Přejít na výpis diskuzí
Jak dopadl World of Warcraft komiks Ashbringer
5.6.2011 | Aleš Smutný
31 příspěvků
-
Tak to nejsi sám. Nevím jestli ti nový kus vůbec v něčem pomůže, je to tak na jedno přečtení...
-
Dle mého v tomto kontextu je vesmír lepším výrazem - nebavíme se jen o planetě Azeroth, ale celém "vesmíru" Warcraftu. Kouknul jsem se do akademického slovníku cizích slov (2000) a slovo universum/zum znamená kosmos, vesmír nebo veškerenstvo. Je to samozřejmě patlání se v maličkostech - i ten svět by samozřejmě šel použít.
-
Bohužel souhlas, tady zejména. Tenhle komiks je naprosto vynikající pro všechny zaryté WoWkaře a pel mel podivných nesouvislých situací a osob pro ty ostatní. Pokud jste čirou náhodou hráli ještě vanilla WoW, je Ashbringer neskutečně nostalgická chuťovka, je tam všechno! Zrod Argent Dawnu i Scarlate Crusade, stavba Scarlet Monastery, představení bossů, prostě paráda. Bohužel v Cataclysmu už většina toho paradoxně neplatí, ale co... Jinak hodnotím komiks spíš naopak, než autor zde: po příběhové stránce divné, překlad mdlý, ale pro nás, co jsme v Plaguelandech opravdu questili, je to prostě povinná četba. *3*
-
Nojo, ale ten už toho s Warcraftama moc společnýho nemá. Tím ovšem netvrdim, že je špatnej ;) .
-
V tohle případě by určitě nebyl ten správný český ekvivalent vesmír, ale spíš ten svět... i když je mi známo, že anglicky je univers vesmírs. Když někomu řeknu, i když to nepoužívám, asshole, tak si nemyslím, že je díra do zadku, ale že je sr*č :)
Ale souhlasím s tebou, vytýkat takovou věc je zbytečností... -
No, spíš by to byl vesmír než svět, ale hlavně to je jedno. Čekal bych, že podobné výtky za čistotu jazyka od cizích slov skončily někdy s národním obrozením.
-
Pomalu mi začíná lézt krkem slovo "universum." To je takový problém použít nějaký český ekvivalent? Třeba "svět". Nezní to tak špatně: "... podařilo se vytvořit poměrně komplexní svět, který přetéká zajímavými příběhy..."
-
Užasné, autor se rozhodl napsat článek i přesto, jak sám tvrdí, že o tom nic neví *1*
-
Ten kdo to vytiskl by potřeboval nakopat do hader ,ani ne po dvou dnech mě vypadala pulka stránek za 5stovek ta vazba stoji za prd ve středu to jdu reklamovat, vždycky jsi u komiksu na to davam pozor a stejně se me rozpadl *12*
-
A nebo na vás budu hodnej *1* http://www.aumojekoule.eu/looking-for-group/nejnovejsi/
-
Vygooglujte si komiks Looking for Group. To je taky dobrý. :)