Přejít na výpis diskuzí
Jak G.R.R. Martin dohlížel na chystané A Game of Thrones RPG
4.4.2012 | Aleš Smutný
19 příspěvků
-
Mě se tanec líbil, pořád se to skvěle čte, rozhodně jej vidím lepší než hostinu. Ale s cliffhangerama se nedá nesouhlasit, třeba Davos mohl klidně mít pokračování. Vývoj finálních událostí vidím na "souboj" ice vs. fire - danny vs. bran. A jon podle mě nemůže umřít, postavy neumírají (natrvalo) pokud je nablízku rudý kněz, zvlášť tak mocný jak Mellisandra, případně Bran se třeba už taky naučil pár triků. ...jinak celá série připomíná telenovelu, tuny postav, nové nahrazují staré, příběh se nevyvíjí ale jen mění a přesto toho stále nemáte dost ;) -
Viz Wiedzim
-
Jon to podle mne rozchodí - to už by bylo moc smrtí u klaďáckých postav... Taky je na scéně další Targaryen (Conningtonova linie), i když ten podle mne skončí špatně...
Jinak koukám, že Ohař je mezi lidma hodně oblíbenej. *4* -
Ten by měl raději pracovat na knížkách, protože jeho rychlostí musíme doufat, že se dožije 105 let jinak se konce nedočkáme.
-
SPOILER !!!! Ale já mam pocit, že Daenerys taky není vyvolená Rhllorem podle mě to bude John je dost možne žeje opravdu synem Rhaegara.DAny mi příjde že je určená bud pro smrt, nebo jí zachraní pravě john vzpomente si nato co ríkal Aemon o Stanisovy a jeho meči :)) takže moje teorie je, že John pujde(možna uteče) do tech jeskyní o kterých mu vypravela YEgrite(už nevim jak se to píše) a tam najde ten pravý meč. :) T9m by podle mě mel docela hezky nastartováno ke konci příbehu otázka je co bude s ostatnímy rody jejich tolik tolik postav jmen atd a všechny bude muset nejak vyřadit. BTw tahle kniha podle mě nemůže skončit mírem tipu uzavření smlouvy jako chtěl Robb.
-
Podle mě vše spěje k tomu, že Daenerys se jako Rhllorův vyvolený postaví Jiným, protože Westeros už bude v troskách. A pokud Jon přežije, tak jí nejspíše naservíruje buď Jona nebo Tyriona... Přičemž by Jon mohl být synem Lyanny (? teď nevím, mám okno) a Rhaegara. Pokud rozchodí dýku v břiše a nebude jen běhat jako direwolf :)
Jenže to je všeho hrozně pomalé. Víceméně už vidíme, že tři dračí hlavy bude Daenerys, Tyrion a asi Jon, ale... moc pomalu k tomu klopýtáme:)
Já měl rád Ohaře, Rudou zmiji, Area Hotaha, Davose, Bronna...a samozřejmě Tyriona :) Nicméně hodně mi je vyvražďuje :) -
diky :)
-
tak ted jsem koukal a presne to je 30.7.2012
-
ne cetl jsem ho v anglictine ze slovnikem v ruce :) v cestine vyjde asi v kvetnu nebo cervnu
-
tanec s drakmi vysiel uz v preklade?
-
nakonec se stejne kralem a hrdinou stane Sam zabijak ma nekdo pochybnosti? xD jinak zakonceni tance z draky me trosku mrzelo doufam ze dalsi kniha nevyjde za dalsich 6-7 let tanec mel bejt taky puvodne dopsanej za 2-3 roky
-
No nějaký kapitoly s Winds of winter má... Tak uvidíme
Hlavně se mně zdá,ze chce se zbavit nebo oslabit všechny hlavní rody, aby se na konci spojili proti velkému jinému... <\spoiler>
BTW: Tvoje oblibené postavy -
Vždyť se tam vážně nic nestalo. Nic uzavřeného. Nejdůležitější a nejzajímavější je Conningtonova linie. Daenerys se celou dobu babrá ve městě, aby nakonec halucinovala v poušti, Jon provede spoustu reforem, abysme dostali největší cliffhanger, Stannis se celou knížku odhodlává k nějaké akci...a Tyrion jí:)
Naopak Hostině jsem docela přišel na chuť, protože ona alespoň pořádně představuje Martelly - jen doufám, že to s nimi neskoční zase tou plochou linií z Tance.
Já neříkám, že je to špatná knížka, ale tohle samé dokázal ve Hře o trůny nacpat do poloviny knížky a tady z toho upeče ještě jednou tak dlouhou. Když to srovnám s prvními třemi, tak je tu strašně, strašně moc vycpávky...a málo děje. -
Ale dopíše, on se nás jen těmi neustálými zprávami o americkém fotbalu, seriálu, počítačových hrách a všem tom cestování po světě snaží vystresovat a přitom neustále píše další, tentokrát 2000 stránkový díl.
-
Mě osobně se zdá že se sám tak trochu zamotal, kniha sice dáva smysl ale konec je v nedohlednu poslední kniha Hostina pro vrány nepřinesla žádný velký zvrat, tak jsem zvědav jisi se nejak dočkáme konce :/
-
Ale no tak, stane se tam toho docela dost. Daleko víc balastu měla Hostina pro vrány, Tanec dost věcí řeší (hlavně dlouho opomíjenou Daenerys)
-
Podle mě se mu už ani nechce to dopisovat. Na druhou stranu ale napíše Tanec s draky, kde se de facto nic nestane a co se stane, tak to končí dalšími cliffhangery... Při velikosti té knihy už mohl být konec ságy...
-
podla mna Martin nikdy trony nedopise, v kuse pracuje na inych veciach *13*
-
pan G.R.R. Martin je bohužel až druhý
ale líbí se mí nápad, kdy se autoři knížek nějak podílejí na příběhu her