Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Deywik

Od Aleše ty recenze pro mne mají hodnotu. 🙂 Takze jo, tesim se maximálně.. 

• spoock

Ta hra me tak oslovila, ze jsem necekal na PS5 a zkusil hru na Series S, kupodivu je dost hratelna, byt grafika je plocha, ale ne  rusive, coz klobouk dolu.

Rovnez jsem hru zkusil na Geforce Now v kombimaci Steamdeck a i tam to vypada a hraje se dost slusne, coz jsem necekal.

Diky cross savu lze hrat chvili na Xboxu a v zapeti pokracovat na Geforce Now. Zazrak!

Je vtipne, ze diky nutnosti raytracingu jsem vyautovany s PCckem, protoze to udajne na Rx5700 XT nejde spustit. Citim z toho Quake 3 Are a vibes, kdy jsem si musel koupit svou prvni 3dfx kartu 😂.

• 10/10 je zasloužený. Naprostá pecka. Jediné velké mínus je naprosto neúměrně náročná část v pralese což je asi 20% hry. Na 3090 jsem měl vše na max a držel se na 50 fps (4K, DLSS balanced). V pralese se to ale nepodařilo udržet ani na 30 fps při 1440p a DLSS ultra performance. 

Path tracing vypadá skvěle, ale v exterieru je prd poznat. V podzemí je to pak pastva pro oči. 

• CyberAngel

Já mám pocit, že hraju úplně jinou hru. Path Tracing má podivné propady výkonu, ale naprosto nejhorší je LOD a pop-in. Hra má někde pod tím pěknou grafiku, ale např. obličeje vypadají už po pár metrech vzdálenosti jak z PS2 - rozmazané a bez detailu.

Zkusil jsem povypínat spoustu možností, pak zase zapínat a nic s tím nehne. r_lodscale v .cfg souboru to neřeší. Mám RTX 4070 Ti Super se 16GB VRAM a rozlišení 1440p s DLSS a FrameGen. Mám sice vysoké FPS (60-100), ale grafika vypadá prostě strašně. I ta džungle v prologu vypadá strašně a jak to vidím na YouTube, vypadá to všude stejně, takže nejsem sám. Akorát to asi nikomu nevadí, když to každý komentuje, jak to krásně vypadá. Nevypadá. Mně se to kvůli tomu ani nechce hrát. 😔

• SlavicBes

fuuha, 10/10 ...dufam ze hru nekazia quest markery,  preplacany HUD, minimapa a podobne nezmysly

• vonTossis

Ano, ano, ano!

• zx_spektrum

Ač jsem doufal, moc jsem nevěřil. Však kdy v poslední době to nevedlo ke zklamání? Ale toto vypadá jako opravdu příjemné překvapení, že snad i uspíším už docela nezbytný upgrade PC. Dík za recenzi 🙂

• frank.horigan

Ti parchanti z Microsoftu to prostě dokázali. Už třetí desítka :)

Bravo. Takový Killer titul snad neměli nikdy.

A opět zdravím hejtry, jsem zvědav co vymyslí.

• Microsoft nedokázal vůbec nic, jen tahat prachy a zavírat studia. Tohle je čistě vynikající práce MachineGames. 

• frank.horigan

Tak Microsoft je snad pumpuje penězma  bez kterých by to asi neudělali. A vydává jim to na své platformě.

Samozřejmě, pokud ti nevoní Microsoft, opěvuj MachineGames.

• Trochu flop argument chválit vydavatele za dobrou hru 😂😅 takže tvou logikou je absolutní fail DA Veilguard chybou EA? 

• frank.horigan

No a kdo si myslíš že dohlíží na kvalitu ...

Ten co na to dává peníze ne?

Nebo máš dojem že EA vydává hry z dobrého srdce aby se znudění fracci nenudili ještě víc:? :)

Ne vydává to proto, aby vydělali. Na blbé hře ale vyděláš blbě.

• vonTossis

Tak očividně MachineGames nezavřeli, a ti pod křídly Microsoftu vytvořili TOP hru. Takže to není Microsoft, ale je to Microsoft.  Navíc samotní MachineGames se vyjádřili víckrát, že mají ze spolupráce "radost" a očividně se to zúročilo. 

• Carnage666

Já bych se moc neradoval. Takový tvůrci Hi-Fi Rush měli taky radost že dělají s Microsoftem a jak to dopadlo 😂

• Veskoslav

Problém byl naprosto mizerné prodeje.

• Derp_1337

Jo, prodeje Hi-Fi Rush byly hrozné. 

Recenze byly dobré, ale marketing téměř nulový. Když se pak dělala anketa pro současné teenagery, tak (téměř) nikdo o té hře nevěděl. To se projeví na prodejích.

• Corvus

Přesně! Palec nahoru!

• Tak kedze je to +- adventura

-ako je na tom pribehovo? ma to silny pribeh alebo skor priemer?

- niekto tu caka na pathtracing a dalsie RTX efekty, to myslim je taky dovod akoze.wtf.... Mi az pripada ze skor sa riesi dnes graficka stranka nez samotna hratelnost. (mam sice RTX novsiu kartu ale toto by som iste neriesil, kedze spominam na casy ked grafika bola ozaj oskliva , 80/90.roky)

-cena? no imho na PC nestandarna cena 70 EUR za standart ediciu a 100 za premium. 60 a 80 by bolo iste optimalnejsie, ale kedze TOD ....na druhu stranu, da sa to zohnat aj za 55 resp. 77 eur legalne.

- hracia doba, no neviem. vraj su tam tri urovne obtiaznosti hadaniek, vacsina riesi standart/normal pripadne easy, ako je na tom ta tretia obtiaznost? co to zmeni? pripadne cca o kolko by predlzila hraciu dobu?

-a snad na zaver (tentokrat) - myslim ze dost na tuto znamku prispela, aspon o jeden bod, znacka a naklonnost k filmom :) Osobne som mal filmi s Indym ako dieta rad,s  odstup casu a po pozreti prvych troch posledne dni, uz to taku silu nema (ehm a Temple of Doom je uz myslim dost iny film nez prve dve, nepacil sa mi az tak uz v detstve, nepaci sa mi ani dnes)

snazim sa vyhnut HYPE  ale je to ozaj tazke...uvidime kam ma naklonia dsslie recenzie, resp. videa na youtube..

• Obtížnosti hádanek jsou jen dvě (normal a easy). I na normal si můžeš požádat o nápovědy, se kterými je to samozřejmě snadné. Nevím jestli tohle neměl na mysli Avelyn níže, když tvrdí, že hádanky jsou primitivní a Indy řešení vykecá.

Pokud jde o cenu, tak se bohužel dalo čekat, že hry v Game Passu budou mít cenu pro koupi jinde trochu vyšší.

• Ako osobne viem kupit lacnejsie nez v steame.

Najnovsie obavy mam z hw narokov hry. To akoze ani 4070 na 1440 neda vsetko na max (to bez pathtracingu)? Ze na to treba aspon 4080, a jedine 4090 to da v performace na 4K? Prioblem=velkost pamati. To je ozaj velmi zly vtip. 

Vidim ze IDengine sa za desiatky rokov nezmenil, vzdy na prehnane naroky na hw.

• Berem s5 (prispevok mi uz nejde upravit, tak pisem novy)

Po pozteti par videii, tak s FG on a aj path thracingom, by to mal moj komp utiahnut na ultrasettings  na 1440/2k s minimalnymi 60Fps, a priemerne na 86fps...

Otazne je nakolko sa da videu verit a druha vec, asi budem musiet nastavit vyrobne nastavenie grafiky a ramky (kedze na terajsie moje hry mi stacili aj podtaktovane komponenty 0:-) )

• 10 bodů jsem vážně nečekal. Hra je tedy lepší než Cyberpunk?? 

• Blahopřeju, dost lidí se chytlo na tento trolící příspěvek, skoro bych záviděl, kdybych to stále provozoval. :)

• twicer

Jsou lepší jablka nebo hrušky?

• Záleží jak kvalitní ta hruška a nebo jablko je. Kulhá ti to na obě nohy. 

• Já se ptal na CP? Ale zatím se odpovědi každý vyhýbá.

• lito

Nechápu, proč vytahuješ CP2077, tam recenzenti globálně selhali, ta hra i po x patchích a DLC není ani na 9/10. 

Hru bych uzavřel jako 8/10, fajn hra s mrtvým a nevyužitým ale krásným městem, které je jako kulisa k pseudo- RPG hře. Hra ,která chce být GTA, Deus Ex a Ghost in the Shell, přitom nic nedělá pořádně. CP2077 ovšem funguje v určitých misích jako lineární hra skvěle, takže ji za to dávám kredit, také chválím grafiku, atmosféru, art-design. 8/10. 

Takže ano, Indy má globálně vyšší score než CP2077, takže ano, s velkou pravděpodobností to bude lepší hra. Nemáš zač.

• Jak se říká: Na blbou otázku blbá odpověď.

• vonTossis

Není nic jako "hra A je lepší než hra B". Udělej si názor sám, jestli je to lepší než Cyberpunk. Pro někoho to tak bude, pro někoho to tak nebude. A nikdo nebude mít univerzální pravdu. 

• vonTossis

A to znamená, že je jedna hra lepší než druhá? Že to subjektivně vybrala nějaká skupinka lidí? Smiř se s tím, že nepochodíš, i kdyby ses na hlavu stavěl. GOTY rozhodně není objektivní ukazatel toho, že je nějaká hra lepší než jiná. A už ti tady někdo psal, že Indiana dostal 10 a Cyberpunk 9, takže to ti přece musí stačit. Indiana je lepší a nazdar. Co pořád chceš. 

• Ty si vybíráš, co budeš hrát podle GotY bez ohledu na zasazení nebo na žánr?

To je jen statistika z mnoha názorů. Počkej si, až se sejde dost názorů na Indyho a pak porovnej s názory na na CP2077, jestli ti tak moc jde o nějaké "objektivní" hodnocení. Zatím to vypadá, že názory na Indyho budou pozitivnější, ale pro někoho, komu třeba z nějakého důvodu leze krkem Harrison Ford, to může být obráceně,

• Omyl. Náš guru Andrejko "MOTÝLE" Bureško a jeho "voliči" mají patent na univerzální pravdu a neomylnost. 

• vonTossis

Ta samozřejmě mají! Stejně tak jeho kolegyně hranolka. 

• Ptám se autora recenze. 

• ales.smutny

Klíčová otázka je: "je to lepší než Wobbly Life?" 🤔

• Já se ptal vás. Očividně se odpovědi nedočkám. 😐

• ales.smutny

Ne, no, protože to není smysluplná otázka. Je lepší Zelená míle nebo Interstellar?

• Reakce na příspěvek:

Tak to je hodně nešťastný výběr. Samozřejmě Zelená míle. Asi tak o tři tisíce příček 😀 Ne to zase ne.....

• Reakce na příspěvek:

Nesmyslná otázka? Takže se zruší???!! Takové hodnocení je nesmysl?!
                https://thegameawards.com/nominees/game-of-the-year 
                Hodnotí se: game that delivers the absolute best experience across all creative and technical fields.

• Reakce na příspěvek:

Já si myslím, že Zelená míle. Ale je to těsné. 

Vždy lze srovnávat, je hloupost se tvářit, že ne. Žánr absolutně nerozhoduje. Otázka byla naprosto smysluplná. 

Buď se nedokážete rozhodnout a nebo nechcete. Jiný důvod v tom není. Škoda, mě by zajímal váš názor, která z uvedených her je lepší. Protože takhle to vypadá, že CP je vzhledem k bodovému hodnocení horší hrou. (to já ale posoudit nemohu, protože jsem IJ ještě nehrál)

• Reakce na příspěvek:

No vidíš. A zase někomu nemusí sednout drama z vězení a zvolí Interstellar.

V podstatě můžeš dostat dvě různé odpovědi: "Já si myslím, že..." (tedy naprosto subjektivní názor). Nebo: "V tomhle žebříčku se lépe umístila..." (což je většinou statistika z mnoha názorů). A naprosto chápu, že se autoři recenzí snaží své subjektivní názory držet pro sebe, dokud je k tomu netlačí právě tvorba nějakých žebříčků.

Já třeba řadím Albion nad první Fallout i nad první BG. Jsou to skoro stejné žánry a je mi naprosto jasné, že se s většinou neshodnu (možná částečně, ale určitě nejen proto, že většina Albion nehrála).

• Reakce na příspěvek:

Ale hodnocení kvality filmu není o tom "co komu sedne", tedy o nějaké sympatii. 

Hodnotit čehokoli kvalitu není o osobních sympatiích, a pokud tady na games.cz ano, pak je to špatně. 

• Reakce na příspěvek:

Takže chceš říct, že když na Game Awards bude hlasovat pro jednu hru 6 porotců, pro druhou 3 a pro třetí jeden, tak minimálně čtyři prostě objektivně hlasovali špatně? (Šest nebo víc, pokud hlasovali pro hry, které nepovažuješ za nejlepší ty osobně, předpokládám).

Recenze nikdy a nikde nebyla absolutně objektivní žánr. Jestli sis doteď myslel, že je, tak promiň, že ruším tvé kruhy. Čistě o sympatiích by taky být neměla, ale nikdo se jim nedokáže vyhnout úplně. Ani AI, protože u té taky záleží, na čem se naučila.

• Reakce na příspěvek:

A je lepší Zelená míle, nebo doma dělaný hamburger?

• Reakce na příspěvek:

Další tragéd ... 

1) Nevím kdo vařil ten hamburger a jak chutná

2) Na Oskarech se vybírá nejlepší film z filmové produkce, McDonald se tam myslím nikdy neukázal. 

3) Game of the year ti něco říká? Asi ne, podle tebe ji zvolit nelze. 

• Reakce na příspěvek:

Jsi dost mimo, srovnávat nesrovnatelné žánry. Podobný to je možná tak pohledem kamery a i tam je to rozdilný, když se Indyho pohled mění při běžném pohybu a třeba při šplhání. To je jako kdybych se zeptal jestli je lepší Diablo nebo Age of Empires. Oboje má pohled zhora, ale hraje se úplně jinak.

Cyberpunk je čistá open world střílečka z budoucnosti, zatímco Indy je lineární akční adventura z minulosti, která klade důraz na řešení hádanek a překonávání překážek. Tudíž úplně jiný žánr. Takže si to musíš asi rozhodnout sám podle toho, co tě osobně baví více.

Když něco srovnáváš, tak potřebuješ argumenty. Tzn. proč je to lepší. A pokud srovnáváš 2 jiný žánry, tak zjistíš, že to srovnávat zkrátka nejde, protože to má zrátka jiné prvky, který ten žánr odlišuje od toho druhého. Proto já bych třeba nedokázal odpověď jestli je lepší Green Mile nebo Interstellar. Protože jsou pro mě ty 2 filmy tak rozdílné, že to zkrátka nemůžu srovnat. Každý z těchto filmů na mě působí úplně jinak.

Ale pokud by jsi se měl zeptal, jaký film mám radši, tak ti bez debat odpovím Interstellar. Viděl jsem ho asi 5x a patří k mým nejoblíbenějším filmům. Ale rozhodně bych neřekl, že je lepší než Green Mile, a naopak.

• Reakce na příspěvek:

Vše co zmiňuješ nejsou žádné překážky k hodnocení. 

p.s.: Tvoje otázka "jaký film mám radši" jasně ukazuje, že neustále nevíš o čem je řeč! Zde se nevede debata o tom co má kdo rád, ale jak dobré to je!!! To je úplně něco jiného co jsi do teď nepochopil. 😉

• Reakce na příspěvek:

Však já ti píšu, že na to, co je "lepší film" nedokážu odpovědět, ale dokážu odpovědět jaký film mám radši. Tam ty žánry totiž můžeš míchat, jak chceš. Protože je to tvůj subjektivní pocit. Dokážu takto porovnat i naprosto rozdílné žánry, třeba komedii a horor.

Když se vrátíme ke hrám, tak Cyberpunk měl kolik? 8/10? Tudíž podle hodnocení je to horší hra. Takže odpověď na tvojí otázku je v hodnocení. Tudíž nechápu proč se na to vůbec ptáš, když to hodnocení máš jasně dané a Indy v tomto směru vyhrál.

Ale z logického pohledu tomu tak není, jelikož tu recenzi psal jiný člověk s jiným pohledem a taky je to jiný žánr. Ty hry vyšli v jiném roce. Mezitím si Cyberpunk prošel několika updaty, který v tý recenzi vůbec nejsou, takže by dneska mohl dostat klidně tu 10/10. Ale vesměs platí, že recenze je názor recenzenta a rozhodně to neurčuje jestli tě hra bude bavit nebo nebude. A podle mě je úplně jedno jedno, jestli někdo řekne že je lepší Cyberpunk nebo Indy. Vždycky záleží pouze na tom, jestli se ta hra bude líbit Tobě. Znám plno 10kových her, které mě nebavili.

• Reakce na příspěvek:

Je tedy neuvěřitelné, že ten nejlepší film dokáží na Oscarech vybrat. 😂😂 Podle tebe, to nejde, protože se tam míchají žánry. 

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Srovnej tedy treba dve zde recenzovane devitkove hry - Cyberpunk a Balatro. Pokud bys hodnotil podle kategorii jak jsi zminoval v jinem prispevku, vyjde ti, ze Balatro je oproti CP osklivejsi, zvuci hur, o pribehu nemuze byt ani rec, produkcni kvality z kategorie "budget" a presto je to povedena hra, protoze je proste zabavna. Pokud bys chtel hodnotit takto, musel bys mit na kazdy prvek hry nejakou vahu a scitat jednotlive polozky. Jenze, neco jako objektivni navahovani jednotlivych polozek tezko udelas, protoze pro nekoho je treba grafika dulezita, pro nekoho moc ne, neco je v danem zanru standard a v jinem zase ne a tak dale. Jak psali kolegove drive, proste nejde takhle univerzalne srovnavat mezi zanry a vydavat to za dogma. Pro me je treba lepsi CP nez Balatro, ale to neznamena, ze nekdo by je nehodnotil presne naopak. :)

• Reakce na příspěvek:

Game of the Year ... kupodivu se tam míchají žánry a vyhraje jen jedna. Ale ty říkáš, že to nejde. 😂

https://thegameawards.com/nominees/game-of-the-year

• Hidden

Reakce na příspěvek:

A jsi si doufam vedom, ze hodnoceni Game of the year je subjektivni podle clenu poroty a jediny rozdil mezi nazorem jednotlivce a nazorem poroty je ten, ze je to souhrn nazoru, a kde se najde nejvetsi shoda. A to ani nemluvim o pripadech, kdy hru roku v nejakych platcich urcuje jen jeden clovek. Jinymi slovy, hodnoti stejne jako Franta Vomacka odvedle, jen jich je vic pohromade, takze kdyz 4 porotci reknou, ze nejlepsi je hra A a 6 porotcu ze hra B, tak se sice vyhlasi hrou roku B, ale pro ty ctyri porotce to stejne bude spatne. Ale jestli je pro tebe nejlepsi hra ta, o ktere nejvice lidi rika, ze je nejlepsi, pak budiz. Ale nic to nerika nutne o kvalite hry, jako o tom, ze se libila vice lidem. Ovsem tyhle subjektivni vjemy jsi vyse slyset nechtel. 

Ovsem pokud to skutecne beres takhle, tak ciselne hodnoceni je principem stejne jako hodnoceni hra roku a podobne, takze nemusis nutne dotirat na neboheho redaktora a muzes prostou uvahou dospet k tomu, ze cislo 10 je vyssi nez cislo 9, takze Indy je teda asi lepsi nez Cyberpunk. Spokojen? ;)

• Reakce na příspěvek:

Ne to jsem vůbec netušil 😂, hele a chápeš větu: "a game that delivers the absolute best experience across all creative and technical fields" ??? 😂

• Hidden

Reakce na příspěvek:

A jak to posoudis? Subjektivne a nebo na to jsou nejake objektivni tabulky a normy napric zanry? A mohl bych je videt? ;)

• Reakce na příspěvek:

Jak posoudíš kvalitu automobilu? Jsou na to "nějaké objektivní tabulky a normy"? Tady vidíš absurdnost své otázky. 

Game award hodnotí "absolute best experience across all creative and technical fields" A hodnotit může jeden i dva lidé. 
                                Aleš mohl říct, jestli je podle něj CP horší a nebo lepší hra než Indiana Jones. Mohl, protože kdyby byl porotce Game award, tak by to hodnocení musel udělat také - sám za sebe!  

Ale tady radši mlžil .... smutný ... Aleš. 

• Hidden

Reakce na příspěvek:

To ale neni odpoved na otazku, jak teda presne tu hru posoudis? Tak, aby to nebylo subjektivni hodnoceni (ergo tak, jak to delaji recenzenti), ale objektivne se daly srovnavat i velice ruznorode hry bez ohledu na vlastni dojmy a vjemy. Pouc neznale. ;)

• Reakce na příspěvek:

Aleš ty dvě hry nechtěl porovnávat, protože byla "každá z jiného žánru". To byl jeho důvod (a lidí co tu psali v jeho duchu). 

Já ti ukazuju, že v game awards se vyhlašuje nejlepší hra ze seznamu her libovolného žánru; jednu z nich porotce musí vybrat. Takže vybrat lze. Jiný žánr, není překážka. Chápeš o čem je tu celou dobu řeč?

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Ja to chapu, ale beres to hodne povrchne a chces dogmaticky, vseobecne platny vysledek pro neco, co se posuzuje silne individualne. V tom pripade proste ber jak jsem psal vyse - Indy znamka 10, Cyberpunk znamka 9 = Indy je lepsi hra a slus. Nutno podotknout, ze lepsi hra podle redakce games.cz jako celku a ne nutne jednotlivych redaktoru. Take to nutne neznamena, ze je to lepsi hra podle jinych redakci jinych magazinu. A stejne tak to neznamena, ze to musi byt lepsi hra pro vetsinu hracu nebo pro celou porotu TGA. 

Ja byt redaktorem, tak ti taky neodpovim primo - kdyz by nekdo z redakce rekl, ze je PRO NEJ Cyberpunk lepsi hra, okamzite se tu na ne sesypou lidi jak je mozne, ze ma Indiana Jones teda vyssi hodnoceni a jak je tu hodnoceni her neobjektivni a jak je ta recenze zaplacena Microsoftem a blablabla... ;)

• Reakce na příspěvek:

Porovnávání her na GA je ve velké míře o sympatiích porotců a následném průměru. Mezi žánry to moc jinak dělat nejde. I v rámci žánru je to obtížné, protože tam vstupují jiné faktory (třeba to, že někdo Indyho nemusí a druhý je jeho fanda). Jenom dost naivní člověk si může myslet něco jiného. Se stim smiř.

• Corvus

Cože? To se dá jako porovnávat? Z jakého úhlu?

• Game of the Year

Recognizing a game that delivers the absolute best experience across all creative and technical fields.
        jde to, samozřejmě že ano:  https://thegameawards.com/nominees/game-of-the-year

• Hratelnost, grafika, zvuk, příběh, technická kvalita, délka zážitku ... tak se hodnotí a je to naprosto stejné pro všechny hry. 

• vonTossis

Není. 

• Tak na takovou dávku argumentů už není co říct. 😂

• SlavicBes

po niekolkych hodinach stravenych s hrou musim povedat, ze ta 10tka je hoooodne ale hooooooooooooooooodne prestrelena

vsak toto ma byt adventura Indiana Jones? ved ta hra vodi hracov za rucicky ako keby boli malomocni, ziadna potreba inteligencie, vsetko povie, vsetko ukaze, vsetko naznaci a to aj na najtazsej narocnosti, ktora je v hre oznacena ako NO GUIDANCE

NO GUIDANCE MY ASS vole ...vsak to je taka pseudoadventura ze sa mi az chce vracat ....vsetci nadavaju na Ubisoft hry ake su casual ale prave Ubisoft hry so svojimi najlepsimi immersion-friendly nastaveniami najlepsie funguju pre hardcore hracov ...to sa o tejto pseudohre neda povedat

Velka hanba tvorcom a celej hre. Z krasnej adventury sa vyklula len QUEST MARKER SIMULATOR ktora ukazuje hracom prostrednik...

• vonTossis

Quest marker simulator, aha. Když tě tam naviguje ke questu maximálně mapa, a to ještě velmi hrubě. Pro mě je desítka naprosto v pořádku. A to jsem původní filmy viděl v životě jen jednou a nepamatuji si z nich prakticky nic. Sto lidí, sto chutí. 

• SlavicBes

hrubo? vsak mas na mape nakresleny bod kam mas ist ...to je fakt uzasne ze mas nieco najst tajne nikdy neobjavene a tebe to hra ukazuje na mape ako nejakej opici :D :D :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit