Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak je to mysleno? Ze mam v alza, czc treba koupit PC za 100 000czk nejake, nechat si napr grafiku Nvidia 3090 a zvlast prodat komponenty? nebo tu sestavu bez grafiky? :) Je otazka, koupil by to nekdo? :D Jedine me tak napada, jak ziskat grafiku :)

  • Nevim v jakych sestavach se nachazi Nvidia 3080 nebo 3080 Ti? V CR a nebo v zahranici v EU kde? Pokud ano tak jedina sance je rozprodat pak nektere veci co clovek kolem nechce :(

    I tak to vidim jako hrebicek do rakce R.I.P. PC, jelikoz za to se da daleko lepsi ze zahranici sehnat Playstation 5 :) Takze bohuzel ackoliv jsem hrac a rad hraji na PC, tak to vidim ze nove PC jen tak nebude :( Potom budou zase clanky, jak lidi PC uz nechteji, frci jen nejake levne notebooky nebo obyc pc :( Takze spis se to totalne pohrbi.

  • Ceny pudou drasticky dolu profitabilty na Ethashi sou nejmenčí za půl roku , ETH 2.0 přechod na Proof of stake už začal tento měsíc palením 90% fee které normalně dostavaly mineři todle se bude dít  každý měsíc  až do uplného přechodu na Proof of stake kde pak RTX 3090 neuděla ani dolar za den na zbývajicích alt coinech . 

    Jelikož ne každý je schopný si najít oficialní info tak lidi furt prodavaj ty karty za nesmysly ale už tědka se to nevyplatí a ani nemuže vyplatit ptž profitabiltiy pujde furt dolu do doby kdy Ethash skončí

    • Derp_1337

      Tak vždycky se najdou nějaké alternativy, co těžit. Dá se předpokládat, že se opět objeví nějaká kryptoměna, kterou bude někdo těžit na graf. kartách. Ale už to samozřejmě nebude tak výhodné, jak v posledních 10 měsících.

      • alternativy jsou ale  místo dolaru vytežej 20 centu a po skončení EThash což je 90% všech mineru  se přesune ten hashrate  na jiny algoritmy a obtížnost pujde nahoru a tim profitability dolu tkže ty ostatní algoritmu nedaj ani 50% toho co ted tkže z dolaru bude mít 10 centu a elektrika bude 15 centu takže obecně GPUs budou obsolete zustanou jenom ty co neřesej elektriku co to maj ve firmach atd což bude  nebude ani 20% ze všech GPU mineru...

  • Rostej

    a jak rychle to tezi coiny? 😎

    az na par vyvolenych streameru na tom totiz hry stejne nikdo hrat nebude...

    jeste mozna tak deti miliardaru Fortnite...

    • Derp_1337

      To byl sarkasmus?

      Nevidím důvod, proč by nikdo neměl na tom hrát hry. Grafické karty se dají bez problémů sehnat, když si koupíš celou PC sestavu.

      Prodejci si vždy drží nějaké kusy na skladě pro sestavy (je to pro ně výhodnější prodat sestavu za 40k než jenom samotnou kartu za 20k)

      • Rostej

        rozumim.

        takze si mam 2GB kartu upgradovat za 40 tisic a jeste mam byt stastnej, jak jsem na to vyzral.

        a to prej ja pouzivam sarkasmus 😂

        ta logika vysoke skoly zivota je proste neprustrelna. 😎

        • Derp_1337

          Já ti nedával žádné takové doporučení.

          Prostě jsem poznamenal, že se najde spousta lidí, co nejnovější řadu karet sehnala, protože si je koupila s novou sestavu.


          Nejsem jediný, co koupil celé nové PC, protože řadu RTX 30xx bych už nezapojil do základní desky. (do nové motherboard bych zase nezapojil starý procesor, staré RAMky běželi na pomalých taktech, atd. atd.)

  • Jack1947

    Jo kéž by 15k :D možná tak 35-45 když bude ětěstí spíše neprodejné 😛

    • Luc2as

      Stále málo. Byla na SWS což je velkoobchod s relativně lepšími cenami pro firemní sektor a cena ?? 65k.... to se nedá....

  • Ještě pár tweetů od Muska a snad zase budou i pro hráče

  • KronosDeret

    AAAaaaa je fuč.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit