Hry ze Switche nefungují na dvojce nativně. Nintendo muselo přijít s hybridním řešením
-
Asi spokojeně zůstanu u jedničky, kde mi vlastně nic nechybí. A dvojka nepřináší nic, po čem bych toužil - ba naopak; spoustu problémů a ústupků. Dost zklamání.
-
No, doufám že to chytré hlavy nejpozději do roka hacknou.
-
Nemozem za to, ale stale viac mi to pripomina trainwreck. LCD displej, malo hier, nekompatibilita na nativnej urovni a vseobecne slaby HW, na ktory sa snad dotahuje (samozrejme, s vynimkou raytracingu) aj moj stary iPad Pro. A za 500€+. Kupim si ho kvoli hram, ale az ked vyjde LED upgrade.
-
Nacenil uz nekdo krom Alzy (12.490)?
-
-
Ta cena je hrozná. Ale Nintendo fanboys to koupí ještě to budo obhajovat. Plus cena her je taky příšerná
-
-
Co furt máte s cenou. Cena je očekávaná. Cena switche v roce 2017 bylo kolem 9000kč. Na dnešní poměry (9000 Kč) vychází přes 11-13 tisíc. Co je peklo je cena her. Ale to je subjektivní. Jsem zvyklý na cenu her nad 2tisic na obou konzolí. Takže pro mě to problém to není. A ty key karty nebude u všech her. Už to bylo u prvního switche. Ale nelíbí se mi cesta digitálních her. Rád sbírám krabičky. Ale zase subjektivní názor.
-
jeden z nejlevnějších Handheldů na trhu. První handheld s magnetickými joycony, možnost mít z joyconu myš, možnost z toho mít i klasickou konzoli, dle nVidia 10krát výkonější než jednička čili výkonější než SD.
Opravdu je to za 12k drahé. Naopak. Za mě Switch 2 udělá ze SD neprodejný kus plastu. Samozřejmě pokud do té doby nevyjde SD2.
-
-
Steam deck 2 pravděpodobně nikdy nevyjde, protože současný má naprosto mizerné prodeje - podle posledních odhadů 4 miliony kusů za celou dobu co se prodává - a už to začal chápat i Gaben, když vydává systém pro ostatní výrobce HW
-
-
Valve už jeden systém, pro výrobce HW vydal akorát ho tehdy nedoprovodil konzolí, která by se aspoň trochu prodávala nebo se o tom nějak víc mluvilo a úplně to zapadlo. Podle mého je přesně tohle, co chtějí - dostat PC hry (a tedy i Steam) do handheldů. Ty 4 milióny možná považují za úspěch. Když po uvedení to bylo celkem nedostatkové zboží na objednávku, tak možná ani takový zájem nečekali. Ano, dvojka možná nevyjde, ale pokud se toho chytnou jiní výrobci, tak to hráčům moc vadit nemusí (pokud aspoň jeden rozumný model bude mít touchpady).
-
-
Steam Deck lidi nekupují kvůli výkonu, ale aby si na něm hráli hry ze Steam knihovny případně další importované odjinud. Switch 2 bude mít hry bohužel dost drahé a pokud nemáš knihovnu/poličku plnou nedohraných her z prvního Switche, poleze to do peněz ještě víc.
Ale jinak jo, jako majitel Steam Decku budu Switchařům ten výkon, nižší hmotnost a kompaktnější rozměry závidět, to ne že ne.
-
Že bych narazil na ty fanboye? Stále za mě si to tu cenu neobhajuje. Kolik her od různých vydavatelů si na tom zahraji oproti SD?
-
-
Jako ty hry jsou přepal, to souhlasím. Ale co je tak strašně drahého na ty konzoli? Vždyť výkonem za steam deckem pravděpodobně nezaostává, spíš ho překonává. Ale hlavně to má dva oddělitelný pohybový ovladače, HD rumble 2, zabudovaný v podstatě dvě myši a baterka tomu nechcípne za hodinu. Nechápu proč se často v těch diskuzích o ceně srovnává čistě výpočetní výkon a tyhle věci se neberou vůbec v potaz, jakoby snad nic nestály.
-
A jéje, mustard race zasahuje... Switch (1) má přes 15000 her, ano spousta z toho je odpad, ale to samé platí o steamu, teď Nintendo testuje kolik z nich bude zpětně plně kompatibilní, protože je kvůli rozdílné architektuře musí částečně emulovat - doporučuju poslední video od MVG, ale pokud chceš seznam konkrétních vydavatelů, tak internet určitě používat umíš, diskutující na games nejsou tvoje sekretářky😉. Indie tituly a 3rd party si budou určovat cenu sami jako doposud a budou vydávat převážně digitálně, cartridge jsou drahé ale rád si připlatím za to, že hru budu moc fyzicky "vlastnit" narozdíl od steamu kde mi mažou ze závodních her songy a než se začneš ohánět tím, že jsem fanboy tak mám spoustu her na všech klientech co na PC existují. Pokud někdo kupuje Switch kvůli 3rd party budiž, ale hlavní důvod ke koupi jsou exkluzivity, kterých má SD naprosto přesně nula kusů a navíc tam ani nejedou všechny hry na steamu. To že si to za tebe cenu neobhájí je tvůj názor, za mě mi s MKW máš dokovací stanici a rovnou 2 ovladače pro lokální splitscreen multiplayer do startu příjde jako dobrá koupě, ještě nevíme reálný výkon ale určitě je to víc než má steamdeck.
-
Mám doma jak PS5 tak Xbox. K tomu Steam deck a switch. Když mluvíš o steam decku výkon SD proti switch 2 je stejný dokonce v pár věcech mnohem méně výkonnější. Kolik her ? Použij GOOGLE
https://www.technetbooks.com/2025/01/nintendo-switch-2-performance-31-tflops.html?m=1
-
spíše já narazil na fanboye a PCMR, který nemá ani jeden argument. Nebudu ztrácet čas s fanboyem.
-
-
-
-