Přejít na výpis diskuzí
Kolem kauzy s PSN to vře na mnoha frontách
27.4.2011 | Aleš Smutný
120 příspěvků
-
Mám k tomu hodně co říct, sepsal jsem to zde. http://spokojeny.blogspot.com/2011/04/sony-versus-hackeri.html
Hele, tenhle web taky nejak moc dobre nejede, nejde mi to odeslat. -
Prosím vás, než se pustíte do diskuze, ve které se hodláte ohánět slovem hacker v souvislosti s ilegálním jednáním, zjistěte si nejprve skutečný význam tohoto slova ;-) Koukám, že mediální brainwashing je velmi úspěšný.
-
prober se, meleš tu hlouposti.
-
Sakra ty jsi chytrý. Myslíš že jsem hňup? Ten kontrolní kód v těch ukradených datech samozřejmě není, proto jsou ta data úplně k hovnu.
-
To pracujete v oboru IT a neumíte si poradit s hrami Batman a BC2? No, váš zaměstnavatel je tedy světec..
-
staci
-
Sony je omyl, jak na trhhu se zábavní elektronikou, tak na trhu s elektronikou spotřební. Předražená, kontroverzní značka nedostávajicí kvalitě ani zpracování.
-
v těch datech co hackeři ziskali byly čísla kreditek, data vypršení a ty tři čísla ze zadní části....když seš tak v pohodě, dej mi z tvé kreditky tyhle tři údaje a já se kouknu kolik věcí stihnu kde nakoupit než ty ju stihneš bloknout *3*
-
hele asi jsem najivni ale staci si debetni karu zablokovat proti nakupum prez internet?
-
To neni spatne varianta, zkusim to. Ale asi vsechny banky to nenabizi, ze?
-
*2* Ale jo, mas recht, mohli bysme mu to poslat, ale on by se akorat zasmal *3*
-
...no nic, nepodstatné bláboly...
-
Na kartu je nejlepší mít limit. Když už by mi někdo evidentně náhodou zítra usmahnul 2k, tak bych se rozzuřil, vyfotil a fotku poslal Customer Managerovi od Sony s nápisem: "za to jsem mohl mít ty vole tak aspoň dvě gut hry. Naval :D"
-
Hadzat vinu len na hackerov (ktory to riadne prehnali a nie v dobrom) aby sa odviedla pozornost od neschopnosti a zlej informovanosti zo strany spolocnosti vobec nie je riesenie a nevytvara to vo mne vobec pocit dovery do novej spoluprace s touto spolocnostou.
SONY zkratka bude musiet nielen zmenit svoje zabezpecenie, ale hlavne premysliet ake udaje moze mat ulozene na serveri a ci ich dokaze prikladne ochranit a v pripade ich odcudzenia podat vcasne varovanie(nie az po necelom tyzdni). Hraci si to odnasaju a taktiez firmy, ktore na PSN predavaju svoje produkty. Nikto z tochto netazi a SONY nestrati mozno len nejakych zopar zakaznikov, ale moze to byt poriadne velke cislo, pretoze byt clovekom ktoremu vdaka -SONY bezpecnosti a nedostatocnej informovanosti a arogantnosti- niekto slohne cislo kreditky a aby som teraz bol v strese a rychlo vybavoval zakazy a nove cisla a pod. tak k takej firme uz nikdy viac. -
PRVA MEGA BOTA SONY - vyziadanie si IP adries ludi, ktory nemali nic spolocne s hacknutim PS3(len pozerali videa alebo pisali prispevky).
DRUHA MEGA BOTA - mame ulozene na serveroch cisla kreditiek -ukradni nas- mame slabe zabezpecenie, pretoze nie sme bankovy subjekt.
TRETIA MEGA BOTA - pozvime tym "expertov", ktory po necelom tyzdni zistia najdolezitejsiu informaciu, ktoru mali kontrolovat okamzite - tj. boli odcudzene cisla kreditiek.
STVRTA MEGA BOTA - dajme to vediet ludom az teraz aby "mali cas podniknut kroky na zabezpecenie svojich bankovych kont", ktore hadam po necelom tyzdni budu stale nedotknute.
PIATA MEGA BOTA - nepriznajme si poriadne zodpovednost za svoje nedomyslene a unahlene kroky a hadzme vinu na kade koho (PRVE MIESTO SUVERENNE ZABERAJU HACKERI). Vsak nas ludia budu mat aj tak radi a uveria len a len nam.
BRAVOOOOO. -
Obyčejný hráč to podchytil asi nejvýstižněji.
Z měho pohledu to vidím stejně. Sony bývala exclusivní značka. Dnes má již mnohem větší konkurenci, ovšem kapitál má věřím nadpřiměřený (z dob slávy a z patentů). Teď je otázka, jakou měrou si společnost "hrabe penízky" z konzolové divize a jestli je jakýkoli útok na jejich vlastnictví oprávněný. Mně osobně se zdá za ty peníze (včetně nějakých 4-5 her) ten výsledek adekvátní. Neměl jsem pocit, že by mně někdo ždímal, ceny na PSN se mi zdály přiměřené a pokud má někdo na rozhazování, nic mu nebrání utratit více a nebo taky nic. Osobně se mi na celé mašince líbila právě ta "neprolomitelnost", pocit, že vedle PC originálek mám PS3 originálky, ovšem u té PS3 odpadli piráti, co jen na všechno hážou jisté negace (z nudy) *3*
Hlavně jsem si připadal bezpečný v multiplayeru a v poctivém sbírání archievmentů a předbíhání kamarádů.
Jediné co všechny ty události za poslední měsíce přinesly a to ať už vznikly kdekoli (mně jako zákazníka to nezajímá) je nejistota, ztráta osobních soukromých osobních osobních soukromých věcí a ztráta/nalezení* pocitu, že tenhle player není ve zkutečnosti frajer, ale ubohý cheater. (*omluvte ztrátu v časoprostoru)
Pokud by měl být FIXnut PSN do důsledků, museli by ty uličníky najít a smáznout jim účet, ať si udělají nový na zabezpečenějším šystému. Poté, co by zalepili díru úplně, tzn. opět nemožnost pirátit a lehce snazounce cheatovat, by museli hráčům dát nějaký revange (v podobě zabezpečeného linuxu třeba), nějakým bonusem a všichni by byli spokojeni. Kéž by. Držíme palce?
PS: Sony, hackeři, útočníci na psn, všichni mi připadají jako malé děti na písečku, bořící si bábovičky *2* -
nejlepší je mit kartu na kterou pred kazdou transakci prevedete tolik penez kolik je potreba a potom nemaj hackri co ukrást
-
mají stestí ze ts sluzbs nrbxla spoplatnená to by jinak meli tisice zalob jistý
-
rikaji ze cca do tydne
-
Aha, tak to bylo mozna to, ze me pred casem z CSOB kontaktovali a z duvodu podezreni na zneuziti mi blokli kartu a vydali novou zdarma, ted budu platit 250Kc *5*