Přejít na výpis diskuzí
Halo 4: Forward Unto Dawn - filmová recenze
6.1.2013 | Aleš Smutný
56 příspěvků
-
Podla mna film dost slaby, najprv som to povazoval za nejaky amatersky fanusikovsky pocin kategorie C, akych su mraky a len vyuziva nametu Halo.
-
Překvapivě dobrý film, sice klišé, ale dobré.
Spoiler:
Nejlepší moment ovšem je když Master chef řekne kadetům "Držte se blízko u mě je to vaše nejlepší šance na přežití" To mě naprosto rosekalo *1* Nevim jak to bylo myšleno, ale ve hře ti vojáci kolem mě nikdy moc dlouho nevydrželi. *15* -
"... už mě nebaví sledovat na počítači ani filmy ani seriály... ", " ... o pohodě, kdy prostě hodíte do přehrávače Blu-ray ..."
Ten člověk je nějaký podivný... -
-
Pročpak? Ta tvrzení si přece neodporují :)
-
Proc? Ja si take radeji prdnu flashku do prehravace a rozvalim se v kresle u telky, nez se krcit u kompu a cumet na mnohem mensi monitor.
-
-
K Halo nemám nejako blízko, zahral som iba chvíľu kúsok tuším dvojky, ale film bol príjemný a užil som si ho, prijal by som pokračovanie. Dúfam že bude...
-
No ale halo4: Forward unto Dawn je celevecerni film poskladany z jednotlivych epizod (http://www.imdb.com/title/tt2262308/). Jako celovecerak musim rici, ze jsem byl prijemne prekvapen, jaka je to kvlitne zpracovano, zvlast kdyz na to koukate ve FullHD :) Divim se, ze se recenze mobjevila az ted, precvi uz je to jen nejaky patek, co "film" vysel. Jen me mrzi, ze Master Chief nedostal tolik prostoru, kolik by zasluhoval. Ja jsem se u toho skvele bavil.
-
Proč jste smazali odkaz na legální stažení filmu?.....Nebo je torrent zakázaný? Podle zakoníku Čr je pouze sdílení zakázané a trestné, nikoliv stahování pro osobní potřebu. Ale pokud máte v pravidlech zákaz odkazů na torrent, chápu to. V opačném důsledku ne.
-
-
Kdybys byl nějaké ucho, co je tu poprvé, tak nic neřeknu, ale takhle, to se divím... No, zákon nezákon, linky na warez ani torrenty tu nechceme. Toť celé.
-
-
Dobře:) Děkuji.
-
-
když někam uveřejníš odkaz, tak ho sdílíš *3*
-
-
...Nevím jestli se smát nebo plakat.....Sdílení dat a sdílení odkazu je naprosto něco jiného.
-
-
Nevim jestli se smat nebo plakat.
Ale zrovna torrenty funguji na principu stahovani a soucasneho nabizeni obsahu. Proberte se, a plesknete si. -
:) Logicky ano , ale jak už to tak bývá ohebnost zákona jako vždy čistě náhodná .....
-
Na základě čeho k tomu došli? Koukneme-li se to autorského zákona na § 30 1)Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby...
Ve chvíli, kdy to nahodíte do internetové diskuze nejedná se o osobní potřebu. -
-
Takže stahovat filmy z CZtrackeru můžu doalelůja , ale běda jak uvedu přesný odkaz ...
Kdo ví jaké jsou osobní potřeby toho kdo potřebuje takové odkazy sdílet . Děravé a nepřesné zákony s výkladem dle potřeby ...
-
-
-
-
-
Forward unto dawn jsem viděl už dvakrát a pak i kousky jednotlivých epizod. Protože jsem napřed viděl film, tak mi u epizod zásadně chyběly ty pasáže, co jsou ve filmu navíc (teď mě napadá třeba úvodní sekvence s monology kadetů). Proto bych doporučil, pokud to někdo chcete vidět, sežeňte si film.
To, že to není výpravné je sice asi dané rozpočtem, ale jako stylizace to funguje skvěle. Prostě "nějaká" akademie, kde pár kluků a holek trénuje na vojáky. Standardní dril, standardní problémy náctiletých, jenže pak se to zvrtne...
Po shlédnutí jsem měl intenzivní pocit, že to je pilot k nějakému seriálu a teď se to teprve rozjede. Bohužel (zatím), další díly v plánu nejsou a pokud se to někde "rozjede", tak jedině v Halo 4, na které se sice chystám, ale bude to asi trochu trvat, protože zatím jsem u Halo 1 :). -
K Forward Unto Dawn jsem pristupoval docela s rozpaky. Jednak jsem nebyl fanousek Halo, druhak film s rozpoctem 10M USD a dotretice vlastne ani ne film, ale web epizody. Vysledek predcil me ocekavani. Kildne mne uminuskujte, ale ja se u toho filmu bavil vic nez u stamilionovych "hitu" typu Avatar (kde jsem navic fandil lidem...) nebo Prometheus. Klasicky pomaly rozjezd, seznamovani se s vesmirem a pak bum. Za mne 9/10. Uz jen ten plne funkcni Warthog si zaslouzi uznani.
-
Heinlainova poetika Hvězdné pěchoty mi byla bližší ... stejně jako celé Halo je i tohle variace a vykrádačka všech klišé . Slušná skoroamatéřina ( aby také při té štědré dotaci nebyla ) .
Teda já si po prvním Halo na PC myslel že jde vážným vyzněním o vkusnou parodii...
PS : Tak mne napadá , neobjeví se na GOGu nebo někde původní Starship Troopers Terran Ascendancy - tj strategie na PC ? Rád bych si zas zapochodoval v exoskeletech tvořil mentální bariéry .... ale nějak jsem ani s dosboxem neuspěl :( -
-
Tam byl exoskeleton asi poprvé použit, co? Jinak, pokud se ti líbila Hvězdná pěchota (a třeba film Vetřelci 2), tak by se ti mohli líbit i Mariňáci od Roberta Fabiána.
-
-
Doporucil bych take autora jmenem john ringo.
-
A nebo Sirotčinec od Buettnera
-
-
mně zatim nejzajímavější přišel koncept Herbertův, tedy že v budoucnosti budou mít vojáci štíty odrážejíci rychlé projektily, tudíž klasický střelný zbraně se používají jen zřídka a vojáci se vrátí k sečným a bodným zbraním... zkrátka mi to přišlo zajímavý. Jinak Heinlein se skutečně přiblížil nejvíc konceptu vojáka 21. století, taky má svoje osobitý kouzlo.
-
-
Master Chief ale nie je posledným preživším SPARTANom z jeho generácie. Napríklad Kelly-87 aj Frederic-104 ( ktorí vo filme vystupujú ) sa konca vojny dožili. A bolo ich viac - http://halo.wikia.com/wiki/Kelly-087 .
Autory zrejme nečakali, že séria bude úspešná. Preto bol pri prvých dieloch Halo bol Master Chief ukazovaný ako jediný kto prežil. Ako sa séria rozvíjala (hry, knihy..), museli množstvo vecí dodatočne premyslieť a zmeniť. Nakoniec teda zostal pohľad na jedného SPARTANa z mnohých. :-)