se někdo hlásí o svá práva, ale zase moc nemusím křiklouny, kteří mají pocit, jak jim všichni furt obližují.
            V tomto případě mně prostě jen udivilo, že si někdo neváhá najmout renomovanou kancelář, která jistě nebude pracovat zadarmo a jde do soudního sporu s nejistým výsledkem, aby se domohl relativně zanedbatelného odškodnění. Prostě mně jen zajímá jeho motivace a čeho tím může dosáhnout. Toť vše.
            Ostatní diskutující zareagovali se zajímavými návrhy, ty si zareagoval podle mého názoru se zbytečným příspěvkem.
    • Smetana.pavel
      Myslím že jemu jde spíš o "důsledky" které rosudek přinese. Amerika má v oblibě své precedensy a tenhle by mohl mít zajímavé důsledky do budoucna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit