Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KamilZm

    Ta recenze se četla sama, zhltnul jsem ji jedním dechem👍

    • nightborne

      Jeden takovej koment a mám měsíc lepší náladu. Naprosto bez nadsázky. Dík =).

      • radim.zaty

        Já už nad nákupem uvažoval po recenzi u konkurence, ale tvoje mě nakopla. Je potřeba nějak vyplnit čas do vydání Sekiro, tak jdu na to.

  • Hezká recenze. Díky.

    Aspoň vím, že přesně na takovouto hru už bohužel (nebo naštěstí..? 😯) nemám prostě čas. 😀


    Tohle už za mě musí odpařit jiní..

  • tvl tak to mi ho teda vyndej. du na to.

  • Sakra, dík za recenzi, tahle věc by mě jinak úplně minula. A zdá se, že to by byla věčná škoda. Tady je vidět, jak je člověk zmlsanej. Já na to totiž na GOGu koukal, a byl odrazen tim, jak ta hra vypadá (krom toho jména postav napsaný na screenech nad nima mi evokovaly nějaký podivný MMO). A teď se dozvídam, že si můžu zkusit aplikovat anarchokapitalismus, stát se pivním baronem, nechat se prodat do otroctví, a pak si zahrát na Spartaka, nebo si třeba otevřít fabriku na smrt a prodávat pokročilý technologie vhodný k masakrování lidí nejvyšší nabídce. To zní jako zábava.

  • V Kenshi jsem za poslední měsíc nechal tolik hodin, že to tu ani nemůžu napsat... 

    Jen bych chtěl doplnil, že hru mám z GoGu a tak jsem odkázán na mody na Nexus mods a zatím jsem tam našel všechny o kterých sem si myslel že potřebuju... A je pár modů který jsou "must have". 

     Jinak ve hře rozhodně není všechno na první pohled patrné ze statistik, jak se píše v recenzi. Co u zbrojí znamenají jednotlivé rezisty, resp jakým způsobem se aplikuje poškození, zjistíte až na wiki. (jo a ve vanille je limit party 30 lidí)

    Každopádně po 260 hodinách je moje největší výtka na spawnování nepřátel. Při přepínání mezi více partama v různých částech světa se stane že se objeví banda mobů tam kde bylo před pár vteřinama čisto... A pokud je to zrovna banda lidojedů, nebo šílenejch robotů co vás schtějí stáhnout z kůže, tak je to fakt k vzteku, protože v tom případě už prohra neskončí zlepšením statistik vaší party :)

    • ktere mody jsou podstatne ?

      • IMHO (mody co nemění herní mechaniky):

        KenshICONS - lepší ikony pro věci v inventáři

        Cities Rebalanced - srovná budovy ve městech, páč jinak je všude všechno nakřivo

        ShaderSaturation - trochu zvýrazní barvy. Hra mi ze začátku přišla dost vyblitá. Ale to je problém startovního biomu. Další místa jsou asi v pohodě ale s modem jsou lepší ;) Jsou i SSAO i reshade mody ale ty mi nesedly...

        Subtle Vain Rain - v jednom regionu pořád prší, červeně! S tímhle modem je to snesitelnější. Doporučuju instalovat až po první zkušenosti s tím deštěm ;)

        Ninja Mask Forwards - oprava aby nebyla na hlavě bokem... 

        Faces Plus, Ingame Biome Map


        • plus něco na vylepšení/ulehčení hry:

          TameBeasties, Recruitable Prisoners, 256 recruits limit, defensive gate rebalance,  advanced training, gusoku armor set, resource storage stacks x 1000, copper ore drill

    • nightborne

      Né, to zřejmě jen proběhlo nedorozumění - psal jsem, že boj je podřízen statistikám, tedy kupříkladu že chycenej a notně podvyživenej Lord Phoenix (zapomínám ho krmit, dobře mu tak) bude prostě blokovat jak vzteklej, protože má defense snad 90 nebo kolik, a tak =). Nikoliv, že je z nich ihned všechno vidět. A máš samozřejmě pravdu, že když se člověk poprvé podívá na zbroj a uvidí tam procenta pokrytí a procenta efektivity, může bejt celkem zmatenej.

      Jinak ta věc s respawnem, co zmiňuješ, se mi stala i při načtení pozice, jak sem psal v recce... zrovna sem svrhával holy nation, pomlátil jednotku paladinů, uložil, umřel, načetl... paladinové tam byli zas. To si pak člověk trochu zabrblá, to ne že ne.

      A skin bandity ani nezmiňuj, ti mě stáli nervů, až to hezký neni. Na druhou stranu mi to pak umožnilo fantastickou taktiku při útoku na Bad Teeth to byl, myslim... postavil sem si před bránu tábor z pár lůžek a pěti peelerů. A pak sem vletěl na věřící. A oloupal je. Všechny.

      Ty jatka co z toho pak vznikly sem radši ani nemoh vyscreenovat =D.

  • wxyz

    Tuhle hru jsem si víceméně náhodou pořídil v roce 2012 jako součást nějakého indie balíku. Zkoušel jsem to pár dní, protože mi to připomínalo Mount and Blade, které jsem v té době hodně hrál, ale odložil jsem to, bylo to velmi nehotové a moc toho nenabízelo. Pamatuji si, že to mělo vlastní systém aktivace klíčů a aktualizací (tehdy ještě věc občas se vyskytující, dnes již zcela raritní). Takže jsem to odložil a postupně na to zapoměl.

    No a asi před půl rokem jsem náhodou zjistil, že to tvůrci nejen nevzdali, ale že se jim to podařilo jakžtakž dodělat. A že si stále můžete stáhnout z jejich stránek samostatně spustitelnou verzi, dát do ní váš prastarý klíč a vesele hrát.

  • Filopeus

    Tahle hra se zdá být můj vlhký sen. Bez nadsázky. =D 

  • Presne tak sa to má robiť. Máme toľko hier na výber, že je zbytočné pchať do jednej single aj multy player. Väčšinou tým trpí single, keďže sa ľudské aj finančné zdroje musia rozdeliť medzi oba. Koho baví multy, nech ho hrá. Ale keď je v hre, vždy je na úkor singlu, pretože ten nemôže umožniť ovplyvňovať poriadne svet, keď musí brať ohľady na iných hráčov. Nový Fallout je pekným dôkazom. 

    Toto je hra po akej priaznivci single player RPG túžili už dávno. Fakt len škoda toho, že vyzerá tak hnusne. 

    Dúfajme, že sa z toho poučia aj iní a spravia niečo podobne, z možnosťami Kenshio, príbehom ktorý je možný aj otvorenom sveta ako Zaklínač a mnohostrannosťou Skyrimu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit