Přejít na výpis diskuzí
Gearbox a Sega čelí žalobě kvůli Colonial Marines
2.5.2013 | Ladislav Loukota
132 příspěvků
-
opět přeháníš, napsal jsem to předtím dost jasně... a opět plácáš další věci mimo tuto záležitost...
-
Zkousel jsi to nekdy treba na Steamu? Hodne stesti. Ja tam uspel jednou jedinkrat a to az po tom, co autori te hry zkrachovali a vsem muselo byt jasne, ze vydali nahodne splacany kod. Bylo to Legends of Pegasus. Na druhou stranu mne to vylecilo z predobjednavek.
-
Ale prave ze o to tady presne jde a ma to hlubsi koreny. Nase spolecnost si zije v premire blahobytu, coz spolecnost vede k bezstarostnemu a nezodpovednemu zivotu a ruku v ruce s tim sili tendence posilovat ochranu naseho bezstarostnehí zivota, abychom nemuseli nic resit, na nic myslet. A tak nam buji byrokracie, nesmyslna splet zakonu a jsme tak chraneni, az jsme nesvobodni. A tento pripad je jenom takovy nepatrny dusledek teto tendence a projev snahy vest to dal do jeste absurdnejsich rozmeru. Lidi chteji byt chraneni pred tim, aby si vlastni blbosti nekoupili neco, co nechteji. Chteji byt chraneni pred vlastni blbosti a nezodpévednosti, chteji se chovat rizikove a aby pripadne dusledky tohoto rizika nesl nekdo jiny.
A i ty tento problem zamerne podavas zjednodusene. Chybi ti tam dost podstatna vec, rozliseni mezi prezentaci vyvojovou a finalni verzi. Otazka je tedy jina. Jestli finalni produkt musi odpovidat starsi prezentaci vyvojove verze. A ja tvrdim, ze to je absurdni, ze je bezne, kdyz se finalni produkt lisi od vyvojove verze a jako vyborny priklad davam diablo 3, ktere se neustale menilo. To neni podvod, to je normalni vec.
Kdo si kupuje nejake zbozi, mel by se o nem informovat, zjistit si jaky je a to ve finalni podobe, ne jaky byl behem vyvoje. Kdo kupuje na slepo, chova se rizikove a to plati i na predobjednavky. A dusledky rizikoveho chívani necht si nese kazdy sam a neprenasi je na jine. Nekomu to treba nevadi, ze nevi co presne dostane, ci se mu to bude lábit, je to jeho vec. Ale pokud to nekomu vadi, pak je blbec, kdyz si neoveri, co kupuje. -
ale o to tady přeci vůbec nejde. samozřejmě že každý sám dle vlastního uvážení rozhodne o tom, co si koupí a co ne a je to na jeho triko. lidé, co si hru předobjednali, však mohli být mírně znevýhodněni nereálným gameplayem. jde tady o přístup firmy a jestli už neudělala něco, co neměla. a o tom rozhodne patrně soud, ne ty, já nebo kdokoli jiný v této diskuzi...
ty tedy můžeš mít maximálně názor, že ti nevadí, že to, co předvedli jako gameplay, neodpovídá skutečnému gameplayi. já pak můžu mít názor, že mi to úplně košer nepřijde. to je ale tak všechno, není zde ani prostor k hádce a ani k předkládání dalších názorů, takže není třeba diskuzi příliš dramatizovat... -
Ja rikam ze je blbec ten, kdo si koupi neco na slepoa pak se divi, ze to je jine nez si myslel. Nikoláv ten, kdo ma jiny nazor. To prosim nezamenuj.
-
co o to, další názory a pohledy na věc nejsou nikdy na škodu. to bys ale ten názor měl opravdu nabízet a ne ho přímo vnucovat a zároveň se snažit naznačit, že kdo má názor jiný než ty, je blbec... to pak tvé nabízení názoru nabírá zcela jiný rozměr...
-
Konzument si urcuje podminky, za kterych jeochoten produkt od vyrobce koupit. To je silna zbran a silnejsi neni potreba. Potreba je, aby se s ni láde naucili zachazet, vetsina to totiz neumi, zvlaste v cesku, kde si vetsina lidi necha kalet na hlavu a jen na to rezignovane a porazenecky hledi a lituje se, ze s tim nemuze nic delat.
-
Je to blby, ze si tu nemuzes bez zabran stadne se vsemi zanadavat, jak te vsichni ozebracuji a nekdo te rusi nabizenim jineho uhlu pohledu na vec, co? :-)
-
On ho ale v pytlá neprodava. Nevim jak ty, ale ja jsem mel v case vydani spoustu prilezitosti zjistit, ze ta hra se nepovedla, takze jsem si ji nekoupil, i kdyz jsem mel zajem, mam rad alieny i gearbox. Kdyz to snadno zvladnu ja, tak snad i ostatni ne? Kdo to koupil a byl prekvapeny tim co dostal, tak to kupoval na slepo, neinformoval se a kupíval toho zajice v pytli, dobrovolne a vlastni vinou.
Chapu ze je jednodusi z nastaleho zklamani obvinovat ostatni, nez se zamyslet sam nad sebou, jak nakladam s penezmi. -
Důkaz toho, že konzument by měl (v rámci slušnosti) diktovat podmínky prodejci. Jelikož jsem celý dlouhosáhlý vývoj této hry sledoval s okousanými nehty a pak přišlo cosi - jaksi - jiného, tak přeji jen hodně štěští v žalobě. Jo a konečně pošlete do pr**le Randyho Píčforda.
-
Chtěl jsem původně nakouknout do diskuze, ale hemží se to tu jejdáskem, tak raději nic.
Ohledně té funkce blokace příspěvků některých uživatelů, neuvažovali o tom představitelé games?
Dle mého názoru by to vedlo k celkovému zkvalitnění webu a lepšího pocitu ze zdejší návštěvy. Udělat to tuším není nic složitého. -
Řekl bych, že ty mínusy jsi dostal spíš proto, že to byl příspěvek dost mimo :)
Jestli si myslíš, že jsem hloupej, tak ti tvůj názor vyvracet nebudu a respktuji ho :)
Rozhodně mi nevadí, když se někdo hlásí o svá práva, ale zase moc nemusím křiklouny, kteří mají pocit, jak jim všichni furt obližují.
V tomto případě mně prostě jen udivilo, že si někdo neváhá najmout renomovanou kancelář, která jistě nebude pracovat zadarmo a jde do soudního sporu s nejistým výsledkem, aby se domohl relativně zanedbatelného odškodnění. Prostě mně jen zajímá jeho motivace a čeho tím může dosáhnout. Toť vše.
Ostatní diskutující zareagovali se zajímavými návrhy, ty si zareagoval podle mého názoru se zbytečným příspěvkem. -
aha, já nevěděl, že jsme zde na mluvnickém foru *7*
-
Myslím, že vývojáři našli způsob, jak vrátit hráčům pirátění her. Blbý je, že to opět odnese platící zákazník.
-
Se neptám jestli můžu, ale jestli mám, čili zda-li to má smysl?
Prostě podle tohoto uvažování (a vracím se k původnímu příspěvku), pokud oni dodaj hráčovi jen a pouze to co zákazník mohl vidět na prezentačních materiálech (nebude tam vůbec nic dalšího, celá hra nebude dávat vůbec smysl ....), tak to bude v naprostém pořádku a zákazník nebude moc říct ani prd, přestože ta hra bude ve finále jako celek daleko horší. -
"Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu?"
EYE nemůžu posoudit, ale znamená to, že můžeš. Morálně a snad i legálně (nejsem právník). Kde není žalobce, není soudce, v tomhle případě. U EYE není, u ACM je, prosté. -
Heleď jako upřímě fakt nastudovaný to nemám :) ....pokud to má na krabičce napsaný, že to má multiplayer a ve skutečnosti tam není nebo něco podobného, tak budiž ... kecaj ať za to zaplatěj. Každopádně v tom článku se mluví o prezentacích z výstav (celou žalobu sem samozřejmě neviděl, asi tam toho bude víc a budou tam i nějaké velmi konkrétní příklady). Nicméně pro srovnání: Na stránkách hry E.Y.E Divine Cybermancy je oficiální trailer...je sice starý, ale je na stránkách hry a prezentuje se jako oficiální, což jednoduše znamená, že se ten produkt tímto trailerem prezentuje i dnes, rok nebo dva po vydání. V tom traileru jsou patrné nějaké rozdíly od toho jak ta ha vypadá aktuálně. Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu? A takových příkladů bude podle mého prostě mraky. Nebo si představ, že v té hře něco změníš s nejnovějším patchem. Zas by mohl každej přijít a říct... "No jo ale vám ta zbraň v té reklamě dávala daleko větší damage." ...jasně jsem si vědom, že takovejhle příklad, už je trochu overkill, ale jak ve finále určíš tu hranici?
-
... páč si dokážu udělat na hru vlastní názor, aniž bych se musel přidat k onomu absurdnímu masovýmu HEJTU. A když mě hra baví, baví mě.
-
Bavme sa o príčine, nie následku. Vravíš, že zákazník by nemal kupovať zajaca v pytli. A čo tak, keby predajca toho zajaca v pytli nepredával? Ideš na to zo špatného konca.
-
počkej, počkej, počkej
Jaký prvně? ACM se do poslední chvíle presentovalo lživým materiálem. Je samosebou celkem jedno, co tvůrci ukazovali před lety. Důležité je, čím se presentují v rozumném čase před zahájením prodeje (hry bejvaj hotový dva tři měsíce před vydáním i dýl) a v jeho průběhu.
Viděl jsi, čím se dodnes presentují A:CM? Čím se dodnes presentuje WarZ? Čím se dodnes presentuje Towns? Všechny tyhle hry maj lživý a překrucující popisy produktů. Viděl jsi srovnání propagovaného a skutečného? Ukazujou se tam jasný kvality produktu (byť třeba nepodstatný), který ale v prodávaným nejsou přítomný, tak proč tu mluvíš o nedefinovatelnosti?