Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hru pro psychopaty?diky nechci .Pak kam ten svet speje...do pekla, kdyz se v tom vsichni vyzivaji v takovych hrach.Humus
  • posranej až za ušima co *1*
  • A ještě je neoficiální info, že k tomu přidají Dead Space 2, Bulletstorm, MoH: Airborne a Red Alert 3: Uprising (což je asi datáč)...ale kdo ví...uvidí se asi ve středu :)
  • do toho nepujdu ani zadarmo
  • třeba zrovna to Undying bylo dost děsivé i se zbraní, ale je fakt že jsem byl o dost mladší když sem to hrál, dneska už bych se tím nejspíš prozíval *2*
  • Jakmile bys měl zbraň, tak hra ztrácí na děsivosti. Ale kdyby ti tam dali jen dva náboje a k tomu ještě možnost jeden uplatnit na sebe, že to prostě vzdáváš :), tak by to nemuselo být špatné.
  • GlaDOS
    No, Amnesia měla příběh docela slušně uzavřený a jelikož má být nová hra od FG více příběhově hlubší, nějak mi to na pokračování nesedí. Taky do nové verze enginu implementovali globální nasvětlování a zabývali se geometrií terénu.

A ještě pár spekulací. Když FG najímali grafiky, dali jim za úkol vytvořit testovací scénu. Dá se očekávat, že tu scénu nevybrali náhodně a možná to má něco společného s novým projektem. Grafik, co u nich teď pracuje udělal tohle. Pak ještě najímali programátora a ukázali jeden koncept art tady. Prostě mi to připadá na novou IP, ale uvidíme v budoucnu. *4*
  • kdyby nám aspoň dali bouchačku jako v Clive Barker´s Undying :)
  • Amnesia sází na úplně jiný typ strachu než lekavý dead space se sirénami.

Amnesia je něco jako Drákula (Nosferatu) s Bélou L., pomalé, atmosférické hororové dobrodružství, Dead Space jako akční nářez s prvky hororu Aliens. Prostě zcela rozdílné přístupy k látce, jimž je společná jen hra na strach.
  • oni nikde nenapsali Amnesia II, já to uvádím jen jako že to bude pravé pokračování od autorů původní Amnesie, pravý druhý díl.

Penumbra nebyla zdaleka tak silná značka (byť hry byly povedené), Amnesia byla poslední možností jak zachránit studio (a povedlo se to jen tak tak), takže si nemyslím, že FG nechá udělat Chinese tento spin-off a pak to zabalí a budou dělat nové IP. Každopádně ať budou dělat cokoliv, úspěch jim přeji ve všem a se vším.
  • GlaDOS
    FG si nelibují v hrách s číslicí v názvu, takže o Amnesii 2 docela pochybuji. I Penumbra Black Plague byla spíše druhá epizoda jednoho příběhu, než regulérní pokračování. A já daleko raději uvidím novou značku, než jen drhnutí toho samého.
  • Díky za názory, pánové. *4* Svým předchozím příspěvkem jsem nechtěl Amnesii hanit. Už z dema jsem měl hodně tísnivý pocit, ale přišlo mi, že hra hodně staví na lekačkách, na které jsem byl zvyklý z různých dalších her (vizte ty výše jmenované) a podařilo se mi vytvořit si na ně určitou imunitu.

Tu plnou pořád zvažuju, i když zatím jsem se nerozhoupal. Před chvíli jsem znovu nainstaloval demo a večer to vyzkouším projet.

A Routine, která se tu před pár týdny mihla, vypadala též hodně slibně, mám ji v hledáčku. *3*
  • Pete.palis
    to byla pěkná prasnice! *1*
  • No konecnce sa snad dockam(e). V zaplave sraciek typu nove Resident Evil, brane z hladiska milovnika hororu, konecne nieco co bude mat atmosferu a nebude si pozersky obliekat tricko s napisom horror a pritom tomu nebude z usi lietat popcorn a nad hlavou vanut americke vlajky. Cinskej izbe verim pretoze v Dear Esther dokazali ze maju cit pre atmosferu, vkus a vedia prebudit v hracoch pocity. Frictional je Frictional ale obavy nemam. Uz nech je to tu!
  • tak někdy možná snad vyjde Amnesia II a tu budou mít pod palcem Frictional. Tohle je v podstatě spin-off, respektive tak to tehdy FG nazývali.
  • Snad máš pravdu, každopádně to Dear Esther zkusím. Jinak dík za informaci o tom projektu co na něm FG pracuje, o tom jsem zatím neslyšel.
  • Horst_Fuchs
    Zrovna včera jsem na to koukal na Steamu a nakonec jsem neodolal a předobjednal, hororový hry já prostě rád.

A to i přesto, že jedničku jsem vlastně nikdy nedohrál. U toho chlápka v řetězech jsem se jednak zasekl a hlavně už to nemělo šťávu když člověk prokoukl, že nebezpečí v tý hře až na pár výjímek vlastně nehrozí. Snad to tentokrát zmáknou trošku líp.
  • GlaDOS
    Frictional Games dělají na něčem novém a jiném. The Chinese Room udělali Dear Esther, což horor nebyl, ale měl pěkně hustou atmosféru. A jelikož na ně FG dohlíží, nemám důvod k obavám.
  • GlaDOS
    Zkus pak Routine, co vyjde koncem roku. Horor na Měsíci. Prostředí bude otevřené a pokaždé trochu jinak generované, takže by to mohlo ukojit průzkumnické povahy *4*
  • já lekačky moc nemusím, takže současný humble bundle weekly sale mě nechává chladným

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit