Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paulika

Počkám, až pojede na steam decku.

• SlavicBes

po niekolkych hodinach stravenych s hrou musim povedat, ze ta 10tka je hoooodne ale hooooooooooooooooodne prestrelena

vsak toto ma byt adventura Indiana Jones? ved ta hra vodi hracov za rucicky ako keby boli malomocni, ziadna potreba inteligencie, vsetko povie, vsetko ukaze, vsetko naznaci a to aj na najtazsej narocnosti, ktora je v hre oznacena ako NO GUIDANCE

NO GUIDANCE MY ASS vole ...vsak to je taka pseudoadventura ze sa mi az chce vracat ....vsetci nadavaju na Ubisoft hry ake su casual ale prave Ubisoft hry so svojimi najlepsimi immersion-friendly nastaveniami najlepsie funguju pre hardcore hracov ...to sa o tejto pseudohre neda povedat

Velka hanba tvorcom a celej hre. Z krasnej adventury sa vyklula len QUEST MARKER SIMULATOR ktora ukazuje hracom prostrednik...

• vonTossis

Quest marker simulator, aha. Když tě tam naviguje ke questu maximálně mapa, a to ještě velmi hrubě. Pro mě je desítka naprosto v pořádku. A to jsem původní filmy viděl v životě jen jednou a nepamatuji si z nich prakticky nic. Sto lidí, sto chutí. 

• SlavicBes

hrubo? vsak mas na mape nakresleny bod kam mas ist ...to je fakt uzasne ze mas nieco najst tajne nikdy neobjavene a tebe to hra ukazuje na mape ako nejakej opici :D :D :D

• Ach jaj. Nakoniec som to kupil a nieco vyse 3 hodin vecer hral...

Zmiesane pocity zatial, nie je to az take zle ale ani skvele. Pestove/lopatove/kladivove a ine suboje  su ozaj nie pre mna, strelnu zbran zatial nepouzil, zvlast ked je to vraj posledna moznost a ked vraj protivnici zvladnu aj dve tri headshoty a Indy zvacsa neprezije jeden zasah... Stealth system ako tak ide. Kradnutie uz nie moc, jeden stan vykradnes v pohode, druhy vedla ani nahodou.. pripadne raz vymlatis celu digsite v pohode, na druhu stranu dvoch chlapikov v chodbe ani nahodou, miniboss bez obojrucaku podobne.  Cize zatim to posobi hodne nevyvazene. Aj ked je pravda ze este sa musim tej hry prisposobit a co to naucit (napr. Co su to tie myty )  Na dnesnu dobu nezvyk otvarat dvere ked mas kluc, na tri klavesy, to ako vazne? Pripadne 4cislove kody na trezory bez poznamok ze co to cislo moze byt... Fotak kupeny? To ho pomaly ani neschovavaj, kazdyvh par metrov mas co fotit... Field questy? To ani mapu neschovavaj, kedze len vtedy ti ukaze kam mas ist, horsie ak je to na inej urovni nez si ty... pad z cca 3-4metrov vacsinou zvladnes no nedaj boze aby si niekde padol JEDEN meter a minimalne poliicko zdravia ubudne (to sa stalo hned vo filmovom tutorialy kde som skocil z kamena na hlinenu rovinu a policko fuc), v este horsom pripade zomries (aj to sa stalo, vo Vatikane). Po istom case som "mrtvoly" nechaval tam kde padli, bo raz som narazil na soldiera co pozeral priamo na umlatene telo a ono to nic, inokedy zazrel a hned poplach, co je ozaj hodne random :-D Psy ?  kapitola sama o sebe, dokazu ta zabit, to je pravda, ale vacsinou sa stalo ze psovoda umlatis a pes nic a po case zmizne. Cize ani bic nemusis vytiahnut (hra ti napovie ze psy sa hluku bica boja) Cim narazam rovne k tomu ze bez vyssej urovne anglictiny (hovorovej/vokalnej)hru ani neries, vela poznamok postav sa ti strati a citat tirulky pei skumani prostredia je hodne zle. Takto hned na zaciatku som preposluchol ze davam vec do vitriny zle a az po case a po novom nacitani som to opravil a hra sla dejom dalej. (Titulky som necital, proste treba pocuvat a stale, hra keca dost)

