Přejít na výpis diskuzí
Jak se hraje na integrovaných grafických kartách
25.10.2015 | Jan Olejník
194 příspěvků
-
Jako na konzoli. *1*
-
A abych nemusel řešit takovéhle blbosti tak proto mám notas na net a na pořádný hraní ps4 :-P
-
-
"pořádný hraní". *2*
-
-
-
Stolní počítač s windows doma nemám už 4 roky, na AAA mam konzoli, jedine co hraju na notasu je wowko, diablo 3 a starcraft 2, všechny tyto hry na integroavné HD 5000 (2 roky starý notas) rozjedu na High 40-50 fps, wowko to i 60 na ultra ale to je nenáročná hra...
to mi stačí a nemam duvod mít deskop s dedikovanou kartou -
-
za tech cca 20k co te stala konzole + notas (jestli ne vic) se da poskladat PC, ktere utahne hry stejne jako ta konzole + vsechny ostatni vyhody co PC maji
-
-
A bude to PC vážit 1 kg abych ho mohl tahat všude a dá mi aspon 12 hodin na baterku? Práce s PC me živí a potřebuji ji mít přenosnou a na jednom zařízení abych nemusel přenášet data (ani cloudem) mezi dvouma mašinama...
K notasu si připojim Velkej monitor doma i v praci a mužu si to vzít kamkoliv z veškerou prací...
Tzn notas bych měl tak jako tak at bych měl deskop nebo ne, a když pak řeším zařízení jen na hry, je konzole mnohem lepší volba (levnější, učinější, pohodlnější) -
-
Ak tovj NB vazi 1KG a vydrzi ti na baterke 12 hodin, tak to mas asi NB z inej planety *7*
-
-
Macbook air 13" ver. 2013 1,3 Kg vaha, 12 hod výdrž, ale to je už docela starej kousek nove verze z 2014 a 2015 vydržej víc a maj intel HD iris i lepší CPUčka
-
-
Proč to je alternativa ? Je to normální notebook
-
To uz sa ale nebavime o klasickych NB, ale o kdejakych alternativach, ako napr, tablet s klavesnicou a pod.
-
-
-
Jj, mluvíš mi z duše
-
Pohodlnější rozhodně, o tom žádná. O levnější a účinnější by se dalo vcelku dost polemizovat, ale nerad bych zas rozpoutal diskuzní apokalypsu =)).
-
-
Tak ja znam svoje potřeby, na PC sem odehral 10 let a nelituji jich, ale momentálně jsem ve stavu kdy je pro mě Konzole z ruzných specifických duvodu lepší. Co je dobre pro mě pochopitelně nemusí být dobre pro někoho jiného.
-
-
Rozhodně, nesnažil jsem se být konfliktní - jak to komu vyhovuje, tak nechť si hraje - to hodně lidí nechápe, když někdo uvádí jaká na své platformě shledává pozitiva, dost lidí to okamžitě považuje za nucení, aby na oné platformě hráli taky =).
-
-
-
-
-
-
Tušíte prosím vás někdo, zda jsou současné intel HD grafiky už výkonější než staré dedikované grafiky s 512mb typu nvidia quatro fx770 či ATI radeon - tedy karty, co frčely 4-5let nazpět? Řeším dilema, zda je pro grafickou práci vhodnější starý hig-hendový repas s nějakou z těchto karet a nabušit ho dokoupenou ramkou či zda je lepší prostě koupit něco současného za 10 000kč s integrovanou HD od intelu.
-
-
a terazky mi povedzte, kefalin, co to je pre vas taka graficka praca?
nejlepsi bude bavit se o konkretnim programu, ale obecne, integrovany grafiky jsou jen spatnej vtip a delat s nim v nakym cad programu by bylo vylozene za trest, to bych veril uz ty quattro spis, protoze ma tomu uzpusobenou architekturu
a nedavno jsem vybiral repasy a pokud mluvime o tom stejnym (zase by bylo nejlepsi konkretni kompletni oznaceni tech karet), tak ty "herni" grafiky od ati byly totalni krapy, na hry i praci k nicemu, to byl low end uz tenkrat, uz tenkrat totiz frcely jiny, vykonejsi
ja bych vzal repas a koupil do toho soucasnou grafiku, naka ta starsi i5 poslouzi dobre, akorat trosku vic proudu sezere
procesor za 10 000 ti tezko vynahradi ten rozdil vykonu, procesory i kdyz maj dneska uz nekolik jader tak v paralelnich vypoctech/operacich proti dedikovanym grafickym kartam brutalne zaostavaj
jinak bacha u toho repasu, mivaj slaby zdroje (klidne 215-250W jsem videl, holt jsou do kancelari), takze do toho nemuzes dat jakoukoliv raketu, ktera by ho potrebovala celej pro sebe *1* -
-
Dík za názor, jde o zpracování fotek ve photoshopu a občas nastříhat nějaké to video v nějakém amaterském programu...
Koukal jsem na userbenchmark a podle těchto testů např stará onehdá prémiová mobilní grafárna nvidia quatro fx 770m za současnýma "zobrazovačema" od intelu dosti zaostává...nechce se mi tomu věřit, ale žádné solidnější srovnání se mi nedaří nalézt
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-Quadro-FX-770M-vs-Intel-HD-4400-Mobile-1011-GHz/m7999vsm7668 -
-
a kolik za to chces dat? mne se porad zda lepsi repas s rozumnou i5 a k tomu nova grafika, nez samotnej high end cpu
ten test mrknu az jindy, ale ty quattro jsou delany pro cad systemy, takze treba na hry to nebude urcite optimalni, a kdo vi, co v tech benchmarcich bylo, co se testovalo -
-
ale jak pises photoshop a video, to bude hodne o cpu... by se chtelo zeptat nekoho s realnou zkusenosti
-
-
-
-
-
Já vám napovím dobré to asi nebude *4*