Přejít na výpis diskuzí
Gran Turismo 6 představuje mikrotansakce a speciální edici
19.11.2013 | Aleš Smutný
60 příspěvků
-
V kazdyn GT byl progress prez plecky az po super sporty a nikomu to nevadilo. Stejne jako v fps si na zacatku zastrilite max z par zbrani a na konci vam vyvojari daji do rukou vyzbroj na srovnani pulky planety. Mit hned po prvnim loadingu vsechno a nemit pro co hrat je uplnej nesmysl, navic v GT nikdy nebyl problem si kredity nahrat. To neni hra na pul roku, ale na nekolik let a tak je k tomu potreba prihlizet. Nikdo nikoho nenuti si koupit kredit, proste bud to odehrajes jako tomu bylo vzdycky a poctive a nebo si to zkratis.
-
pokud bude stale hra bez bouraček tak nezájem
-
-
Tak to musis jinam, GT neni o bourani...
-
-
chyba *3*
-
-
Kazdy sveho stesti strujcem, kdyz te bavi bourani hrej FlatOut tam si toho uzijes do sitosti :-) Ja proti tomu nic nemam, bavil sem se tim napr v ujetych Burnoutech, ale do GT to nepatri. Ono mechanicky poskozeni je tam v pripade heavy damage dostatecny, jeden naraz a zavod mas pokazenej, ale to vizualni bohuzel neni za coz nemuze az tak PD jako automobilky.
-
-
flatout je kravina .U GT alespoň v rally by to být mohlo
-
-
Vzhledem k tomu jak se AI tvrdohlave drzi stopy tak by to snad nebylo ani moc ku prospechu. Opravdu mam docela problemy GT jezdit uplne bez doteku.
-
tak nejaky model poskozeni tam prece je, ne?
-
-
-
-
-
-
serem vam na transakce, ved nemam psko ani v sieti
-
mikrotransakce, co bude priste? konzolim uz chybi jen nakej coin/credit system, aby je sony zaclo dojit konecne podle svyho gusta
za kazdej zavod naval bura, za petku muzete hrat i tri najednou *5* -
Nevim, jestli si to neuvedomuji lidi, nebo vyvojari, ale hry jsou o procesu a "ceste", ne o konci... Proc bych sakra preskocil to, o cem ta hra je (zavodeni)?
Pokud nekdo fakt vylozene chce hned skocit do ultra super hyper zavodnich specialu, tak prosim, ale to uz stejne tak muze rovnou hrat treba Racing Room Experience / GTR / Race Injection... A usetri par stovek, ktery by vyhodil z okna jednak za mikrotransakce (v posledni dobe spis megatransakce)a tu cast hry, kterou stejne preskocil... -
-
nevím jestli si to neuvědomuješ ty, ale hry mají být především o zábavě, tu si asi každý definujeme jinak (Japonci rozhodně) někoho možná baví jezdit v zastaralých rachotinách s 80 koňmi ze začátku hry a grindit desítky/stovky hodin aby si odemknul pořádné káry, pro někoho jiného je překvapivě mnohem větší zábava skočit rovnou do našláplého Lamba/Ferrari/Zondy/F1 a užít si to co baví jeho, pro tyhle lidi by tu měl být "unlock all" cheat co jim to ve vteřině umožní, a hle, on tu je, jenže si ho musíš koupit za reálné prachy, což je, mírně řečeno, pěknej vojeb. Další z tisíce důvodů proč jsou PC lepší než konzole, tam když do hry nedodají cheaty, tak někdo vyrobí trainer nebo mod který to odemkne.
-
-
Mozna jsem to spatne formuloval. Ano, je to o zabave predevsim, ale tento novy trend kupovani herni meny za penize v singleplayer hrach me prijde proste divny. V minulosti to byly cheaty / trainery / editovani savu, tedka je to 7 euro kartou... Ale proste dokonale to vystihl Miserius, je to jako kdyby jsi si koupil film a zaplatil nekomu, at ho shlidne za tebe (v pripade Gran Turisma preskocis ty rachotiny s 80 konmi zezacatku).
Jako jo, pokud to nekomu vyhovuje, tak proc ne, moznost ma, ja do toho urcite nepujdu, protoze nevidim smysl, spis se bojim, aby to vyvojarum neprerostlo pres hlavu a nevyhnalo se to uplne do extremu...
-
-
Přesně tak... třeba teď hraju Battlefield 4 a hraju to PROTOŽE si mužu odemykat zbraně/kamufláže/bonusy a přitom v obchodě si můžes za pár stovek koupit odemknutí všeho... To je jako kdybych si koupil film a pak připlatil pade za to, že ho zkoukne někdo za mě...
-
-
Mikrotransakce, dobře Vám tak. Obzvlášť ti, co tvrdili, že to nebude..."Hodné" Sony....
-
-
No tak vzhledem k tomu ze na PS chystaj par F2P titulu tak bylo docela jasny ze mikrotransakce budou...
-
no a četl jsi, čeho se ty mikrotransakce týkají? nebo reaguješ po přečtení nadpisu? tohle je podle mě nejlepší druh mikrotransakcí. normálního hráče by to nemělo ovlivnit, o nic nepřijde, a můžou z toho trhnout další peníze.
-
-
" tohle je podle mě nejlepší druh mikrotransakcí" to je veta, ako keby ta okradli, a ty povies, ale aspon to bol najlepsi, najmiernejsi druh kradeze, bohuzial dnes hlavne deti nic nevydrzia, a nechce sa im hrat od zakladov, takze si radsej zaplatia, aby mali hned vsetko, akurat ze zazitok z vitazstva a dosiahnutia niecoho, si nekupis, ale kvoli takym, dalsi diel bude cely o peniazoch, a bez par eur ani kolo neodjazdis
-
-
Plácáš kraviny. Kdo chce hrát, může si to vyjezdit. Kdo tomu nechce nebo nemůže věnovat tolik času si třeba rád zaplatí, aby s kamarády držel krok. Takto to prostě dneska je a tento model je opravdu dobrý. Dokud to není pay2win, je vše v pořádku.
-
-
Tajnej: takze "Kdo tomu nechce nebo nemůže věnovat tolik času si třeba rád zaplatí"....cize ja neviem, kupim si za 50 ecok bioshock, ale nemam nan cas, tak si zaplatim 20 evri este, a rovno si dam final bossa a budem sa chvalit ze som to presiel :D:D:D:D
-
-
To je hloupy priklad, protoze se jedna o pribehovou hru, ve ktere nemusis grindovat.
-
Nová podoba to rozhodně není.
-
Už z principu mi vždycky přišlo, že tito "hráči" dříve používali kódy, dneska za to zaplatí. Ano, je to jejich věc. Ale dávají tím najevo vývojářům, že je to defacto správné. A to mi přijde dost divné. Každý nemá čas, to nepopírám. Ale toto je prostě nová podoba mikrotransakcí a zkouší, co zákazník skousne nebo využije.
-
Veskoslav: tak až se v takové formě mikrotransakce objeví, můžeš na ně nadávat. ale nadávat na neškodné odemykání i tak dostupného obsahu je divný. to je jako kdybych řekl, že až se linux pořádně rozšíří mezi lidi, bude se za něj muset platit. takové "co kdyby" o ničem.
-
no ved o tom bola cela ta pointa v mojom prvom prispevku, ze ok ked niekto nevie hrat, nech si to treba kupi, ale uvedomme si ze toto moze ovplyvnit herny vyvoj, vyvoajri si uvedomia, ze ludia su ochotny platit, tak najprv daju mikrotransakcie stylom kto chce, nech si kupi, a potom nenapadne, zacnu pridavat povinne platby a sme tam kde nechceme byt, ked chces hrat plat
-
On je spíše problém v tom, že si Sony řekne, že se mikrotransakce osvědčily a kdo ti pak zaručí, že nebude v dalším díle 200 aut a zbytek za mikrotransakce nebo speciály za další peníze. To je největší zlo mikrotransakcí.
-
no co sa tyka singlu tak svojim sposobom celkom aj konci, uz sa nemas kam uplne posuvat, online vsak vtedy iba zacina........ale k tej kupe, tu ide skor o pocit, ze si nieco dokazal, z nicoho si sa niekam dostal, a to je pocit na nezaplatenie, a nie ze si kupim najlepsie auta a idem robit frajera :D to vie kazdy :D ale tak o tom je dnes cely svet, dnes by kazdy chcel byt bez roboty milionar :D bez cvicenia svalovec :D
-
a proč se třeba prodávají postavy do WOWka? každej si ji přeci může vylevelovat sám, je to zábava...
dokud mikrotransakce neovlivní gameplay normálního hráče (třeba kdyby člověk na ty auta musel vydělávat nehorázně dlouho, obdoba špatného lootu v D3), nemám s tím problém. je to věc, co se dá ignorovat a kdo to chce využít, využít to může. -
Aha, takže závodní hra končí ve chvíli, kdy si otevřu(koupím) poslední auto?
-
samozrejem neni to najlepsi priklad, ale tak vyznela tvoja odpoved, kto nemate cas, zaplatte si :D
-
-
Dříve na to byly kódy, dneska se tomu říká mikrotransakce.
-
-
Ty jsi vážně někdy .... Ani jedna věc, ze které jsi mě obvinil není pravda. Ale to neznamená, že jsem zaslepenej dogmatik a neumím se na věc podívat i z jiné stránky. BTW GT jsem nikdy nekoupil a nikdy nekoupím.
-
No jde vidět, že kvůli lidem jako ty to jde celé do hajzlu;) Placené patche (viz CoD mapy), mikrotransakce na usnadnění postupu (naštěstí v Dead Space 3 přiznalo EA, že jsou málo používané, proto neplánují v nejbližší době něco podobného), zjednodušení herních principů a mnohé další, které posunuly herní svět k horšímu. Ale jak vidno, tobě je to jedno, že Sony nasadila mikro, hlavně, že si budeš moci koupit rychle autíčka, protože sis to nezvládal vyjezdit normálně a ano, hra jako GT pro mě končila z pohledu SP právě tehdy, když jsem si vyjezdil svá auta.
-
Jen si plácejte kraviny, stejně se mikrotransakcí nezbavíte.
-
-
protože platit za cheaty v single playeru se vyplatí
-
-
-
Ano přečetl. A ne není to nejlepší způsob. Nejlepší je absence jakýkoliv transakcí. A je jedno, že tyto transakce nemají vliv na hratelnost atd. Kdo zaručí, že Sony to pak neudělá v podobném duchu jako je třeba Real Racing 3?
-
-
Nejlepsi je mit moznost volby. Tedy mit moznost je vyuzit a zaroven do nich nebyt nucen.
-
-
-
Veskoslave, nevyvolavej tu zbytecne diskuzi plnou urážení a měření pt*ků
A nikdo to netvrdil *1* -
-
Nevyvolávám. Ale pamatuješ si, jak jsme se jednou bavili a Jejdásek řval, že mikrotransakce nebudou, protože Sony má peněz dost?
-
-
Jsi lhar, nikdy jsem nic takoveho o transakcích v GT netvrdil.
-
Jejdásek je podivín, ten toho už vyřvával spoustu... Mě teda ani nenapadlo že by v tom mikrotransakce mohli byt protoze alespon v pátém dílů měl člověk peněz na rozdávání...
-
-
-