Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to krásná a pohodová hra, ale je tak pohodová, až mě ji nebaví hrát.

    Dva týdny jsem ji nezapnul a před tím jsem prostě po vstupu stál a rozhodoval se kam půjdu, skončilo to vypnutím. Evidentně to není můj šálek kávy. Ale peněz nelituji a třeba někdy za pár měsíců... :-)
    • je to supr hra jen nevyzaduje hodiny , dny ci mesice otroceni takze lidi kteri si v tom nasli smysl zivota jsou nadmiru zmateni kdyz nemuzou tyden v kuse farmit cislicka a virtualni majetek :D Praci uz mam takze nepotrebuju makat i v mmo :D :D :D Bylo by skvele kdyby koncept gw2 fungoval i dalsich novych mmo ady by bylo mozne hrat i dve , tri hry najednou.
    • Hru hraju a zatím mě baví.
      Je ale fakt, že prakticky celá guilda začala v úterý hrát WoW, ačkolik předtím už taky rok nebo půl roku nehráli.
      Problém této hry vidím v tom, že toho nabízí strašně málo. Už se těším na ta mínuska, ale je to bohužel pravda a podobně by na tom pravděpodobně byla každá nová hra. Můžete levelovat, boží, všechny questy až na několik málo výjimek (srdíčky, eventy - pořád jsou to prostě klasické questy) jsou stejné - zabij, oživuj, přines, apod. Můžete jít do jednoho z mála dungeonů, které jsou ale designově opravdu nic moc (zatím jsem viděl 3 a pouze story mode, takže zde nemám úplně info). Můžete craftit. Můžete jít do battlegroundu, těch ale taky moc není. Tohle všechno má WoW taky, ale vždycky v několikrát vyšším množství a lety vypilované kvalitě. Navíc nabízí spoustu věcí, drobností nebo i prkotin, které tu hru zpříjeňují a dělají z ní opravdu komplexní zážitek.

      Nicméně mě GW2 pořád dost baví, chci aspoň dojet lvl 80 a uvidíme co dál. Jen doufám, že tu ta recenze nebude z toho levelu, co má Karrull na screenshotech, protože to je okamžik, kdy jsem si taky pořád ještě neuvědomoval všechno, co jsem zmínil výše.
      • (srdíčky, eventy - pořád jsou to prostě klasické questy) jsou stejné - zabij, oživuj, přines, apod. -> Zahraj si Lineage 2, Wow nebo jiné MMO. To ti asi hrůzou z opakujících se questů spadnou vlasy...
    • Tak tohle přesně jsem chtěl napsat. Přes týden jsem to nezapnul a ani to neplánuju. Ale hra je to dobrá, jen to asi není pro mě.
  • ješte mi vadi takova drobnost, mam rad dungeony ale je relativne obtizne najit grupu. neni tam dungeon finder, v chatu nemuzete spamovat protože vas to jednak zablokuje a jednak se bojim ze me nekdo nahlasi a dostanu ban, vstoupil jsem kvuli tomu do random guildy a tam taky nic...
    na druhou stranu je to vic hardcore ale nekdy me to štve
    • Tak se mrkni na stránky http://guildwars2.cz/ na forum a najdi podle svého serveru guildu tam... a hlavně si předem zjisti jestli chodí dungeony... *3* sehnat skupinu na dung u nás v guildě není problém... dungeonech se točí prakticky nonstop tak jedna dvě party (lidé v nich se samozřejmě střídají), když chci jít dung tak nahlásím a během pár minut mám lidi... když chci vybírat podle class tak si to dám na forum guildy a druhej den mám skupinu lidí ze které můžu vybírat... *3*
      • V jake jsi guilde?:)
    • Mě to štve, protože to jde proti ANet filosofii.

      Odstraňujou procesní překážky ve hře, omýlají některé herní elementy až na kost, aby hráče nic nerušilo, ale dungeon finder tam nedaj.

      Ať ho nasolijou.
      • gw2 je tu par mesicu .. az tu bude dva roky jsem si jisty ze pribude spousta noveho obsahu a vychytavek. Hral sem wow nekolik let a dungeon finder byl implementovan az ke konci woltk takze je celkem nesmysl to vytykat par mesicu stare hre. Budou datace , spousta datacu .. nekde ty prachy totiz nahrabat musi :D
  • ted jsem koukal na požadavky na vytvoreni legendarni zbrane a je to dost drsny, hlavne 100% dokončení mapy.
    • 100% dokončení mapy je to nejmenší horší to je s karmou a materiálem to je podle mě přehnané.
      • Dokončení mapy je opravdu přinejmenším zvláštní, 500 dungeon tokeů, no budiž, 200 skill pointů, to se taky dá, s karmou to taky není tak hrozné, je potřeba 500k. Já mám nějakých 130k, takže sice to nějaký čas zabere ale půjde to. Ten materiál mi přijde horší no a k tomu 120 goldů. Nejhorší ale je, že vlastně není žádný důvod, proč na tu legendární zbraň vůbec farmit. Rozdíl ve statech oproti exotic zbraní rozhodně neodpovídá ceně.
      • navic hraju thiefa a docela stridam zbrane, ani nevim jakou legendarni zbran bych si mel udelat jako prvni (kratky luk, pistole, dyka, mec)
    • nemyslím si, že se k nějaké z nich někdy dostanu, crafting mě až tak ultra nebere, zlaťáky a karmu průběžně utrácím za novější a pro mě vizuálně zajímavější vybavení atd.. jinak 100% objevení mapy, to je jedna z věcí, která mě na té hře nejvíc bere, lokace jsou luxusní, na nich se tvůrci neskutečně vyřádili.. až dojedu 80, vše prozkoumám, vyzkouším, prokombinuju etc, dám dlouhou pauzu a někdy v budoucnu rozjedu další postavu, jinou profesi.. případně jinou hru než x hodin honu za LW, ale tak samo každýho věc
      • farmení materiálu na vyrobu legendarni zbrane beru ale proč 100% mapy? priznam se me to zas až tak nebere, k tomu asi 200 skillpointu :(
        predstav si ze udelam 100% mapy a budu chtit rozehrat novou postavu, jaka bude pak motivace?
        • je to takovej nesmysl s tou mapou, mi k tomu taky nepasuje, prostě jen chtějí, ať z té hry vyždímeš vše co v ní je a jde v ní dělat - za to pak tyhle odměny, jinak ty skillpointy se taky vlastně vážou k průzkumu map, je tam tak cca 20 lokací po cca 10 skillP na každé ne? s tou motivací máš pravdu, ale jak jsem psal výše, určitě to delší dobu hrát nebudu a časem ti toho šíleně moc vypadne, na některé místa se pak těšíš znovu, jiná ne (a jelikož se po té zbrani honit nebudu, nevěřím ani tomu, že s první postavou projedu 100% mapy, ale kdo ví..)
    • 100% explo je pohoda... horšie je zohnať ten materiál
      • Není... počítá se ti do toho i WvWvW jestli se nepletu... *3* a tam objehnout vše na všech čtyřech mapách chvilku zabere (zvlášť pokud jsi na serveru, kterému to ve WvWvW moc nejde...)
    • Veskoslav
      Tak mě to objevování baví a je to i výzva se dostat na některé hory či vyvýšenná místa:)
  • já se při těch komentech nepřestávám divit ... stěžujete si tu na to, že vzhled postavy se mění minimálně ... pánové, tohle není The Sims, to je trošku jinej šálek čaje, či kafe, záleží, čemu holdujete... já si koupil hru koupil, byl skoro ve všech betatestech a teď, od headstartu, nemůžu říct, že bych hrál lepší hru, tohohle žánru, i když je to dost možná svým způsobem hra jedinečná. rovněž nemohu říct, že by hra měla eventy bez příběhu, jasně, určitě by mohli být zajímavější, jenže jsou vyvedeny v takové míře, která je ještě uspokojivá, rozhodně ne nudnější ještě víc než ve wowku, to mě celkem pobavilo, stejně jako to neustálé srovnávání GW s WoW ... ale to je asi zbytečné zmiňovat, protože se stejně najde někdo, kdo bude tvrdit, že jedno je lepší než to druhé a naopak. Hra mě prostě baví a to hodně, hraju ji kdy chci, jak dlouho chci a za tu dobu, co ji mám, jsem se snad ještě nikdy nenudil ...
    • Každý prostě od té hry čekal něco jiného *3* pro mnohé to uspokojivé je, pro jiné není.
  • Veskoslav
    Jinak teď dělám vedlejí quest, kdy "kradu" jídlo králíkům a řeknu, že těžší quest jsem zatím nejel:-D Kdyby mě zabíjeli, to by bylo skvělé, ale oni mi akorát podrazí nohy a než k jídlu zpátky doběhnu vběhnou s ním do země a já musím pro jiné.
    • Mě dostal qest kde jsem se proměnil v prase a hledal jsem jeste s dalsima lidma lanyze nebo co to bylo. To byla frdel...
      • sylvari lysohlávky taky nebyly špatný, chvíli jsi byl obří, pak pidi (najednou byl obouručák jak párátko a nepřátelská havěť 5x větší, funny..
    • Tak je prostě straš zmáčknutím F. Je to naprosto primitivní.
      • Veskoslav
        F akorát zrychluješ chůzi, když máš jídlo:) Zastrašení není;)
        • genki.sudo
          Niečím sa tam určite i zastrašuje, všimni si ostatných ľudí okolo ako to robia :-)
          • to zastrasovani je dalsi event na tom miste nejdriv se nosi a pak zastrasuje aby neshazovali npc co nosi zradlo :)
        • Buď "F" nebo "1" je zastrašuje, taky jsem to dělal a neboj, jsou tam i těžší. :D
          • Veskoslav
            No jako jo, mini bossové pokud nejsi ve skupině jsou smrtící, ale přijde mi to humorné, když mě králík shazue, aby mi šlohnul jídlo. Teď pro změnu je vythuj z děr a vymnuji za kameny s "obry".
            • Jo výměnný obchod s Jotuny je super králíka vyměním za kámen který prodám sousednímu Jotunovi který mi za něj vysype 8 run :D
            • walltar
              No pokud si vzpomeneš na monty python tak ti králíci vůbec směšní nepříjdou a budeš rád, že tě jenom shazují .... *1*
  • Když si přečtu pár příspěvků zde uvedených, nezbývá mi konstatovat fakt, že jste přístup té hry k hráčům vůbec nepochopili. Zkuste zapomenout, že existuje nějaké WoW, TOR, Lineage, Eve a vychutnejte si volnost. V opačném případě, hru prodejte a uznejte, že je na vás moc složitá a nebo prostě chcete, aby to bylo další WoW.
    • Proc tu zminujes Eve,ktera je uz roky hrou s nejvetsi volnosti ve vsem a take patri k nejobtiznejsim,to vazne nevim
    • walltar
      No nevím, ale jak může někdo o GW2 říct, že je složitá? To je snad na pochopení nejjednoduší MMO na trhu.
      • Velmi jednoduše. Stačí být ArenaDrone. Pak toho napovídáš... *3*
    • GW2 je naprostý opak volnosti, co se týče herních mechanik.

      Ten samotný fakt nedělá hru hned špatnou, jen cítím potřebu ho zdůraznit.

      WoW jsem nikdy nehrál, nechcu aby žádná hra byla další WoW. Podívej se jak dopadl SWtOR.

      A odpusť si ten přístup "vy to jenom nechápete", takhle se dá bránit naprosto cokoliv...
  • tak kluci vyvojarsti z arenanetu už začínají spekulovat a začínají si uvedomovat že chybí endgame, tak treba exotický armor muzete pouzit az na levelu 80, pricem ale explore dungy muzete delat uz od levelu 35. docela nelogicke. a obycejne dungeon sety vypadaji osklive.
    Když to teda není o levelovani proc nemuzu pouzit armor set uz na levelu 40
    • sidi
      Preco nejde pouzivat exoticky armor na nizsom ako na level 80 je ten ze exoticky armor ( z dungov a craftu ) ma max staty takze by bola blbost ak by si mal na lvl 40 max armor. Podalsie ten armor sa ziskava vcelku snadno ak sa s kamosmi naucis ako prejst vsetky 3 cesty dungu tak za jedno prejdenie (kompletne cize vsetky 3 cesty ) mas jedu zo siestich casti armoru istu samozrejme tu lacnejsiu.
    • Veskoslav
      exotický armor jde Cody použít na 65, to jenom pro informaci.
      • ktery, z ascalon catacombs? to bylo pred patchem ted je to od 80
        • walltar
          A není to jedno u hry s takhle rychlým skillováním?
    • Keyz
      Proč neudělají pomalé získávaní zkušeností?Pak se ten "endgame" dosáhne moc snadno.To samé dobré předměty.Často je snadno získat.
      V Ultime Online často trvalo něco získat měsíce a pak to měl jen někdo atd...To mně v mnoha moderních MMORGP chybí.
      • Jj v UO to trvalo dlouho, pak si někde vylehnul nebo tě pojeli a měl si prd :) Taky mě přijde že se těd všechno jen zjednodušuje...
      • A zober si eve online kde trvalo tak dva roky vytrénovať charakter na solídneho pilota dreadnoughtu alebo lietadlovky. A to s maximálnou špecializáciou.

        Gw2 nie je žiadna revolúcia, je to úplná klasika kde si levely pekne odgrinduješ, equipneš nejaké tie "endgame" veci, urobíš pár raidov a potom čakáš na ďalší patch či datadisk, ktorý pridá ďalších pár levelov, raidov a gearov navyše...
        • a proc se u toho 2 roky mordit,co z toho mas? ted mluv chytrolinku
        • Keyz
          A ty dva roky si se bavil ne?Na každé úrovni si měl co dělat.

          Tak to má být.Pak unikátní věc,délka hraní je znát a není tam tak mnoho "hrdinů" se zářícíma věcma
        • Veskoslav
          Tak revoluční mi přijde třeba systém skill=zbraň a jiná zbraň jiný skill:)
          • Co je na tom revolučního? Jako že mečem sou jiný útoky než kladivem? V tomhle není gw2 nijak revoluční.
      • Veskoslav
        On je problém, že určité procento hráčů tvoří "fňukny", co by toto neunesly. Stejné to je i v Diablu III, kde si stěžují, že nemají Legendární sety po dvou měsících hraní. Co na to, že třeba v Diablu II mi set trval 3 roky než jsem s ním byl spokojený:) Oni chcou všechno hrrr a kdyby to náhodou trvalo déle, tak budou fňukat, že se to táhne.
        • Ty si me nejakej chytrej,holobradku,to ze si set honil 3 roky je jen tva blbost,ja bych urcite u takove hry tolik casu netravil OMFG.
        • genki.sudo
          "kde si stěžují, že nemají Legendární sety po dvou měsících hraní"

          - hah, čo ja viem tak tam všetci plačú že im žiadne setové veci nepadajú :-D
        • Keyz
          Jestli těch "ufňukanců" tam je hodně tak je dost špatné :(
          Asi jich tam hodně je,jinak by přeci něco udělají aby každý neměl ihned vše a přitom se bavil na své úrovni.Super, je když v každém rozpětí úrovně máš nějaký cíl a čím větší úroveň tím ten cíl se stává více nedosažitelný :)
          Pak rok není žádný čas *4*

          To Diablo III to bohužel ukazuje *9* tam někdo našel nějaký super štít a ihned o tom byla zpráva atd.Pak za měsíc těch štítu v aukci bylo kupa...Co to jako je?
          • walltar
            Jo stranda byla na jednom fóru sledovat člověka po 4 dnech hraní, který nadával jak arenanet lhal, protože on čekal že bude mít nejlepší armor hned jak dosáhne level 80 .... *1*
        • presne a kdyb meli sety vsichni tak jak chteji tak budou zase fnukat ze je maji moc rychle :D
      • Protože jejich hráči by to neunesli.
  • Keyz
    Moc nechápu to rozložení serverů,jestli sedí tohle http://www.pcgamer.com/2012/08/15/guild-wars-2-server-list-revealed/
    Když se podívám na mapu a předpokládám,že to hrají lidí z různých koutů Evropy tak to moc nechápu.Čekal bych další někde ve středu a pak v Rusku.

    Taky by pak rusové hráli snad na to ruským.
  • Chci se zeptat Karla Karel Vojtíška jakou má sestavu PC a na jaký detaily to hraje..

    Děkuji
    • Veskoslav
      Normal detaily na pracovním pc a vypadá to pěkně: 4 GB RAM, Ati HD 5670 512 RAM, Intel Pentium Dual 1,8 Ghz přetaktované na 2,16. Hra jede plynule, bez sekání i při změně počasí a více lidech na mapě i při bojích.
      • pojem plynule může být docela subjektivní, kolik FPS jedeš? a hrál jsi BETU, je to tedkom odladěnější = méně náročnější na komp? (páč já jsme ji hrál a sekalo se, proto jsem zatím nekoupil - jinak specs: c2d 6600 @3,2 GHz, 4 GB, GTX 260 Top 860 MB
        • Veskoslav
          No standartně je 40 fps (jedu be vyhlazování), při bitvách to klesá na 30 fps a nejmíň, co jsem měl, tak bylo 29 fps a to jsem měl na mapě 25 hráčů a cca 200 nepřátel. A ohledně doladění, to bohužel netuším, já jsem si pořídil až finální verzi. Ale když to jede kámošovi na notebooku s Intel HD3000 s 2,2 Ghz a 4GB Ram na low levely při 30 fps plynule, tak si myslím, že tobě to pojede na normal jako mě, ale raději si to zjistit s více zdrojů.

          Jinak minimálka, co mám na krabičce je: Intel C2D 2,0, 2 GB RAM, Geforce 7800 a lepší (ati X1800) s minimem 256 MB a shade model 3.0 a vyšší.
  • Veskoslav
    No jedním z důvodů pořízení byl "tlak" okolí a tento skvělý deník:) Hra mě jako taková baví, obzvlášť co zbraň, to jiná kombinace skillů:) Zatím se nenudím a myslím, že ani nebudu. Po dlouhé době MMO, které mě baví a zaplacení nelituji.
    • Cosi
      Do MMO by mě nenahnal tlak "okolí" ať by byl jakýkoliv.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit