Indiana Jones and the Great Circle – recenze
-
V hru jsem věřil naprosto maximálně, kvůli oběma vynikajícím Wolfensteinům. Byl jsem si taktéž jist, že to bude obrovský fan servis. Naprosto jsem nechápal ten hate na všechny trailery (jenže dnes se hejtí všechno...). Ty žvásty v diskuzích, že to bude absolutní propadák a sra*ka. Připadal jsem si, že se oproti všem ostatním dívám na úplně něco jiného nebo že jsem slepej. Viděl jsem doslova v každém záběru tu péči, smysl pro detail, humor, dobrodružství, nádherné lokace, parádní hádanky, vynikající atmosféru a jednoznačně jsem v tom také viděl nejlepší hru všech dob dle původní filmové ságy. Zatím si stojím. Obrovský fan servis. Filmový Indy z toho trčel na sto honů! Milovníci ságy to v tom jednoznačně viděli. Potom jsem si vzpomněl jak moc jsem si užil oba Wolfensteiny od MachineGames (a to jinak doomovky nehraji) a měl jsem jasno, že tohle bude prostě vánoční hit. Jsem hlavně strašně rád, že je to skutečné dobrodružství, že z hoto MachiGames neudělali přiblblou stílečku a lov na nácky. Tohle je naprosto fantastický závěr roku. Díky Aleši za velmi čtivou recenzi!
-
-
Já si s radostí pohejtím, ale vždy až když dotyčná hra vyjde a je to jednoznačně sr... 🥹
Upřímně se spíše nedivím těm co v rozumné míře a konstruktivně hejtí než abych chápal ty, kteří slepě přijímají kdejaký moderní výblitek 😄
-
Machine games toho planovaneho wolfa 3 uz delat nebudou? Tesil jsem se na adu v mechu ! 🤣
-
No nic, jdu si dát opáčko Indyho ságy na bluray, protože chci být před hraním dostatečně saturován! :-D
-
-
Jsem rad, ze po delsi dobe asi konecne opravdu povedena hra od velkeho vydavatele. Farmeni streameru, youtuberu na antiwoke / woke srackach a hlavne tedy prujmu jejich papouskujicich fandu u temer kazde diskuse uz je stejne otravne jako vsechny ty "povedene" AAA hry za posledni dobu.
Jen ted teda nevim co budu delat ... jsem rad, ze jsem se dopracoval z Male zony na Skladku a do toho ted povedeny Indy a vecer je vychazi PoE 2 ...
-
-
Tak řešení je jednoduché. Nevydávat srance a neprznit milované značky. Pak ani ti hateri nebudou mít munici.
Na PoE 2 jsem taky zvědavý. Naposledy jsem v Arpg ulitnul na diablo 2 a Sacred 2. Tohle by mě mohlo znova bavit.
-
-
Naposledy jsi ulítnul z Diablo 2 a Sacred 2?
Asi jsi ještě nehrál Final Fantasy 7 Remake Intergrade a Final Fantasy 7 Rebirth, že?
-
-
Ty já tu japonskou anime grafiku prostě nedávám. Takže tahle herní větev mě kompletně minula. Já vím, je to škoda atd... ale tak to prostě mám.
Jinak jsem teda neodolal a koupil path of exile 2. Všechny dojmy jsou zatím veskrze pozitivní, tak jsem šel do toho. Ještě to stahuju, ale těším se na to.
-
-
Hele, prakticky každý zpočátku moc nedával japonskou anime grafiku. Ale jak začneš hrát, tak si na to zvykneš. Skvělý příběh a gameplay tě fakt pohltí.
Vyzkoušej a uvidíš. Jinak přijdeš a o fakt velký hit.
-
-
To byl můj případ. Jak píšeš, ta hratelnost a příběh to hodně rychle srovná:) Teď nedám na jprg dopustit. Otevřel se mi úplně jiný svět. Je vážně škoda soustředit se jenom na západní produkci.
-
-
Reakce na příspěvek:
Přesně tak. Japonská produkce je dost odlišná od té západní.
Když už se člověk nudí s těmi neustálými recykláty od korporátů jako je Ubisoft a ostatní, tak zahrát si japonské hry je závan čerstvého vzduchu.😍
-
-
-
-
-
-
-
Jsem moc rád, že se to povedlo, z videí jsem byl naprosto nadšený. Už ať je to na PS5 :)
-
Si to kúpte, zahrajte a ohodnoťte. Až som prekvapený koľko ľudí nedokáže prekusnut hodnotenie Games.cz.
Mne stačí vedieť, či je hra kvalitná a stojí za môj čas alebo nie. A je jedno či má 7,8,9 alebo 10 bodov.
-
-
Já si počkám na 9.12. kdy hra vyjde s Full path tracingem. Pak se uvidí. Ve stavu v jakém je mě neoslovila. Třeba bude vypadat aspoň trochu lépe.
-
Všude to sbírá pěkný hodnocení. Já si počkam až klesne cena :)
-
-
Tady se háže absolutním hodnocením jen tak náhodně poslední dobou ne. Předtím rozbitá vcelku nudná srajda Stalker 2 dostane 9/10, teď tohle.. jsem zvědavý, jaké to opravdu bude.
-
-
podívej se na Digital Foundry, tohle vypadá úžasně a pro fanoušky Indiany splnění snu. Navíc v současné době, kdy vychází hry, kde se neoptimalizuje, tak tu máš hru skoro v nativním 4K, 60FPS s RT nasvícením na Xboxu X. Paráda. Dle Johna z DF je to nejlepší hra s licencí, kterou hrál.
-
-
Celkem překvapení potom hatu všude. Jak vidno, není radno soudit předem:)
-
Většinou s recenzí souhlasím, ale jak může hra, která má tak příšernou AI dostat 10/10? 9/10 s klidem, ale absolutní hodnocení je hodně přestřelené. Jinak díky za recenzi.
-
-
Přestřelené pro tebe. Klidně si pod tou desítkou představ devítku a vůbec nic se nestane. Je to jen jedno hodnocení. :)
-
-
Já nechtěl začínat, ale někdo tady nedávno hejtil Veilguard, přitom řešení hádanek v Indym je podobně primitivní - tvoje společnice prakticky hádanku vyřeší za tebe a pokud náhodou ne, tak Indy sám řekne, co kdybych udělat tohle a tohle :D to je fakt výsměch. No vypadá to, že není měřeno stejným metrem, nemám nic proti Indymu, ale když už měříme, tak aspoň stejně - umělá inteligence je prostě stupidní, dokud máš v rukou zbraň na blízku nebo pěsti, tak jakoby počítali do 5 sekund než tě vůbec napadnou, ale pokud začneš střílet, tak se na tebe všichni sesypou a jsi mrtvý :D
tím pádem tohle není ani devítková hra, ale stěží sedmička, ještě že se to dá refoundnout :D
-
-
Tak to refunduj a máš klid. Já to hraju, vůbec mě to neuráží a jsem na pomezí devítky a desítky. A jelikož jsem teď Veilguard dohrál, tak ne, nemáš pravdu. Hádanky ve Veilguard jsou opravdu jen jednoduchým doplňkem (až na několik málo bedýnek), v Indym se musím mnohdy zastavit, pročíst si k tomu indicie, hledat a zkoušet. Navíc jsou ty hádanky mnohem variabilnější a "větší". To srovnání vůbec nefunguje, pokud to prostě nechceš hejtit, jen abys to hejtil.
-
-
Přesně tak, pokud to chceš hejtit, tak hejtis, tak jak to lidi dělali u Veilguard. Ale to, že má Indy stupidní AI a u hádanek byli líní a nevypnuli zbytečné kecy té ženské je holá pravda ...
-
-
-
-
-
Dnes jsem se tu dozvěděl 😂:
- nemohu porovnávat hry jiného žánru
Ale v the game awards hru roku vybíráme z libovolného žánru? Je to mix různých her? Takže?
- to je něco jiného, hlasuje porota
Takže když může o kvalitě hry rozhodnout skupina lidí, jednotlivec nemůže? Proč? -
-
vidiš. ja som sa dnes dozvedel, že sú stále ľudia, ktorí sa považujú za hráčov a súdia hry/berú vážne podľa nejakých game awards, goty a pod. nezmyselných ankiet popularity.
mne je úplne jedno, koľko ocenení má ktorá hra, aj tak si so všetkými vytrie podlahu OTTD, kde mám tisíce hodín a od hlbokých 90tok je to základná inštalácia každého PC, ktorý mi hovorí pane.
ale priznávam ti spočiatku pekný trolling. škoda, že si ho neukončil včas a nezmyselne si to drenil. -
-
Rada na trolly? Dont feed the trolls.
Nejlepší je prostě ignorovat trolly a dál nerozvíjet debatu. Oni sami odejdou jinam.
-
-
pravda. na druhej strane... aspoň oživil diskusiu pod jedným článkom. snáď aj to games pomôže :)
-
-
-
Víš co Sašo? Jdi do ...
-
Keby si sa opýtytal, čo je lepšie, sviečková na smotane, alebo orálny sex, tak to je jasné, že sviečková...ale takto neviem no...😀
Vždy sa nájde nejaký trolík, čo silou, mocou chce vedieť či je lepšie hento, ako tamto a mocno trvá na odpovedi...
Za mňa takto: Chápem, že Indy má absolutne hodnotenie, a nikomu to neberiem, ale za mňa je lepší CP 2077, pretože aj keď vyšiel zabugovaný, s chybami a vela vecí nefunguje dodnes, je to otvorený svet. Záleží už na tebe, či bude zábavný, alebo nie... Je ovela jednoduhšie vytvoriť hru naskriptovaný koridor, ako funkčný open world, čo sa potom prejaví bugmi, nespokojnosťou a heitom. Ja osobne dám radšej prednosť nedokonalému open worldu, ano, vravím aj o Stalker 2, ako dokonalému koridoru. Okrem toho, velmi ma mrzí, že napr. CP 2077 bol celkovo hodnotený podla toho aký nebol, a mal byť, namiesto toho, aký naozaj bol...chápeme sa...😉
To máš takle hochu: Tady máš píseček a hrej si -open world-...a jestli si neumíš hrát na písečku, skus třeba koloběžku -koridor-...😛
-
Zapomínáš, že jsi navíc vyžadoval objektivní hodnocení a ne jen něco ve stylu, že se někomu víc líbí tohle nebo tamto. No a objektivně ani porotci na GA nehodnotí, protože podle čeho bys chtěl porovnávat například Astro Bota, Balatro a Wukong. Ty hry mají společného snad jen to, že všechny běží na PS5. Prostě to porovnají podle toho, co se každému víc líbilo, možná si o tom mezi sebou pokecají, sečtou hlasy a prohlásí za hotovo.
-
Hele kdyby se zeptal třeba: Je to lepší než Uncharted 4, tak OK. Ale jen tady trolíš s nesmysly.
-
Už se na to vyprdni, fakt.
-
-
Hehe, to se tu pořád řešilo (po zábavách typu redfall), jak Microsoft nemá hry a najednou nevím, kam dřív skočit. Stalker, indy, nedejbože brzo avowed.. krásný starosti s game passem :D
-
-
Tak Stalkera si zahraju minimálně za rok. Teď to nemá cenu, hra není dodělaná.
-
-
Nesmysl. Mohlo by to být samozřejmě odladěnější, ale hra je v pohodě hratelná.
-
-
Hratelná je, ale já si počkám na dodělanou hru. Nechce se mi to hrát dvakrát.
-
-
Dneska jsem dohrál. Kromě dvou vedlejších úkolů naprosto v pořádku. A ne, ted se nebavime o rozbitem A-life, rozbitém AIM u nepřátel či Stamině na 100 metrů běhu:)
-
To si klidně počkej, ale říkat, že je hra nedodělaná, nebo že to nemá teď hrát cenu, je nesmysl.
-
-
Ta hra je určitě "hratelná". Ale pro lidi se slabšími stroji, to "hratelná" je fakt na hranici únosné meze. Internet je zaplněl články, které hráčům radí, jak zlepšit výkon hry.
Stalker 2 by si určitě zasloužil ještě nějakou pořádnou optimalizaci.
BTW: Blíží se vydání Kingdom Come Deliverance 2 a ta hra taky bude mít hodně vysoké HW nároky. Očekávám, že místo toho, aby se Warhorse zaměřilo na optimalizaci, tak se objeví Dan Vávra a prohlásí něco ve stylu "No tak, lidi, nebuďte socky. Kupte si lepší počítač!". 😂
-
-
-
-
-
Tři hry jaro nedělají mladej 🙂
-
Na Avowed se klepu, protože Pillars Of Eternity považuji za jedno z nej RPG a jsem rád, že potom, co Josh prohlásil, že PoE III se fakt nechystá, že toto univerzum pokračuje aspoň v Avowed... Holt kvalita Obsidianu. Doufám, že se Avowed povede. Z počátku se mi opravdu nelíbilo, že z toho udělali prakticky The Elder Scrolls. Dále mě dost značně vadilo, že svět OPĚT zachvátila nákaza. Ty vole zase! Zase nákaza. Ve všech RPG nějaká pos*aná nákaza... No nic, musel jsem to polknout, nicméně se mi nelíbila ani grafika (zejména velmi divné nasvícení) a hlavně přehnaná barevnost. Ale obrátil jsem v momentě, kdy sem viděl poslední obsáhlejší preview. Trošku se to pročistilo + se mi (samozřejmě) líbí důraz na postavy, mnoho dialogových možností a obecně, že to bude pořádně ukecané RPG, kde člověk může být i opravdu zákeřnej a zlej :-) Což je velmi osvěžující. Takže jsem se začal těšit a už to nevidím tak černě. A popravdě mnohem raději podpořím Obsidiany a jejich hry než v únoru taktéž vycházejícího Vávru. Mám sice objednanou KCD II sběratelku, ale ani trochu se mi nechce Vávru podporovat. Fakt jako ani trochu...
-
-
(Ne)podpora Vávry je celkem vtipná, ale chápu a podepisuju :D! Snad to dobře dopadne.
-
-
-
Udělit absolutní hodnocení a ignorovat skutečnos, že hra vzhledem k nehorázné ceně je neskutečně krátká no comment.
-
-
Tak občas vylez ven mezi lidi a neseď jen u PC/konzole. :D
-
Nehorázná cena? Za cca 200 měsíční předplatné gamepass ji přijde v pohodě. Já osobně už nemám tolik času, abych hrál lineární hry několikrát, takže vlastnit je nemusím.
-
Má pravdu
- Herní doba: 15–25 hodin
- Cena: 1999 korun (Alza)
S tím, že hlavní 15ti hodinová část má 4 hodiny cut scén. Tzn. na hru zbylo pouhých 11 hodin. (Pro ty co jdou přímo k cíli.)
-
-
Oldassi. Už zase se pokoušíš trollovat?
Argumentovat s cenou z toho nejdražšího obchodu, co jsi na netu našel, nelze brát jinak než špatný pokus o trollení.
-
-
On nejspíš ani není troll, jen ublížená děxka. :-)
-
Umíš diskutovat a nebo jen nadávat?
Ty texty včetně alzy jsou z recenze na jiném webu, já to nepsal, jen to zkopíroval sem, protože se to týkalo tématu.Přesně takhle to autor napsal do recenze. Takže nadávej jemu, že trolí a ne mě. 😎
-
-
To ty trollíš, když cituješ nerelevantní zdroj. A pak ještě na základě jednoho toho zdroje prohlásíš "má pravdu". Trololol.
Nechceš třeba začít citovat zdroje z internetu, které se 100% jistotou prohlašujou, že Země je placatá??? Těch zdrojů je fakt hodně, jen si vyber. Když to tak někdo napsal na net, tak to přece musí být čistá pravda. 😎
-
-
A ten relevantní zdroj si určil ty? 😂 I ty demokrate! 😂
p.s.: někdo stále píše, že jsme si měli koupit premium verzi a hrát dřív, takže někdo byl ochotný za těch několik hodin vypláznout i 2600Kč. Zdá se, že ten "nerelevantní" zdroj byl s cenou 1999Kč ještě hodný, protože jsou i vyšší ceny 😉
-
A o tom co je relevantní a co ne rozhoduješ ty ?
-
-
Reakce na příspěvek:
Když se podíváš na net a na na 90% eshopů vidíš nějakou konkrétní cenu, tak budeš argumentovat s tou cenou.
Přece nebudeš v těch zbylých 10% hledat eshop se (skoro) nejvyšší cenou a pak jeho cenu budeš tahat do diskuze. To fakt je dost mimo.
Co myslíš?
-
-
-
-
-
-
Krátká? Bereš něco?
-
Nehorazne kratka? Spadlo ti neco na hlavu? :D 12 hodin narychlo bez jakehokoliv prolejzani? Ok...
-
1.) Nehorázná cena??? Na Steamu vidím cca 1760Kč (70€). To je v dnešní době úplně běžná startovací cena.
2.) Neskutečně krátka hra?? Dohrání trvá někde mezi 16 až 40 hodinami. A s tím, že nejkratší doba pro dohrání na Easy jde zvládnout za 12 hodin. Ale to fakt hráč musí ignorovat všechny vedlejší aktivity a jenom běžet za hlavním cílem.
3.) Číselné hodnocení hry nemůže brát v potaz cenu hry. Stačí jenom slovní doporučení, jestli si lidi radši počkat. To už si každý člověk musí sám za sebe říct, jestli má prachy na vyhození a nebo jestli si počká na slevu.
-
Co to je za lidi co píšou tyhle sracky?
-
-
Tak se “MS” povedlo dle games.cz udelat desitkovou hru a pro nektere je to tezky sok 🤣 ktery hranici s nemoznym, takze se nekterym sesypal zivot jak domecek z karet
-
-
Netáhlům z MS se nepovedlo vůbec nic. Povedlo se to (a velice !!!) MachineGames.
-
-
MachineGames jsou ZeniMax a ZeniMax je Microsoft Gaming, dříve známých jako Xbox Game Studios a to je divize hádej koho... Nejsou to 3rd party vývojáři, prostě je to Microsoft ať chceš nebo ne.
-
-
-
Vnitřní nespokojenost ventilovaná ven.
-
-
30+ hodin krátká?
OK... 🤦
-
za mě radši nadupaných 12 hodin než rozplizlých padesát. A taky, když prý člověk neignoruje vedlejší obsah, tak he to víc....
třeba takový FF7 Remake se mi hodně líbil, ale místy byl zbytečně utahaný a celkovému zážitku to ubralo (pamatuju si, že mě nutil v některých částech pobíhat se a tam např., nebo tam byla úplně zbytečná příběhová odbočka, ale v příběhově hutných pasáží byl parádní).
Nebo P5 Royal jsem už dohrával z donucení, ta měla přes 100 hodin a 50 by úplně v pohodě stačilo.
-
-
oh joj, ked si spomeiniem ze od maja a juna ma caka dohranie PS5 Royal (maj) a PS3R (jun).....akoe prve hodiny uplne super, daslie hodiny OK, ale dohrat to ked sa hracia doba poyhbuje 10(PSR) resp. 80 (PS3R) hodin je strasne daco....
a ked Indy je podla Alesa 30+ a ako poznam seba (preleziavam kazdu kuk, kazdu pcv berem do inventara pri podobnych hrach" u mna to kludne tych 40+ hodin isto bude mat (ak si ju ofsem kupim..)
-
-