Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže mmt...chápu to dobře, že oni tohle dopředu nevěděli? To jako netušili, že když nemají vlastní skladatele a grafiky, tak budou muset využít externí? To netušili, že se jen tak mimochodem platí daně? A to netušili, že když budou vyvíjet hru primárně na Apple, tak by bylo dobry mít alespoň jeden takový přístroj?! Mimochodem informace o tom, že si Kickstarter a Amazon "vzal" 3000 doláčů je spíš dobrou zprávou než špatnou, já být poskytovatel takovéto služby, tak bych bral minimálně 30% (nebo i víc, že jo Slevomate ;) ). Jinak návrh plakátu za 2000, což je polovina částky za právníka, je fakt drsná, když se vezme v úvahu, že právník jim svou práci garantuje prakticky celoživotně a s případnou automatickou náhradou škody...za to špatnej plakát je jen špatnej plakát:)
  • JohnyTheZik
    Dan 33%? z 6k na 4k mi pridje sakra hodne.. 2k na vyrobu motivu na plakaty? slusny castky..
  • Ak sa vam podari nieco najst o dungeon keeper online bol by som rad keby sa o to podelite
  • http://cs.wikipedia.org/wiki/Don%C3%A1tor
  • montatatana
    Podobne info psali i Double Fine na foru pro donatory.
    Ti po strhnuti poplatku Amazonem a nedoslych platbach ziskali finalne $3,099,660 a z toho $473,231 bylo pouzito na ceny pro donatory. Zbytek radeji psat nebudu, jeste me nekdo nabonzuje! :)
  • Trosku bokom od Kickstarteru k Star Commanderu.. vyzera to pekne, hadam to naozaj dokoncia, pekna spomienka na minulost. *4*
    • Tikov
      Také se mi to líbí- o jaké minulosti je tu řeč? Nějak si nepamatuji, že bych kdy o podobné hře slyšel.
  • To mi připomíná, jak jedna stránka vysomrovala na podcaster, se kterým pak půl roku vůbec neuměli zacházet.
  • Mne to nijak neprekvapuje. Nejhloupejsi jsou stejne ti, co na podobne projekty davaji prachy aniz by od nich videli nejaky koncept a rozpocet a pak ocekavaji kvalitni vysledky. Investice jsou vzdy rizikove a investice naslepo je spis dobry vtip. Casem to lide pochopi a v tom vidim nejvetsi prinos kickstarteru.
    • nevim ktery pitomci (no deti no) ti tady naklikali minusy, protoze mas nejrozumnejsi prispevek tady. +1
      • No prece ti o kterych jsem se tak nelichotive zminil.
      • SirArag
        Asi síla zvyku.
  • neskutocne, toto snad nemyslia vazne. keby toto spravili v normalnom businesse, tak ich zadavatelia projektu roznesu v zuboch a na ziadnom projekte by si uz ani neskrtli. analyza nakladov je predsa prvym a smerodajnym krokom kazdeho projektu.
  • GlaDOS
    2000 doláčů za výrobu motivu na plakát? Výroba hudby? To si celou hru dělali externě, když tam nemají žádného grafika ani skladatele? Vážně smutný pohled, zvláště pro donátory, kteří vývojářům zaplatili iPady.
    • sleepless
      Kdyz to ma vyjit na iPadu, tak asi iPad potrebuji... a donatorum muze byt jedno, jak ta hra vznika, hlavne aby vznikla a byla dobra a v intencich toho, co bylo slibeno. Naopak, at uz udelali jakoukoli chybu, tak jejich maximalni otevrenost v komunikaci s podporovateli, je jejich plus.
      • GlaDOS
        Ano, je od nich hezké, že dokáží svoje chyby vyjmenovat a podělit se s nima. Ale i tak jsou to vemena. Když na vývoj neměli technické prostředky, měli raději 2x zvážit žádanou částku, aby na ty iPady měli. 76000 Kč za návrh plakátu a sto táců za hudbu, to jsou taky podle mě dost špatně investované prostředky. No snad se z chyb poučí.
        • sleepless
          Ja bych byl s tema vemenama opravdu opatrny, protoze je taky nutne se divat, nac ty penize primarne od lidi chteli. A ve vyctu veci, nac budou love pouzite, je nasledujici viz nize. Cili treba s tou hudbou pocitali od zacatku. A prepocitavani na CZ menu bych se take radeji vyhnul, protoze penize si pro lepsi predstavivost prevedes, ale cenove pomery ne ;)

          The funds generated from Kickstarter allow us to:

          -Hire extra talent for things like music, sound effects and additional platform development like Android
          -Promote and market to help sell the game and fund future expansions and possible sequels
          -Localize the game to other regions like Europe and Asia
          • GlaDOS
            Mysleli na to, vypsali si to hezky a stejně se přepočítali *1* Buď nebudu slibovat hory doly, hudbu nechám udělat interně (to pak na seznamu nebude vypadat moc hezky ale účel to splní) nebo naslibuju super duper hudbu od nějakého filharmonického orchestru ale budu za to chtít adekvátní částku. Takže ano, pro mě to jsou vemena (ale nemyslím to zase tak moc ve zlém).
          • smejki
            to moc nemění na tom, že to pořád vypadá jako střelba od boku.
            už jen to zahrnuté promo vypadá podezřele.
            cenu lokalizace bych odhadl tak na 1000 $ na jazyk a cenu hudby už známe. To by jim i tak zbylo na marketing možná tak 2-3k dolarů? Co udělají? Najmou vietnamce, který bude 2 měsíce spamovat fóra? Nebo to jen potřebují na nějaký poplatek za uvedení do katalogu? Nebo co? Jakmile někdo řekne: "Mám tu čupr věc a potřebuju pár korun na marketing." aniž by měl jasný plán, jak a na co ty peníze využije, je podezřelý ze spáchání trestného činu bezbřehé naivity.
        • 37k za plagat a 113k za hudbu ta hudba ma neprekvapuje ale ten plagat hej
          • no ono je uz strasne naivni a hloupe vyhodit jakekoliv finance na navrh plakatu kdyz ta hra neni jeste hotova....
          • GlaDOS
            No, já věřím, že dobrý hudebník se dá sehnat i za lepší cenu. Např. taková Amnesia byla dělána tři roky s extrémně nízkým rozpočtem a všichni pracovali za minimální plat. A na hře to není znát, stejně i na její hudební stránce, která je perfektní. Ono by to chtělo pořádně umět hospodařit s omezeným rozpočtem ale i tak chápu, že vývojáři byli z možností Kickstarteru tak nadšení, že se z finanční záležitostí hry trochu ukvapili.
            • Tak proto se tvůrci Amnesie tak hodně zadlužili a málem vyhlásili krach před dokončením hry (naštve, když finance jdou z jejich osobních úspor), nebýt dostatečného počtu předobjednávek...
            • jo, jo, ideálně by za minimální plat měli pracovat všichni, určitě by se to na výsledcích pozitivně projevilo :)
            • nepletes si trochu ceny v cesku a v americe ? nebo odkud ti vyvojari jsou....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit