Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    takže trošku dražší Notebook pro ty co neradi stolní komp heh.

  • Draken69CZ

    Ten CPU na to ale nemá linky, na stránkách píšou že dva jsou propojený přímo s CPU takže to grafiku přepne na PCI-E x8 a druhých x8 je pro ty disky? U her je spíš důležitá přístupová doba protože těch dat se zas tolik netahá. Hlavně se mi nechce věřit že tu top konfiguraci dokážou rozumně uchladit.

  • jiri.svak

    Tak to už je druhá otázka. Ono v běžném herním PC dá zabrat využít i ty 2 GB/s sekvenčního čtení (běžná NVMe SSD). Tady to podle mě mělo působit bombasticky, protože v takovém zařízení chtěl Asus top of the top.

    Zda ten RAID půjde přepnout na nějaké zrcadlení? Předpokládám že ano, ale dokud to někdo nebude mít na stole, pořád je to další otázka :-)

  • radim.zaty

    A kde se to reálně využije? Přo mě to znamená, že tam mám větší pravděpodobnost selhání. Ale předpokládám, že tam bude možnost dát 2 z nich do RAID1, to už by mi dávalo větší smysl.

  • jiri.svak

    Při tiskovce zástupce Asusu tvrdil, že to mají ošéfované a propustnost pro všechna SSD je dostatečná. Rychlost v RAID 0 by měla dosahovat 8700 MB/s. Tak uvidíme.

  • Row

    Otazka za zlatyho bludistaka... maj ty 3 SSD v RAIDu smysl? Nekde uz jsem podobne reseni zahledl a pak se ukazalo, ze to vsechno sedi na jedne omezene sbernici a ze ani 2 ty NVMe to neukrmi tak, aby se potencial toho RAIDu vyuzil naplno a tudiz je to predrazenej gimmick. :-/

    Taky by mne zajimalo jak se na to teplo budou tvarit komponenty displaye napr. LEDky moc teplomilny nejsou, obavam se totiz ze chlazeni nechlazeni se to vevnitr bude vsechno slusne "potit"a lepsi airflow mozna pomuze uchladit desktopovou techniku, ale primo nechlazeny komponenty to budou odnaset o to vic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit