Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrGe
    To bude hra roku!   Bohuzel 2020
    • Ristoro

      15.2.2019. Brečí jen tupci, kteří by si to stejně upirátili, takhle se aspoň mohou cítit dobře, že to šlohnou. Trestáte hlavně vývojáře...

      • twicer

        Ti kteří si to plánují upirátit, vývojáře neokrádají, protože takový by si to v první řadě nikdy ani nekoupili. Nula je furt nula. Jediné co ztoho může vzniknout, je další potencionální zákazník který si to pořídí na základě dojmů od daného piráta. Neobhajuji to, jen říkám jak to (dle mého) prostě je.

      • Sr_Lobo

        Nechapu proc by mel nekdo jasat nad tim ze to vydava jiny distributor, kdyz pro nasince v tom neni zadny bonus ba naopak abolustni krok do prazdna. Jak uz sem psal pod jinym clankem ohledne te nestasnte volby epicu, sam bych nemel problem jim dat penize za dobrou hru, kdybych mohl mit aspon malou duveru v Epic Store. Bohuzel k dnesku jsem se asi desetkrat snazil dostat na svuj Epic ucet a nikdo na me nereaguje. Posud sam - dal bys nekomu prachy za takovouhle sluzbu?

        Cela kampan epicu je nestastne zvolena, kdyz chci pretahnout klientelu zvolim cestu pozitivni pristupu, kdyz nabidnu lepsi sluzby/produkty/podminky/prostredi/cenu a ne ze si vynutim exkluzivni release na neoverenem kanalu. Kdyby sel epic cestou GOGu nema s tim nejmensi problem, takhle muzu jenom doufat at se chyti co nejdriv za nos.

        • Ristoro

          Pamatuji si, jak lidi brečeli u Steamu. Tohle bude úplně ten samý případ. Ano, momentálně je Epic Store úplně na ho*no, ale já si tam prostě udělám účet, Číňani si šlohnou moje údaje (jsem zvědavý, co s nimi budou dělat), spustím si Metro a budu si užívat skvělou hru. Nezajímají mě sociální ptákoviny, nezajímají mě achievementy, chci si jen spustit hru. Jestli si ji spustím přes Steam nebo Epic Store je mi totálně jedno.

          Ten váš milovaný Steam taky není žádný zázrak, v posledních pár letech tam nevylepšili absolutně nic, co by k něčemu bylo, to už mi přijde, že ten Uplay je lepší, mají tam fantastický systém slev (za 100 uplay pointů máte 20% slevu na celý nákup - aby toho nebylo málo, lze uplatnit i když už je hra sama o sobě zlevněná), to beru jako důležitou funkci pro zákazníka.

          Je to nešťastné rozhodnutí, protože v tuto chvíli Epic Store prostě není připravený na požadavky většiny PC hráčů (nemůžu machrovat s vaší knihovnou her ani si počítat nahrané hodiny ve vaší hře), ale vidím v tom pozitivum - Steam už potřebuje nějakou pořádnou konkurenci a třeba to bude během pár let právě Epic. Monopol není nikdy dobrý pro trh, viz NVidia.

          • Taronyu

            To je zaujímavé, ako sa tu každý oháňa monopolom, ale to, že si Epic práve na metro spravil ročný monopol, to nejak nikomu nedochádza. Konkurencia znamená, že sa hra vydá všade a ty ako zákazník sa môžeš slobodne rozhodnúť, kde si ju kúpiš. 

            • MrGe

              Valve ma monopol pac jsou proste nejlepsi(vydat si HL2 na svym vlastnim steamu jako exkluzivku pro me neni takovvy problem).

              zatimco epic si to sproste koupil, 14 dni pred vydanim.

          • Možná by neškodilo si nastudovat význam slova konkurence. Konkurence je, když to vydám na dvou a více platformách a nechám je soutěžit o zákazníka. Tím, že to vydám na jedné a to ještě na celý rok nevytvářím konkurenci, ale MONOPOL.

            • ALHAZRED

              Jo a jako když drtiva věťšina her je jenom na steamu to monopol neni aaach jo trpajzliku :-D

            • Konkurence se pretahuje o zakaznika diky rozdilnymu sortimentu uplne bezne. Poucovat bys nekoho mel jen tam, kde si ses 100% jistej, ze to mas v maliku.

              • MrGe

                Reakce na příspěvek:

                Ale vzdyt ma pravdu, podplaceni vyvojaru je nekala praktika vuci ktere existuje antimonopolni zakon. Alespon v evrope.
                • ALHAZRED

                  Reakce na příspěvek:

                  A když dostal Vavra podmazano od Mrkvosoftu a Sony aby KCD vyšlo na všech platformach naraz to bylo v pořadku...běžna praxe...

            • Konkurence se pretahuje o zakaznika diky rozdilnymu sortimentu uplne bezne. Poucovat bys nekoho mel jen tam, kde si ses 100% jistej, ze to mas v maliku.

          • Sr_Lobo

            Vsak v poradku, az jim to bude fungovat a bude to vyhodnejsi tak klidne, ale jeslti se nepletu tak jsi nezminil jedniou konkurencni vlastnost epicu, jenom to ze je to nejaka jina platforma a do toho Uplay, ktery neco dela. Dle vyjadrovani to vidim na tezky buthurt - "breceli u Steamu", "vas milovany steam"atd. Staci rovnou napsat, ze tahle situace ti nevyhovuje a na rozdil od ostatnich jsi ochotny riskovat s neproverenou platformou abys pomohl vzniku potencialni konkurence a nenavazet se do ostatnich s jinym nazorem 😉

            • Ristoro

              Nejsem z toho 2x nadšený, ale ani to není důvod pro rušení objednávky z mé strany. A nějak si neumím představit, že Epic Store nezvládne 2 věci, které po něm budu chtít - přihlásit se do něj a spustit Metro. Tohle jsem opravdu ochoten riskovat.

              • Sr_Lobo

                Reakce na příspěvek:

                Na tom se s tebou samozrejme shodnu, az aspon toble bude fungovat i pro me tak pokud mi nabidnou nejakou vyhodu nemam nic proti tomu to dat jim sanci. Dote doby to pro me nebude mit zadny vyznama riskovat nehodlam. Uzij si metro a pak pod recenzi napis prosim sve dojmy, jsem rad za kazdy nazor. Prabe zdar!

                • Ristoro

                  Reakce na příspěvek:

                  Chápu :). Jasně, napíšu dojmy, dělám to skoro vždy :).

  • sukovf

    Kdo chce hrát, stáhne Epic clienta a hraje, kdo hrát nechce, jen si otevírá hubu v diskuzích a hledá, jak pošpinit autory, kteří za to, jen tak mimochodem, nenesou žádnou zodpovědnost. Ve výsledku se všichni hádaj o klienta, ale samotná hra vlastně nikoho nezajímá. Spustit hru zvládne Epic Client i Steam úplně stejně dobře a řekněme si upřímně: Kdo z vás pravidelně na Steamu navštěvuje jinou sekci než Store a Game lib?

    • Carnage666

      Kdo chce hrát, může zakoupit na konzoli a vykašlat se na Epic. (v případě že vlastní i konzoli.)

    • Ja teda pravidelne pouzivam chat, Market, Workshop, diskuze, navody a obcas broadcast.

    • A proč by si měl někdo instalovat podstatně horšího klienta s nulovou podporou dnes běžných funkcí od firmy, které nedávno ukradli data o 80 milionech uživatelů? Ne každý si nechá kálet na hlavu.

  • ALHAZRED

    Tady se řeši opět steam epic steam epic epic epic steam ma cenu se vyjadřovat ? Na hru ste celkem zapoměli...

    • Na hru zapomene víc lidí. A dobře jim tak za to stupidní rozhodnutí.

  • Proti mutantům se ale hra proměnila v nudný slugfest. Nejhůře je to znát v pasážích proti „Knihovníkům“, do kterých munice padala jako Němci do krytu.


    Az na to ze na vyssi obtiznost padli mutanti na ranu a na knihovniky stacily 2 noze nebo sipy z hellsingu... Na nizsi obtiznost sice prezili mutanti vic, ale stejne tak i hrac, takze tenhle zapor je nesmysl, na rozdil od spousty ostatnich her ma Metro tu obtiznost vychytanou a meni se jak protivnici, tak hrac.

    • Ti knihovníci se v první řadě vůbec nemuseli střílet :) 

      Dokonce to vytvořilo lepší atmosféru. 

  • Cajicek

    ..muze byt

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit