Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to drahý. Hlavní problém je podle mého přidaná hodnota ve srovnání např. s NDS. 3D display a Zelda je málo. Možná kdyby bylo více zajímavých her, ale tohle je zatím opravtu jen DS s 3D. Herně to moc nového nepřináší.
  • Core
    Potom, co jsem si kdysi pořídil PSPčko a rok mi leželo na polici (až jsem ho věnoval i s 5ti hrami švagrovi), nepředpokládám, že bych si koupil něco, co mi vydrží 3,5 hodiny a "celých" 20 minut (když si zvyknu) mě nebolej oči! Paráda! Ale ne pro mě. Mimochodem, designově tahle mašinka působí jako ty papundeklové kousky z tržnice našich šikmookých spoluobčanů.
    • Osobně mám PSPčko také už něco přes 5 let a jsem spokojený. Pravdou je, že u toho člověk netráví hodiny, ale na občasné projetí netu, když už je PC vypnuté, nebo na online rádio před spáním s nastavením vypnutím to není zlé. No a hry - sem tam si najdu tu čtvrthodinku na odreagování. Momentálně ujíždím na Minis hrách. Samozřejmě na CFW :)
    • Kdy by sis tenkrát místo hloupého PSP koupil DS s obrovskou knihovnou her, tak by dnes mluvil jinak.
      • Core
        Nemluvil. Věř mi. Co se týče PSP, tak jsem v té době projel XY herních fór zaměřených na handheldy a vybral jsem si 5 her, které byly uživateli a hráči hodnoceny naprosto nejlépe. Zjistil jsem, že mě prostě nebaví hrát na něčem podobném. Ať jsem jel/šel kamkoliv, přístroj jsem bral sebou, ale nikde mě nechytlo hrát, ať už venku či v tramvaji. Na to je to prostě krátký čas... Chtěl jsem přijít na to, co na tom tolik lidí má a zjistil jsem, že tomu se nedá říkat hraní, takže jsem se vrátil pěkně k rpgčkům *1* Přístroj jako takový se mi hodně líbil, podle mě je PSPčko designově o několik úrovní výše než tohle...

Hlavně mi přijde k smíchu, že tahle zařízení opravdu nic nevydrží (baterie) a když si přečtu, že si oči musí zvyknout na efekt, který má handheld prodávat a že po přivyknutí si člověk zahraje i 20 minut... To mi přijde absurdní... Stejně tak jako bojkotuju filmy ve 3D, tak i tohle bych si nepořídil. Čili pořizovat si něco, co mi vydrží tak na cestu do práce a z práce a ještě mě z toho začne bolet hlava, během čehož si v narvaném autobusu stihnu zahrát 3 levely v nějaké hopsačce (o rpg/strategiích kde je potřeba určitě používat i stylus ani nemluvě) a se sluchátkama, abych něco přes hluk slyšel - to opravdu nepovažuji za hraní *6*

Samozřejmě, že proti gustu... Ať si hraje každej na čemkoliv... Ale já bych opravdu názor neměnil, i kdybych měl sebelepší mašinku. Nepovažuji to za kvalitní hraní. Pro mládežníky, co chtěj zapůsobit dobrý... *4* No a teď mě můžete "umínusovat" *1* *1*
        • Já hrál hodinu a jenom mě trochu pálilo v levém oku *1* . To že je slabá batekra je špatné no, nicméně já mám vyhlídnuto a očekávám spoustu her který si jinde nezahraju. Já zapůsobit rozhodně nechci, já se chci prostě pobavit *1*
          • Core
            Jasný, jak jsem napsal, každému co jeho jest. Mně odešel přes minulé léto PC po XY letech a tak mám nyní jako nouzovku notebook a ani na něm mě hraní nebaví... Jsem holt kovanej PC hráč.
  • smejki
    A tenhle článek je jako o čem? odkdy je cena určena náklady na výrobu, krindapána?
    • Naprostý souhlas. Někde při výpočtu zisku udělali soudruzi z Nintenda chybu, když si mysleli, že přidají 3D display a DSko prodají uživatelům podruhé.
    • Tak Tak
      Autor zabudol aj na taku "malu" polozku ako vyvoj produktu ktory moze trvat niekolko rokov a stat aj mld USD!!!
      To ako keby vycitali automobilke ze auto sa vyraba za 30000 a koncova cena je 45000. Testy a vyvoj kto zaplati dedo mraz?????
  • posila
    Osobne nejsem pripraveny zaplatit za handheld nebo mobilni telefon vic nez za velkou konzoli.
  • Podle vás je to moc? Pánové já sem zvědav co budete říkat až se bude NGP prodávat za 12 tisíc *1* .
    • NGP bude cenou pod 7 tisíc korun. Sony si nemůže dovolit nasadit cenu výše než u PS3 zvláště ne u tak riskantního projektu.

Navíc pokud vím, už o tom někde padla zmínka, sice ne oficiální ale náznaky ceny pod 7 tisíc byly.
      • Divil bych se *2* ten HW neni tak levný jako ten v DS. Nicméně jak sony ukázala s PS3, nemá problém nasadit nižší cenu i stim že bude na každém kusu prodělávat.

Jinak těch 12 to byla samozřejmě nadsázka, ale vážně tak na 8999 bych to klidně u nás viděl. Hmm takže ono možná jak píšeš v zahraníčí by to bylo tak 7 tisíc *4* .
        • No u nás bude cena určitě vysoko nad hranicí 7 tisíc. :-) Já myslel spíš launchovou cenu. Vnitřnosti dražší sice má ale narozdíl od Ninetnda má Sony smlouvy se svými výrobci tudíž ta nejdražší záležitost (procesor) bude značně levnější tam bych viděl největší šanci ušetřit.
          Uvidíme, nechme se překvapit, zatím jsou to jen spekulace, osobně si myslím že launch bude kolem těch 7 tisíc ale to se dozvíme až někdy v říjnu :-)
    • Ano bude to oprávněné, kvůli hi-tech součástkám. Stejně jako v PS3 byl cell a blu-ray. Ale mě je to upřímně jedno. Mě je jedno kolik jim stojí vyrobit jednu konzolku. Mě zajímá jen kolik za ní dám já.
  • eurogamer.net bych neveril ani pozdrav...
  • Copak nikdo nechape, ze je tam potreba zapocitat i vyvoj toho zaarizeni?
    • Vývoj? Je to DSi akorát z 3D displayem a ten Ninetendo nevyvinulo, technologii odkoupily. Tudíž náklady na vývoj jsou minimální.

Dodatek: Otázka zda-li je předražené, to že si musí hradit vývoj je jejich problém, ne koncového zákazníka, který chce hotový produkt.
      • DSi s 3D displejem? Nejdřív si zjisti podrobnosti, než tu budeš plkat takový nesmysly. 3DS má naprosto jiný vnitřnosti, schopný produkovat pokročilou grafiku předčící např. Wii. A to nemluvím o gyroskopu.
        • Hrál jsem si s tím na představení v čechách v únoru a ona "pokročilá grafika" jak ty o ní mluvíš je velice nepěkná, čtvrečkovaná a celkově nezajímavá.

No má nové grafické jádro to je pravda a je pravda že ono grafické jádro si vyvinulo samo Nintendo ovšem to je celé. Zbytek jsou jen kosmetické úpravy a marketingové tahy odkoupené technologie. Tudíž o tom mám zjištěno očividně víc než ty. Gyroskop považuji za samozřejmost v každém zařízení hrajícím si na "novou" herní platformu.
          • No, a odkup technologie taky není zadarmo, ne?
  • Urug
    Je to drahý jak kráva, dyť stim ani nejde volat...
  • U nás ano, conquest opravdu cenu nastřelil. Pod hranicí šesti tisíc korun bych viděl cenu uměřenou.Za 6500-7000 seženete nový Xbox a pár her k němu. Navíc onen 3D efekt, já nevím jak ostatní, ale ten display je dosti marný. Handheld bych si koupil kuli hraní na cestách ale pokud musím přístroj držet stále ve stejné rovině tak možnost hraní v tramvaji či autobuse odpadá. A dalším protikladem jsou ceny launchových her. 1200 Kč za hříčku typu Dinosaurus nebo Dogz je opradu tragédie a takové ceny podle mě budou u všech budoucích titulů.

3D na mě nezapůsobilo. Ať je to způsobené tím, že z něj mám neustálý bolehlav nebo mě ten efekt jen nebaví, Nintendo 3DS rozhodně nekoupím. Uvažuji o NGP ale nejdříve ho chci vidět v "akci".
    • Co vím, tak ti, co již mají s 3DS zkušenost s hraním v autobuse problémy neměli. Bolest hlavy je individuální, já na to můžu koukat furt. Ceny her jsou u nás skutečně problém, ale není nic jednoduššího než objednat z Anglie o 40 - 50% levněji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit