Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000
    Vysvětlil někdy někde Microsoft, proč tam nedodělali také Reach a ODST? Teda kromě toho, že tam není Master Chief *4*. Reach a ODST považuji za nejlepší z původní ságy z X360 (Halo 2 jsem nehrál).
    • ***takže na co by zkoumal mise od Noble Six nebo Rookieho, když tak nefiguruje MC... je to velice chytře vymyšlené, jak si ušetřit práci *1*
      • Kdyby si chtěly ušetřit práci, tak to předělaj a vydaj po jednom dílu. Jako je to zvykem jinde.
    • Myslím že nevysvětlil... a důvod bude tuším ten, že celá ta kolekce je udělaná něco jako prolog k 5. Agent Locke (lovec spartanů) pátrá po Master Chiefovi a zkoumá všechny jeho mise aby se (asi *1* ) dostal do jeho kůže (nebo něco takového) a dokázal předpovědět jaké budou jeho další kroky.
  • první halo v době vydani na Xbox nemelo konkurenci a prevalcovalo veškerou konkurenci. V grafice, umele inteligenci, hudbe, filmovosti, zbraních, vozidlech a celkove v detailech vůbec. Uz jen takova pitomost ze jiskry od strel které jste vypalily do zdi odletovaly presne do uhlu z kterého jste strileli svedci o maniakalnim smyslu pro detail, tahle blbustka není ve hrach ani dneska. při nastaveni na nejvyšší obtiznost umela AI takove věci ze zustaval rozum stat, stavalo se mi ze jsem se s jednim emzakem honil kolem nejake struktury pul hodiny a nebyli jsme schopni jeden druhého zabit. ten pitomec klidne dokazal obejit ctvrtku levelu jen aby se mi dostal do zad.
    prilepovaci granaty, když ho clovek hodil na emzaka, tak okamzite bezel pryc od svých kolegu, pripadne smerem k nepriteli, když mela malo života tak se rozbehl i granatem smerem k hraci..a takových věci umela AI stovky. kazdymu před tim nez zacne remcat doporučuju si Halo napred poradne zahrat, a pak zacit vynášet soudy :)
    • a samozrejme dobijeni stitu a pouze dve zbrane co heac mohl nest..tohle pak prevzalo desitky dalších fps.
  • wizaard
    Recenze fajn, sice de facto zbytečná, ale rád jsem si zkrátil čekání do úterka, resp. středy, protože jsem do středy pracovně pryč... sakra!

    Ale diskuse pod ní je zase plodná, to se musí nechat. ;-)
  • No, HALO sem si jen lehce otuk a tak nemohu soudit kvality, ale strategie ,,hej,mame starou hru, upravime trochu textury a hodime to zase do prodeje'' to mi prijde zly. Jak posledni rady HIMYM, zdimat prachy jak to de :D
    • Tak v tomto pripade opravdu nejde jen o upravu textur, ale o kompletni remake. Z remaku prvniho a druheho dilu by si spousty jinych "remaku" meli brat priklad.
      A za druhe, je spoustu lidi, kteri si poridili x1 a nehrali jeden nebo vsechny Halo dily a ti jiste oceni kompletni kolekci vsech zakladnich Halo her, navic ve vypiplanem remaku.
      Nechapu, na co si zde stezujes. Podobnou kritiku by si zaslouzili jini.
      • presne muj pripad
    • Až na to že nikdo neupravil jen textury ale kompletně celou hru. Navic ja jsem moc rad. S postupem času xbox 360 odejde a ja si rad halo zase zahraju i v novem kabate na xbox one. Nejde jen o remake ale o službu fanouškům.
  • Přiznejte barvu pane Bohoňek. Kolik Mountain Dew a Doritos vám Microsoft přislíbil za tuto recenzi?
    • species
      Pochybuju ze by nekdomu stali zdejsi "recenzenti" vubec za to aby hledali CR na mape. Vysoka cisla v hodnoceni techto mainstreamovych kravin pro teenagery jako Halo nebo CoD prameni spis ze setrvacnosti ... "ty vole cumte na to, IGN tomu dal 9/10, tak to asi bude dobra hra, dohravat to nemusim jako wasteland ale hlavne vypnete reklamu, je to nas jediny zdroj prijmu!"
      • Mainstreamových kravin? Chlape tahle hra je legenda, která nasadila laťku FPS na hodně vysokou úroveň. Za další věc, CoD tady dostávaj docela zasloužená hodnocení ( kvalita je napříč sérii dost kolísající ) To že Wasteland 2 dostal tak málo bodů je absolutně vpořádku, protože ve srovnání co se týče mechanismů s Divinity (které vycházelo téměř souběžně a oboje to jsou hry vracející se k prapůvodním kořenům RPG) tak je to jak příběhově, hratelností i RPG prvky docela bída ( ačkoli mě ta hra fakt baví ) takže já furt nevím kde je problém.
        • Mato1987
          "Legenda" a halo nejdú dokopy. Len tak pre príklad uvediem.
          Doom je legenda, Wolfenstein je legenda, Duke Nukem je legenda, Quake je Legenda, dokonca Unreal je legenda, Half Life je takisto legenda, ale halo má od legendy hodne, ale hodne ďaleko.
          Halo nenastavilo žiadnu laťku, čo nastavilo, bol len prínos pre fps nadšencov na konzoliach, že aj oni majú konečne nejakú strieľačku aj pre konzole ale tam ten prínos bohužial aj začína a zároveň aj končí.
          • wizaard
            Pokud my máme studovat něco o Half Life (a některých jeho fakt povedených fanouškovských filmech), Ty zase, prosím, na oplátku nastuduj něco o tom, co Halo přineslo do FPS stříleček. Možná budeš překvapen.

            Tvoje poznámky typu "zmrd Ridley Scott", "celkem kvalitní film Doom" apod. raději nekomentuju. Pořád ve skrytu duše věřím (protože jsem z podstaty pozitivní), že to píšeš jen proto, abys byl zajímavý.
            • Mozná by ses mel prejmenovat na "Mato(ja mam vzdycky pravdu)1987" Pak by si plno lidi rozmyslelo se s tebou vubec zahazovat a mel bys klid. *3*
            • Mato1987
              tentokrát mi to trvalo dlhšie ako zvyčajne, ale už mi všetko jasné, ako ono bol som podozrievavý, že prečo to takto hrotíš a permanentne odpovedáš čoraz väčšími a väčími nezmyslami ale už je mi to všetko jasné, najmä po prečítaní tvojej záverčnej vety v tvojom poslednom komente som dospel k záveru, že ty si len prachsprostý troll.
            • Jinak Ridley Scott prakticky v těch 70-80 spolu s Lucasem definovali žánr sci-fi ve filmech. Jak můžeš potom vyblejt takovou kravinu jako že je starej zmrdd, jen pro to, že si vzal peníze od Microsoftu a natočil, něco co je mu prakticky dost blízké ? -.- A když my tady furt chodíme kolem horké kaše, tak ty buď ten lepší a pověz nám v čem je half Life lepší ? :)
            • Asi to nech bejt :) ten chlapík je politováníhodně mimo a někdo mu holt v mládí tak důkladně vymyl mozek, že i navzdory očividnostem si bude furt mlít tu svou.
            • Mato1987
              A zase prázdne a vágne reči o ničom, nie ste vy dvaja tak troška príbuzný, prečo sa neodhodláš mi teda vysvetliť podrobne čo konkrétne Halo teda prinieslo do žánru FPS strielačiek? Či si len tak povrchne odpľúvaš ako tvoj súkmeňovec.
              To, že ridley scott je zrmd je čistý fakt, ktorý je založený najmä na jeho poslednom rozhodnutí produkovať potratový halo seriál, len preto, lebo mu microsoft za to vysolil slušné prachy.
              Film doom bol celkom kvalitný béčkový akčný film, čo ti zase vadí na tomto tvrdení, to je mi teda záhadou.
          • Jojo, zatímco tvoje erudovanost a objektivní názory stylu "starýmu zmrdovi Ridleymu", jsou přímo úměrné tvé psychicky velmi vyrovnané, vyvinuté a sofistikované osobnosti:) bav mě dál, zatím ti to jde na výbornou. To víš, nám prosťáčkům stačí málo :o)
            • Mato1987
              Zachádzaš teraz až do filozofických absurdností, mňa absolútne nezaujíma, čo si myslíš o mojom názore, to je tvoj problém, že ho posudzuješ nesprávne ako "objektívnu pravdu", to že si ale prostáčik tak za tým si stojím, a ten názor nie je založený na tom aké hry sa ti páčia a aké nie ale názor je založený predovšetkým na forme tvojho vágneho vyjadrovania sa *3*
            • No vidíš, sám sis vlastně odpověděl. Vkus je subjektivní zaležitost. Tobě se líbí CoD a vidíš v něm to, co mnozí ne a naopak ti Halo přijde jako plochá a genericka záležitost, zatímco jíní v tom vidí zábavnou hru.
              Problém však je v tom, jak ten svůj názor prezentuješ a shazuješ názory opačné. Člověk pak ma dojem, že svůj názor snad povyšuješ na objektvní pravdu a každý, kdo s tebou nesouhlasí je prostáček a hlupák. *3*
            • Mato1987
              (anonym):
              A čo ti vadí na sérii, ktorá kvalitou, príbehmi, hrateľnosťou a celkovou prepracovanosťou prevýši hoc aj niektoré moderné hry alebo iné dojné kravičky.
              Apropo neviem čo si chcel týmito deliberatívnymi otázkami naznačiť.
              Vieš, že aj krása je otázkou vkusu, to či je to vkus správny alebo nesprávny, ty, chválabohu posúdiť nemôžes.
            • Mato1987
              na rozdiel od teba, som napísal pádne proti argumenty voči tvojim prázdnym a vágnym tlachaniciam o ničom...prestaň sa tu hrať na pseudointelektuálneho pablba s morálnou prevahou a konečne sa vyjadruj k veci a nechoď okolo toho ako okolo horúcej kaše ako taký prostáček.
            • Co čekáš od někoho, kdo považuje CoD za kvalitni herní serii. *3*
              Ale abych mu nekřivdil, tak BO2 a ghosts prej za moc nestaly. *1*
              Myslím, že to o jeho vkusu říka ledasco. *3*
          • natočení*
            • Mato1987
              týmito dvoma a pol odpoveďami si ma presvedčil, že ty si v podstate len taký pomätený a neškodný prosťáčik.
          • Jo PS: Jaký by mělo význam natočený vysoko rozpočtového serialu HF ? No já nevím, asi stejnej jako každej serial. Co třeba potěšit fanoušky hry ? :) a nebo na to ty nahraješ?
          • :D :D :D Ridley Scott točí blbosti, ale knížky Dooma jsou velmi kvalitní. Myslím, že vše je naprosto jasné . Škoda, že neexistuje lék na nemoc "nevkus" kdyby jo, ihned bych zažádal o odbornou pomoc pro tebe :) Neboť je mi tě upřímně líto :)
          • Velmi kvalitní knihy ze světa doom ? :D to jsi snad nemohl ani vypustit z úst. Narace knihy je asi následující "šel jsem do místnosti. Vzal jsem si náboje do brokovnice. Odstřelil jsem pět nepřátel. Otevřel jsem dveře. Vzal jsem si samopal." Hned po dočtení prvního dílu jsem to znechuceně zahodil, protože to bylo to nejhorší co jsem kdy držel v ruce. No rozhodně na HF nevyšlo tolik věcí co pro Halo a rozhodně to nejsou o nic víc lacinější blbosti než na HF ( HF nemá celovečerák a nemá vysokorozpočtovej serial kterej je na obzoru, takže tvůj argument padá :) ), ale to už je jen nekonečná hádka kdo má co raději a to nemá smysl. Nicméně nadávat Scottovi,( který pro žánr Sci-fi udělal tak moc ) do starého zmrda jen dává najevo, že už ti dochází řeč a musíš se snižovat k nadávkám :) ( netrpělivě očekávám další ostrý průjem nesmyslů, kterými mě zatím úspěšně obdarováváš)
            • Mato1987
              Bavíme sa o rovnakých štyroch doom knihách od Linaweavera? Lebo ja mám taký pocit, že ty si čítal niečo úplne iné a pravdepodobne v tom nie veľmi kvalitnom preklade.
              Len tak namátkou ti sem pridám rovno 9 kvalitných kúskov vytvorených výnimočne fanúšikmi half lifu, všetky tieto videá majú dokopy cez 20 miliónov zhladnutí len na youtube.
              When Gordon Met Chell, Half-Life: Raise the Bar, Enter The Freeman, Escape From City 17 prvá a druhá časť, Half Life origins, The Gravity Gun, Beyond Black Mesa, HALF-LIFE - Singularity Collapse
              Takže nechápem fakt aký význam majú tie tvoje priblbé kecy o tom, že HF( neviem prečo sa o half life vyjadruješ ako o HF, ale to je jedno) nemá dostatočný počet fanúšikovských filmov. A vysvetli mi aký význam by malo natočenie "vysokorozpočtového" sračkoidného seríalu, half life totižto nie je tuctová americká blbosť ako halo vieš ty argumentačný génius.
              Ridley Scott okrem prvého votrelca a promethea natočil samé nudné záležitosti.
              Som rád, že som ti to mohol všetko ozrejmiť a vyviesť ťa z omylu, v ktorom si tie dlhé roky žil.
          • species
            Presne tak, prej latku fps her. Ano byla to prvni poradna fps na konzole.

            Ale to uz na PC byl davno unreal, z kteryho halo vychazi, q3a, half life atp.

            Halo opravdu zadnou latku nenastavilo.
            • Mato1987
              Nevieš nič, keď takú hovadinu zadelíš, že pre half life nevyšlo nič moc fan made filmov, buď teda nevieš alebo sa tváriš, že nevieš.
              Fanúšikovských videí na motívy half life je obrovský počet, a väčšina z nich sú vysoko kvalitné záležitosti. Z doom univerza vyšlo niekoľko kvalitných knižiek a k tomu aj jeden celkom slušný béčkový film. Wolfenstein, half life alebo ani doom aj tak knižné predlohy nepotrebujú, pretože hry samotné vytvárajú a vyrozprávajú príbeh svojou vlastnou formou, prostredníctvom hrania samotnej hry.
              To, že halo má podľa teba "nespočetne videí" je len tvoja predstavivosť, v skutočnosti sú to len lacné blbosti, to že starému zmrdovi ridleymu scottovi zaplatilo microsoft slušný obnos peňazí za to aby natočil/vyprodukoval nejaký laciný americký seriál taktiež nikoho nezaujíma.
              Si si vedomý toho, že všetky sfilmované hry a to mám na mysli úplne všetky do jedného stáli za prd?
              Keď si eśte nevidel, tak ti odporúčam pozreť si filmovú adaptáciu max payna, hitmana, tomb raidera, far cry, need for speed alebo silent hill. Všetky sfilmované herné adaptácie stáli za lajno.
              Samozrejme dalo by sa polemizovať trebárs o doomovi, že to bola slušná porcia béčkovej zábavy na rozdiel od tých šmejdov čo som ti hore vymenoval a tak isto aj prvé tri či štyri resident evil filmy boli vcelku slušné.
            • 100 lidí 100 chutí. Legendární status výše zmíněným hrám neupírám ačkoli nejsem fanda většiny z nich nicméně vy by ste ho neměli upírat Halu. To universum je srovnatelné s Hvězdnými válkami (Wolf,Unreal, Quake ani HF takové universum nemá) za další věc kolik vzniklo fanmade videí,filmů atd na Doom ? 1 Béčkovej film točenej u nás na barandově. Half Life? nic moc. Wolfenstein? vůbec. Unreal? Vůbec. Kolik vzniklo knih ze světa Doom? 4 a jsou to škváry (četl jsem jen první a hned jsem to vyhodil ) Half life? nic. Unreal? nic Wolf? nic Halo ? asi 8. Halo má nespočetně videí jeden ( pro mě úžasnej celovečerák, původně serial ) a teď nás čeká další seroš. Myslíš že Ridley scott by šel produkovat Doom? HF? Wolfa? nebo Unreal? Ne.
    • milos.bohonek
      Hektolitry a tuny.
  • Hrál jsem chvíli Halo 3 na X360 a ta HALO série to je strašná blbost...
  • Mato1987
    "Halo: The Master Chief Collection je učebnicovým příkladem toho, jak se dělají remaky, a také tím nejlepším, co si nyní můžete pořídit na Xbox One."
    No O.K. teda :D vhs prehrávač, teda pardon konzola je tu tak rok a najlepšia hra čo na ňu vyšla je remaster niekoľkých starých hier, gratulujem microsoft.
    • wizaard
      "vhs prehrávač, teda pardon konzola"

      Zdá se mi to, nebo tam cítím lehkou zaujatost podpořenou "inteligentním" humorem? ;-)
      • Mato1987
        To sa ti len zdá, fakt som so pomýlil, a potom sa mi to už editovať nechcelo.
    • A nejlepší hra na PS4 je remake hry, co vyšla rok zpátky - The Last of Us.... Teď ruku na srdce, který remake je více omluvitelný...
      • Mato1987
        Aspoň pre mňa to je ten Last Of Us, ale objektívne treba uznať, že aj napriek tomu, že má PS4 tých exkluzivít podstatne viacej, tak kvalitou rovnako ako xbxone hry zaostávajú. O pár dni sa to možno zmení keď výjde ďalší remaster na nové konzole teda GTA V *15*
        • Tak ty jsi fanboy jak poleno, co vi leda hovinko. Ps4 ma viacej exklusivit? To ti povedal stary tata, ne? *1*
          • Mato1987
            väčšinou trollov ignorujem, ale rád sa s tebou pohrám, nech sa páči dávam ti priestor aby si to moje tvrdenie vyvrátil.
            • Obě konzole jsou na tom zatím dost bídně, co se nabídky her týče, vzhledem k tomu, jak douho už tady jsou. Snad se to časem zlepší.
        • Jasně, to už je čistě subjektivní, jaké hry člověka více baví :-) ale je super, že se shodneme na tom, že těch remaků je až moc *1* už čekám jen na remake Mass Effect trilogie *16*
          • Mato1987
            Budúci rok by sa to malo radikálne zmeniť, aspoň v to dúfam, kedže si plánujem cez vianoce zaobstarať ps4ku najmä kvôli order 1886, killzone shadow fall a uncharted 4 a ostatným ešte neohláseným exkluzivitám, o ktorých sa dozvieme začiatkom decembra na tej nejakej playstation konferencii či čo to je...Len dúfam, že budúci rok nebude už ani jeden remaster, dobre tak možno ešte remaster uncharted trilógie by som privítal, ale toho sa asi aj tak nedočkám *15* a okrem toho xbone závidím trebárs quantum break, inside a pokračovanie tomb raidera, ale pevne verím v to, že všetky tieto hry postupne výjdú aj na PC časom....
            • Mato1987
              čísla ti nejako nesedia podľa http://www.eurogamer.net/articles/2014-10-31-playstation-4-sales-help-sonys-game-division-to-profit a podľa http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/14q2_sony.pdf ...
            • Ono ohledně toho bankrotu - stačí se podívat na jejich výnosy a zisky... Výnosy mají v řádu jednotek miliard yenů, zisky -140 miliard yenů (není to přesné, mluvím jen čísla, které mi vykazuje appka), a to se jich drží už téměř půl roku. Sony potřebuje zkrátka restruktulizaci, protože jediné odvětví, které jim momentálně vydělává, jsou filmy a... hry...
            • Mato1987
              Ehm ok, mňa osobne bavil aj killzone 2 a 3 takže, shadowfall bude pre mňa takou laskominou a na order 1886 sa teším len preto, že som ešte nikdy nehral tak perfektne vyzerajúci interaktívny film z pohľadu tretej osoby zasadený do viktoriánskeho prostredia inudstriálneho londýna so zbraňami od teslu a s vlkdolakmi :D Mne osobne sedí v ruke lepšie dualshock 3, ktorý som používal keď som hral hry na ps3 a sem tam som ho použil na zahratie si fify na PC a keby som ho mal porovnať s xbxo360 tak xbox ovládač mi pripadal ako taká lacná nahrážka s otrasným dpadom, debilnými necitlivými triggermi a celkovo je až zbytočne veľký a ťažký...Držal som v ruke DS4ku keď som bol na istrocone a musím povedať, že viacej ergonomický gamepad som v ruke už dávno nedržal, je ľahučký, má reprák, dotykovú plochu, je perfektne jemný a dokonca svieti v tme :D Ináč ja som tiež primárne PC hráč, na steame, origine a uplay mám dokopy cez 500 hier ale jednoducho exkluzivity od sony ako resistance, uncharted a killzone alebo aj red dead redemption ma pred 2 rokmi zlomili a musel som si tú konzolu zaobstarať :)
              Ináč tá posledná veta ma troška zarazila
              "Sony má momentálně hodně slušně našlápnuté na vyhlášení bankrotu, osobně doufám, že jestli se tak stane, tak nastane situace jak s MGM a budou chrlit jednu bombu za druhou. "
              To snáď vieš snáď viacej ako samotná exekutíva sony, pretože všetky tie informácie ohľadom bankrotu boli absolútny hoax.
            • Na Order 1886 jsem taky zvědavý, no s každou novou informací se obávám toho, že to nedopadne tak úplně podle představ... U Killzone Shadow fall jsem byl hodně navnazený startem hry, no postupně to hodně silně upadlo (jakoby chtěli autoři vyvolat silný wow efekt startem a na zbytek se vyprdli). Ale jak říkám, důležité je hrát na tom, na čem jsou pro daného hráče lepší exkluzivity (i kdyby jen dočasné), například já si hodně oblíbil XO (které si doufám začátkem roku pořídím *5* ) , ty máš tedy radši PS (pokud pomineme fakt, že oba drtíme hry i na PC, přeci jen má steam knihovna má výše 280 her v sobě, tak se toho zbavit moc nechci). PS4 mě bohužel (zatím) vůbec nepřesvědčila (hlavně gamepad mi přijde kvalitativně hodně diskutabilní) a nebavila mě prakticky na tom ani jedna hra (krom tLoU, které mám ale za sebou na PS3...). Uvidíme... Sony má momentálně hodně slušně našlápnuté na vyhlášení bankrotu, osobně doufám, že jestli se tak stane, tak nastane situace jak s MGM a budou chrlit jednu bombu za druhou.
  • species
    Ono na druhou stranu "to nejlepsi co si muzete poridit na Xbox ONE" neni zase uplne takova vyhra. *1*
    • MARTASLJ19
      Jo súhlasím či už XONE alebo PS 4 tak sú to stále riadne chudobné platformy, ktoré trpia prerábkami starých hier. Akože môj dôvod ku kúpe ktorejkoľvek konzoly je na bode nula *1* A aj tie exkluzivity, ktoré zatiaľ vyšli tak nič extra, čistý priemer. Som rád, že nie som na konzolu odkázaný, ale na bohatú zbierku PC hier vo vysokej kvalite.
  • Nic proti Halo, hrál jsem, bavilo, ale jestli je tohle (několik starých her vylepšených do pár let starého standartu - fhd a 60fps) to nejlepší, co si můžete na X1 pořídit, tak je to velmi, ale opravdu velmi smutné.
    • Ronox
      Pro člověka, který to z nějakého důvodu (neměl původní Xbox, 360ku atd), tak je to doopravdy podle mě must-have. Už jen kvůli tomu, jak se Halo prosadilo na vývoji fps a díky tomu ani nepůsobí nějak zkostnatěle. Při postupným hraní je navíc krásný vidět, jak se žánr vyvíjel. Halo už je fenomén ať chceš nebo ne, ale základnu fanoušků má obrovskou. Navíc ten MP nestárne a podle mě se teď mírně zvednou prodeje XO jelikož hromada lidí to stále hraje.
      • Ale já psal o poentě, že na X1 je to nejlepší co si můžeš koupit směsice starých her. To je jasný, že kdo to nehrál, si to třeba koupí, o tom já se ale nebavím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit