Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • untentrauer

    Většina lidí co znám má karty GTX 1070ti a 1080ti....Skvělé karty a stále se drží a zdá se, že ještě nějaký ten pátek budou....I proto nebude moc poptávka po nových RTX dokud nebudou stát tolik, kolik mají. 

  • Jeste jednou, neni to teorie, wattaz si do velke miry nastavis sam snizenim frekvence jadra ci snizenim limitu spotreby (v MSI Afterburner polozka Core Clock a Power Limit). Jestli chces byt na spici spotreby/vykon bez nastavovani, kup si Series X. Jako PC gamer ale prosim trosku polev s tou nevoli si veci udelat po svem, protoze zrovna tady muzes a dostanes se nejspis pomerne blizko tomu, cos ocekaval.

  • honcka

    Stačí se podívat na grafy, kryptoměny jsou od září cca na dvounásobné ceně a to prostě překlopí záměr z nevyplatí se na vyplatí se. Např 3080 teď při těžbě ETH dá kryptoměnu za cca $75 měsíčně při průměrný D57d sazbě

  • honcka

    Ono je otázka, jestli grafiky budou dostupný na jaře. Nedostatečně naskladněné novinky + btc od září, kdy šly nové generace ven o 100% výš je celkem pro dostupnost smrtelná kombinace. Pokud kryptoměny půjdou stále nahoru, tak se obávám, že grafiky můžou být špatně dostupné i na jaře

  • Máš pravdu v tom, že obojí je naprosto stejný nesmysl. A omlouvat jeden tím druhým se moc nedá :-D

  • LessPh

    Ja mam ultrawide 3440x1440 a chci na tom jet hlavne MSFS, coz s aktualnim kompem proste nejde.. jeste jsem nezazil takovouhle dobu, prachy na novy komp mam, ale HW nejni:D

    No na vsech obchodech to podle me vyprodaji boti, mam nastaveny od launche upozorneni o dostupnosti na vsech hlavnich pbchodech v CZ a e-mail mi za tech par mesicu jeste neprisel.

    Ale i tak si stejne pockam az budou normalne dostupny, protoze ty vyhnany ceny eshopu kvuli poptavce fakt platit nebudu..

  • dworkin

    Pro moje hraní ve 2K je 3080 overkill; teď mám 2070 a bez raytracingu zvládá všechno s prstem v nose. S raytracingem... not so much. :) 3070Ti je přesně můj sweet spot.

    Procák si asi fakt nechám. S Noctua NH-D15 ho v idle chladím na 32 stupňů a není slyšet, grafika jede pasivně, radost. V zátěži má 50 stupňů a slyšet už je, ale neruší. Povedenej strojek. 

    S dostupností GPU soucitim. Já si sice dělám plány na leden  ale tak nějak je jasný, že to nemusí klapnout. Občas pár kusů sežene TS Bohemia, zkus to tam omrknout.

  • LessPh

    SMA nemá prakticky žádný boost. Zkus Gamer Nexus, nedávno to tam testoval a ty výsledky byly výsměch, zůstal bych u 3700x a za ušetřené peníze bych přemýšlel nad RTX 3080, která tu value add má oproti RTX 3070..

    Ale já už na svojí RTX 3080 čekám od launche:DD A světlo na konci tunelu teda nevidím;-)

  • radim.zaty

    Když chceš chovat opici, tak holt musíš mít i na banány.

  • Ja mam objednanou 5900x,ale mam to i na praci. Premyslet jen nad hranim, tak beru taky jednoznacne 5600x a k tomu planuju hodit prave bud 3070Ti nebo 6800/XT. Podle toho jak bude vypadat trh :)

  • dworkin

    Jo, je to složitá otázka. Skoro si říkám, že do budoucna se bude víc hodit mít o dvě jádra víc. Kdyby se na 3700x povedlo zprovoznit SMA s obdobným nárůstem výkonu, bylo by to samozřejmě vyřešené, ale to zatím nevypadá schůdně. A 5600x je z hlediska TDP jediné CPU, po kterém posilhavam. U té 3070Ti aspoň není co řešit, vyšší řady jsou nechutně žravé a mimo moje cílové rozlišení  (2k).

  • Jasně, přidáním jednotek se magicky nezvýší výkon. To nikdo netvrdil. Jen jich tam  nVidia dala preventivně 2x tolik :-D Jen vtip. 

    "Jenze narust vykonu je dokonce vetsi, nez narust spotrebovane energie" - Dokonce větší? Tak v opačném případě by si to snad ani nVidia nedovolila vydat. 

    Uvedený link jen podtrhuje nesmyslnost toho všeho. nVidia přitopila 50W aby dostala co? 5%?

    Krom toho jsem porovnával RTX 2080FE vs 3080FE. Tedy 225W vs 320W (podle pcmag). Ne RTX2080Ti.

    Co umí RTX3080 při 270W je teorie, protože taková karta není na trhu. Což, minimálně za mě, je škoda. Byla by to mnohem zajímavější varianta.

    Jediné co jsem tvrdil je že za 40% W je 50% FPS fuj. Za 20% W 45% FPS už by znělo líp. Samozřejmě optimální nárůst by byl 0%W a 33%+FPS.

  • Prave SMA je podle me duvod proc kupovat 5000 radu. Ale prechazet z 3700x, to uz je otazka. Jestli ten teoretickej narustu vykonu mezi 0-15% za to stoji. Vic se vyplati to podle me vrazit do grafiky.

  • Spades

    Jenze grafiky nefunguji tak, ze pridas jednotky a magicky bude silnejsi. Ta narocnost na energii stoupa vic, nez stoupad vykon, takze kdyby to bylo tak jak rikas, tak pri narustu W o 40% by byl narust vykonu treba jen 20%.

    Jenze narust vykonu je dokonce vetsi, nez narust spotrebovane energie, coz znamena zmenu technologie.

    Lidi zkouseli tu kartu podtaktovat na uroven spotreby 2080Ti a stale byla rychlejsi, takze nevim co to tady placas za nesmysly.

    Jeste jednou ti linku zdroj, co tady daval borec prede mnou.

    https://reddit.com/r/hardware/comments/iuhjoj/nvidia_rtx_3080_power_efficiency_compared_to_rtx/

  • dworkin

    Ono ani není nutný o 5600x mluvit jako o něčem, co "postačí". Vždyť je to stejně rychlý jako moje 3700x a ta trhá asfalt ve všem, co jí naložím. 

    Já mám momentálně dilema, jestli přejít právě na 5600x, kvůli SMA. Ale skoro bych řekl, že se mi to nevyplatí.

    A co se týče grafiky, čekám na leden a 3070Ti. Jako víceméně všichni, co znám. :)

  • Sice to přirovnání kulhá na obě nohy, ale zůstaňme u aut.  Je to jako kdyby do auta přidali druhý motor.  Bude to těžké, bude to žrát, nic se do něj nevejde ale hlavně že to bude rychlejší. To není evoluce, to je bastl, který může udělat v podstatě "kdokoli".

    Neřeším finance, ani nejsem přehnaně zelenej, ale 750W+ PC mi přijde už hodně mimo.

  • Grifus

    Nevidim duvod v ciste hernim PC davat Ryzen 7 5800x. Priplacet si za par fps nesmysl, to je to stejny jako byste tam nakonec dali tu 3090 misto 3080. Celkove Ryzeny jsou predrazeny a nedostupny, ale ten 5 5600x bohate staci i pro top stroj.

    Jinak situace je jasna, kdo chce pc hned, investuje s vedomim ze si priplati jeste vic nez je nutno, kdo chce usetrit par tisic pocka - otazka je jak dlouho a zatim to diky tezarum, smelinarum a corone vypada ze klidne dyl nez do jara.

  • Mne sa podarilo predat 3 rocny ryzen 1600x a vegu 56 a za tu istu cenu som kupil 5600x ktory sa mi podarilo ukoristiť za 310eur v datacompe ale bez grafickej karty...nebudem k tomu kupovat daco stare a pomale tak DOČASNE kym nebudu nove radeony 6800/6700 k dispozicii tak bezim na asi 10 rocnom radeone 6850 s 1gb ram a vliw5 architekturou ci dajak tak sa to pise 😁 ktoru som vymontoval z babkinho pocitaca ktora dostala este starsiu kartu 5670 s 512mb, beztak pozera len konšpiračne weby tak jej to stačí...takze čakam 😁

  • Zase je otázka, kolik hodin ti jede varná deska na 100% a kolik hodin grafická karta. Dokážu si představit "domácnosti" kde  GPU trumfne varnou desku.

  • Derp_1337

    No a hlavně ta nabídka "těžařských" modelů je nedostatečná. Většinou se ty kuse rychle vyprodají a pak těžaři stejně nakupují klasické graf. karty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit