Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uzivatel1982
    No kvůli špatné kariéře jsem odešel od pes, které jsem hrál už od iss. Několik let hraju za horší týmy z nižších lig fifu a ten vývoj sestav a odchovancu mě na tom i baví. Člověk získá takový vztah k hráčům se kterýma se vykopal až nahoru. Nicméně dost věcí bych změnil. Hlavně v nákupech AI. Občas si říkám, že nějaký přestup dává smysl, ale celkově je to dost random. Některý týmy koupi třeba čtyři útočníky, ale ostatní posty mají nepokryte. Další věc je cena hráčů. Můj mladý útočník vyhrál střelce v druhé lize, pak v první, pak znovu v první i s lm a stejně stal pár susnu protože neměl tak vysoké číslo hodnocení. 20ti lety mládě s takovými výsledky by stál šílenou raketu. Nepokryvani smluv hráčů mám i rád, protože si většinou stáhnu i hráče na který bych nedosáhl. A poslední věc co mě štve jsou rozpočty a cíle týmu. Během tří sezón jsem tým z třetí ligy dotáhl do lm a místo týmu s celkovou cenou 5m jsem to zvedl na tým světové kvality, ale na přestupy a platy jsem dostal pár drobných a ještě s upozorněním, že nesmím zvýšit platy. Což moc nejde protože kvůli výsledkům žádný hráč nepodepíše pokud nebude brát pořádný peníze. Ve skutečnosti bych byl brán po takových výsledcích jako jeden z nejlepších manageru světa, ale v hodnocení mám 70 protože neudržím hladinu platu na úrovni třetí ligy... 
  • No po mnoha letech mého nadávání a stěžování si jsem skutečně rád, že se na toto téma projevil i někdo jiný. PES nehraju, ale vyjádřím se k fifě a FMku.

    U Fify jsou dlouhodobě špatně udělané přestupy tím hlavním důvodem, proč jsem tu hru postupně přestal hrát. Od stovek hodin ještě z ročníku 16 jsem se přesunul jen k několika desítkám v 17 a 18 jsem dodnes dokonce nehrál vůbec. Ono je celkem jedno, jestli člověk uzamkne nebo neuzamkne první přestupové období, protože hned v tom druhém zpravidla dojde k nesmyslným rošádám typu Neymar a Ronaldo do AC Milan, Dybala do Chelsea apod. Nesmyslné jsou také částky, za které se přestupuje - od předražených špatných hráčů až po příliš levné kvalitní hráče. Korunku tomu dává fakt, když v páté sezoně zjistíte, že v kádru Man Utd je 15 hráčů a z toho 4 teenageři a i přes dostupné zdroje ve výší několika stovek milionů liber s tím klub x let nic nedělá. Nebo když v Arsenalu po odchodu Čecha chytá 5 sezon nějaký junior s hodnocením 67¨ a nejsou s to obětovat 10 mega za alespon lehce nadprůměrného golmana. Druhou korunku zde nasazuje výchova juniorů, která umožnuje během jednoho roku udělat z týmu čtvrté anglické ligy tým složený z kompletně osmdesátkových hráčů a pokud opravdu chcete, není sebemenší problém být od první sezonu v podstatě jediným týmem na světě, který je schopen vychovávat hráče světové extratřídy.

    Ted přejdu k FMku - to udělalo v přestupech za poslední rok velký pokrok, takže se už konečně neděje to, že byste byli schopni výchovou hráčů udělat během několika let z Baníku aspiranta na výhru v LM a mít v něm kompletní základní jedenáctku české repre. Pokud jste v minulých letech hráli za tým z jedné z "horších" lig, tak vás větší světové kluby v podstatě ignorovaly, bez ohledu na to, jak kvalitní hráče a reprezentanty za jak málo peněz jste měli. Tomuto, díkybohu, odzvonilo a o vaše nejlepší hráče je v zahraničí velký zájem, stejně tak jako o každého alespon trochu nadstandardního juniora. Velkokluby nově mají tendenci si mladé talenty "syslit" a sbírají hochy z celého světa, aby se z nich možná jeden nebo dva nakonec prosadili.
    • Ještě bych dodal, že prakticky v žádné z těchto her nelze dostat se do finančních problémů. Stačí vesměs brát mladé hráče a prodávat je, podepisovat volné hráče a prodávat je, vychovávat odchovance a prodávat je...finance většinou v FMku řeším první 3 roky, pak už netřeba, ve fifě je to takto od začátku.

      V letošním FMku se to trochu změnilo s novým přístupem k morálce hráčů, kdy pokud prodáte příliš mnoho hráčů, obrovsky klesne morálka celého týmu, pokud prodáte kvalitního odchovance, jakbysmet. Ale stačí, když to člověk omezí třeba na 2 prodeje za přestupák, což stačí na udržení dobré nálady a zároven to stačí i na slušný výdělek. Za získané peníze pak nakoupí 5 juniorů a jede se odznova...
      • Mart9
        S financema jsem měl naposled problém v té FIFĚ, kde byla ještě česká liga, asi 07. Koupil jsem Thierry Henryho do Slavie, ale neutáhl jsem jeho plat, tak mě vyrazili :D

        Myslim kromě toho problému, který jsem zmiňoval níže, že i když týmu přestupy a úspěchy vydělám stovky milionů euro, oni mi na začátku další sezony zase dají rozpočet několik desítek miilionů.
  • TheGGG
    nejen že tadle čutanda přeplácených nagelovaných hejhulů otravuje všude jinde, ale ted se to musí cpát i sem....
    • Proste to ber jako dalsi pride parade, o nic jineho moc nejde. Neni treba se rozcilovat, proste nekdo tomu fandi a jinemu je to jedno :)
      • iSpirit
        by vás dva chtěl vidět, nějací tlusťoši s milion předsudky.
        • popravdě i ten línej tlusťoch bude v 50ti víc zdravej než profi čutálista shodou okolností v mém okolí žije a osobně znám desítky profi čutálistů všichni do jednoho jsou do 30  odepsaný v 35 maj oddělaný kolena po nekolika operacích fotbal už můžou sledovat leda v TV když se chtěj věnovat "sportu" takle da už jen jako trenér dalších naivním idiotů co si chtěj zhuntovat zdraví a v 50ti bejt mrzák o holi pro všechny čutálisty platí Sportem k trvalé invaliditě....😂
        • TheGGG
          mluvíš o předsudcích, ale labeluješ jak o život.... LoL sorry že mě netankuje banda prachatých simulantů co běhá 90+ minut za míčem sem tam....
          • iSpirit
            dopredele práce, koho zajímá, co nezajímá nějakou zakomplexovanou nulu, pokud tě fotbal nezajímá, tak tenhle článek ignoruj.  Ty jsi prostě prostě typická česká nula, co na všechno nadává.
            • TheGGG
              freedom of speech čutálisto.... chápu že tě deptá fact že se najdou lidi co nejsou odvaření z nagelovaných koulí gelu co kopají do další koule sem a tam a nazývají to sport, ale budeš to muset holt zkousnout.... ještě větší tragédi než ty celebritky na hřišti jsou pak ta stáda fanatických fanoušků.... občas těžko uvěřit, že žijeme ve 21.století
            • Jediny kdo tu nadava a ma predsudky jsi ty. Je neco spatneho na Pride Parade nebo fotbalu? Proste oboji ma sve priznivce. Vzdyt je jedno jestli clovek je sportovec nebo clen LBGT komunit, obojim proste jen vyjadruje nejaky zivotni nazor.

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Nebo postoj, tedy v dnešní době spíše prostoj 😛
  • Mart9
    Tak ta diskuse na games fakt chcípla :D
    • Derp_1337
      Tak jednoznačně se ukázalo, že skoro 50% příspěvků bylo od multiaccount/anonym trollů. Samozřejmě že se něco takového projeví na diskuzích.
    • Jack1947
      Proč, že ti anonym nic nenapíše ?
      • Mart9
        Byla to udička pro tebe, za jak dlouho se ozveš. Trochu si mě zklamal, že ti to tak trvalo.
        • Jack1947
          Tak není lepší vás podobné jedince nechat trochu podusit ? než vám hned dát reakci... já myslím že jo😉
  • Mart9
    Hraju FIFU 17, takže mám připomínky k tomuhle dílu, možná je to i v tom dalším stejně.

    1) Vytáčí mě, když vypiplám hráče, pak je během sezony prodám za desítky milionů euro, k tomu odměny za úspěchy v soutěžích a rázem jsem na konci sezony v plusu 500 000 000€. A co se nestane? Do příští sezony mi dá vedení Evertonu rozpočet 70 000 000€, takže nemůžu koupit ani žádnou pořádnou hvězdu.

    2) A pak nesnášim, když vedení proti mé vůli prodá hráče. Tohle se mi stalo s brankářem, kterého jsem si piplal od 17 let, udělal jsem z něj nejlepšího brankáře na světě a oni mi ho poslední hodinu(!!!) letního přestupového období prodali...
    • Derp_1337
      Jo, kariéra je ve FIFĚ otřesná. Jedna sezóna se ještě dá odehrát slušně (a možná i dvě sezóny...), ale jestli člověk chce hrát déle a skutečně vést klub, tak velmi rychle narazí na stupiditu hry.

      V módu kariéra stojí za hraní snad jenom Fotball manager, ale bohužel ne každého baví trávit v tabulkách desítky hodin.
      • Mart9
        Tak pozor, zase tak strašný to neni. Vypíchnul jsem prostě jen ty dvě věci, co mi vadí. Ale mam rok 2027 a je prostě jen potřeba se smířit s tím, že současní hráči pomalu končí kariéry. Ale za to přece nemůže ta hra.
        • Derp_1337
          Tak samozřejmě to nikdy nebude tak hrozné, že by se to nedalo hrát.
          (pokud tohle čte někdo z EA, tak tohle nebyla výzva, aby jste nám ukázali, jak jde něco pořádně zmrvit)

          Celé to kouzlo tví ve faktu, že když člověk vyhrává, tak je spokojený a moc tu hru neřeší. Jenže v momentě, kdy se začnete zajímat, jestli za váš úspěch můžou vaše schopnosti a rozhodnutí a nebo stupidita soupeře, tak se zděsíte.
          Uvedu jeden příklad, co se mi stal: 1. půlku sezóny jsem se celou dobu držel v závěsu za Realem M. a prostě jsem jejich špičkový team nemohl překonat. Pak ale v druhé půlce jsem se konečně dostal na 1. Jenže tím pád Realu neskončil, klesli až na 6. místě. Později jsem zjistil, že totiž v půlce sezóny Real prodal 3 jejich hvězdy a na jejich místo dali nějaké lehce nadprůměrné hráče! Celé mi to zkazilo dobrý pocit z toho 1. místa v lize.
          • Jack1947
            Jo určitě někdo z EA tady čte diskuse :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit