GOG protestoval proti herní cenzuře. Balíček her pro dospělé si aktivovalo přes milion lidí
-
maucta
-
Já jsem pro konkurenci tomuhle duopolu. Více diverzifikovat trh = lepší ceny pro koncové uživatele viz. Standard Oil.
-
Ty zahlcené help linky byly v podstatě výsledkem organizovaného protestu. To nebyli (většinou) lidi, co by si právě chtěli koupit nějakou z těch stažených her. Evidentně se o to začala zajímat mnohem širší část veřejnosti než potenciální zákazníci. Tedy ano, tohle se jim opravdu "povedlo". Itch.io už začalo nějaké hry vracet zpátky do nabídky.
Podle mě je to ale i trochu problém herních portálů, které nejspíš nemají přehled o tom, co vlastně prodávají a když na ně někdo jako ty karetní společnosti udeří, tak pořádně nevědí, co vyřadit a vezmou šmahem všechno včetně obsahu, jehož alternativu si můžeš přes ty samé platební karty koupit na libovolných stránkách pro dospělé. Předpokládám, že vedení herních portálů není tak hloupé, aby nemělo vyřízené registrace, které jsou pro tento obsah obvykle vyžadovány, když to prodávají léta.
-
Minulý měsíc ta celá aféra s herní cenzurou údajně začala u jedné australské křesťanské aktivistické skupiny, která bojuje proti "násilí" a "sexualizaci žen". (Nebudu jmenovat, oni si nezaslouží zapamatování.)
Tahle aktivistická skupina začala otravovat MasterCard, že jejich karty jsou používány pro nákup "nevhodných" video her. No a MasterCard to poslal dále, že "mají podezření" , že prodej určitých her na Steamu a Itch nesplňuje podmínky Mastercardu a nebo "může poškodit značku MasterCard". A MC začalo vyhrožovat, že nesplnění jejich podmínek může vést k pokutám, auditům či úplnému odstavení od platebních brán.
Steam a Itch se samozřejmě hrozby zalekli a veškeré zmíněné hry okamžitě smazali z obchodu bez jakéhokoliv vyšetřování. Což samozřejmě naštvalo hromadu lidí a teď se to řeší.
Celé je to komické v tom, že MasterCard měl tak velký strach, že prodej těch her "může poškodit jejich značku" a jak to dopadlo? Ten odpor vůči cenzuře způsobil mnohokrát horší škodu jejich značce.
Help linky MC jsou prý zahlcené lidmi, co jim volají a stěžují si, že si nemůžou koupit nějaké hry. A samožřejmě se opět naplno rozjely debaty v EU, že se zavede evropská konkurence pro karty Visa a MC.
To se zase MasterCardu něco povedlo. 😱
-
Tak diky, ze ste nas informovali vcas.