Přejít na výpis diskuzí
Infinite Pixels bude "Minecraftem ve vesmíru"
16.5.2013 | Ladislav Loukota
9 příspěvků
-
To s tím kopírováním nápadů je v jistém smyslu pravda a trošku smutná, ale na druhou stranu jsem rád, že se nezávislá scéna v poslední době tak rozjela. Nebaví mě koukat se na interaktivní, pětihodinový film za 1200,- a mezi indie se nachází spousta titulů, které jsou nápadité, kreativní, originální a neotřelé a často také hry ve stylu: "Mám vysněnou hru, tak proč ji nevytvořit?"
-
-
tam staci udelat jednoduchou vec, a to ze si ten interaktivni film nekoupis... nerikam, ze jsem fanouskem CoD / BF a nevim ceho vseho, ale proste si myslim, ze "crowdfunding" neni cestou - v clanku jsou zminene 2-3 hry, ktere vylozene kopiruji minecraft, a chteji za to penize predem. A jsem asi uz lehce "prejezeny" indie her, radsi si zapnu OpenTTD misto Indie Hry #394 s 2 novyma featurama oproti Indie Hre #389.
Howgh. -
-
Možná proto si je ani nekupuji, stejně tak nikdo nenutí nikoho kupovat ani indie hry.
-
-
-
Nenavidim indie hry... Clovek udela hru s 10-20 let starymi mechanismy, zapomene / nezvladne k tomu udelat grafiku hodnou 21. stoleti, tak na to placne nalepku "indie" a jak je strasne nezavislej od velkych studii a dela to tym 3 lidi, hodi to na kickstarter kde si nad tim hipsteri vylesti bambus, jak je to uplne anti-mainstream a neco totalne jinyho a nevidenyho, vybere se 3x vic nez byl cil, protoze to dava smysl, dat nekomu prachy bez toho, aniz bych vubec mel zaruku, ze se to dokonci a protoze kdyz se vybere 3x vic nez byl cil, tak vsichni kdo prispeji dostanou na svuj avatar hipster / geek bryle, ktery jsou ale stejne nahovno, protoze to vidis jen zvrchu, protoze nekdo je linej delat v 3D prostredi...
A co je nejsmutnejsi, tihle indie radoby developers zvetsiny kopiruji napady jinych, tenhle clanek a hra je genialnim ukazem. Nechci tu samozrejme nejak predhazovat atp, ale Minecraft zadny crowdfunding (rozumej zebrani penez dopredu) nepotreboval, Notch udelal jakz-takz stabilni verzi a nasledne ten,. kdo si zaplatil, mohl hrat jeste pred vydanim atp., ale byla to uz hratelna hra. Moji pointou je, ze to delal z "nadseni", jako side-project pri praci, nepotreboval na to vybirat statisice na crowdfundingovych sitich... Pravda, trollove mohou rici, ze v te dobe ani nebyly, ale proc bych proboha mel nekomu prispivat na tvoreni hry? At ji prvne vytvori, kdyz to bude stat za to, tak si ji koupim, do te doby jsou chechtaky moje. -
-
a protoze jsem narcis, tak si olajkuju vlastni koment
-
-
Doufám že si si ty "lajky" dal všechny sám, nevěřím že by někdo mohl s takovou pitomostí souhlasit.
-
-
ja s tim souhlasim treba
-
-
-
-
Popravdě, fascinuje mě jak všichni nadávají na kopírování kde čeho. Ono her s podobnou hratelností prostě moc není a zásluhou minecraftu je akorát tak důkaz, že je možné udělat dobrou hru i s naprosto hranatou grafikou. Navíc tohle vypadá na zkutečné voxely, což by mohlo pozitivně srazit HW nároky. Já osobně jsem si vždycky chtěl zahrát vesmírný simulátor kde bych mohl přistát na povrchu a stavět tam kolonie nebo třeba jen zkoumat místo neustálého vození komodit nebo vybíjení pirátů... Já fakt nic víc nepotřebuju :) Od vysokorozpočtové hry se toho nedočkám ani do soudného dne.
-
neco podobnyho je uz delsi dobu ve vyvoji: blockade runner