Celkovo dat tomu 10 je hodne prestrelena znamka, pochybujem ze v terajsom stave to dosiahne na 8cku. Ale mozno sa to lepsie hraje s gamepadom na xboxe nez mys a klavesy (gamepadu som ako stary PCckar nikdy na chut neprisiel),. Technicky stav, FPS som nemeral ale bez PATHTRACINGU som na 2K siel celkom v poho na 4070ke (32 ram, Ryzen 7700x a 7500/5000 ssd), co ma zarazilo je ze ani rozne sposoby najdenia hry a optimalizivania cez GEFORCE appku mi ju appka nenasla. A ak sa nemylim, min.tyzden boli ovladace na INDYHO stiahnute...cize rucne nastavovanie v hre, ak je treba. +hra ani nema, ASI,  vlastne doporucane nastavenie grafiky ani ziadny benchmark a dokonca ani presety, TR to ma, ale specificky viac HW narocnejsi INDY nie? )

Toto moje prve obsiaihle (sorry za to) zhrnutie berte s rezervou. Este som nastavenia hry, grafiky zvlast,,skor len prebehol. Niektiore kiksy nevyvazenosti hry casom aai zmiznu ale ted tam proste su (a nevravte mi ze nie, videl som na vlastne oci, Ales ich asi nespozoroval)

Najvacsie plus? Vdaka dobremu netu sa tych 120GB stiahlo za cca 20-25 mimut :-D

• vonTossis

Není tam ani jeden trezor bez "číselné" nápovědy, jen musíš hledat. Pády ubírají zcela konzistentně.  Jeden metr neubírá nic. Mohl to být nějaký výjimečný bug, ale mně se to nestalo ani jednou.  Souboje jsou vyvážené velmi a dá se jim prakticky vždy vyhnout (až na výjimky). I kdybys jenom proběhl a pak se někam schoval. Zámek se otevírá klíčem, stejně jako se cestuje skrze ukazatele směru a používá skutečná mapa - pro pocit imerze. Pes, když ho zraníš nebo vylekáš,  stáhne ocas a zdrhne,  co je na tom? A stěžovat si na to, že se ti neukazuje směr bez mapy, je čiré nepochopení záměru tvůrců. Není to assassin's creed apod. Opět pocit imerze. Já mapu otevřu, kouknu, kam mám zhruba jít,  zavřu a jdu. Třeba hned úvodní Vatikán už ti projdu zpaměti bez mapy, protože narozdíl od mnoha "hloupých" her, to tady od tebe vyžaduje nehrát podle quest markeru,  ale přirozeně si pamatovat, kde se asi tak nacházím. To je naopak obrovský klad. Možná to není žánrově hra pro tebe. :)

• Ako, ja to vidim tak ze musim tomu dat viacej casu a bez zhonu, co mozne bude az cez weekend, najneskor cez vianoce. 

Tie pady som vazne zazil tak ako som pisal, mozno bug/y. Vlastne veci co som pisal sa realne stali, bez zvelicovania... Ako pestne suboje ani vo W3 ma nebavili, v CP2077 som sa im uz radsej vyhol uplne. Tu su o nieco lepsie ale... dufal som hru s minimom subojov, co sa zatim nedeje, hram stealth sposobom. Posledny pokus je uz ako pises, ak ma nejaky dostojnik zacina vsimat, pobehnem inde dalej a podobne. Ukazovatele smeru zatial nepouzivam, viem o nich, zatim ich neni treba. Strazny pes ktoreho buchnes raz a zdrhne, resp. ani nebuchnes po nom len vymlatis psovoda a pes zdrhne, mi pride divne, zvlast ak to je STRAZNY pes. Navigacia a mapa, jo, po case som tiez tak hral tu hru ako pises.

To ze to neni hra pre mna uplne, som si vedomy, ale uvidime ako to bude, ked si k tomu v klude na dlhsi cas sadnem, bo ako vidim, tyzden po praci vecer to neni ono... (ako som pisal, musim sa naucit co ako tam funguje a v klude najma :-D ) A uplne verim ze aj tie trezory otvorim, ked si konecne aspon raz otvorim a prezrem dennik :-D a najdem potrebny hint...

• Nemyslis si, ze tohle bude nekdo cist ze ne 😀

• vonTossis

Já to přečetl. :D

• Congrats

• Verim ze 99,99% ludi to citat nebude :-D

Ale je to protivaha tomu co Ales pisal v recenzii. Ten kdo chce druhu stranu mince by si to precitat mohol..

• Tak ja to mozna hecnu

• spoock

Ta hra me tak oslovila, ze jsem necekal na PS5 a zkusil hru na Series S, kupodivu je dost hratelna, byt grafika je plocha, ale ne  rusive, coz klobouk dolu.

Rovnez jsem hru zkusil na Geforce Now v kombimaci Steamdeck a i tam to vypada a hraje se dost slusne, coz jsem necekal.

Diky cross savu lze hrat chvili na Xboxu a v zapeti pokracovat na Geforce Now. Zazrak!

Je vtipne, ze diky nutnosti raytracingu jsem vyautovany s PCckem, protoze to udajne na Rx5700 XT nejde spustit. Citim z toho Quake 3 Are a vibes, kdy jsem si musel koupit svou prvni 3dfx kartu 😂.

• lito

https://www.youtube.com/watch?v=K7UkRuX3EM8

Ten Path Tracing tedy dobrý zabiják výkonu. Nejsem si jistý, jestli tohle je budoucnost. 

• Tak kedze je to +- adventura

-ako je na tom pribehovo? ma to silny pribeh alebo skor priemer?

- niekto tu caka na pathtracing a dalsie RTX efekty, to myslim je taky dovod akoze.wtf.... Mi az pripada ze skor sa riesi dnes graficka stranka nez samotna hratelnost. (mam sice RTX novsiu kartu ale toto by som iste neriesil, kedze spominam na casy ked grafika bola ozaj oskliva , 80/90.roky)

-cena? no imho na PC nestandarna cena 70 EUR za standart ediciu a 100 za premium. 60 a 80 by bolo iste optimalnejsie, ale kedze TOD ....na druhu stranu, da sa to zohnat aj za 55 resp. 77 eur legalne.

- hracia doba, no neviem. vraj su tam tri urovne obtiaznosti hadaniek, vacsina riesi standart/normal pripadne easy, ako je na tom ta tretia obtiaznost? co to zmeni? pripadne cca o kolko by predlzila hraciu dobu?

-a snad na zaver (tentokrat) - myslim ze dost na tuto znamku prispela, aspon o jeden bod, znacka a naklonnost k filmom :) Osobne som mal filmi s Indym ako dieta rad,s  odstup casu a po pozreti prvych troch posledne dni, uz to taku silu nema (ehm a Temple of Doom je uz myslim dost iny film nez prve dve, nepacil sa mi az tak uz v detstve, nepaci sa mi ani dnes)

snazim sa vyhnut HYPE  ale je to ozaj tazke...uvidime kam ma naklonia dsslie recenzie, resp. videa na youtube..

• Obtížnosti hádanek jsou jen dvě (normal a easy). I na normal si můžeš požádat o nápovědy, se kterými je to samozřejmě snadné. Nevím jestli tohle neměl na mysli Avelyn níže, když tvrdí, že hádanky jsou primitivní a Indy řešení vykecá.

Pokud jde o cenu, tak se bohužel dalo čekat, že hry v Game Passu budou mít cenu pro koupi jinde trochu vyšší.

• Ako osobne viem kupit lacnejsie nez v steame.

Najnovsie obavy mam z hw narokov hry. To akoze ani 4070 na 1440 neda vsetko na max (to bez pathtracingu)? Ze na to treba aspon 4080, a jedine 4090 to da v performace na 4K? Prioblem=velkost pamati. To je ozaj velmi zly vtip. 

Vidim ze IDengine sa za desiatky rokov nezmenil, vzdy na prehnane naroky na hw.

• Berem s5 (prispevok mi uz nejde upravit, tak pisem novy)

Po pozteti par videii, tak s FG on a aj path thracingom, by to mal moj komp utiahnut na ultrasettings  na 1440/2k s minimalnymi 60Fps, a priemerne na 86fps...

Otazne je nakolko sa da videu verit a druha vec, asi budem musiet nastavit vyrobne nastavenie grafiky a ramky (kedze na terajsie moje hry mi stacili aj podtaktovane komponenty 0:-) )

• Avelyn

Většinou s recenzí souhlasím, ale jak může hra, která má tak příšernou AI dostat 10/10? 9/10 s klidem, ale absolutní hodnocení je hodně přestřelené. Jinak díky za recenzi.

• vonTossis

Přestřelené pro tebe. Klidně si pod tou desítkou představ devítku a vůbec nic se nestane. Je to jen jedno hodnocení. :)

• Avelyn

Já nechtěl začínat, ale někdo tady nedávno hejtil Veilguard, přitom řešení hádanek v Indym je podobně primitivní - tvoje společnice prakticky hádanku vyřeší za tebe a pokud náhodou ne, tak Indy sám řekne, co kdybych udělat tohle a tohle :D to je fakt výsměch. No vypadá to, že není měřeno stejným metrem, nemám nic proti Indymu, ale když už měříme, tak aspoň stejně - umělá inteligence je prostě stupidní, dokud máš v rukou zbraň na blízku nebo pěsti, tak jakoby počítali do 5 sekund než tě vůbec napadnou, ale pokud začneš střílet, tak se na tebe všichni sesypou a jsi mrtvý :D

tím pádem tohle není ani devítková hra, ale stěží sedmička, ještě že se to dá refoundnout :D

• vonTossis

Tak to refunduj a máš klid. Já to hraju, vůbec mě to neuráží a jsem na pomezí devítky a desítky. A jelikož jsem teď Veilguard dohrál, tak ne, nemáš pravdu. Hádanky ve Veilguard jsou opravdu jen jednoduchým doplňkem (až na několik málo bedýnek), v Indym se musím mnohdy zastavit, pročíst si k tomu indicie, hledat a zkoušet. Navíc jsou ty hádanky mnohem variabilnější a "větší". To srovnání vůbec nefunguje, pokud to prostě nechceš hejtit, jen abys to hejtil. 

• Avelyn

Přesně tak, pokud to chceš hejtit, tak hejtis, tak jak to lidi dělali u Veilguard. Ale to, že má Indy stupidní AI a u hádanek byli líní a nevypnuli zbytečné kecy té ženské je holá pravda ...

• Si to kúpte, zahrajte a ohodnoťte. Až som prekvapený koľko ľudí nedokáže prekusnut hodnotenie Games.cz.

Mne stačí vedieť, či je hra kvalitná a stojí za môj čas alebo nie. A je jedno či má 7,8,9 alebo 10 bodov.

• Já si počkám na 9.12. kdy hra vyjde s Full path tracingem. Pak se uvidí. Ve stavu v jakém je mě neoslovila. Třeba bude vypadat aspoň trochu lépe. 

• Všude to sbírá pěkný hodnocení. Já si počkam až klesne cena :) 

• Udělit absolutní hodnocení a ignorovat skutečnos, že hra vzhledem k nehorázné ceně je neskutečně krátká no comment.

• Tak občas vylez ven mezi lidi a neseď jen u PC/konzole. :D 

• honcka

Nehorázná cena? Za cca 200 měsíční předplatné gamepass ji přijde v pohodě. Já osobně už nemám tolik času, abych hrál lineární hry několikrát, takže vlastnit je nemusím.

• Má pravdu

• Herní doba: 15–25 hodin
      • Cena: 1999 korun (Alza)

S tím, že hlavní 15ti hodinová část má 4 hodiny cut scén. Tzn. na hru zbylo pouhých 11 hodin. (Pro ty co jdou přímo k cíli.)

• Derp_1337

Oldassi. Už zase se pokoušíš trollovat?

Argumentovat s cenou z toho nejdražšího obchodu, co jsi na netu našel, nelze brát jinak než špatný pokus o trollení.

• vonTossis

On nejspíš ani není troll, jen ublížená děxka. :-)

• Umíš diskutovat a nebo jen nadávat? 
          Ty texty včetně alzy jsou z recenze na jiném webu, já to nepsal, jen to zkopíroval sem, protože se to týkalo tématu. 

Přesně takhle to autor napsal do recenze. Takže nadávej jemu, že trolí a ne mě. 😎

• Derp_1337

To ty trollíš, když cituješ nerelevantní zdroj. A pak ještě na základě jednoho toho zdroje prohlásíš "má pravdu". Trololol.

Nechceš třeba začít citovat zdroje z internetu, které se 100% jistotou prohlašujou, že Země je placatá??? Těch zdrojů je fakt hodně, jen si vyber. Když to tak někdo napsal na net, tak to přece musí být čistá pravda. 😎

• A ten relevantní zdroj si určil ty? 😂 I ty demokrate! 😂

p.s.: někdo stále píše, že jsme si měli koupit premium verzi a hrát dřív, takže někdo byl ochotný za těch několik hodin vypláznout i 2600Kč. Zdá se, že ten "nerelevantní" zdroj byl s cenou 1999Kč ještě hodný, protože jsou i vyšší ceny 😉

• A o tom co je relevantní a co ne rozhoduješ ty ? 

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Když se podíváš na net a na na 90% eshopů vidíš nějakou konkrétní cenu, tak budeš argumentovat s tou cenou. 

Přece nebudeš v těch zbylých 10% hledat eshop se (skoro) nejvyšší cenou a pak jeho cenu budeš tahat do diskuze. To fakt je dost mimo. 

Co myslíš?

• Veskoslav

Krátká? Bereš něco? 

• yeniczek

Nehorazne kratka? Spadlo ti neco na hlavu? :D 12 hodin narychlo bez jakehokoliv prolejzani? Ok... 

• Derp_1337

1.) Nehorázná cena??? Na Steamu vidím cca 1760Kč (70). To je v dnešní době úplně běžná startovací cena.

2.) Neskutečně krátka hra?? Dohrání trvá někde mezi 16 až 40 hodinami. A s tím, že nejkratší doba pro dohrání na Easy jde zvládnout za 12 hodin. Ale to fakt hráč musí ignorovat všechny vedlejší aktivity a jenom běžet za hlavním cílem.

3.) Číselné hodnocení hry nemůže brát v potaz cenu hry. Stačí jenom slovní doporučení, jestli si lidi radši počkat. To už si každý člověk musí sám za sebe říct, jestli má prachy na vyhození a nebo jestli si počká na slevu.

• Co to je za lidi co píšou tyhle sracky?

• Tak se “MS” povedlo dle games.cz udelat desitkovou hru a pro nektere je to tezky sok 🤣 ktery hranici s nemoznym, takze se nekterym sesypal zivot jak domecek z karet  

• Netáhlům z MS se nepovedlo vůbec nic. Povedlo se to (a velice !!!) MachineGames. 

• 0011

MachineGames jsou ZeniMax a ZeniMax je Microsoft Gaming, dříve známých jako Xbox Game Studios a to je divize hádej koho... Nejsou to 3rd party vývojáři, prostě je to Microsoft ať chceš nebo ne.

• vonTossis

Vnitřní nespokojenost ventilovaná ven. 

• ales.smutny

30+ hodin krátká?

OK... 🤦

• za mě radši nadupaných 12 hodin než rozplizlých padesát. A taky, když prý člověk neignoruje vedlejší obsah, tak he to víc....

třeba takový FF7 Remake se mi hodně líbil, ale místy byl zbytečně utahaný a celkovému zážitku to ubralo (pamatuju si, že mě nutil v některých částech pobíhat se a tam např., nebo tam byla úplně zbytečná příběhová odbočka, ale v příběhově hutných pasáží byl parádní).

Nebo P5 Royal jsem už dohrával z donucení, ta měla přes 100 hodin a 50 by úplně v pohodě stačilo.

• oh joj, ked si spomeiniem ze od maja a juna ma caka dohranie PS5 Royal (maj) a PS3R (jun).....akoe prve hodiny uplne super, daslie hodiny OK, ale dohrat to ked sa hracia doba poyhbuje 10(PSR) resp. 80 (PS3R) hodin je strasne daco....

a ked Indy je podla Alesa 30+ a ako poznam seba (preleziavam kazdu kuk, kazdu pcv berem do inventara pri podobnych hrach" u mna to kludne tych 40+ hodin isto bude mat (ak si ju ofsem kupim..)

• vonTossis

Po dvou hodinách hraní, jo, je to super. Na Xboxu vyždímali maximum. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit