Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

"Bohužel ani PC verze není bez kompromisů. V Konami zamkli hru na 60 fps a nepodporuje ani ultraširokoúhlé rozlišení." 🤮 F*ck Konami. Opět! Nemluvě o údajném tristním stavu na PS5/PS5 Pro... Další z důvodů proč NECHCI, aby vznikl jakýkoliv další MGS bez Kodžimy/pod Konami.

• V rámci Gamescomu jsem si playtest užil, ale hrálo se Xboxu který klasicky nabízí buď 60fps v nižším rozlišení (tuším Performance mód) anebo 30fps na vyšší.

Rozhodně kupuju, ale až počkám na odladění PC verze.

Obecně mi přišlo u více zkoušených her (God Save Birmingham, Crimson Desert, Sprigan, ...) že hru hodili na nejnižší možný koukatelný rozlišení (nehledě na platformu v které playtest byl) aby to v oné verzi utáhli na rozumný snímky.

• lito

než to podpoříte, koukněte na Digital Foundry, tak hra je v nepřijatelném stavu na PS5 i PS5 Pro, které je ještě horší. 

Ta hra má lokace z PS2 a i při takovém level-designu nejsou schopni přinést akceptovatelnou optimalizaci.

Vše měli vytvořené, nic moc nezměnili, přesto přinesou tohle.

• Derp_1337

To je pořád dobrý. Osobně mě spíš štve stav Monster Hunter Wilds na PC. Na PS5 je to super hra. 

Ale na PC lagující bugfest i půl roku po vydání. Náhodné crashe na plochu atd. O stabilitě co-op multiplayeru snad ani nemá smysl mluvit, když se lidi náhodně po 10minutách odpojují ze serveru. Nehratelné.

A Capcom ignoruje problémy. Žádný hotfix. Prej na podzim by mohl vyjít nový patch, který snad opraví velké množství bugů. 😂

PS: Capcom samozřejmě věděl o tristním stavu PC verze a tak všem novinářům poslal k zrecenzování jenom PS5 verzi.

• lito

tak já mám ve Wilds asi 100 hodin na PS5 Pro,  ideální stav není ani tam, je to takové vyblité a neostré oproti i jiným Capcom hrám viz DD2, textury naprosto mizerné, hraji tedy ve 40FPS mode. Ale je pravda, že crashe na konzoli nejsou. Jinak několik týdnu se v cutscénách nedočítaly textury, takže všude okolo byly 2D placky. To ti recenzenti o konzolových verzích neřeknou. DD2 na režim quality na PS5 Pro vypadá mnohem lépe a ještě má lepší lepší FPS. 

Zcela upřímně ani ten content není nějak skvělý, doporučil bych všem počkat na datadisk, ten z toho udělá určitě lepší hru jako ve finále u všech Monster Hunterů.

89% na OpenCritic svítí za mě jenom za jméno. 

• Derp_1337

V posledních letech se rozmáchá trend, že se vydávají nedodělané neoptimalizované hry.  

Bohužel většina hráčské komunity to nějak začala akceptovat za standart. V novinářských recenzích a v hráčských hodnoceních se to moc neprojeví a všichni potichu doufají, že to vývojáři někdy opraví. (Stížností v diskuzích se nepočítají, protože na to vydatelé z vysoka kašlou.)

A mainstream hráči vesele nakupují a utvrzují vydavatelé v tom, že hráči hry nakoupí navzdory bugům. Smutné.

Jak si řekl, těch 90% hodnocení je nadhodnocená fandy. Navíc OpenCritic vůbec nebere v potaz různá herní zařízení. Na MetaCr. se aspoň proklikáš k PC UserReview a tam těch 54% je adekvátních.

• lito

no, já nemám rád ani user score, kliká se nahoru dolů. Ono, kdyby Monster Hunter měl skvělou optimalizaci a vypadala by ta hra nádherně, tak má na 99% vysoké user score. Mainstream by neřešil to zjednodušení oproti předchozím hrám, mnohem jednodušší level-design atd.

Třeba DD2 je za mě skvělá meta hra, hra která remakuje jedničku v rámci principů světa, tvůrce si hraje s hráči, kritizuje aktuální principy,  logo dvojky se objeví až na po konci hry. Těch meta věcí je tam x, přitom je to stále velice zábavná hra. Tohle ti taky mainstream pozitivně nezhodnotí. 

Za ty roky jsem se naučil poslouchat už jenom sebe. 

Jinak souhlasím, jen mám pocit, že vlastně už se ty hry ani neopravují, kdysi chodily patche, které hry vylepšovaly, poslední dobou tvůrci dají hlavu do písku a nic moc se neděje.

• Corvus
    PC Gamer – 87/100

„Co když Kodžimova přítomnost – nebo jeho absence – nejsou pro odkaz Metal Gearu tak důležité? Co kdyby bylo Konami odvážnější? … Nakonec Delta odpovídá na otázku, kterou potřebovala nejvíc zodpovědět. Dokáže ještě Konami udělat skvělou hru ze série Metal Gear? Podle všech metrik, které mne napadají, naprosto s přehledem.“

- Zajímalo by mne, kolik % vývoje remaku jde na vrub Konami. Jako přímo Konami. Tu hru dělali oni? Nebo jsou vydavatelem? A ano, mluví ze mě hater Konami. Nový MGS bez Kodžimy? Nevím, nevím... 

• Inu, novinářské kopie dostávají pouze významné servery a země s velkým herním trhem. V Česku není ani jedno z toho.

• uaxpk

Jsme 10 milionová země, kde se mluví jazykem, kterému nikdo jiný nerozumí. Na světě je víc měst, která jsou lidnatější než ČR.  

• Herním trhem myslím kolik se tady prodá her, ne kolik máme obyvatel. A prodeje her jsou tady odjakživa bída, tady vždy kraloval warez, mimo jiné Ubisoft už kvůli tomu přestal lokalizovat do češtiny atd.

• Corvus

Strašně vyměklej příspěvek...

• lito

Tak zrovna Games.cz mívají zpravidla recenze day one, jsou na MT, takže Konami možná jenom strategicky vybíralo. Přece jenom optimalizace je prý mizerná, remake, který nemá odvahu nic změnit.

• Corvus

Himl! Jsem namlsanej jako čuník! Už jen 6 dnů! :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit