Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak či onak, ve finále je z toho podprůměrná střílečka s pár dobrými nápady. Dohráno za 3,5 hodiny a to jsem nijak nespěchal. Kdybych to byl koupil za plnou cenu, tak si rvu vlasy ještě teď. Za těch 10 eur na Steamu se to dalo jakž takž překousnout.
  • MrSanta
    Homefront mi přijde jako zářný příklad nevyužitého potenciálu. Během vývoje se to jevilo hodně zajímavě (když si člověk odmyslí tu Severní Koreu), na boj povstalců se dalo nabalit spousta zajímavého, bohužel je z toho nakonec další COD klon. Cesta autobusem na začátku hry je na poměry videoher hodně silná. Škoda že záhy se to zvrhne ve střílení desítek nabíhajících nepřátel. Pro singlistu jako já je ta hra i za 5 € moc drahá.
    A samotný vývoj musel být hodně špatně vedený a hlavně drahý, když i přes prodeje jaké to má ta hra nevydělala pořádný dukát.
    • ..cesta autobusem na zacatku hry me velmi dostala do pribehu. Bohuzel nadseni trvalo velmi kratce *9*
    • Ja si teda nepamatuju na ten moment kdy se to jevilo zajimave... snad jen jedine na drobnou chvili kdy jsem si rikal ze by tam mohla byt nejaka podoba s Freedom fighters.
  • Hairy_Ass
    Je zajímavé, že v Operation Flashpoint 2 mohli Číňané být nepřáteli.... *1*
    • Overwatch
      OF2 vydávali Codemasters. Ti se do Číny asi nechystali :)
  • Clausewitz pravil: "válka je pokračováním politiky jinými prostředky". Z toho mj. plyne, že vedle úspěchů na bojišti jsou stejně důležité úspěchy i v jiných oblastech, zejména v mezinárodních vztazích a ekonomice. Takže můžeš sice porazit pravidelnou armádu, když ale zabředneš do nekončící gerilové války, kdy náklady na její vedení jsou větší než exploatace poražené země, můžeš snadno dospět k názoru, že je pro tebe levnější pomoci k moci nějaké schopně vypadající frakci a potom rychle vypadnout. K takovému závěru samozřejmě nedospívají "flinty" (a je jedno, kolik hvězd nosí na ramenou), ale politici, kteří ve skutečnosti celou válku vedou. Také musíš brát v potaz, že žádná země není ve vzduchoprázdnu, ale její rozhodnutí víceméně závisí na názorech ostatních mocností, takže hypoteticky by třeba vítězná Severní Korea nakonec USA opustila, protože by jí Čína pohrozila ukončením ekonomické podpory. Jak vidíš, na velikosti armády a kvalitě její výzbroje ve výsledku až tak nezáleží. Ti, kdož si mysleli opak, velmi často špatně skončili - v nové době se to týká Napoleona a Němců v obou světových válkách.--------- A ještě k tomu povstání z popela: není snad sám americký národ příkladem onoho povstání? Ne sice z popela, ale z nicoty. Byli tu osadníci-poddaní britského krále a najednou hups, byli tu osadníci-občané USA. Příznačné ovšem je, že za pomoci Francie - což koresponduje s tím, co jsem psal o mezinárodních vztazích. To se týká třeba i Jugoslávie, která se ubránila díky zejména britské podpoře, nebo Španělska, které vzdorovalo Napoleonovi díky podpoře vévody Wellingtona. Ani v Afghánistánu se dnes USA nedaří, protože tu je médii naznačovaná podpora z Pákistánu, dále potom nesmíme zapomenout na Čínu, kvůli níž USA nemohou mic tlačit na pilu - o tom se sice moc nemluví, ovšem pohled do mapy mluví za vše. Ostatně, nakolik je takový tichý nepřímý tlak důležitý, o tom svědčí z čistě vojenského hlediska absurdní existence Severní Koreje - kdyby nad ní Čína nedržela tiše ochrannou ruku, asi by si tvůrci Homefrontu museli najít jiné zlouny...
