Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zdar, jak se daji propoustet zoldaci a nebo jak se daji najmout na dobu urcitou jestli to jde? Dik za radu. Hraju to druhy den a hra je fajn:)
    • žoldáci se propouštět nedají a všichni jsou na dobu neurčitou... takže jestli se chceš nějakého zbavit, sebevražedná mise je to pravé *3*
  • Tak jsem narazil asi na nejlepší zbraně ve hře, dole v chudinské čtvrti má obchodník dvě G11 (dostřel 47, poškození 40), a navíc má na účtě 1 700 000 (pro ty co hledají obchodníka s bezedným účtem :)
    Jinak mám dobitou Medunu, kde mi 5 žoldáků odchytává všechny útoky a s dalšími pěti čistím zbytek mapy *5*
    • Já už mám víc jak půlku mapy, ale zatím mám jen 6 bojeschopných žoldáků, a tři nosicče zbraní milicím. Je pravda, že budu muset postavit druhou bojeschopnou jednotku a odříznout Medunu, protože všechny útoky na dobytá území jdou z ní a pak to je nekonečná práce s vybavováním zbraněmi.
      • Přesně, už mě taky nabavilo furt vybavovat milice zbraněmi. Hlavně v podružných místech je 2-5 vojáků a ty stejně nedokázali udržet žádný útok ani když jsem je vyzbrojil až po zuby. Teď už mám klid a hra krásně odsejpá...
  • Dotaz, rád bych to vyzkoušel, ale nespustím demo. Železo i systém požadavky splňují bohatě, ovladače a vše okolo aktualizované. Spustím, naskočí tabulka s nastavením- hra si sama nastaví nejideálnější- dám hrát a pak naskočí chybová hláška o poškozeném exe souboru a konečná. Dělá to samé demo i full verze. Mám XP.
  • Už jsem z toho zoufalý...během hry si koupým přes online shop spoustu vybavení + nějaké žoldáky, ale jak je získámdo hry? Na základním letišti nikde nejsou...jak to vyzvednu?
    Děkuji
    • musis pocakt nejaky cas, vari 15 hodin ci kolko to je
      • Tak žoldáci už jsou available, ale kde najdu to zakoupené zboží?
        • V tom druhém hangáru na letišti vedle toho letadla. Za tím plotem, odsuneš drátěný dveře, jsou dvě bedna tak v jedné se to zboží objeví, ale až dostaneš email , že bylo zboží doručeno.
  • A jenom takové další rýpnutí. Tušíte někdo, jestli různé optiky zvyšují dobu zaměřování? Protože se mi zdá, že ne. A to tak trochu svádí k tomu, dát na všechno ostřelovací optiku. A taky je to tak trochu stupid.
    • Mozek
      Ale jo zvyšují a o dost. Pokud to bude blíž než na jakou vdálenost je optika dělaná, či nedej bože rovnou budova, tak s odstřelovací optikou vystřelíš 1x a ten co tam tu optiku mít nebude mezitím vystřelí 2x.
    • Jojo optiku mám ma všem a už to dál neřeším.

- co jsou pro tebe prů... pro někoho nemusí být zas tak velký problémy. Může to být individuální. Mě např. nevadí, že tam nemám "sebe". *3*

- naprosto zbytečný mi přijde oblečení a všechny ochraný pomůcky, nic neřeší a po každém boji kupovan nový to už mám za sebou. Jedna dávka z automatu a je po vestě. Oblečení beru jen aby nechodili nazazí, protože mi žádnou ohranu nenabízí.

- no a na systému milic se shodnem všichni *1*
  • Mimochodem už v komentářích u DEMA tady na Games jsem psal minirecenzi z plný verze a to co jsem označil za největší prů*ery se v této recenzi plný ani neobjevily.
  • Hru mám ze STEAMU v češtině už od jejího vydání, takže kdo tu co vymýšlí? Přeloženy jsou texty.
    • Texty, to myslis jako veskere popisky (menu, laptop, zbrane a tak) ve hre jsou v cestine?
      Diky
  • Souhlasím s recenzí, hra má svoje mouchy jako každá jiná a zarytí příznivci JA2 budou naštvaní, že jim neudělali JA2 jen v nové grafice, ale uvědomme si, že by zase ostatní lidi nadávali, proč dělají po 10 ti letech stejnou hru v novém kabátě. Hold píše se rok 2012 a doby, kdy jsme plánovali pohyb o tři políčka podle figurky v JA a i UFO byli sice zábavné, ale jsou nenávratně pryč a nejsem si jistý, jesli by to dneska okouzlilo tolik hráčů aby se hra zaplatila. Já i když si hry moc nekupuji tuhle jsem si koupil a nelituju. Hraji ji asi 10 dní a jsem spokojenej. Nevadí mě, že jednu základnu o cca 25 lidech dobývám celý večer hlavně , že se pořád těším co bude dál. Jojo ty milice....... *7*
    • no vidis, ja jsem zrovna zaryty priznivec JA, hral jsem to uz od prvniho dilu, deadly games jsem hral s kamarady v multaku, u ja2 jsem rosedel doslova stovky hodin ... a nijak me toto pokracovani neurazi, ba naopak. jedine, co mi opravdu vadi, je absence fog of war. nevim, co tam komu chyby za vychytavky z ja2, ale ja jsem na konec velmi mile prekvapen a spokojen s pokracovanim.
    • tu nejde len o vylucenie tahov, to by som dokazal prezret. ale nedat do hry vsetky klucove a vychitane veci z JA2 + doplnkov, tak to beriem ako demenciu.
      Ja nevravim ze tu hru mali robit ako cez kopirak, na JA2 sa dalo tiez kopec veci este vylepsit.
      Proste nech mi tu tvrdi co chce ta hra si viacej ako 4 body nezasluzi. Jednoducho to studio malo snad najlepsi podklad na vytvorenie hry roku ake sa len da. A po tolkych rokoch vydavania dat hracom hentoto, tak ako OMG. Ja sa ale potom necudujem ze v poslednej dobe sa vyrabaju same prepadaky, vsak ludia sa su s nimi spokojny. Ziadna narocnost na hraca, idealne je spravit co najprimitevnejsiu hru. drzim si sipku dopredu niekolko hodin a hru mam prejdenu.
      JA:BIA zachrania snad len modery. ako som pisal, ideal vydat zdrojovy kod moderom a verim ze tu mame do par mesiacov genialnu hru *1*
  • S hodnocením 7/10 se stotožňuji, nicméně divím se, že autor recenze nezmiňuje dvě dosti zásadní vady:

1. Není možnost vytvoření vlastního žoldáka přes IMP
    2. naprosto zmršené milice. Jak jejich systém vybavování a spravování, tak jejich účinnost v boji.

Opravit tyto neduhy a je to hra hodná zlata, na dnešní poměry. Veškeré další chybky bych přehlídl.

btw.: Plan and Go systém mi vyhovuje více než Turn Based. A to jsem byl vždycky jeho zastánce *3*
    • Věř tomu, že kdyby si ti kritici Plan & Go hru vyzkoušeli, víc jak polovina by ji nakonec dohrála. Je to takový prvotní zklamání, že jim výrobce nevyšel vstříc a že to hrát nebudou. Ono to v nich nakonec uzraje a většina to přeci jen skousne*3*
      • Ne, nezkousne. Absence tahovych souboju a fog of war je pro me nezkousnutelne.
        • tvé mínus :-)
          • Ani si nemyslim, hry proste nejsou vsechno a rad si pockam na nejakou jinou kvalitnejsi hru, nez abych placal cenny cas na toto nebo se modlil za to, az to nekdo za tvurce dodela.
  • Ahoj chalani, mám dotaz.
    Jak se dají ve hře vydělávat peníze kromě prodeje věcí a sbírání té trochy peněz z mrtvol?
    Myslel jsem, že za splnění úkolu dostanu peníze, ale jde o otevřený svět bez zakončovacích misí.
    Děkuji
    • Ještě jsem zapoměl dodat, že nejvíc peněz -jistých peněz :) budeš mít z platu žoldáků. Mám jich 6 a beru denně 12000,- a pokud máš vybavený tým, nějaký zbraně pro část milice posbíráš a zbytek koupíš. Neboj rozjezd je trochu těžší, ale později nebudou peníze problém. *3*
      • Vitekb
        Cože? Jak peníze z platu žoldáků? Co to znamená?
        • Možná jsem tse špatně vyjádřil, on to tak úplně plat žoldáků není i když to s nimi přímo souvisí.
          Já vím, že to je trochu postavený na hlavu, že dostáváš nějakou odměnu od najímatele podle počtu najmutých žoldáků a ty pak investuješ do zbraní pro milice, ale prostě je to tak. Žoldáka si najímáš za nějakou fixní sumu na dobu neurčitou. Nehledal bych v tom žádnou logiku. *1*
    • Mozek
      Skoro z každé zabrané provincie ti něco jde. Z dolů samozřejmě nejvíc a některé kšefty, taky nejsou zadarmo.
      Každopádně pokud si chceš opravdu hru líp užít doporučuju tento mod, který upravuje a předělává spoustu věcí ve hře.
      (http://boards.jaggedalliance.com/index.php?/topic/1278-mod-blue-dawn/).
      Zatím je to první verze, ale když něco vytáhnu, tak přidává kupu dalších zbraní (i české např. Bren 805, či Scorpion EVO 3 *3* ), upravuje jejich účinnost více k reálnému vzoru, jde v něm nastavit lepší základní vyzbrojení milice a také zvolit jiný obtížnost hry.
    • naproklad dobitim dolu
      • Hned u vodojemu nebo vodárny hned nahoře je za tou stodolou skovaný balíček s diamanty, ale musíš ho jít prodat do Cambrie, protože obchodník na letišti tolik peněz nemá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit