Hurá, Dragon Age: The Veilguard nebude mít žádná DLC, čas na Mass Effect
-
To vazne ma niekto pozitivne ocakavania od ME po tom co spravili s Veilguard?
-
-
Nový ME stoprocentně nebude jako jednička nebo dvojka (i trojka pro mě byla super, až na ten konec).
Ale divil bych se, kdyby to scénáristky byl takový amatérský průs... jako Andromeda. A doufám, že to bude lepší než nemastný neslaný Veilguard.
-
Hrál si to vůbec? Já v tom mám 30 hodin a jsem max spokojený.
-
-
V dnešní době internetů již není potřeba hrát, především díky internetové vymoženosti zvané YouTube 🥹 z toho co jsem viděl tak koupit si Veilguard bych si musel za trest hnáty zlámat 😀
Již jen zhruba dva týdny a konečně dorazí nejočekávanější hra letošního roku, Stalker 2 🥲
-
-
Zrovna u příběhového RPG je to jaký si to uděláš, takový to máš, já za těch 30 hodin narazil na jediný "woke" rozhovor, to jsem jich u starých Dragon Age narazil na víc. Jinak jet podle youtube je nesmysl, youtubeři jsou placený za sledování, tj čím kontroverznější to udělají, tak tím lepší sledovanost a víc peněz
-
-
https://c.tenor.com/g-H0GK6sfQ0AAAAd/tenor.gif
-
Woke mi vůbec nevadí, ale ty kostrbatý dialogy: https://youtu.be/Z5wBOcgAeQI?si=P2zSM0gAok_lT2BA&t=506
Jsem rozmazlený mým současným několikátým průchodem Disco Elysium kde jsem se konečně dozvěděl děsivou pravdu o "Pale" navzdory tomu že jsem tu hru dohrál už třikrát 😄
Ta kvalita psaní je prostě rozdílná jako noc a den, u hry která se držela (možná ještě drží?) na Metacriticu jako jedna z nejlepších PC her vůbec je potom těžký koukat na videa s naprosto bolestivýma dialogama.
Ale musím uznat že souboják ve Veilguardu vypadá svižně oproti Inquisitionu - až tak dobře že se podívám jestli není podobný combat mód právě pro Inquisition abych ho konečně dohrál 😄
-
-
Určitě bude jednou DA Veil definována jako Tiktok Brain Game. jdenoduché body a rozhovory do max dvou minut oken pozornosti - tak asi bude vypadat definice a mozky budou jak u fretek na práškovém kofeinu po 400mg dávce
-
-
-
-
-
Vzhledem k tomu jak moc me novy DA bavi tak ja jo
-
-
Já pořád nechápu ty ody na druhý díl, dal jsem tomu 2x šanci a je to prostě odpad (přitom Prameny a Procitnutí jsou pro mě 10/10).
Inquistion jsem pro jistotu ani nehrál.
-
-
Za mě - příběh i postavy byly pořád dost dobře napsané. Zbytek hry nebyl nic moc, lokace byly repetetivní, souboják mě nějak moc nebavil...ale právě příběh a společníci bylo to, co mě táhlo dál :)
-
-
Ten souboják (který už na pohled vypadal nesmyslně rychle oproti Origins) se spamem v zádech se spawnujících se nepřátel s jedním nesmyslně tuhým nepřítelem (hlavně vypadali všichni stejně) byl jeden z nejhorších, které jsem ve hrách kdy viděl.
-
-
Jop, ten souboják byl pro mě hodně velký dealbreaker. Takový, že jsem měl po celou dobu hry rage stav. Naštěstí, hra tehdy ještě dovolovala být psychopat a na konci už byl Hawke zralý na svěrací kazajku. Přecejen nechat umřít bratra, sestru nechat v Deep Roads a zabít vlastní matku se musí podepsat na každém. Když jsem chtěl udělat to same v Inkvizici, tak už to nebylo dovoleno. Je fascinující, jak je každý další díl o něco horší.
-
-
-
-
Pokud je hra dobrá, tak chci DLC/datadisk, v tomhle případě je to na "hurá", ovšem jinak bych si posteskl.
Spousty lidí asi zapomnělo, že Origins mělo spousty malých DLC o hodince až dvou a jedno velké Awakening. Ze všech jsem měl radost.
-
Tak nám i Bioware/EA tímto řeklo že s novým DA nemá cenu trávit další čas . Tak to přijmeme a pořídíme si komplet DA Inqusition ( už jsem rozehrál) a na Veilguard si počkejme na 80%slevy kdy to sfouknu jako DLC vysvětlivku konce Trespasser DLC jako interaktivní film víc než pravoplatně nazývané RPG ( už jen proto jak se ukazují ploché dialogy s postavami které nakonec řeší konflikt v komunikaci jako školení dvou dětí o tom že by si měly i hračky sdílet a pochopit vzájemné zájmy protože jim to určitě neublíží a hlavolamy jen proto aby se jejich řešení vešlo do TIK TOKU designované jen proto aby tam byly max na pár minut a čtyři už jsou moc) - Takže to mi vychází že vše je podmíněno hlavní lince kde story je na čtyři A4 aby Děj nebyl komplikovaný pro Tik Tok mozky. (budu jen doufat že se dá i odehrát za max 12h)
-
-
Já bych té hře odpustila ledasco…ale ty hloupý rozhovory mě vyloženě fyzicky bolí. Viděla jsem jak pozitivní, tak negativní recenze, viděla jsem gameplay.
Je mi ve výsledku jedno grafika, je mi jedno soubojový systém. Ale ten pocit z dialogů a pojetí vyprávění příběhu je za mě opravdu tristní. Celkově to působí jako generická hra s nálepkou “dragon age”. Osobně mám problém s hodně moderními hrami. Neříkám, že jsou špatné, ale přijdou mi vesměs všechny dost podobné. Z DAV mám pocit prakticky jako z nového god of war a dalších podobných her. Hratelnost je ok, příběh asi taky ok, ale přijde mi to vše stejné…změňte postavy, prostředí a název hry a hned máte nový titul…
Asi jsem od DAV čekala tak nějak víc. Každý předchozí díl byl jiný, ale první dvě hry měly skvělý příběh i skvěle napsané postavy (2 pokulhávala zase v jiných věcech), 3 už byla slabší ve všech ohledech, ale stále to byl dragon age, stále měl člověk pocit, že předchozí hry jsou brané v potaz a rozhodnutí mají nějakou váhu.
Sice asi nedokážu celkovou atmosféru hry hodnotit na základě gameplayů, ale z toho co jsem viděla, mi to opravdu jako Dragon Age nepřijde.
Přijde mi to celé napsané jako pro 12 leté děti, kde se hra snaží demonstrovat jak se správně chovat k ostatním.
Docela by mě zajímalo, jestli by hra dopadla stejně, kdyby z toho původně nechtěli udělat live service hru.
No, čas zahrát si zase Origins :)
-
-
Mně se třeba líbí, jak recenzenti píšou, že příběh a rozhovory nejsou dobré, ale na druhou stranu to má pěknou grafiku a zábavný souboják. Takže to ve výsledku není špatná hra. Já nevim, ale u takové hry je přece příběh, rozhovory, společníci atd. tou nejhlavnější věcí. Tak pokuď RPG selhává v takových věcech, nemůže to být dobrá hra.
Kdyby to byla střílečka, tak řeknem ok grafika super, hratelnost super, ale příběh na ho.. ale nevadí. Vždyť je to střílečka:) To se přece musí hodnotit podle žánru, co je pro ten daný žánr důležité.
-
“ ale první dvě hry měly skvělý příběh i skvěle napsané postavy (2 pokulhávala zase v jiných věcech), 3 už byla slabší ve všech ohledech”
Jo, pod to se podepíšu. A na základě recenzi na steamu mám stejný dojem z Veilguard. Hodně lidi třeba hodnotí pozitivně combat nebo grafiku, ale dost lidi píše, že příběh, dialogy a postavy jsou slabé.
-
-
Jo, opustili to rychle. Kór EA, které musí všude cpát milion DLC. Ještě teď mám noční můry s těmi jejich Bioware body 😱
A jsem zvědavý na recenzi, ale vzhledem k tomu, že už Inquisition tady dostalo 9, tomu moc nadějí nedávám 😀
-
-
Tak to bude asi tím, že si vzájemně dekujeme za úspěch, výborný titul a shazujeme kritiky do jednoho pytle jako ultrapravicové aktivisty (hello again Disney) ale přitom naše AAA hra co byla desítky let ve vývoji odhadovaně prodala tak max 450k kopii.
Peníze mluví vždy, stejně tak, jak tomu bylo u Concord, Suicide Squad, the Acolyte a mnoho dalších.
Čekám jako jedinou návaznost na děkovný dopis BioWare vedení informaci o restrukturalizaci BioWare od EA managementu.
-
-
-
Že nebude DLC, bylo myslím oznámeno dlouho před vydáním. Jen někdo z Bioware vyjádřil přání, že by rádi dokončili některé příběhy, pokud dostanou možnost. A nezrušil u Andromedy DLC právě kvůli neúspěchu?
-
Yaaay, jeden z nejmilejších sci-fi vesmírů, když občas zapnu z nostalgie jedničku, ta úvodní melodie má přímý přístup k mojí páteři, projede mnou zamrazení a vzpomínky na to osudné odpoledne na kolejích v Brně, kde jsem to prvně zapnul. (po stažení z kolejního filesharing klienta - dvojitá nostalgie)
Nikdy předtím mě nebavilo číst lore k RPG hrám, ale tenhle jsem zhltnul hned po první návštěvě menu hry. Technologie manipulace hmotností mě prostě uhranula, v principu tak jednoduché, ale efekt, který skutečně otevírá vesmír a nabízí k tomu ještě navíc supermateriály na jeho ovládnutí. Mimozemšťani už zase tak originální nejsou, přeci jen je to trekovská klasika - humanoidi s více či méně estetickými přílepky.
Ale ta hudba... mise jako vystřižené z TV odpoledních seriálů, pocit galaktické historie odehrávající se skrz vaše prsty a obrazovky. Ach, ach. A Tali :)
Ale přiznám se, že bych nechtěl být v kůži scénáristy, otevírat již zavřený příběh s epickým koncem, po kterém má být všechno jinak, buď žádný syntetický organismus, nebo žádné urychlovače nebo spojení kybernetiky a biologického. Jak na tohle chce někdo navazovat? 10 000 let později? Držím palce.
-
-
Spoileristo...
-
skorej som nevedel o com pises, kedze tu ide o Dragon Age tak to nedavalo zmysel, je tazke napisat ze pises o MS hned na zaciatku:
ale ano ano- som v tyme Tali O:-)
-
-
Mam pocit ze na nete je novy pripravovany Mass Effect brany zvacsa ako 5ka a nie 4ka, aj ked myslim ze je to kazdrmu vlastne rozhodnutie (kedze Andormeda dopadla ako dopadla).
Arrival nebolo az tak zle DLC, aj ked je pravda ze nie az take dobre ako niektore DLC k 3ke. Azuvlast ze za vsetky DLC pre 2ku a 3ku MS dali aj vyssiu cenu nez za zakladne hry (vlastna skusenost) a kto chcel zazit komplet pribeh ich proste kupit musel (zvlast nasilu vystrinute casti pribehu 3ky, ako silny priklad From Ashes, pripadne OMEGA...). To je samozrejme davno pred vydanim MS:LE a este na starom Origin ucte.
A kym patri BIOWARE pod EA tak tym planom na ziadnom DLC v priebehu nasledujucich rokov, kym nevyjde MS 5., uplne moc neveril. (aj ked situacia Bioware je v poslednych rokoch myslim dost nahnuta a ziadne DLC by im mohlo reputaciu ako tak vratit).
Kazdopadne, som zvedavy na vasu recenziu, mozte aspon povedat kto si to zobral na strost? (Šárka napr. ? )