Indiana Jones bez PlayStationu? Podle Disney má dohoda s Microsoftem smysl
-
Jako spousta Čechů, co začínali pařit v 90kách, jsem PC hráč. A exklusivity mě vždycky štvali. A to byla vždy strategie Sony (Nintendo tady řešit nebudu, přijde mi, že cílí na jinou kategorii než Xbox/Sony).
Chápal jsem first-party exklusivity, ale Sony mě štvalo tím, že platili společnostem abych si já nemohl zahrát hru, kterou jsem chtěl. Tak nějako to od té doby Sony přeju, ať si okusí vlastní medicínu.
Ideálně bych ale rád žil ve světě, kde si člověk může vybrat, na čem si hru zahraje. Zvlášť jako PC hráč, kterého by se konzolové války týkat neměli. Chápu že když se člověk rozhoduje mezi Xboxem a PS, tak to hraje roli, ale jako PC mě žádná exklusivita do koupi konzole nenažene. Snad to už Sony trochu pochopili, když začali pouštět své hry na PC
-
Jj, myslim, ze mas pravdu. Neco takovyho jsem taky cetl, nicmene to neni zas tolik relevantni pro ty hry.
-
Myslim ze ta smlouva ma jeste jednu podminku, ze musi kazdejch pet vyprodukovat jeden film ze Spidermanem....
-
Pokud vim, tak Sony Pictures odkoupilo od Marvelu pred lety prava pouze na filmy a s tim spojeny marketing veci. To se ale nevztahuje nijak na postavu, tu porad vlastni Marvel (tedy Disney).
Takze, jestli se nepletu, deal s Insomniac/Sony muze bejt podobnyho razu jako kdyz svyho casu melo EA exkluzivitu na SW hry.
-
Nejsem si jistej jak je to s licenci u hry ale pokud se nepletu tak Disney nemá se Spider-manem nic spolecnyho. Filmy produkuje Sony takže tam mi naopak dává smysl ze si hru vydávání jen na PlayStation