Horizon Zero Dawn: Remastered – recenze zkrášleného neopravěku
-
Jako clovek co hral nedavno PC verzi, tak nechapu potrebu remastru u takto nejen dobre vypadajici hry. Je skoda, ze se nevenuje ten cas na hry jako Mafia, jejiz remaster/remake byl naprosto uzasny. Jeste bych pridal treba Diablo 2, ktere naopak ukazuje, ze neni potreba prekovapat celou hru a mechaniky a i tak dostanete vyborny zazitek ze stare hry v novem kabate ...
-
Herní vydavatelé budou dělat vše, jen ne nové hry 🙂
-
Nemám problém si to kouskovat a hrát to klidně půl roku. :-) K Dragon Age nemám žádný vztah, tak mě nebolí, jak to vlastně "dokopali". Jako akční adventura s RPG prvky to funguje slušně. Ale za dialogy by zasloužili na holou. Horizon je skoro ve všech ohledech lepší hra. Já vím, že ty ji nesnášíš, ale mě Aloy prostě baví. A v novém kabátku, proč si to nedat pomalu znovu. Jen do toho musím vměstnat vše další, co takhle kouskuju.
-
Kdyby tam radši dali češtinu ..
-
Nic proti Remasteru, ale poslední dobou je to jak rudý hadr.
-
Jo bezpochyby to vypadá lépe, hlavně xichty, nasvícení a barvičky. Původní hra je taková zašedlá.
bohužel, ale kdo hraje s MODy, tak nula, vše funguje pouze na původní hře. A zrovna se na tuhle hru chystám. Obávám se, že nakonec stejně odehraju původní verzi. Graficky rozhodně netrpí.
-
Hrál jsem jedničku nedávno a musím říct, že mě ani nenapadlo, že by hra byla graficky zastaralá.
Ale když už hlavní hrdinka dostala v pokračování chloupky na tváři, tak doufám, že hlavní záporák dostane ochlupení podpaží.
Vždycky mě praští do očí, jak si šílený fanatický warlord za každých okolností najde čas denně vyholit podpaží.
-
souhlasím. Myšlenka výborná, ale provedení zaostává. Na velkém monitoru a rozlišení to jsou fakt malé obrázky, takže krom toho, že je jeden barevnější si připadám jak když hraju "najdi 10 rozdílů" s lupou.
-
Z Dragon Age přímo potřetí do Horizonu. Ty jsi snad sebemrskač. 😀
-
Zda tento update hráč potřebuje, to ať si přebere každý sám.
Každopádně z vývojářského hlediska mi dává smysl, přeleštit starší díl aktuálními assety, kdy technická znalost je v týmu stále čerstvá, tudíž to stálo celé méně zdrojů, než kdyby se do toho pouštěli s odstupem. Nemluvě otom, že je hra znovu skloňovaná v překlenovacím období kdy se nic neděje a na oznámení dalšího pokračování ještě nejsou připraveni.
-
Mocap, texutury atd. super, ale štve mě na tom to samé, co na HFW - oproti originálu to je přespříliš barvený a přesvícený. Má to úplně jinou atmosféru, která byla původně imho lepší 🤷♂️
-
Je čas si to opět zahrát. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat na PS5 Pro. :-)
-
Předáme vývoji, dík za feedback :)
-
Chvalim za novinku v podobe srovnavacich obrazku pred a po (alespon pro me je to novinka, drive jsem tu nevidel). Mam k ni ale dve poznamky - bylo by vhodne zakazat vyber obrazku ("user-select: none;") a nebo zrusit interakci kdyz se vyjede pres okraj, protoze jinak se cely oznaci a to neni zrovna zadouci. Kazdy srovnavaci obrazek by mel mit take cudlik na fullscreen verzi podobne jako "staticke" obrazky v clanku, protoze mzourani na pomerne male velikosti taky neni zrovna nejlepsi.