Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • maros.goc

    "například s různými indikátory nebo minimapou, které by měly být stále na očích."

    - nie nemali, tie by na obrazovke byť totiž vôbec nemali

    • Derp_1337

      lol

      Tohle fakt záleží čistě na hře. Třeba Counter-Strike si bez radaru, který vám zobrazí přibližné pozice spojenců (popř. odhalených nepřátel), ani nedokážu představit.

  • Paulcz

    Klasickej předraženej Samsung šmejd. Navíc monitor má označení "Flicker-Free", jenže při měření to vůbec flicker free nebylo, klasická PWM regulace podsvícení.

  • risa2000

    Až budu chtít fakt velký monitor na hraní, tak si koupím BFG Display, až ho konečně někdo vyrobí. Tahle nudle mi přijde zoufalá, a ten screenshot z project cars vypadá spíš jak momentka z tanku. Navíc, za ty peníze, začíná být zajímavá možnost i VR.

  • Jack1947

    49" na monitor je trochu moc, ale proti gustu ( dostatkupeněz samozřejmě)

    • radim.zaty

      To jsou 2 x 27" vedle sebe, žádné drama. Sám na práci používám 2x27" QHD (doma Dell UP2716D, v kanclu HP E273q) a je to naprosto v pohodě.

      U této nudle by mi vadilo nízké vertikální rozlišení, ale chápu, že na hry by to bylo zbytečné, jen by to zvyšovalo nároky na výkon.

      • Jack1947

        Tak jistě někdo má sotva 49" tv, navíc za podstatně menší částku, ve 4K si ještě tolik nezahraje, ale jak řikám když někdo má koupí třeba koupí i něco lepšího a většího ( zdali to vůbec existuje) 😀

        • radim.zaty

          Hele je to fakt o osobních preferencích. Já bych nad tím přemýšlel do kanclu, tam nehraju, ale to nízké vertikální rozlišení bych už nechtěl, už mi přestává stačit i těch 1440, ale 4K nechcu a displeje s 2560x1600 jsou předražené.

          Na doma bych to nechtěl vůbec. Vyhovuje mi hrát na 16:9, takže jeden monitor vypnu a těch 27" mi stačí a mám na to napojenou i PS4.

          Nicméně chápu, že kdo hraje simulátory (ty opravdové), tak takový displej uživí.

          • Jack1947

            Tak já to beru podle sebe o něco menší tv před ksichtem je prostě celkem moc, všechno by mělo mít limit. Podle mě na simulatorY mají jiné věci, třeba kokpity ale to už jde do mnohdy statisíců.

  • MishKonn

    Koupil jsem si ho cca před rokem. Fungoval týden, potom se objevila na levé straně prasklina. Nejsem schopen od té doby u Samsungu vyreklamovat a Samsung si stojí za tím, že jsem si monitor poškodil sám. Při vyhledávání na fórech nejsem jediný, komu se toto přihodilo - uživatelé náchylnost monitoru připisují nešetrnému výrobnímu procesu a vzhledem k unikátnosti monitoru, co do velikosti, zahnutí a váhy, též neoptimálně designově vyřešeném rozložení této váhy. 

    Za sebe tedy výrazně nedoporučuji pořizovat a´t již funguje jakkoliv, protože mám doma těžítko za 38 tis. Kč. 

    • radim.zaty

      Šel bych do občanskoprávního sporu. Pokud budete schopen prokázat, že tento problém není ojedinělý a lze tedy předpokládat, že se jedná o konstrukční vadu výrobku, nemá výrobce šanci to vyhrát. 

      Samozřejmě si nechte vypracovat znalecký posudek, kde znalec vezme v potaz, případně i zkontaktuje lidí z fóra, kteří mají stejný problém.

  • MalyZeli

    Nedokazu si prestavit tohle mit treba pul metru pred sebou na stole, osobne bych do tohodle nesel.

    • Jack1947

      Z toho by ses pozvracel přinejmenším 😉

    • walltar

      No tak vzhledem k tomu rozlišení a DPI to bude podobný jako by si měl 24" monitor pul metru před sebou... trochu horší, ale asi nic kritického.


      Jen tam budeš mít další velkou plochu na bocích, takže se zlepší periferní vidění.


      Podle mého názoru jsou tyhle širokáče strašně předražený... Za 10 - 12tis si můžu koupit 3x 27" monitor a rozjet ho v eyefinity. Bude to mít mnohem lepší rozlišení, můžeš si ty boční monitory otočit do úhlu jaký chceš a chová se to buď jako 3, nebo jako 1 monitor... takže lepší použitelnost jak na práci, tak na hraní. Velká nevýhoda bude rámeček... já za sebe můžu říct, že mě absence rámečku za 20tis nestojí (dlouhou dobu používám 3x 24" monitory) jediné u čeho mě to opravdu vadilo byly filmy... no a za 20 tis. co mě zbude bych si asi mohl na filmy koupit projektor, televizi, nebo něco takovýho.


      Takže za mě to samý... za tohle cenu fakt ne.

      • honcka

        Můžu to celkem porovnat, měl jsem 24" 16:10 a 2x20" 4:3, u nějakých her to bylo super, u některých (elite dangerous) mi UI vycházelo přímo do rámečků a nic s tím nešlo dělat. Te´d mám 35" UWQHD monitor a funguje všechno OK, sice je to o něco užší, ale nemusím nic řešit.

      • Duncan66

        Ta cena je fakt dost velka a mi osobne vadi uz nizke rozliseni na vysku. Jste bych zminil, ze kdyz chces, tak si muzes ty bocni monitory vynout a mas mnohem mene svetla, co ti sviti do ksichtu.

    • drasta

      Ja taky ne ale hlavne kvuli relativne malymu rozliseni. Jinak tam fakt problem nevidim. Jestli hra funguje jak ma tak pri takovym pomeru stran jenom vidis vic do stran a o nic neprichazis.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit