Přejít na výpis diskuzí
Kolem kauzy s PSN to vře na mnoha frontách
27.4.2011 | Aleš Smutný
120 příspěvků
-
Mám k tomu hodně co říct, sepsal jsem to zde. http://spokojeny.blogspot.com/2011/04/sony-versus-hackeri.html
Hele, tenhle web taky nejak moc dobre nejede, nejde mi to odeslat. -
Prosím vás, než se pustíte do diskuze, ve které se hodláte ohánět slovem hacker v souvislosti s ilegálním jednáním, zjistěte si nejprve skutečný význam tohoto slova ;-) Koukám, že mediální brainwashing je velmi úspěšný.
-
Sony je omyl, jak na trhhu se zábavní elektronikou, tak na trhu s elektronikou spotřební. Předražená, kontroverzní značka nedostávajicí kvalitě ani zpracování.
-
-
prober se, meleš tu hlouposti.
-
-
hele asi jsem najivni ale staci si debetni karu zablokovat proti nakupum prez internet?
-
-
staci
-
-
Hadzat vinu len na hackerov (ktory to riadne prehnali a nie v dobrom) aby sa odviedla pozornost od neschopnosti a zlej informovanosti zo strany spolocnosti vobec nie je riesenie a nevytvara to vo mne vobec pocit dovery do novej spoluprace s touto spolocnostou.
SONY zkratka bude musiet nielen zmenit svoje zabezpecenie, ale hlavne premysliet ake udaje moze mat ulozene na serveri a ci ich dokaze prikladne ochranit a v pripade ich odcudzenia podat vcasne varovanie(nie az po necelom tyzdni). Hraci si to odnasaju a taktiez firmy, ktore na PSN predavaju svoje produkty. Nikto z tochto netazi a SONY nestrati mozno len nejakych zopar zakaznikov, ale moze to byt poriadne velke cislo, pretoze byt clovekom ktoremu vdaka -SONY bezpecnosti a nedostatocnej informovanosti a arogantnosti- niekto slohne cislo kreditky a aby som teraz bol v strese a rychlo vybavoval zakazy a nove cisla a pod. tak k takej firme uz nikdy viac. -
PRVA MEGA BOTA SONY - vyziadanie si IP adries ludi, ktory nemali nic spolocne s hacknutim PS3(len pozerali videa alebo pisali prispevky).
DRUHA MEGA BOTA - mame ulozene na serveroch cisla kreditiek -ukradni nas- mame slabe zabezpecenie, pretoze nie sme bankovy subjekt.
TRETIA MEGA BOTA - pozvime tym "expertov", ktory po necelom tyzdni zistia najdolezitejsiu informaciu, ktoru mali kontrolovat okamzite - tj. boli odcudzene cisla kreditiek.
STVRTA MEGA BOTA - dajme to vediet ludom az teraz aby "mali cas podniknut kroky na zabezpecenie svojich bankovych kont", ktore hadam po necelom tyzdni budu stale nedotknute.
PIATA MEGA BOTA - nepriznajme si poriadne zodpovednost za svoje nedomyslene a unahlene kroky a hadzme vinu na kade koho (PRVE MIESTO SUVERENNE ZABERAJU HACKERI). Vsak nas ludia budu mat aj tak radi a uveria len a len nam.
BRAVOOOOO. -
Obyčejný hráč to podchytil asi nejvýstižněji.
Z měho pohledu to vidím stejně. Sony bývala exclusivní značka. Dnes má již mnohem větší konkurenci, ovšem kapitál má věřím nadpřiměřený (z dob slávy a z patentů). Teď je otázka, jakou měrou si společnost "hrabe penízky" z konzolové divize a jestli je jakýkoli útok na jejich vlastnictví oprávněný. Mně osobně se zdá za ty peníze (včetně nějakých 4-5 her) ten výsledek adekvátní. Neměl jsem pocit, že by mně někdo ždímal, ceny na PSN se mi zdály přiměřené a pokud má někdo na rozhazování, nic mu nebrání utratit více a nebo taky nic. Osobně se mi na celé mašince líbila právě ta "neprolomitelnost", pocit, že vedle PC originálek mám PS3 originálky, ovšem u té PS3 odpadli piráti, co jen na všechno hážou jisté negace (z nudy) *3*
Hlavně jsem si připadal bezpečný v multiplayeru a v poctivém sbírání archievmentů a předbíhání kamarádů.
Jediné co všechny ty události za poslední měsíce přinesly a to ať už vznikly kdekoli (mně jako zákazníka to nezajímá) je nejistota, ztráta osobních soukromých osobních osobních soukromých věcí a ztráta/nalezení* pocitu, že tenhle player není ve zkutečnosti frajer, ale ubohý cheater. (*omluvte ztrátu v časoprostoru)
Pokud by měl být FIXnut PSN do důsledků, museli by ty uličníky najít a smáznout jim účet, ať si udělají nový na zabezpečenějším šystému. Poté, co by zalepili díru úplně, tzn. opět nemožnost pirátit a lehce snazounce cheatovat, by museli hráčům dát nějaký revange (v podobě zabezpečeného linuxu třeba), nějakým bonusem a všichni by byli spokojeni. Kéž by. Držíme palce?
PS: Sony, hackeři, útočníci na psn, všichni mi připadají jako malé děti na písečku, bořící si bábovičky *2* -
No radsi jsem svoji kartu zablokoval, jelikoz jsem s ni parkrat na PSN platil, asi si zridim ucet zvlast jako ma par lidi, klasicky ucet a na platby pres net napr. MBank...
-
-
Na kartu je nejlepší mít limit. Když už by mi někdo evidentně náhodou zítra usmahnul 2k, tak bych se rozzuřil, vyfotil a fotku poslal Customer Managerovi od Sony s nápisem: "za to jsem mohl mít ty vole tak aspoň dvě gut hry. Naval :D"
-
-
...no nic, nepodstatné bláboly...
-
-
*2* Ale jo, mas recht, mohli bysme mu to poslat, ale on by se akorat zasmal *3*
-
-
-
-
Sice nejsem majitelem PS3, ale co si tak na internetu o této kauze pročítám (a že je vskutku zajímavá), zjišťuji, že SONY dělala nebo i nadále dělá určité věci, se kterými kde kdo nesouhlasí. Každý říká, že to začalo odebráním funkce Other OS. Ta byla zase odebrána na základě toho, že se někdo (myslím, že Geohot) pokusil tuto konzoli hacknout. Následně se roztočil kolotoč nebo lepší by bylo napsat, že se roztočilo doslova tornádo všemožných událostí, díky nimž jsme se dostaly až sem. Aniž bych se přikláněl na jakoukoli stranu, musím napsat, že SONY byla kdysi jednička, která nyní jenom ztrácí svoji reputaci a nejen to. Je možné, že se na SONY sesipe hromada žalob, které ji nebo jenom tu část která má co dočinění s konzolema pošlou k šípku. To by byla ovšem ohromná škoda, protože by herní svět přišel o svou jednu velice důležitou část. Vždyť i já jsem dříve měl PS1 a PS2 a rád na to vzpomínám. Ovšem to, co se nyní se SONY děje je opravdu škoda. A víte na čem to všechno stojí? Na té jejich velikosti, kterou si získali v druhé polovině 90. let a první polovině minulého desetiletí (myslím, že se to nazývá nultá léta, ale to je jedno). Každý považoval SONY i Playstation z jedničku, ale to už neplatí. Díky té své velikosti si mysleli, že jsou neporazitelní, něco jako vojskom které nikdy neprohrálo žádnou bytvu. Ovšem nyní svého nepřítele podcenily. Tím nepřítelem však nebyla konkurence jako Microsoft nebo Nintendo, ale někdo nečekaný. Obyčejní lidé, kteří si prostě řekli, že se jim to a to prostě nelíbí. A co na to SONY? Začali tu velkou šarádu s právníkama a Geohotem na kterou samozřejmě měli právo (teď nemyslím to s Youtube A Paypal), ale k čemu to všechno bylo? Teď každý tuhle firmu vidí jak jednu velkou nenažranou zrůdu, jejíž velikost už ale dávno klesla. Nebojte ale kamarádi. Já si myslím, že pokud to SONY přežije, tak podnikne určitá zlepšení jak svých služeb, tak samotného postoje a zacházení se svými zákazníky. protože co by bez nich nakonec byli?
PS: Všechny vášnivče v podobě internetových učitelů a korektorů pěkně prosím, aby nebrali v potaz mou gramatiku. -
-
mají stestí ze ts sluzbs nrbxla spoplatnená to by jinak meli tisice zalob jistý
-
-
co ted jak to bude dál.kdy zas psn pojede?
-
-
rikaji ze cca do tydne
-