    • Ehm, Američané určitě nejsou z popela ani nicoty, žádné hups byli tu tihle a najednou sou tu tihle, prostě změnili vlajku.
      Naopak původní obyvatelé Ameriky jsou zářným příkladem toho, že proti vyzbrojené přesile vzdor bez externí pomoci nepomůže.
      • My si asi nerozumíme, nebo mi prostě rozumět jenom nechceš? Vzhledem k rozsahu příspěvku a času psaní se mi už moje "hups" nechtělo rozepisovat, domníval jsem se, že vzhledem ke kontextu vlákna a tomu, že hovořím o francouzské pomoci (ovšemže jsem měl na mysli vojenskou a ne třeba to, že by jim Francouzi posílali šneky), jsem měl za to, že bude každému jasné, že za "hups" se ukrývají tři věci: 1, vypovězení poslušnosti králi Jiřímu a londýnské vládě, 2, dlouholetý vojenský odpor, známý dnes jako "americká revoluce", 3, vyhlášení nezávislosti a vytvoření vlastní ústavy a zákonů, jakož i vlastní zákonodárné, výkonné a soudní moci. Bod 3 ostatně osvětluje to, co jsem měl na mysli pojmem "nicota". Opět, měl jsem za to, že zde hovoříme o politických záležitostech v podobenstvích, takže nikdo nebude myslet, že jsem pod pojmem "nicota" rozuměl boha či Merlina, kteří by mávnutím hole z ničeho vytvořili USA. Nejsme přeci na webu historiků anebo politologů, abych tu vše podrobně rozepisoval (na druhou stranu, politologové či historikové by mému pojmu "nicota" možná lépe rozuměli, protože by věděli, že se jedná o pouhé podobenství). Myslel jsem to, že když se v roce 1789 stal George Washington prezidentem USA, byl prvním, nikdo před ním neexistoval, na nikoho nenavazoval. V tomto smyslu platí nicota. A ne jiném, protože to nepopírá, že nový stát vytvořili lidé, kteří tu dříve žili jako poddaní britského krále a nepopírá to, že při jeho vytváření se nechali inspirovat filozofy od Aristotela po Montesquia, v praktické rovině potom třeba i anglickou konstitucí, třebaže proti ní bojovali - ovšem ne jako proti principu vládnutí, ale protože byla "anglická" a ne "americká".------------- Druhý odstavec je potom jenom doplněním dalšího konkrétního příkladu k těm, jež jsem uvedl.
  • ani cina by nezautocla na ameriku. cina ma z ni penize a ameriku by to ekonomicky znicilo tak byse snazila tomu vyhnout uz tak je zadluzena
  • Jako říkejte si, co chcete, ale ze všech těch cod-like her mi právě Homefront přišel nejsympatičtější. Mělo to jakýs takýs přítel, originální nepřátele a pár wow momentů, které sice nehýřily padajícími mrakodrapy, ale zaryly se do paměti. Schovka v masovém hrobě byla přece jen docela drsná. Neříkám, že ta hra nemohla být lepší, ale kde nic není, ani smrt nebere.
  • mirekdusinojc
    Obecně jakákoli hra, kde stojí proti sobě dva stále existující národy / frakce a jeden z národů je prohlášen jako ten hodný a ten druhý, jako ten zlý je dosti problémová a značně stupidní záležitost. Němci by mohli vyprávět.
  • Je nejaký mod čo by zmenil vlajky nepriateľov? Ja by som si dal Izraelských. Aj Táto hra by z Izraelskou vyzerala lepšie: http://youtu.be/s7UuI18cxJQ

*1*
    • Hairy_Ass
      Invaze IDF do USA vypadá ještě méně pravděpodobněji než severokorejskou armádou, to už je pravděpodobnější útok mexické armády do Kalifornie ve stylu Mnichova z roku 1938. *3*
      • "Máme niekoľko sto atómových hlavíc a rakiet a môžeme ich vystreliť na terče všetkými smermi, možno dokonca aj na Rím. Pre naše letecké sily je terčom aj väčšina európskych miest... Máme kapacitu strhnúť väčšinu sveta so sebou a môžem vás ubezpečiť, že k tomu dôjde ešte predtým, než by padol Izrael."
        Martin Van Creveld, izraelský historik
        • jo izrel, izrael...ačkoliv nejsem antisemitou, tento stát mi pěkně leží v žaludku. Nacisté se na nás za holocaustu vyřádili, což takhle praktikovat podobné metody na palestince? V podstatě jsou sionisté natolik prolezlí špičkami americké společnosti, že samotná myšlenka toho, že by tyto dvě země spolu válčily notně komická.
          • JJ taky nejsem anti,ale holocaust jim dodnes slouží jako záminka :) dokonce jakékoli ostřejší názory proti izraelcům jsou trestné. umí si to zařídit,zmetci..
            • Záminka? Ono těžko si představit žít v gettech a být systematicky likvidováni. Tohle se za nima musí táhnout jako stín a přesunout je jinam, kde musí zase o svoji existenci bojovat. Musí se jim nechat, že jsou houževnatí, ne zmetci.
        • Hairy_Ass
          Hitler taky vykřikoval že vezme všechny sebou. Ale i tak je něco jiného atomovkama srovnat se zemí celou Ameriku a něco jiného je ji vojensky obsadit... *4*
          • Reč vtákov - vtáčí jazyk
            • MickeyMutant
              Radil jsem ti jenom jedno.
            • smejki
              trvdý rohlíky
          • http://www.csfd.cz/film/268638-divide-the/
            • Hairy_Ass
              To už můžeš dát odkaz i na Válku světů. *15*
        • MickeyMutant
          Dej si studený pivo*5*
      • Mno Bibi to musel nejak docieliť, poznáme ROME Total War:
        http://www.aktuality.sk/clanok/202614/obama-usa-budu-vzdy-stat-za-izraelom-v-otazke-jeho-bezpecnosti/
        *3*
  • Když na tom přemyšlim, ono vůbec scénář "bojovníků za svobodu" vítězících proti armádě, jenž už efektivně dobyla nějakou zemi mi moc realny nepříjde.
    Když si vememe příklady z historie, ještě nikdy žádný národ jen tak nevstal z popela a zvítězil.

Němci nikdy kompletně nedobyli evropu, jen vlastně zatlačili spojence do pozice, kde se přezbrojili a přeskupili a přešli do protiútoku...

Ale scénář, kde nepřítel efektivně zlikvidoval opozici a ten stát je obsazen kompletně, nějaké povstání zbývajících civilistů a vítězství nad moderně vybavenou armádou, která je byla schopna porazit i v době, kdy byli v plné síle... možná se pletu ale vidím to nereálně.
    • Spíš mám dojem že autoři dost čerpaly z filmu Rudý Úsvit který je tam doslova kultovní vždyt Wolwerine je i jednotka v MW2 jako pocta filmu http://www.youtube.com/watch?v=1_I4WgBfETc
    • Řekl bych že je to úplně opačně. V novodobých dějinách v podstatě žádná okupační armáda nikdy nevydržela na zabraném území a dříve, nebo později musela odtáhnout. Něco jiného je vojensky dobýt nějakou zemi a něco jiného je ji pak udržet pod kontrolou, stačí se podívat na Irák, nebo Afghánistán.
      • Irak a Afganistan jsou takove zajimave přiklady, ty země jsou nejednotné samy o sobě a probiha tam vnitřní boj o moc. Vždy šlo spíš o podporu jedné nebo druhé strany interního konfliktu než o totální vítězství nad celkem. Takový konflikt byl snad naposledy opravdu v druhé světové válce.

Ale spíš musím dát za pravdu Hereticovi, nedohrál sem to protože mě to přestalo bavit, měl sem za to, že USA bylo kompletně dobyto a bylo dávno po válce, nevím s čím sem si to zamíchal.
        • Jen dodám že asi nejzajímavější příklad je Afrika kde od druhé světové války mezi sebou válčily jak regulerní armády tak gerily notně posilováni jak východem tak i západem a leckdy povstalecké skupiny dokázaly porazit i regulerní armádu ..pár příkladů Rhodésie ještě v 70 letech jeden z nejbohatších států v Afriky po výtěztví povstalců...i když vítězví draze vykoupené kdy ztráty vítězů byli mnohonásobně vysoké.dnes Zimbawe a prezident Mugabe nejchudší stát světa,Mali kde intervenčí armáda plukovníka Kadaffího po několika porážkách začala útíkat přes Saharu zpátky do Lybie,vrátila se jen hrstka,někteří zahynuli ve vlastních minových polích jiní že jim došlo palivo a zemřeli vyčerpáním...další státy Angola,Lybérie,Somálsko atd.snad nike jinde na světě po skončení 2 světové války nedokázaly gerily zlikvidovat intervenční armádu vyjma Afriky
    • smejki
      >Když si vememe příklady z historie, ještě nikdy žádný národ jen tak nevstal z popela a zvítězil.

no, trošku jo
      http://en.wikipedia.org/wiki/City_of_Ju
    • Jen tak mimochodem, je videt ze jsi to asi nehral nebo kaslal na videa a na to co npc rikaj. USA nebylo kompletne obsazene, New york a prakticky velka cast vychodniho pobrezi bylo furt pod kontrolou americanu a stred usa, jako je iowa atd byly zeme povstalcu a silencu, kteri typem guerily davaly korejcum zabrat. Jedine co bylo, je ze USA byla bez ropy pro sva vozidla a musely opravit svoji techniku po emp utoku. Nebyla to hotova okupace usa ale jeji prubeh kde se hrac vlozil do pribehu. Korejci mely plne pod kontrolou okoli san franciska a nic vic.Navic se zdrzovaly zbytecnimi vecmi, jako jsou internacni tabory a postupne vyvrazdovani podobne jako nemecko v 2 sv. Tot vse. Podle me to realne je.
      • Ale fakt, že Severná Korea úspešne vykonala inváziu do USA je nereálne. Žiadny štát v súčasnosti nie je schopný napadnúť USA konvenčnými zbraňami. A iba hŕstka štátov by ich mohla ohroziť zbraňami hromadného ničenia...
    • MickeyMutant
      Afghanistán 1979, 2001.
      • Jako bych nic nenapsal :D
      • Nebo Jugoslávie během 2. světové.
      • V 79. byli ovšem Mudžahedíni silně podpoření spojenými státy (platili jim zbraně a dodávali zpravodajské informace), V tý poslední válce zase byl Taliban regulérně poražen, teď už jenom zlobí na hranicích s Pákistánem...
        • A proto NATO vydalo studii, že je Tálibán nejsilnější za posledních pět let? *3*
          • smejki
            když si po pěti letech k jednomu kalachu pořídíš druhý... *1*
            jaká čísla v té studii lítají?
            • Nedávno to proběhlo médii, ale hledat se mi to nechce :) Jejich analytici s překvapením zjistili, že díky vysokým "collateral damage" během operací spojenců má Tálibán každoroční příliv rekrutů a sympatizantů vyšší o desítky procent...
      • Hairy_Ass
        V tom 79. to sedí víc. V roce 2001 byl Taliban vlastně oficiálním představitelem státu, takže Amíci do hor zahnali "regulerní" armádu. Tedy něco, jako kdyby v Homefrontu stála v čele povstání US Army. *3*
  • Hairy_Ass tiscali.cz: "To už můžeš dát odkaz i na Válku světů."
    JJ ten záver bude mžno podobný:
    http://www.peace.ca/geneticwarfare.htm

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit