Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Pár poznámek ke konkrétním postřehům v textu:
    "Uměle přefouknutá obtížnost" – Hra je bezpochyby lehčí než kterýkoliv díl Souls série. Celou úvodní oblast (Temple) i s bossem není problém projít na prvním levelu, když víte jak.

    "...zbraní je hrstka a se všemi se bojuje naprosto identicky" – Ale kdepak, každá nabízí unikátní bojové možnosti. Když je člověk nevyužívá, může mu pak třeba připadat obtížnost přefouknutá.

    "Tvůrci navíc nepokrytě recyklují bosse - většinu z nich budete muset zabít dvakrát"Ne některé. Všechny. Má to symbolizovat stav spánku/bdění, který prostupuje celou hrou (viz dvě formy zbraní). Bossové napodruhé vytáhnou jiné trumfy.

    "...k bossovi nemůžete po smrti prostě doběhnout, musíte do úmoru opakovat i všechny dílčí bitky v cestě" – Právě kvůli tomu existuje systém zkratek, které si člověk nejprve otevírá. Ostatně úplně stejně jako v Dark Souls.

    "Ještě horší je, že schránky, které skrývají krev nesmrtelných (zdejší Estus lahve), vám občas zcela náhodně vyspawnují napřaženého nepřítele přímo na hlavu... Nedaří se mi přijít na smysl této mechaniky, krom snahy hráče prvoplánově zdržet a znechutit." - Je to princip odměny za pastí známý už od doby vybuchujících sudů v Diablu.
    • nightborne
      - Myslíš awakeningy? Který v boji stejně nejdou pořádně použít, protože ta animace trvá prostě moc dlouho? Všechny zbraně maj v podstatě identickej dosah, stejný animace, podobný poškození i rychlost. Pocitově všechny stejný.

      - Temple guardian je tam snad jenom jednou, ne ;)? "Jiný trumfy" nicméně nenacházím, jde o malinko těžší variantu téhož. Alpha twin napodruhý už nemá lejzr v kolečku, ale v elipse. Wow.

      - Zkratky existujou, ale řadový nepřátele nemůžeš prostě oběhnout, musíš je znova zabíjet. I Souls tě nechá ty kostlivce napodvacátý prostě ignorovat a běžet dál.

      - Vybuchující sud tě nicméně nezabil a nezpomalil ti postup o dvacet minut. Jasně, i v Souls máš mimiky místo truhel, ale ne NÁHODNĚ. Kdyby to nebylo náhodný, řeknu "Hm, takže se člověk musí naučit, který truhly je bezpečný otevírat. Proč ne." Ale s tím, jak je to tam teď, to prostě působí jako že sis prostě blbě hodil kostkou u truhly a proto umřel / dostal nasekáno. Zbytečná mechanika.

      Takhle, vím, žes to ve čtenářský recenzi hodnotil vysoko, ale tady se, obávám se, neshodneme =).
      • MickeyMutant
        Právě ty speciální útoky jsou někdy až přehnaně účinné. Třeba meč lze v roztažené formě používat k opakovaným útokům s rozběhem z dálky s děsivým účinkem na většinu nepřátel, sekera ve formě štítu ubírá při blokování mnohem méně staminy, sekáček po "dashi" směrem od nepřítele a roztažení doplní energii na sto procent a většinu soupeřů lze tak s prakticky dvojnásobnou staminou rozmašírovat během jediného útoku bez blokování. Taktika je pokaždé jiná.

        Temple sentinel je tam dvakrát, podruhé ve Forbidden Ruins, to je za tou zamčenou branou u prvního výtahu. Ano, bossové jsou těžší variantou téhož s novými kouzly a rychlejšími reakcemi (nebo dvojčetem) atd.


        Řadový nepřátele lze oběhnout, pokud je v běhu necháš dost daleko za sebou. Teprve když se přiblíží do určité vzdálenosti k bráně, tak se cesta zavírá. Pointa zkratek je nebabrat se znovu s dvaceti, ale se dvěma, třema maximálně.

        Je vždy na hráči, jestli chce zariskovat a získat ešusku, nebo získat ešusku + zápolit s nepřítelem. Šance na jeho objevení je tak 10%, navíc je to řadový soupeř, se kterým bys měl rychle vytřít podlahu. Ne jako v DS, kde byli mimici pěkně tuhý. Při vybírání "truhel" můžeš průběžně blokovat nebo odejít do bezpečné vzdálenosti. Nevidím v tom žádný problém.
        • nightborne
          To jsem možná nenapsal přesně, když jsem řekl "v boji nejdou použít." Měl jsem na mysli boj s bossy, kde mi nepřišlo, že risk, kterýmu se jejich používáním vystavuješ, vyvažuje jejich přínos. Co se týče běžnýho boje, tam jsou k nezaplacení, to souhlasím. A hlavně běžnej boj mě vcelku bavil, jak jsem psal. Je férovej, stačí většinou pár vteřin, aby byla jedna nebo druhá strana v krvi na zemi, a utahat nepřátele a shazovat je do propastí mě neomrzelo nikdy.

          Vadili mi bossové. Působěj dojmem, že vývojáři prostě nedokázali přijít s nějakou zajímavou mechanikou nebo promyšlenejma fázema, tak nechali bosse akorát házet tisíc nesmyslů na zem, a k tomu jim dali příšerně moc životů, "aby to bylo těžký".

          Je to jak zabíjet bosse ve WoWku, ale bez tý zábavy pramenící z týmovýho hraní. Když ale pak nemáš pocit nějakýho zábavnýho boje (protože to po pěti minutách uskakování pořád dokola třem stejným věcem prostě nemáš), tak se pak vytrácí i radost z výhry. Porazit třeba na ten cca patnáctej pokus zrovna ty alpha twiny - to nebyla úleva, spíš sem si klepal na čelo. A když je na mě hra za dvacet minut vybalila znova, fakt už sem obracel oči v sloup.

          Ad k tomu obíhání nepřátel - snad jednou, dvakrát si vybavuju situaci, kdy to fakt šlo (nightmare před alpha twinama), ve zbytku případů stojej u dveří, takže si nepomůžeš. Mimochodem, stávalo se ti, že se ty dveře bugly a odmítly se otevřít, dokud si nevymlátil celou místnost, ačkoliv po tobě nikdo nešel? Mně docela imrvére.
          • MickeyMutant
            Ohledně speciálních útoků v souboji s bossy - když při první příležitosti skočíš za knihovníkem do propasti, máš neblokovatelnej Fireblade, kterým si bossy dáváš s prstem v nose. Skoro. Nebo zkus nabíhanej útok s kopím. Nebo omráčení s palcátem. Nebo... Prostě speciály se uplatní i tady. Já je uplatnil. A těch "tisíc nesmyslů na zemi" jsou často stejný kouzla, k nimž se dostaneš jako hráč. Máš tedy poměrně jasnou představu, jak ti co ublíží. To se mi líbí, ta rovnoprávnost :)

            Počet nepřátel, kterým se nevyhneš na cestě k jednotlivým bossům po otevření nejkratší cesty: Temple sentinel – 4, Temple sentinel podruhé – mnoho, Alien Commander – 2, Alien Commander podruhé – 4, Prisoner One – 1, Prisoner One podruhé – 2, Rebel Twins – 1, Alpha & Omega Twin – 1. To se mi nezdá jako problém s "opakováním dílčích bitek do úmoru".

            Zavřené dveře podle mě dělá jeden zapomenutej naagrovanej, co se nemůže dostat přes propast a čumí a skřípá zubama. Dvacetivteřinový zdržení. Stalo se mi tak dvakrát, třikrát maximálně. Jednou jsem zkoušel kouzla na fíkuse za propastí, přisápal se ke kraji, dveře poblíž se zabouchly a jeho plošinka ještě nebyla přístupná. Co teď? Poslal jsem na něj všechno, co jsem měl, s posledním kouzlem se z něj sice kouří, ale má ještě půlku poslední čárky života. Takže dobrovolný dash do propasti a kryooživení. Naštěstí hned za rohem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit