Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aleši, nerozesmívejte mě. Citujete z článku BBC, kde se vyjadřují dvě ženy, jeden týpek z Narutal Motion /nevyvíjí ani hry, ale spíše animační programy typu Euphoria/ a člověk z jedné personální agentury specializující se na herní branži. Nevím jestli je to mnoho lidí z herní branže nebo málo, nicméně nazvat váš příspěvek Herním studiím chybí ženy je trošku drzost a naprosté zvšeobecňování tématu. Pokud se podíl žen v herních studiích za poslední léta snížil o několik procent, je tomu tak zřejmě z nějaké přirozené tržní příčiny a nechal bych to uplně klidně jen tak bez komentáře, capišto pane Smutný?
  • Smutné, zase Smutný.
  • celej tenhle článek postrádá smysl...kde nejsou osoby povolané, nebo se sebemenší chutí něco podobného dělat, tam prostě žádné nebudou a herní studia s tím udělají kulové...já neznám jedinou ženskou, která by byť jen na sekundu pomyslala na to, že by chtěla dělat hry, nebo něco v tomto směru...nemůžete si jen tak říct "herním studiím chybí ženy a měli by si nějaký sehnat", pokud teda nepotřebujou účetní, mají docela smůlu...
  • Ano, to je pravda, chybí ženy, hlavně ty chromé nearijského původu. Toto tvrzení není pravdou. Vzhledem k tomu, že jsem vlastníkem mnoha sběratelských edic mohu narozdíl od Aleše Smutného s klidem říci, že téměř v každém Making Of videu od desítek špičkových her co jsem měl možnost shlédnout vystupuje jedna až dvě ženy jako plnohodnotné členky týmu, většinou na kreativních pozicích. Dám příklad - spočítejte si kolik žen pracovalo na Uncharted 2. Mužů je tam více, ale je to zřejmě tím, že patlat se každý den v kodu enginu hry nebo scriptovat dokola AI asi není vysněným ženským povoláním.
    • ales.smutny
      Aleš Smutný přes dva roky dělá pro Level videosekci Making of, takže má docela představu...:) Hlavní ovšem je, že si to nemyslí on, ale mnoho lidí právě v herní branži, o čemž svědčí i citace v článku, stejně jako čísla.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit