Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Škoda, to by bylo dost neštastné a pak by zanikla možnost na kampan navždy... snad se to nějak vyřeší.
  • ucho
    o hře moc nevím, ale film je obyčejná tuctová vyvražďovačka, kterých jsou tuny. tady tedy nebylo potřeba vůbec licencovat nějaký pátek 13. kdyby si vymysleli vlastní název, nemuseli řešit žádné takové kraviny.
    • jakubc
      V tomto případě souhlasím, že značka není to nejdůležitější - stač´i se podívat na Dead by Daylight, což je to samé, jen výrazné populárnější a bez silného jména. 
    • jenže nějaká random postava vraha není značka a charakter jaký představuje světově populární a oblíbený jason... dle tvé logiky by pak ani nemuseli vznikat hry na motivy star wars, prostě by udělali jen nějakou random scifi. Nebo jak to dělají číňani, rip off s nápadně podobným jménem a vzhledem... ale to lidi nechtějí
      • Carnage666
        Přesně to udělal Bioware když jim Lucas zatrhnul Kotora a pak vzniknul Mass Effect.
      • ucho

        míchaš jablka a hrušky. svět SW je propracovaný do každého možného detailu. je to zcela vymyšlený svět. má spoustu významných postav a významné jsou vlastně i ty vedlejší postavy. jasně, můžeš si vymyslet něco v podobném duchu, ale už tam bude problém s tou historií.

        tak a teď Pátek 13. zabiják je známá postava, ano, ale pro samotnou hru nepotřebuješ, aby vraždil zrovna ten Jason. ten film je zaměnitelný s jinými, nemá prakticky žádný příběh. něco podobného vystavíš tedy velmi snadno. o jediné, o co se ochudíš, bude to jméno/značka. tak a pokud ten multiplayerový koncept funguje, něco takového vůbec nepotřebuješ. lidem by to bylo jedno.

        • tomasrippl
          V jistém ohledu máš pravdu, mě by to bylo jedno ale to by neprodali kdyby to vydali pod jinou značkou než pátek 13
          • ucho
            od toho existuje marketing. vždy můžeš zaujmout i něčím jiným, ne jen známou značkou.
            • seš najivní až to bolíůůů
        • pleteš se, jason je kultovní postava... chlápka s hokejovou maskou a mačetou pozná na světě skoro stejně lidí jako nějakého mistra yodu... je to slasher mezi slashery a jen pár dalších se mu vyrovná, freddy, michael myers, leatherface... lidi hrají tu hru, ne milion podobných, protože je tam jason, originální soundtrack, prostředí a postavy, které znají z filmu. Není to jen nějaký rip off a trapná napodobenina. Proto o tu hru taky byl zájem...
          • ucho
            no vidíš, a podle mého se pleteš ty ;)
            a sám jsi vyjmenováním těch dalších zabijáků dokázal, že vytvořit prakticky kopii toho samého je jednoduché.
            těch filmů s Jasonem je tolik, že pochybuju, že někdo zná ty postavy, které byly v jakém díle zabité. navíc v současné US popkultuře je Jason jen někdo, koho jakž takž znají, ale pochybuju, že většina teen amíků všechny ty filmy vůbec viděla. možná tak nějaké ty nejnovější, co se to snažily oživit a přiživit se. ale vlastně to už moc nefungovalo, protože tenhle filmový žánr je v současnosti tak trochu pasé.
            jinak existuje i dost netrapných napodobenin. a některé se snaží i o inovace. jasně, už to není ten kult Jasona, ale ve finále to jsou z pohledu současnosti lepší filmy.
            takže znova: mají jen značku. kdyby to pojali marketingově jinak a byli jen krapítek kreativní, lidem to bude jedno. důležité je, jestli ten koncept funguje.
            uvědom si prosím, že lidi multiplayer nehrajou kvůli tomu, jestli je tam Jason a nějaké "známé" postavy na umírání, ale proto, že je ten multiplayer baví hrát.
            • pleteš se a ještě ty bludy vydáváš za fakta, která nemáš nijak podložená... teen je možná tvoje oblíbená kategorie v péčku, ale průměrnému hráči je 30 let a ti znají jasona všichni. Já osobně taky hraji spoustu her jen kvůli postavám nebo zasazení a hratelnost mě nezajímá, jason je legendární postava a lidi ho mají hodně v oblibě. Samozřejmě mohli nakoupit hned na začátku licenci třeba na freddyho, ale tenkrát nemohli vědět, že s tím budou takové problémy.
              A já osobně pokud bych měl o tento žánr zájem šáhnu po hře s jasonem, než nějakým random oca*em
            • Jack1947
              Tak je to jasné ucho zase chytilo trollnou 😯
          • Jack1947
            Napsal to TheGGG který vůbec nermůže znát zrod slasheru z 80s, a to je co říct! 😉
        • Jack1947
          To by se pak nemuselo jmenovat Fridax the 13th páč to byla a měla být hra inspirovaná tím filmem a postavou😐
      • Jack1947
        Šak ani moc těch Sw her není... ale jinak souhlas Jason má co do sebe.
    • munphf
      Nu a to je presne ono, že o ní moc nevíš (nic ve zlém). Ono celé to prostředí kde se to odehrává, vzhled postav (jak teenagerů tak "záporňáka"), i použité zbraně, to vše vychází právě z jednotlivých filmů Pátku 13th. I kdyby změnili název tak by tu asi nestačil disclaimer ve stylu "podoba míst a osob je čistě náhodná"...
      • ucho
        pár filmů jsem viděl a vím, o co jde, ale pro každého to takový kult není. a obzvlášť ne pro současné generace.

        ¯\_(ツ)_/¯

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit