Přejít na výpis diskuzí
Jak se prezentuje Crysis 2 ve 3D aneb poznej svého redaktora
31.3.2011 | Redakce Games.cz
40 příspěvků
-
No tak to se nedá poslouchat....
-
-
Proboha lidi! Zamyslete se nad tím, co tady řešíte. Je mi z Vás do smíchu. Moc mě baví pozorovat jak se většina lidí snaží svou myšlenku zamaskovat do ,,objektivního" kabátu a ikdyž tyto flejmy absolutně ignoruji, tady jsem se hlasitě zasmál, když jsem četl uživatele Crook: vyjmenoval bych ti x hiphopovych interpretu, ktery jsou (co se textu, napadu, ruznorodosti, instrumentalni stranky, atd. tyce) mnohem dal, nez vetsina jiny hudebni produkce.
Já jsem se mohl potrhat smíchy u toho bodu ,,instrumentalní stránky". Naprostá většina hip-hopu totiž instrumentální není (doufám že autor příspěvku rozumí slovu instrumentalní, protože jinak se nemáme o čem bavit). Co se týče techniky hraní (posuzuji z vlastních zkušeností, jelikož hraji na bicí) je hip-hop snad vůbec nejjedodušší, protože drtivou většinu písní pokryješ čtyřčtvrťovým taktem. Instrumentálně je pak težší v podstatě vše od jazzu až po avantgardní doom metal.:) -
-
Ty jsi teda pripad : )
Takze hrajes na bici, a vis co je "instrumentalni"? Mamka bude pysna, ale muzes mi verit ze asi nebudu sam, kdo to tak nejak tusi taky. : )
Nevim jak te mam brat vazne, kdyz jsi treba schopnej napsat, ze je tezsi vse "uz od jazzu" : D
Ten je u tebe komplexitou hned nad tim hiphopem? Nepletes si jazz, a JayZ? Kdyz pripoctu "az po avantgardni doom metal", tak je videt kde lezej tvoje preference, a nakolik se jima nechas ovlivnit.
Ne - netvrdim, ze by to melo byt neco co zahraje kazdej, ale jako bubenik snad sam vidis, ze je to predevsim o rychlosti, nez o cemkoli jinym. Ja bych rek ze je to krec, ale kazdymu co je libo, ze...
Sam aspon chapu, ze nemuzu uplne odsuzovat zanr, do kteryho tak uplne nevidim. Jasne ze mi spousta stylu nevoni, ale uvedomuju si, ze to je dany ale UPLNE jinejma duvodama, nez nejakou pochybnou "objektivni kvalitou"
Asi je naivni ti tady ukazovat, ze mozna i ten hiphop by te mohl v leccems prekvapit, ale aspon namatkou: (youtube ma koukam sileny mezery..! ... spis z nouze, dostatecne proflakly:
http://www.youtube.com/watch?v=8dY7BrrWrZs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GlhuUADGZCc
(a milovnik snad jakyhokoli zanru musi vedet, ze cim hloub clovek kouka, tim lepsi veci vetsinou nachazi - pohled outsidera je opravdu pohled mimodeje, a pokud si pripada, ze ma valildni nazor, tak se seredne plete *2* pac a pusu) -
-
Jezis, to jsou jeste navic jiny songy nez jsem myslel : D
To je fuk - stejne se uz asi nadosmrti budes klanet jen tomu metalovymu (nebo jakymuze) bohu -
-
Já věřím, že jako nehráči ti přijde cokoliv rychlejšího jako bezproblémový part, já jakožto hráč s tebou musím nesouhlasit. Tom Sawyer JE SLOŽITÝ OPRAVDU HODNĚ pokud se nepletu je to 7/8 takt! Tvé terminologii s jednou dobou už vůbec nerozumím - takt totiž určuje přeneseně počet úderů do hi-haty za JEDNU DOBU! To co jsi psal pak o těch jednodušších přechodech mě pak opět donutilo se zasmát.
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_462987&v=CWki-Jac8H0&feature=iv
http://www.youtube.com/watch?v=nBQWaCLlK9Y - podle mého nejschopnější bubeník všech dob - když už si tady pouštíme drum-sola.
Moc rád bych věděl jestli jsi někdy hrál na bicí, jestli ano pak víš, že umění basového bubnu je více méně to nejtěžší, co se učí, a koordinace axis-pedálu a držení tempa 175 na bassu je obrovský krajíc chleba, který já bych si po čtyřech letech hraní neukrojil ani náhodou. Příklad Jojo Mayer je pak klasická zábavka, která se ukazuje lidem, co hraní na bicí nerozumí a ty jim chceš takříkajíc ,,otevřít hubu", také tí posílam Bellsona, který bude mít podobný efekt.
Samozřejmě metal který jsem ti poslal je příklad především rychlosti (tvůj názor, že naučit se rychlosti je jednoduché, je promiň mi to k smíchu). A pokud bys třeba měl zájem o avantgardní metal zkus třeba Green Carnation a jejich píseň Light of the day, day of darkness, která má přes hodinu a její text je zhruba na sedm stran a nebo Draconian.
Těžko se s tebou bavit když mi řekneš, že jsem se přecvak s RUSH (progresivní rock a jazz). Omlouvám se že jsem omylem postnul právě rockovou píseň.
Calling už tak dobrá volba nebyla, což teď kvituji. A svojí ukázkou jazzu jsi vpodstatě potvrdil más slova - takže děkuji.
Jo a je mi dvacet.:) -
-
**kdyz nekdo vesmes banalni vec povazuje za komplexni, a naopak**
nejak jsem se zamotal a hadam ze je to celkove jeden velkej bordel kdyz zas rychlejc pisu nez premejslim...
ale tady asi ani nic jinyho potreba neni. ze se my dva nedohodnem jsem pochopil davno, takze preji dobrou noc -
Tak jo - ocividne na vkusu zalezej i veci, ktery bych cekal ze uvidi kazdej...
S tim ze hrajes ctyri roky a je ti dvacet jsi me popravde zaskocil, ale ze ti to dela cest bych teda nerekl : D
Jestli ty se smejes treba tomu, ze jsou podle me ty prechody jednoduchy, tak je fajn ze se pobavis i ty, protoze smesny byva objektivne spis to, kdyz nekdo vesmes banalni vec povazuje za primitivni : )
Vlastne nema cenu se rozepisovat. S clovekem co si proste vzdycky bude pripadat jako ten povolanejsi se vazne nema cenu bavit.
"klasická zábavka, která se ukazuje lidem, co hraní na bicí nerozumí a ty jim chceš takříkajíc ,,otevřít hubu"" je perfektni popis toho, jak ja cejtim tu "avantgardu" kterous posilal. Mame teda asi kvuli rozdilnymu vkusu naprosto opacnej pohled na vec, a nemel bych problem to respektovat.
Co je ale fakt nepochopitelny je, aby nekdo pri takovymhle zdrbnuti jednoho z nejuznavanejsich soucasnejch person potom vyzdvihoval uplne banalni rockovy bici, co predvadi 13ti letej (!) kluk. To fakt myslis vazne? Nebyl to teda for? Ze mi to prijde divny je pro tebe znamka toho, ze se mnou neni rozumna rec? A prog.rock jako priklad jazzu? Proste jedno velky WTF, ze to tak musim rict.
A jeste delej debila ze me.. (Take Five jsem uvedl ciste pro kontrast s tebou uvedenym "jazzem"
*7* )
Terminologii mas zda se mi taky znacne popletenou, ale jelikoz jsem do hudebky nikdy nechodil, tak se o tohle prit nebudu. Jak dlouho a na co vsechno hraju bys mi treba neveril, a i kdyby tak stejne nemyslim ze by to neco znamenalo. Ver mi ale, ze (i kdyz na bici jsem hral spis okrajove, pred lety) bych toho Sawyera zahral s prstem v prdeli. Vubec mi tvoje argumenty prijdou jako moje, prohnany nejaky umocnovacem a obracecem naruby. Napr. me jako znamka "nehráče" prijde naopak to ze ceni rychlost nad slozitejsi timing a podobny veci. A mimochodem znam kluka metalistu co hraje cca tri roky a takovyhle srumce s dvojslapkou dava bezproblemu. Opravdu to je jen o tom najit tu spravnou krec.
-
-
Bohužel jsem nikde nenapsal, že hiphop nesnáším, nebo že by mi snad vadil. Možná právě naopak, hip-hop jsem poslouchal na základní škole a pořád k němu mám velice kladný vztah, teď jsem většinou u avantgardní hudby.
Co se týče toho jazzu, tak skutečně minimálně na bicí je to hodně vznešená a složitá hudba. Příjde-li na ten avantgardní doom metal, tak jsem v životě neslyšel nic těžšího, při tempu 75, což je podobně rychlé jako spousta hip-hopových písní.
Ty dvě písně co jsi na ně odkazoval, tak na těch jsem si vyloženě pochutnal a nemůžu k nim říci sebemenší kritiku možná až na ten beat, který je přesně jak jsem tvrdil 4/4 a tím pádem naprosto jednoduchý na zahrání, technicky to nemá naprosoto žádné vrstvy.
Nevěřím, že bych tě přesvědčil ale podívej se na toto:
http://www.youtube.com/watch?v=c3VYc8NJzjA - To je ten jazz-na techniku tak dvakrát náročnější.:)
http://www.youtube.com/watch?v=g0BTamZrYhM - a tady něco z rychlejšího metalu - sám uznej že technicky je to úplně někde jinde a zaměř se především na nohy:)
Čau a měj se pěkně. -
-
Mozna jsi nepsal, ze hiphop nesnasis, ale vlastne jsi ho radil az nekam uplne na pahudebni dno (nebo ne??), coz je nazor znacne nefer, navic casto vyvolanej jen prislusnosti ke stadu opacnymu.. Ale OK, taky se teda mej pekne..
Vlastne jsem ti zacal rozumet, a do chvile nez prisly ty odkazy jsem ti i veril ze vis o cem mluvis.
Neprecvak ses?
Ten priklad jazzu mi to totiz prijde minimalne k pousmani, a metalova predvadecka je vlastne taky naprosto rovnej, a - kdyz si odmyslis vsechny ty dvojslapkovy (a jiny) virbly - vlastne skoro presne klasickej "hiphopovej" (metalovenarezovej zacatek dokonce JEDNOdobej, takze uz VUBEC nevim proc se mame bavit o taktech, dobach, a vrstveni *7*). Obcas nejakej jednodussi prechod, ale fakt jediny, cim to muze cloveka oslnit je prave ta rychlost. Ta chce taky samozrejme cvik, ale ze by to mel byt priklad nejaky bubenicky ctvrty mety? Spis mi to prijde jako opijeni rohlikem. Jako zacinajici fotograf, kterej foti a ve photoshopu zakladnima, efektnima filtrama prohani zapady slunce - taky to treba spouste lidi muze pripadat uzasny, ale vlastne na tom nic neni, ze..
To je teda asi jen muj arogantni nazor.
(Ale tim prikladem jazzovyho rytmu jsi me dostal - jsem blbej ja, nebo dnesni pohled na jazz? Jako jazzovou klasiku si teda predstavuju treba Take Five - taky nic tezkyho, ale strukturou uplne jinde: http://www.youtube.com/watch?v=o2In5a9LDNg)
Jestli nehrajes moc dlouho, tak chapu, ze je clovek vykulenej hlavne z rychlejch narezovek, ale poletech se na to vetsinou zpetne podiva jako na exhibicionisticky onanie. To neni pripad jen muj, ale mnoha starsich a daleko lepsich muzikantu. Porad ale samozrejme velkou roli hrajou osobni preference - proste vkus. Vkus hybe vsim, a kazdej ma pocit ze ten jeho spravnej, ale porad myslim ze zrovna u tech bicich jde narocnost posoudit vcelku objektivne.
I proto, ze mas podle vseho hiphop v zivy pameti jeste ze zakladky, hadam ze jsi jeste dost mlad - leccos by to vysvetlovalo : ) Treba by te bavilo namisto rychlosti jit spis technictejsi, barvitejsi cestou...
Tohle je treba dobra skola (hlavne teda tak od poloviny): http://www.youtube.com/watch?v=9rb5Gxcgud4&feature=related
(A jo - je to vtipny, co se muze stat z diskuse na tema "Crysis2 3D" - spis mi ale prijde lito, ze tu plytvam takovym mnozstvim moudrosti : D)
-
-
-
-
No to počkej, teď je moderní dát do hopu různý nástroje. Ale to je stejně taky počítačem.
Crook: "Vtipny ale je, ze hiphop jako "nehudbu" nejcastejc odsuzujou lidi, co si pak jdou pustit nejakej metalovej narez s parohacem o trech tonech - z toho by i tomu Amadeoj srdce zaplesalo, ze?" Víš, on metal narozdíl od hip-hopu je docela široký pojem, ale něco jako "nářez s paroháčem a o třech tónech" mi nezní zrovna jako definice nějakého metalu nezní.... -
-
Tobe tak nezni, ale kazdej druhej by to tak definovat mohl. Treba ten kdo metalu moc nevidi a mele nesmysly. Tak jako je to s tebou a hiphopem : D
-
Když pominu naprostou demenci řešení hudby v diskuzi o reportáži Crysis 2 3D, tak jak říkám instrument = tzv. ,,živý nástroj". Když se správně a kvalitně nazvučí řekněme virbl, bude znít vždycky několikrát lépe živý než ten, který je prohnaný určitým post procesem, aby se dal použít počítačem. Navíc nikdy a to důrazně opakuji NIKDY se v počítači nebudou dát nastavit zásahové zóny (na kraji zní virbl jinak než uprostřed).
-
-
A?
Ok - vetsina mainstreamovyho hiphopu je tvorena umele, ale svoje publikum ma, a hlavne tema vecma ktery zna clovek ty, zadnej zanr nekonci.
Tvuj nazor na hiphop je platnej asi tak, jako nazor hiphopera na metal.
Dal se o tom fakt bavit nehodlam, hiphop fakt nezeru, a posloucham tak dvakrat do roka. Akorat mi vadi ta mezi lidma tak oblibena predpojatost, maskovana za nejaky "hlubsi porozumeni" *12*
-
-
-
-
To si potom určite nepočul Rytmusa.
-
-
Aááá .. páni jsou odborníci přes hudbu :-). Kolik pak jsi toho v hudbě vytvořil, že veřejně haníš a je jedno koho ????? Máš snad svůj ksift na obalu nějakého CD ???
-
-
Aááá .. oblibeny "argument" (vetsinou?) tech jednodussich..
Kdo je prosimte "odbornik pres hudbu"? Urcite ne ten, podle koho je samotny vydani CD znamkou kvality.
Kdyz to lidi kupujou, tak prece MUSI bejt dobrej muzikant, ze? : D
Uvedom si prosimte, ze hudba se objektivne hodnotit neda. A pokud aspon do urcity miry jo, tak prave lidi ja Rytmus jsou prvni na rane.
To je fuk - rekl bych ti jen "TAK-TO-PO-CHOP-UZ-JE-KO-NEC" : D
Rap at its best, right nigga? : D -
člověk nemusí být skladatel a hudebník aby poznal dobrou a špatnou hudbu. Osobně si myslím, že recitující ne.gři mezi dobrou hudbu rozhodně nepatří..
-
-
Smarja.. Diskuse o hudbe na games.cz : D
Osobne si muzes myslet co chces, ale odsuzovat celej zanr je nesmysl.
Rytmus je samozrejme mimo, ale vyjmenoval bych ti x hiphopovych interpretu, ktery jsou (co se textu, napadu, ruznorodosti, instrumentalni stranky, atd. tyce) mnohem dal, nez vetsina jiny hudebni produkce. Ze to nekoho nebavi je jeho vec.
Vtipny ale je, ze hiphop jako "nehudbu" nejcastejc odsuzujou lidi, co si pak jdou pustit nejakej metalovej narez s parohacem o trech tonech - z toho by i tomu Amadeoj srdce zaplesalo, ze? : D
(ne ze by hiphop patril zrovna mezi moje oblibeny zanry - jen me bavi jak jsou lidi kratkozraky, a jeste si pritom pripadaj "spravne" : ))
-
-
-
-
Me se to libi.
-
-
Obavam se, ze malo kym vyuzivane 3D nezakryje fakt,ze PC hraci dostali jen konzolovy port se slabou grafikou.
I po tech letech je Crysis 1 stale lepe vypadaji hrou nabizejici daleko lepsi "sand box" hratelnost.
Tot aspon muj nazor. -
I don't get this....
-
-
You are not the only one..
-
No wonder, you have somehow stumbled across a Czech website, pal.
-
-
Jak jsem řekl, bohužel jsem od RUSH omylem zvolil rockovou píseň, ovšem 7/8 takt se běžně používá v jazzu, takže to až zas takový úlet nebyl. Já jsem tě ale navíc nijak nechtěl zesměšnit.
Nicméně když napíšeš, že by si ,, s prstem v prdeli" dokázal zahrát tu píseň od Rush, když si podle svých slov na bicí hrál jen okrajově, to bych si melrád poslechnul. Já hlavně netvrdím, že je to nezahratelné. Dva týdny cvičeni podle not a poté ti to zahraju bez problémů zpaměti. To o co šlo především, je největší jednoduchost hip-hopu a nikdo ani TY mi nebude tvrdit, že zahrát 4/4 takt je hudebně složitější než 7/8. -
-
Neboj, nebudu.
A na to, co predvadi ten klucina ve videu bych si do ty riti mohl strcit ruku celou.
Nech si o mne zdat : -P
-
-
bude tam určitě někdo z FakeEverestu a TheBlogIsALie *4*
-
Tan článek nám měl říct, že lidi z Games.cz si to můžou zahrát "doma" a tak takové prezentace nemají zapotřebí :)?
Nějak jsem nepochopil, proč je psán lehce jízlivým stylem a proč ve výčtu redaktorů nebyl poznán nikdo z Games? -
-
Ten clanek mel rict, ze se konala akce, nic jineho :) Redakce Games byla pozvana, jen to holt casove nevyslo....a navic, psat, ze jsme na videu videli sami sebe? To by asi neslo. A jizlivym stylem? To snad ani ne, ostatne je tam uvedeno, ze i na tom blogu je treba neco placat SMYSLUPLNE, takze tak :)
-
-
pan tlamicka je jeste nekam pozvanej?.. hmm
-
prosím ta písnička je fantastická můžete my někdo říct název
-
-
hrozná??puvodní verze od Franka Sinatry je lepší
-
-
Tahle verze taky asi neni cilena na lidi, ktery aspon vedi, kdo vubec Sinatra je : D
-
-
Vim kdo to je, libi se mi puvodni verze, ale tohle take jde poslouchat. A libila se mi i ta verze "Empire State of Mind" Jay-Z | Alicia Keys, i kdyz to bylo vlastne uplne neco jinyho, ale namet stejny:-)
-
-
jasně že originál je lepší to ale nemění nic na tom že mě tahle verze taky zaujala
-
-
-
-
diky moc... rychlá odpověď :)
-
B.o.B Ft. Alicia Keys - New York New York :-)
-
-
Sranda. Jízlivej článek ve stylu bulváru a autor "redakce".
Si asi začnu číst i AHA, abych byl informován :D -
tadle hra je nablejskana hruza ... crysis 1 je lepsi
vosekanej konzolovej port ,,l,.