Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podmizboku

    Super!

  • MartinStary

    Je to nejlepší space opera a rozhodně jedna z nejlepších scifi her/ sérií (vyjma Andromedy kde je neodbytný dojem že na ní přestali pracovat v půlce a pak jen vše sešily dohromady) kterou bych doporučil každému kdo ji nevlastní a to právě v nové edici jen kvůli důstojnější prezentaci vůči moderním předpokladům v prvním dílu o proti původní verzi, ale každému kdo tuto trilogii už vlastní tak jen "Nope No No Nope NOPE" 2 a 3 je cca projeto reshaderem a HD texturami a i jednička zas takové péče nedostala a nakonec pokud nikomu nevadí si to zahrát na PC tak i tu jedničku bych hledal spíš v původní verzi kde všechny tři hry dohromady nakonec stejně vyjdou levněji. (Konzole jsou v tomto případě cílem) 

    PS: Pro PC a samotné EA to není úctyhodný produkt "Remasteru" nebo co to má být když ta péče tam je dost mechanická a bez skutečného nápadu a vztahu. Osobně to přisuzuji tomu že EA za to Chtělo dát co nejméně a dostat co možná nejvíc asi jako z Fifa s transakcemi a vědí že hra bez mikro transakcí pro ně není vysoce rentabilní investicí a tak na ní docela se.ou a moc se to nesnaží ani krýt. 

    PSS: Pokud se bude špatně prodávat tak EA si to ještě s ME4 (nebo jak se bude jmenovat) ještě rozmyslí  nebo ji vydají ve stavu Andromedy (která nebyla špatnou hrou, jen velmi bídným navázáním, jak na předešlé tituly tak částí hlavního příběhu vzájemně na sebe) Abych EA jen nekřivdil, tak má prostě občas i záblesky kvalitních her a ne praček na prachy ale jsou asi tak vzácné jako zatmění slunce i se stejným efektem a to když přijdou tak to stojí za to.

    • Vsude ctu jakesi obecne ody na to, jak je to super, jaky to ma pribeh, ze tam jde randit (kristova noho k cemu to ve hre?) i jak nize nekdo pise "i s obludami" (jeste tomu tak), ale nikde se nepise o pocitu z akce, strelby a boju samotnych. Nize uz mi dobry clovek odpovedel, ze to jde prepnout pomoci modu do FPS, ale cemu se akce podoba nejvic? Tezko ikone FPS: Doomu eternalu. Je to aspon srovnatelne s pocitem z Half Lifu, nebo treba Crysis?

      • MartinStary

        Nejblíž je hratelnost přestřelek asi k sérii Mafia samozřejmě zasazené do prostředí něco jako Destiny a samozřejmě je to RPG na desítky hodin pro kompletysty. 

  • dworkin

    Prospotřebitelskej vydavatel by to dal majitelům původních verzí zadarmo jako dárek za trvající přízeň.

    Normální pragmatickej vydavatel by to dal majitelům původních verzí s 50 % slevou, protože už za 90+% produktu jednou zaplatili.

    EA... No nic.

  • RAMIUS89

    Hej, Mám si kúpiť staré alebo nové? Nikdy som to nehral a neviem či to nieje blbosť.

    • rudysakal

      Za mě byli první a druhý(+ 2 dlc) díl super zážitek (každý dohrán 3x), ale trojka to totálně pohřila. Celkově šla kvalita dolů, ale rozhodující bylo velké finále *. Kdybych to přestal hrát půl hodiny před koncem (konec mise v londýně), tak by se s tím dalo žít. Bohužel konec byl tak ubohý paskvil, že na popud na--aných fanoušků to celé předělali (dlc). Druhou šanci jsem jim raději nedal. Původního zážitku a vize tvůrců se nedočká už nikdo, bohudíky. Ta pachuť je tu pořád 🤮

      *Grande finale: je i název toaletního papírů

      • RAMIUS89

        Ako koncept vyzerá dobre ale bojím sa že to bude blbosť ale nechcem súdiť vopred.

        • Derp_1337

          ME1 a ME2 jsou vynikající hry, které určitě stojí za zahrání. Konec ME2 je fakt epický. Určitě si to zahrej.


          Ale ME3 bych už tolik nedoporučoval hrát. Ten konec je prostě tristní a většina hráčů se dodnes (je to už 9 let!) přes to nedokázala přenést.


          PS: Mass Effect 2 si zahrej společně s DLC "Lair of the Shadow Broker" a "Arrival". Ty dvě DLC jsou prostě skvělé a velmi posunují příběh.

          • RAMIUS89

            Diki určite do toho pôjdem.

            • Derp_1337

              Nz.

              Kdyby tě to fakt bavilo, tak si zahrej i ten ME3. Je to fakt skvělý díl teda až na to, že konec (posledních 30min) má hluboký propad v kvalitě.

  • Mel bych dotaz - jde to hrat z pohledu vlastnich oci - FPS? Co jsem nasel, tak asi ne, ale chci to mit potvrzeno.

    • Derp_1337

      Když střílíš ze zbraně se zoomem, tak vidíš skrz zaměřovač (pohled z vlastních očí) a u zbraní bez zoomu kamera slétne až k rameni hlavní postavy a získáš "skoro" pohled z vlastních očí (vidíš hlaveň zbraně a kousek hlavy a ramena).


      Jinak pokud nedokážeš přežít bez 1st person view, tak si stáhni MOD. Ale osobně spíš doporučuji hrát hru takovou jaká je, ten 3rd person view má své kouzlo (obzvlášť pokud hraješ se základní mužskou postavou a nevytvořil sis nějakého androgynního hybrida 😂 )

      1st Person MOD pro ME2 a ME3:

      https://www.nexusmods.com/masseffect2/mods/232

      https://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/740

      • Dekuji. K cemu jde tak prirovnat samotnou akci? Ac je to asi hereticka myslenka,  tak z videi mi neprijde nejak dechberouci. Jiste, nemuzeme cekat druhy Doom Eternal, ale je to aspon jako napr. Crysis?

        • Derp_1337

          Tak dalo by se říct, že to vzdáleně připomíná Crysis jen ale s tím rozdílem, že to je více taktické.

          Pokud budeš hrát na "Easy", tak si můžeš hrát na ramba a nepřáteli projdeš jako nůž máslem, ale na vyšších obtížnostech je to o využívání krytů a správné kombinace zvláštních schopností a munice (např. na nepřátelé se štíty použíješ energeticky nabitou munici, na brnění nahodíš průpalnou munici, atd. atd.)

          • To mi zase nevadi u akcni hry myslet, v tom Eternalu se taky idealne musi pouzit na kazdeho nepritele jina zbran. Ja se spis obavam, ze jak je Mass Effect primarne RPG, aby ta akce nebyla prilis nezazivna a staticka, treba ty Bethesdovske Fallouty mne po strance prestrelek straslive zklamaly. Je videt, ze ac se to tvarilo jako akcni hra v otevrenem svete, je to ve skutecnosti RPG.

            Crysis je zpetnym pohledem v podstate az stealth hra.

            • Derp_1337

              Tak ME není primárně klasické RPG, ale "vesmírná opera" 😉

              Fakt se nemusíš bát, že by to bylo jako Fallout. S RPG to má společného akurát to, že tam hodně kecáš s postavami. Kromě toho tam ještě vylepšuješ různé schopnosti a ty různé schopnosti používáš na různé nepřátelé.

              Akurát je tam jedna vyjímka, že v ME1 si ještě kupuješ lepší zbraně a zbroje u obchodníků. Ale to v ME2 a ME3 odpadlo. V ME2 a ME3 změna brnění má prakticky jenom kosmetický význam, přičemž většina hráčů si nechala defaultní N7 brnění.

  • Cením Pavla za použití slova brikule 😄

  • Já tu asi prostě nezkousnu to, že bych za ME1 (nejlepší díl série) měl dávat peníze EA. Takže za mě ne.

  • jack

    Asi jsem se těšil příliš a už před pár měsíci mi začalo docházet, že je něco špatně. 

    Ono totiž těch obrázků a videí z LE bylo předem VELMI pomálu. A tím bylo jasné, že se nemají čím moc chlubit. 

    A teď, když je net již několik dní plný reálných GP videí, je mi jasné proč. 

    Přenasvícení LE mnohdy mi zcela kazí původní temnou atmosféru , postavy se leckdy koukají úplně mimo. Anderson se mi nelíbí. Ashley pro mě ztratila rysy v obličeji. 

    Připadá mi prostě, že to projeli AI grafickou žehličkou a nikdo se moc nezamýšlel nad tím, jak zachovat kouzlo původního ME. 

    Celou trilogii jsem dohrál před rokem se všemi DLC ve 4K na PC. 

    LE GP videa na mě neudělala WOW dojem, že to zítra musím koupit. Počkám na mnohé patche a za rok zvážim koupi ve slevě. Ale samozřejmě chápu konzolisty. Pro ty to je asi nutnost, pokud si chtějí ME trilogii najednou v kuse vychutnat. Pro mě by byl jediný důvod - možnost si udělat opravdu hezkou Shepardku. To byl v původním ME skoro nadlidský ukol. Otázka je, zda LE to umí.

  • KronosDeret

    Zcela pokrytecky poruším svoji zásadu, že nostalgie je kořen zla, a do jezírka uhrančivé sci-fi Efektu Hmotnosti se ponořím znovu a rád. V živé paměti mám stále ten pocit, jak moc na mě působilo, že si autoři udělali domácí úkoly a fikci podepřeli uvěřitelnou vnitřní logikou a hypotetickou fyzikou. Miluju ty prostředí, pocity tíživého strachu, skvělý postavy a scénář (1 a 2), miluju tu morální šeď ve který se neustále musíte pohybovat a rozhodovat se. A leitmotif A.I. prosakující celým příběhem. A Tali, ach Tali'Zorah 😍

  • Moc legendárně ten grafický update nevypadá, nic co by za ty léta nezvládly módy. 

    Jediné co na té kolekci bude zajímavé, jsou změny v hratelnosti prvního dílu. Ale za 60E?

      • MartinStary

         Jsou to tři hry u kterých od oznámení RE-Legendary edice uvažovali jen ti co je už hrály, mají je rádi a chtěly by první díl v podobě aspoň s péčí odpovídající mafia definitive edition a pak by to dávalo smysl, ale to co dodávají je za jeden díl (a up-scale by AI dvou) pro majitele původní trilogie s DLCs víc než zbytečné a osobně bych těmi penězi i zatopil a mněl bych z toho i lepší pocit než z dojení od EA.

        PS: Přeji si aby se EA napravilo, ale dokud přes 70% jejich obratu budou dělat mikro transakce ve FIFA. There is no Hope!!! A je mi líto všech lidí kteří v životě hráli jen FIFA a ještě do ní cpou prachy (v podstatě se staly feťáky a EA kartelem).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit