Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to vynikající hra, takže všem vřele doporučuju. Strachu už tu není tolik jako v jiných hrách od stejného studia, ale příběh je naprosto parádní. Tyhle filmečky to jen podtrhují.
    • Keyz
      Já jsem nějak nepochopil jak se přenáší to vědomí u hráče. Na konci se přenese do sondy a potká tam Catherine. Zachová se tak, jakoby jí znal. Tedy jeho mozek se musel přenést do té sondy od bodu kdy jí znal. Také říká, že tam jsou jejich kopie nebo co.

Ale říká to blbě. Říká, že žijí tam a tedy ho nepovedla když řekla, že odletí. Což je asi blbost. Protože ta osoba které to říká, tam nebude fyzicky ani když to beru pouze na jeho vědomí. V tu dobu kdy mu to říká, tam je jeho kopie a má již ukončené vědomi a tedy nic dalšího si nezapamatovává. Proto je to někdo jiný a i tak by jsi to asi pocítil reálně. Když se tam vzbudí ta návaznost myšlenek není jako když jdeš spát probudíš se, tak si musí uvědomit, že je kopie.

Ten který zůstal na Zemi, zase musí tušit, že jakmile zemře, tak na dobro. Neprobudí se jinde v jiném těle. To by muselo navazovat a po probuzení by si pamatoval vše do jeho smrti. Pak by to měl jako když jde spát a zase probudí. Skoro jako kdyby nikdy nezemřel :) Vždy by si přenesl všechny informace z jeho mozku. Proto asi také tak magoří. Kdyby to navazovalo po jeho smrti automaticky, tak se klidně zabije a pokračuje dále protože vše si pamatuje.

Tedy dopadlo to pro něj blbě. On zemře, zatímco někde je jeho kopie která ví, že je kopie a jakoby se najedou narodil. Hráč to ví také. Poté to, že hraješ za kopii nedává smysl. Tvoje postava zemřela a jeho mozek také. Ta kopie je někdo jiný. Kdyby to vědomí navazovalo, tak pak jo. Pak by jsi to věděl. Usneš a probudíš se jinde, ale víš vše do bodu kdy jsi usnul a od bodu kdy jsi se probudil. Tedy jsi to pořád ty a i tak to budeš cítit.
      • no nepochopil si to, když se kopiruje vedomi, tak to mas jak na kompu copy paste. Ty to chápeš jako cut paste, ale tak to v SOMA nefunguje. To že ti někdo zkopíruje vědomi neznamená, že zdroj zaniká. Z toho co píšeš mi přijde, žes to nepobral celkově vůbec, zkus si na natu najit nejaky vysvetleni, bude to lepší nez ode mne.
        • Keyz
          Dík za reakci

Jestli to je copy paste, tak pak to musí být o to více na h*vno. Probudíš se ve stejném těle a stejně to bude mít ten další. Vypadat stejně, tak se neshodneš kdo je ten pravý :) Jestli je pravý ten první, (jak jinak to odlišit než podle data?) Tak ten to pak má špatné. Zemřel ihned na začátku.

Již koukám na wiki.
          • je to tak, je to prostě na***o, proto je nakonci taky tak nasr***ej, (teda v tom konci co sem měl já), celá hra se točí na týhle otázce, je to dost filisofický a docela hluboký, je to i složitý, hodně myslitelů si na podobnejch otázkách vylámalo zuby. Jo, on vlastně umřel 100 let předtim, než se probral v tý díře. Když ses překopírovával do toho hlubinnýho skafandru, tak ses oběvil v něm, ale vedle v mísnosti si slyšel "sám sebe", jak tam sedíš v tom pilot seatu a vlastěn ani netušíš, že už je hotovo. Proto sem potom v tom hlubiným skafandru došel ke svý bejvalý schránce a z milosti ho vypnul... je to celý dost šílený. Ale tam byl krásně vidět ten princip prostě... na wiki se kouknu taky, netvrdim že sem to pochopil na 100%, je to zapeklitý a votom to je a to se mi natom i líbí, jednoduchejch a jasnejch her je 99.9999%
    • Obsahují tyhle videa nějaké herní spoilery?
      • Neobsahují, klidně koukej.
  • jinak parádní hra, za mě 9/10 a to jen kvuli technickým potížím. Hodně mi vyhovuje poměr schovávání a explorace, mohl bych tu na hru psát ódy donekonečna, ale jednoduše řečeno, pro mě best hra tohoto roku
  • A bude krabicovka?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit