Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000

    Vida kontroverzi, tak jsem si to taky pustil, byť bych raději počkal na audio verzi, a musím přiznat, že ten začátek byl nešťastný, jak píše nemo22.

    Jindra řekl "že to je vylepšené USB", což by se v jiné souvislosti dalo brát jako nadsázka, ale ve spojení s tvým "připojí si to do USB" to vyznělo tak, že se fakt bavíte o USB. Fakt, že jde ve skutečnosti o Thunderbolt, který jen používá USB-C konektor, a mimochodem sice umí také USB, ale také umí Displayport a další věci, vyšel najevo až později, kdy to nemo22 asi už neposlouchal.

    Jedna věc, kterou jsem nepostřehl, jestli zazněla, hodně notebooků používá/používalo verzi TB jen pro 2 PCIe linky, což ještě více omezilo použití pro eGPU. Takže ve finále jsem byl zajedno s Lukášem, že to je v podstatě k ničemu, tedy, co se týká připojení eGPU.

    Využití pro připojení monitorů, externích disků, síťových adaptérů, atd. to má, protože to může nahradit klasický "dokovací" konektor, který si každý výrobce notebooků dělal svůj, za jeden standardní. Což bych viděl jako velkou výhodu. Ale o tom jste moc nemluvili.

    Když jsem se ale o to trochu zajímal před rokem, tak to minimálně u Dellu nebo HP moc nefungovalo. Jaká je situace teď nevím.

  • jiri.svak

    Zdravím. O tom, že by Thunderbolt byl USB, jsme nic netvrdili, maximálně, že má USB-C konektor. Kde to "vylepšené USB" říkáme? Jinak díky za sledování.

  • Tak som si po dlhsej dobe povedal ze sa mrknem co je nove. No a v zasade sa nic nezmenilo. To co preboha tam trieskate ?

    Thunderbolt nema nic s USB a rozhodne to nieje nejake "vylepsene USB". Povodne sa Thunderbolt vyvyjal ako riesenie s optickymi prepojmi az neskor Intel od toho upustil a presiel na metaliku. Tak isto povodny nazov bol Light Peak. Apple bol preto prvy ktory dodaval Thunderbolt lebo si ho yvlucne licencoval od Intel s tym ze bude nejaku dobu (tusim 2roky) jediny kto ho bude pouzivat (nahradili nim firewire). Lightning nema nic s thunderboltom, to je konektro na iZariadeniach !! Thunderbolt zo zaciatku pouzival miniDP konektor a dnes TB3 pouziva USBC konektor pri alternate mode ale to je asi jedine spojenie s usb! Dalej som to radsej uz ani nepozeral. Nebolo by od veci si aspon nieco pozriet pred vysielanim.

  • Murlock

    Kluci, hezky se vás poslouchá, ale já osobně bych byl raději kdybyste už spíchly ten HC o hudbě který jste slíbili v prvních dílech než třistatřicátétřetí povídání o grafikách

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit